Şimdi Ara

Denklik Nedir? Nasıl Alınır? ( Detaylı Rehber) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
17.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam burada bachelor diploma diyor. Türkiye ve avrupa ülkelerine denk falan diyor.http://www.rusyadaegitim.com/sss doğru mudur acaba?
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nick.nock

    Hocam burada bachelor diploma diyor. Türkiye ve avrupa ülkelerine denk falan diyor.http://www.rusyadaegitim.com/sss doğru mudur acaba?

    Sınavla geçerli sadece denk felanda değil.
  • hocam öncelikle merhaba, ben çin veya polonyada lisans eğitimi almayı düşünüyorum. inşaat mühendisliği veya uluslararası ticaret(ilişkiler) üzerine. kısmet nasipse, okuyacağım üniversite ilk 600 rank içerisinde olacak. bu koşullar doğrultusunda mezun olup türkiyeye döndüğümde hiçbir sınav koşul prosedür olmadan sıkıntısız bir şekilde denklik alabiliyormuyum.

    birde ülke veyahut bölüm, yurtdışı hayatı, tecrübelerin vesaire tavsiyen olursa bu yollardan geçmiş biri olarak beni ve forum halkını mutlu edersin.
  • niggastyle N kullanıcısına yanıt
    Hiçbir sınav/koşul olmadan diyemez kimse. TR'ye döndüğünde denklik başvurusunda bulunursun, YÖK tanınırlık listesindeyse dosyan kabul edilir. Eğitim aldığın bölüm ve dersleri incelenir, TR'ye göre farklılık yoksa doğrudan denklik verilebilir. Farklılık varsa fark dersleri ya da özel seviye tespit sınavları yapılabilir. Sağlık alanlarından birinden mezunsan da bu alana özel 2 aşamalı STS'lere girer ona göre denklik alırsın.
  • Hocam ben lys sonucu olarak ilk 40 bin içerisinde idim benim en güzel ve en uygun tıp eğitimi nerde alabilirim bana yardımcı olur musunuz (şehir ucuz olursa çok daha güzel olur)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu detaylıca düzenledim arkadaşlar.Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
  • hocam Makedonya Vizyon Üniversitesi için denklik var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drjacob

    hocam Makedonya Vizyon Üniversitesi için denklik var mı ?

    Hocam okul tanınıyordur hangi bölüme gidecekseniz eğer konuda belirttiğim üzere sınava girersiniz.Hukukda bazen ders tamamlama çıkabiliyor.Onun dışında geri kalan tüm ünvan gerektiren bölümler için sınav mevcut.
  • Şimdi bu gelen STS ile artık ilk 1000 yok diye birşey söyledi bir arkadaş başka bir konuda. Sizin dediğiniz YÖK tanınırlık listesi yalan mı oldu yani herkes bölümüne göre sınava mı girecek sıralama farketmeksizin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezergecer26 -- 27 Nisan 2017; 13:43:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezergecer26

    Şimdi bu gelen STS ile artık ilk 1000 yok diye birşey söyledi bir arkadaş başka bir konuda. Sizin dediğiniz YÖK tanınırlık listesi yalan mı oldu yani herkes bölümüne göre sınava mı girecek sıralama farketmeksizin?



    Evet ilk 1000 diye birsey farketmiyor ünvan gerektiren tüm bölümler sınava giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ünvan gerektiren bölümlerde ise International Studies bunu kapsamıyor anladığım kadarıyla o zaman bana denklik için hala ilk 1000 lazım. İlk 1000 olduğu sürece denlik alabiliyorum doğru miu anladım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezergecer26

    Sadece ünvan gerektiren bölümlerde ise International Studies bunu kapsamıyor anladığım kadarıyla o zaman bana denklik için hala ilk 1000 lazım. İlk 1000 olduğu sürece denlik alabiliyorum doğru miu anladım?

    Hayır, YÖK 500 / 1000 kurallarını geri aldı. Şu an sıralamada bir üniversite ya da TR'de beklenen sınav sıralaması talep edilmiyor. Bölüm içeriklerinin farklı olması durumunda ekstra kredi alınması ya da uzmanlık bölümlerine göre STS talebi olabilir.
  • Güncel konu..

    Edindiğim bilgiye göre şu sıralar Makedonya'dan hukuk mezunlarına YÖK'de sıkıntı çıkmaktadır.Özellikle evrakların incelenme süresi 1 yıldan fazla sürüyor.

    YÖK size HUKUK denkliği verse bile BAROLAR BİRLİĞİ kabul etmiyor.Bu yüzden mutlaka HUKUK okuyacak arkadaşlar son derece dikkat etsinler.
  • ÖSYM kılavuzu ilegitmediğimiz sürece asla direk olarak denklik alamazsınız ne demek açıklar mısını?
  • Carl hocam son durum nedir? Sıralama kalktı mı yani? Uluslar arası hukuk düşünüyorum Türkiye de denkliği var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim @Dr.Carl Elfman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    Şuraya defalarca yazıyorum hala DENKLİK OLMADIĞI HALDE DENKLİĞİ ZORLA ÜRETMEYE ÇALIŞAN İNSANLAR VAR

    Beyler YÖK'ün KABUL GÖRDÜĞÜ CWTS URAP SHANGAİ gibi ranklarda ilk 500'de olmayan bir okulda eğitim alacaksanız

    TÜRKİYE'DE AYNI BÖLÜMÜ KAZANMIŞ OLMANIZ GEREKLİDİR...EĞER KAZANMAMIŞSANIZ DENKLİK FELAN ALAMAZSINIZ...OKUL TANINIRLIĞI VE DENKLİĞİ BİRBİRİNE KARIŞTIRAN İNSANLAR VAR.OKULU YÖK TANIYABİLİR AMA ÖNŞARTLI DENKLİK VERİLİYOR!!!

    Lütfen defalarca sormayın ve acentaların sizleri kandırmasına izin vermeyin.Forumda şu sıralar oldukça çoğalmışlar..Bile bile kendinizi ateşe atıyorsunuz yazıktır!!

    Merhaba, aklıma takılan bir şey oldu.

    Bölümü kazanmış olmanız demek ne anlamda ? Yani biz burada atıyorum bilgisayar mühendisliği yazdık herhangi bir üniversitede ve kazandık sonra oraya gidip bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra mı denklik alabiliyoruz ?

    Teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.