Şimdi Ara

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
13
Favori
17.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sen bu beyinle nasıl yaşadın bu kadar yıl ?

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt

Yani daha fazla tren hattımız olsaydı ve ekonomi iyi olsaydı insanlar İstanbul'da yaşamak zorunda kalmazdı. Benim nenemde köydekilerin baskısıyla gitmiş İstanbul'a daha sonrası da tam bir felaket dedem gidip bütün mal varlığını harcamı uzun hikaye işte

• İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.
  • Herkese geçmiş olsun. Hayatımda böyle birşey yaşamadım diyenler 99'u ya görmemiş ya da hatırlamıyor. Edirne'den Ankara'ya salladı o deprem çünkü...

• Kentsel Dönüşüm: Fikirtepe

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.
    İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.x (formerly twitter)
    CAN (@CanBaran_35) on X
    https://x.com/CanBaran_35/status/1765740197860266016

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.237 B görüntüleme · 1 B ifade | İstanbul Fikirtepe'de bir rezidans inşaatının görüntüsü, dün yaşanan depremin ardından izleyenleri korkuttu. | İstanbul Fikirtepe'de bir rezidans inşaatının görüntüsü, dün yaşanan depremin ardından izleyenleri korkuttu. | By Halk TV | Facebookfacebook
    İstanbul Fikirtepe'de bir rezidans inşaatının görüntüsü, dün yaşanan depremin ardından izleyenleri korkuttu.
    https://www.facebook.com/halktvcomtr/videos/istanbul-fikirtepede-bir-rezidans-in%C5%9Faat%C4%B1n%C4%B1n-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-d%C3%BCn-ya%C5%9Fanan-depremin-ard%C4%B1/1212056513832496

• Zorla kentsel dönüşüm mü olur? Adamı evinden atacaksın ödemeyeceği borcun altına sokacaksın. Bir de şu daire küçülmesi olayı var. Çekme payı, çıkmaları vermemesi meselesinden daireler cücük kadar kalıyor. Bunu da kabul etmesini istiyorsunuz. Son yazdığım şeyden dolayı varlıklı semtlerde bile binalar yıkılıp yenilenmiyor.

Herkes binasının çürük veya sağlam olduğunu bilir. Yenilenmemesi maddi sebeplere dayanır. Zorla iş olmaz.

• 17 Ağustos Deprem e kabaca bir bakalım :

O dönemde iktidar Ecevit i ... İmamoğlu lu CHP liler aman dikkat ... Kendi partisi DSP de olsa geçmişi CHP ve CHP liliği daha köklüdür ... CHP ile benzer görüşlere sahip nede olsa ...

Ecevit depremi nedense çok geç öğrendi ve o bölgeler de çok geç gitmiştir hatta Amerika dan Bill Clinton bile gelmiştir ondan çok sonraları sahalara Ecevit inmiştir!

17 Ağustos Deprem inde günlük vefat edenler kadar yararlılar da gün be gün haberlerde gazetelerde yayınlanırdı. İşin absürt tarafı toplam yaralıları söylemezler aktif yaralıları rapor ederlerdi medyaya ! yani bu Ecevit zihniyetine göre 17 Ağustos ta yaralı sayısı SIFIR ( 0 ) dır! Toplam yaralı sayısı bulmak sağlıklı bir şekilde Ecevit Yönetimince engellenmiştir yani teknik imkansızlıklar değil kasıtlı engellenmiştir!

Ecevit Döneminde Deprem Dede diye kendi halinde bir akademisyen Prof olan Boğaziçi li Ahmet Mete Işıkara yı Ecevit önce medyaya popalattı adamı yozlaştırdılar! Medya daha da ileriye gitti YILIN en SEKSi ERKEĞİ bile seçildi :))) ...

Daha da sonrasında Hükümetin yani Ecevit Hükümetin hizmetine girdi tam bir siyasetçi gibi oldu ... Daha sonraları da Deprem Dede lakabı takıldı temel eğitim kitaplarında filan ...

Adamı maraba televole diyen Levent Kırcayı da o düzen sağlam bozmuştu ...

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.Televizyon Arşiviyoutube
    Maraba Televole - Levent Kırca (1998)
    https://www.youtube.com/watch?v=WGb7Goghjko&feature=youtu.be

Fazla dallandırmadan dağıtmadan toparlayalım...

Günümüzde de benzer şeyler yaşanıyor ... Bazı Prof lar farklı şekillerle alet ediliyor kutuplaştırılıyor vs ...

İmamoğlu başta olduğu dönemlerde de seyirci kalmıştır !

İmamoğlu fark yaratacak vs diye şans verdik ama kof çıktı ... Deprem İstanbul için esaslı birşey de yapmamıştır.

Tokyo Japonya

Bilmeyenler olabilir ...

Deprem Diyarı ...

• Depremlerin güncel yoğunluk durumu: Esenyurt-Küçükçekmece açıklarındaki az sayıdaki depremin büyüklükleri 3'ten küçük.

udim.koeri.boun.edu.tr
    B.U. KRDAE BDTİM Son Depremler
    http://udim.koeri.boun.edu.tr/zeqmap/hgmmap.asp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1999 depremi sonrası her ilçede neredeyse acil afet alanı belirlenmişti. İlçemizde olan parklar filan. Ayrıca ana arterlere yakın olan, binlerce kişinin toplanabileceği, ana arter olması sebebi ile yardım gibi acil durumda sistemi kitlemeyecek 10 tanede ana afet alanı belirlenmiş. Bir tanesi zincirlikuyu'da. İlçeyi yazayım da bundan sonrasında zaten siz anlayacaksınız. Bu 10 tane yerin 7 tanesine şuan avm ve rezidans dikilmiş. İsim isim verildi bu yerler. 7 yerin sadece 1 tanesi 1999 depremi öncesi yapılmış. Geri kalan 2005'ten sonra yapılan yerler.

Şuan oturduğum ilçe nüfusu 170.000 kişi. Çevremde ise 1 tane büyük olmak üzere sadece 4 park var. Bir tanesi baya küçük 30 40 kişi anca sığar. Büyük olansa taş çatlasa 3000 kişi civarı alır. Büyük olan dışında kalan 3 tanesi ise çevresi yerleşim yeri ile dolu. Durumun vahametini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 24 Nisan 2025; 19:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem oldu. Sürekli oluyor . 1 saat önce 4.0 şiddetinde oldu. 13 saat öncesinde de 4.4 şiddetinde ...

Bence yine bir 6 civarı bu akşam veya sabaha doğru bile olabilir. Elbette kaba bir tahmin. Marmara da bir bölge irili ufaklı faal.

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.gazete oksijen
    AFAD: İstanbul depreminde 15 km boyunda 9,5 km genişlikte fay kırıldı
    https://gazeteoksijen.com/turkiye/afad-istanbul-depreminde-15-km-boyunda-95-km-genislikte-fay-kirildi-240310
  • Toplum olmadan hiçbir sorunu çözemezsiniz. Toplumsal sorunları hızlıca çözebilen iki millet var dünyada biri Almanlar diğeri Japonlar. Ortak özellikleri milli bir kimlikleri olması ve o kimlik etrafında birleşerek toplum olmaları.

Kültürel bağları yok ederek “ T.C devletine vatandaşlıkla bağlanan herkes Türk’tür” dersen millet ve toplum olamazsın ve hiçbir sorununu çözemezsin.

Türk kimliğini ve kültürünü 250-300 yıl öncesine çekmek zorundayız. Yoksa asla bir millet olamayacağız ve sürüklenerek bir kabile halinde telef olacağız.

İnsanımız devleti kutsamaktan ve başkasıyla ilişkisini devlete göre belirlemekten vazgeçip, kendi toplum bilincini yeniden inşa etmek zorunda.

• Epirus kullanıcısına yanıt

En doğru içerik Kandilli Rasathanesi İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

Zamanında Dr. Ahmet Mete Işıkara 'dan 99 depreminden sonra biz şu şekilde öğrenmiştik.

Bir nevi Afad raporu ile benzer Kandilli raporu. 15 KM 'lik 2. kol fay hattı 9.5KM olarak kırılmış.

Dr. Ahmet Mete Işıkara enerjinin yönüne bakın derdi nerede daha fazla enerji açığa çıkmış. Kandilli verilerine bakıldığında 2. Kol'un ortasında 6.2 olarak enerji çıkmış 2. kol'un başında 5.2 olarak enerji çıkmış arttçılar 2. kol başında toplanmış. 1. kol yani Yeşil ok tarafına kırılması beklenir şeklinde yorumlanabilir.

Kısaca çoğu Celal hoca veya başkalarının görüşleri doğru olma ihtimali var. 1. kol fay hattı kocaeli/izmit fay hattı ortalama 7.2 bekleniyor.

Üşümezsoy ve diğerlerinin de dediği bir bakıma doğru 2. kol kırıldıysa birbirinden bağımsız kırılır şeklinde yorumluyor. Çünkü üşümezsoy 99 depremi sonrası tüm diğer bilim insanları aslında 1.kol 2.kol ve3. kol tamamı kırılması görüş hakimdi.

Bilim adamlarının şuan ayrıştıkları nokta bu aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 24 Nisan 2025; 21:10:11 >

• Deepharp kullanıcısına yanıt
    "Deprem Dede" sayesinde zamanında herkesçe bilinir, güvenilirdi.

AFAD ile önü kesilmeye çalışıldıysa da halen gündemde.

tr.m.wikipedia.org
    Ahmet Mete Işıkara - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ahmet_Mete_I%C5%9F%C4%B1kara

Tamda mesajı güncelledim ya

Bu kadar aynı görüşte olmamız peki İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

Aynı kuşak olunca bilgiler şaşmaz İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

Eyooooo, sonunda ruh ikizimi buldum

(Not: Cinsiyet'ten bağımsız. Adımız LGBT'nin G'sine çıkmasın. Taşlarlar alimallah )

Üşümezsoy ' da böyle diyor kısaca blok blok kırılır 6-6,5 arası şeklinde devam eder diyor... Olası büyük İstanbul Depremi olmayacak dediği kısım bu aslında. Şahsi görüşüm öyle değil ama.. Çünkü 2. kol tamamı kırılmamış.

Ancak her konuda ayrıştırılan Türkiye ' de bu konu da da ayrışma çıkmazsa şaşardım.

Her ne kadar Deprem konusunda ayrışsa da bilim adamları ortak noktaları illaki yakın zaman da olacak. Kaçarı yok. Öyle veya böyle olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 24 Nisan 2025; 21:26:26 >

Yahu neden kimse gidip robotlarla bakalım, haritalayalım. Güncel durumunu ortaya koyalım. Bu veriler ışığında deprem riskini tekrar ele alıp güncel bilgilere ulaşalım diye düşünmüyor da ezbere konuşuyorlar. Paramız mı yok? Robotumuz mu yok? Sensörümüz mü yok? Araştırma gemimiz mi yok? Profesörümüz mü yok? Araştırmacı bilim adamlarımız mı yok? Neyimiz yok? Ezbere zırvalayıp duruyorlar. Şu şunu dedi bu bunu dedi. Falcı mı bunlar yahu. Gidilsin bakılsın bilimsel bakış açısıyla.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Gemimiz yok, yatırım yapılmadı ki.. En son Bir gemi indirildi yabancı yerli bilim adamları ile araştırma yapıldı sonra kaldı. En son kapsamlı araştırma o zaten.

AFAD diye kurum kuruldu başına İlahiyatçı biri atandı sonra klasik İktidar burada kadrolaşmaya gitti liyakatsiz kişileri aldı. Açıp bakabilirsiniz AFAD kadrolarına hepsi 3 veya 4 yerden maaş alan tipler.

Tüm sorun buradan kaynaklanıyor zaten Kandilli Rasathanesi 'ni pasifleştirip AFAD kurulup saçma sapan yol izlendi 99 depreminden sonra.

Yoksa en başında bunun üstüne gidilseydi İST konusunda çoooktan gelişmişlik seviyesine gelmiştik.

Ez cümle şöyle örnek vereyim 99 depreminden sonra Jeoloji ve Jeofizik Müh bölümüne Üniv girmek için sınavda baya derece yapman gerekiyordu, şimdi ise barajı geçmen yeterli.. Hatta bazı Üniv' lerde bölümler kapatıldı/kaldırıldı/birleştirildi.

Kısaca insanda/bilim insanı da yetiştirmedik.İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 24 Nisan 2025; 21:45:38 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.