Şimdi Ara

Depersonalizasyon yaşayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
15.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşayan veya yaşamış olan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben kanalizasyon takılıyorum b.ktan bir hayatım var
  • Dehidratasyondan olabilir su iç geçer olmadı playistation oyna
  • Kardeş bende var 3-4 senedir. Özellikle bahar yaz döneminde artıyor kışın hiç olmuyor. Yazın yaşıyorum sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    Bu garip bir görüngü. Zira sorduğum çoğu kişi sizinle aynısını söyledi. Tabii içlerinde kışın da yaşayanlar var fakat genel olarak yaz aylarında daha bir boşluğa düştüklerini söylüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dibini yaşadım ama kurtuldum kardeşlerim yardımcı olurum zaten beni bilen bilir sürekli tuh sağlığı konularındayım
  • sanki rüyada yaşıyorum gibi oluyor 2 aydır var rexapin kullanıyorum en ufak fayda görmedim. sinir sistemim çöktü zaten konu açmıştım. 29 yıllık hayatımın en kötü zamanlarındayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin geçiyor. Geçiyor fakat işte o yaşananlar insana yetiyor. Sanki yıllardır yaşanan şeyler yalandı da yeni bir gerçeklik başlıyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşi derealizasyon ile birlikteyim. Mevsimsel geçişlerde artıyor bende de. Bildiğim kadarı ile 2 açıklaması var bu durumun. Birincisi kendi başına bir bozukluktur sebebi ise strestir. Beyin bir nevi stresi bastırmak için bu yolu kullanır. İkincisi panik atak anında meydana gelir ve atak geçince geçer. Zaten stresle bağlantılı olduğu için herhangi bir stresten oluşan psikolojik rahatsızlığıniz varsa o da eşlik edebilir yani.

    Çözümü ise yine kendimizde. Sizi strese sokan şeyleri o an farketmeyebilirsiniz. Derealizasyon ya da depersonalization arttığı anlar nerede ne işle meşgulsunuz hangi etmenler çevrenizde ve sizi rahatsız ediyor gözlemlemeye çalışın. Stresi sağlayan şeye karşı tutumunuzu değiştirmek bir bilişsel terapi yöntemidir. Sizi strese sokan şeyi tehlikesiz olarak kendinize kabul ettirirseniz ve bunu kendinizi stresli buldugunuz her şeyde yaparsanız stresinizde azalma olacaktır. Eğer ana neden de bu rahatsızlıkta stres ise stresin azalması ile birlikte bu problem zamanla azalacaktır.

    Fakat bu yöntemde önemli olan devamlılıktir. Birkaç kez deneme yaptıktan sonra ise yaramıyor deyip kenara çekilmemeli. Bu yöntemi ben de uygulamaya başlayacağım fakat biraz üzerimde tembellik/motivasyon eksikliği var, belki biraz da öğrenilmiş çaresizlik.

    Not: psikoloji okuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Probleminiz sadece bu ise ise yarar bir yöntem değildir ilaç kullanmak. Hele ki bıraktıktan sonra iyileşmeyi ilaca bağlayacaginiz için hastalık tekrar nüksedecektir.

    Psikoterapi en iyi yöntemdir. İlaçlar ağır vakalarda başarı sağlamaktadır. David Burns un Panik Atakta isimli kitabı var derealizasyonu ya da depersonalizasyon icin özel bir yöntem sunmaz ama bunlara neden olacak düşüncesel faktörler için doğru düşünme teknikleri sağlıyor. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçmasapansözler kullanıcısına yanıt
    aynen öyle oldu hastalığım tekrar ortaya çıktı. bahsettiğiniz gibi asıl problemimin beni strese sokan kortizol salgılatan şeyler olduğunu düşünmeye başladım. bilişsel terapi yöntemi de uygulamak istiyorum suan psikoterapi alıyorum zaten. 2 seans oldu. kendimi ne kadar çok ve iyi ifade edersem o kadar yol alacağım söylendi.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Psikoterapi ile birlikte tabi ki aldığınız metotların günlük hayata uygulanması da önemlidir. Yani diyelim 8 seans aldınız kendinizi iyi hissediyorsunuz. Bundan sonra bile o yöntemleri uygulamaya devam etmelisiniz. Çoğu insan derealizasyon ya da depersonalizasyon yaşar zaman zaman ama çok sürmeden geçer. Sanırım bu durumu uzun süre yaşayanlar bu duruma daha yatkın oldukları için yaşıyorlar. O yüzden devamlılık şart metotları uygulamada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alinmamiskullaniciadi A kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi hocam. sanki bu kadar yıldır yaşanılanlar yalandı. insanda o geldi gelecek korkusu ve yaşattıkları yer edince onu silmesi de bir o kadar zor olacak gibi hissediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E4181CA4F

    Bu mesaj silindi.
    kardeşim öncelikle bu geçici bir algı kaybı bunu bil..ve mesvsimsel dahada artıyor kışın nüküs etmez ama ilk bahar vs belirtileri yavaş yavaş gelir....şimdi sigaradan uzak dur içmiyeceğini varsayarak ortamlara gitme çay kahve hayatından çıkar ve günlük 2 su bardağı süt iç evet süt iç bak nasıl gaydasını görüceksin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.