Arkadaşlar yüzmeye başladım deniz şortum var ama filesi dün biraz keser gibi yaptı ve rengi hoşuma gitmiyor. Sizce yeni deniz şortu almama gerek var mı yoksa polyester şortlarda(%100 polyester kotondan aldım)işimi görür mü? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 21 Mart 2023; 19:28:19 > |
Denizde veya Havuzda Polyester Şortlar Giyilir mi?
Denize veya havuza giderken doğru kıyafet seçimleri yapmak önemlidir. Polyester şortlar, havuz için iyi bir seçenekken, deniz için uygun olmayabilir.
Polyester, su geçirmez bir malzemedir, bu nedenle yüzme havuzu suyunu dışarıda tutarak sizi kuru ve rahat tutar. Ayrıca hızlı kurur ve havuzdan çıktıktan sonra çabuk kurur.
Ancak deniz suyu tuzludur ve polyestere zarar verebilir. Tuz, polyesterin liflerini bozarak zayıflamasına ve yıpranmasına neden olabilir. Ayrıca, polyester su geçirmez olduğu için deniz suyunu vücudunuzdan uzak tutar, bu da aşırı ısınmaya ve rahatsızlığa neden olabilir.
Denizde yüzmek için %100 naylon, poliamid veya spandeks gibi tuza dayanıklı kumaşlardan yapılmış şortları tercih etmelisin. Bu kumaşlar tuza karşı dayanıklıdır, hızlı kurur ve vücudunuzu deniz suyundan korur.
Özetle, polyester şortlar havuz için uygun olsa da deniz suyu için uygun değildir. Denizde yüzmek için tuza dayanıklı kumaşlardan yapılmış şortları tercih etmelisin.