Şimdi Ara

Denklik Nedir? Nasıl Alınır? ( Detaylı Rehber) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
2
Favori
17.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam değişen mevzuatı tam anlayamadım.

    Ben liseden mezun olalı epey oldu. 5 yıl önce YGS ve LYS'ye girmiştim. Şimdi tekrar ÖSS'ye girmeden direk gidip yurtdışında bir üni okusam denklik alamayacak mıyım hiçbir şekilde? İlla YGS ve LYS'ye tekrar girmek mi gerekiyor denklik için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hey Dude!

    Hocam değişen mevzuatı tam anlayamadım.

    Ben liseden mezun olalı epey oldu. 5 yıl önce YGS ve LYS'ye girmiştim. Şimdi tekrar ÖSS'ye girmeden direk gidip yurtdışında bir üni okusam denklik alamayacak mıyım hiçbir şekilde? İlla YGS ve LYS'ye tekrar girmek mi gerekiyor denklik için?

    Evet gitmek için bölümün Türkiyede o bölüme yerleşen en düşük öğrencinin aldığı puanı almanız gerekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    YENİ DUYURU

    Yükseköğretim Genel Kurulunun 16.06.2016 tarihli toplantısında;

    "20 Şubat 2016 tarih ve 29630 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği" kapsamında dördüncü maddenin beşinci fıkrası kapsamında ortaöğrenimlerini Türkiye'de tamamlayan ve yükseköğrenime başlanılan yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmiş olan sıralama kuruluşlarınca yapılan dünya üniversite sıralamalarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen dilimindeki üniversitelerden mezun olanlardan birinci fıkranın (ı) bendindeki YGS/LYS veya muadil sınavlardan alınmış puan koşulu istenmez olarak belirlenmiş olarak belirtilmiştir. Bu sıralandırma kuruluşları Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking Academic Ranking, QS World University Rankings, Times Higher Education (THE) World University Ranking, University Ranking by Academic Performance (URAP) olarak ve belirlenen dilimler ise Kurulumuzca tanınan ilk 1000 sıradaki yükseköğretim kurumları olmasına" karar verilmiştir.

    Kamuoyuna duyurulur.

    Yani bu sıralamaların içinde yer alan bir üniversitede okumak istesek mezun olunca denklik problemi olmayacak değil mi? YGS-LYS'ye girmeden bu listelerdeki ünilere gidebiliriz...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Dude! -- 17 Temmuz 2016; 23:08:37 >




  • herkese merhaba benim birkaç sorum olacak şimdi ben yabancı dil sınavına girdim puanım 364 16küsür bininciyim 1.ben yurtdışında neler okuyabilirim birisi aydınlatırsa beni çok sevirinim yurt dışında tercümanlık varmı mesela 2.si oraya gitmem için önce türkiyedemi tercih yapmam lazım
  • Arkadaşlar 2niz içinde yazıyorum.

    1-Eğer listede ilk 1000 de olan bir okulda okursanız evet denklik alırsınız ancak bu liste sadece CWTS-URAP-Shangai ranklarından olacak.Diğerleri geçersiz.

    2-Eğer bu listedeki okulların maliyeti size ağır geliyorsa bu sefer TÜRKİYE'DE NE KAZANDI İSENİZ ANCAK ONU OKUYABİLİRSİNİZ..
  • Ben yurtdışında okumak istiyorum. Maliyeti ne kadar olur, ne yapmak gerekiyor merak ediyorum ister buradan ister pm ile beni bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Hocam pm den de attim burdan da yaziyorum mf3 35 bin tip icin siralama yaptım burdaki ozeller cok pahali ailem yurt disinag gönderileceğini soyledi bana yardimci ol lutfen yani hangi ulkeler fiyatlari telefonumuda verdim beni ararsan hocam cok mutesekkur olurum 35 bin oldugum icin denklik oluyor onu anlıyorum galiba birde fiyatlar ne kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki meslek liselerinin verdiği 2 yıllık beleşle gidebilirmiyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar anladığım kadarıyla değişen mevzuat

    1-İlk 500 dü siralama şimdi 1000 oldu

    2-Benim rahat okuyup denklik almam ickn hem ilk 1000 de hemde atiyorum okumak istediğim bölümün Turkiyede ki en düşük universitesindeki puani kadar taban puanim olmasi lazim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel..Uyanık acenteların kurbanı olmayın.

    Türkiye'de gideceğiniz bölümü kazanmadan giderseniz hiçbir halt elde edemezsiniz döndüğünüzde !
  • kılavuzdaki bölümlere yökle gidecek olanlar için bir denklik ya da tanınırlık sıkıntısı yoktur değil mi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nope93

    kılavuzdaki bölümlere yökle gidecek olanlar için bir denklik ya da tanınırlık sıkıntısı yoktur değil mi hocam?

    Klavuzla tercih edip giderseniz hiçbişey olmaz.Ancak klavuzda var diyip tercih etmeden giderseniz denklik alamazsınız..
  • tabii hocam haklısınız. bir de yurt dışında diş hekimliği yüksek lisansı nasıl bir bilginiz var mı? gidersem tıpı kıbrısta veya azerbaycanda okuyacağım yökle sanırım türkiyede 16k sonlarına düşmeyecek çünkü ama iyi dişler de geliyor yurt dışına çıkabilmek istiyorum yine de uzmanlık döneminde,bilginiz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nope93

    tabii hocam haklısınız. bir de yurt dışında diş hekimliği yüksek lisansı nasıl bir bilginiz var mı? gidersem tıpı kıbrısta veya azerbaycanda okuyacağım yökle sanırım türkiyede 16k sonlarına düşmeyecek çünkü ama iyi dişler de geliyor yurt dışına çıkabilmek istiyorum yine de uzmanlık döneminde,bilginiz var mı?

    Türkiye'de mavi diploma veren bir okul tercih edip diş hekimliği eğitiminizi tamamlayın.İhtisas için ilerde Almanyayı tercih edin.C2 seviyesinde almanca bilirseniz ve belgelerseniz uzmanlığa kolay girersiniz.
  • mesela hocam atatürk üniversitesi ya da omü mavi diplomalı ama ankara diş tutabilecekken atatürk diş mi yazmalıyım bu duruma göre?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nope93

    mesela hocam atatürk üniversitesi ya da omü mavi diplomalı ama ankara diş tutabilecekken atatürk diş mi yazmalıyım bu duruma göre?

    Atatürk Üniv veriyo diye biliyorum ancak diş hekimliğine veriyor mu onu bi sorun öğrenci işlerine hocam.
  • Konumuz günceldir.
  • Hocam eczacılık kazandım Erzincan da yurt dışında eczacılık yapma imkanım var mı Almanyada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sekerus43

    Hocam eczacılık kazandım Erzincan da yurt dışında eczacılık yapma imkanım var mı Almanyada

    Almanyadaki okullara başvurup şansınızı deneyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.