Kinematik denklemlerin matematik yöntemiyle türetilmesi gibi berbat bi konuda hızlı bi şekilde işlem yapabilmem için gerekiyor program lazım (atıyorum: 30=8.x+4,9. x²) diskriminant iki kare farkı bilmem ne çok uğraştırıyor bi yardım edin arkadaşlar bilmiyorum komik duruma mı düşüyorum ama böyle bi programa ihtiyacım var.
Mathematica var. Aslında dediğiniz gibi basit denklemler için birçok program var, hatta wolfram alpha'nın internet sitesinden bile çözdürebilirsiniz
wolphram alpha mükemmeldir. matrislerden integrallere fonksiyon çizimlerinden imajinary sayılara kadar aklınıza gelebilecek her türlü matematiksel işlemin çözümüne ulaşabilirsiniz.
Arkadaşlar bir denklem problemi var elimde.Denklemi bilmiyorum yani dediğiniz siteye nası yazacağımı bulamadım.Problemi kendim kurdum:
Sınıfta bir kitap okuma yarışması düzenlenmektedir.Burak Osman'dan 275 fazla, Cenk ise Burak' ın okudu sayfa sayısının 7/10 (yedi bölü on) [ onda yedi :D ] 'unu okumuştur.Toplamda 1500 sayfa kitap okunduğuna göre Osman kaç sayfa kitap okumuştur?