Şimdi Ara

Denizde dalarak sinüs patlatma hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
7.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Denize girmeyi çok severim girmişken de faydalı biseyler yapmak istedim. Dalarak patlatmak faydalı olabilirken çok tehlikeli de olabilirmiş. Şuana kadar denemedim. Deneyen yapan var mi ? Kış aylarında sinüzitten çok çekiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Denizde Sinüs Patlatma

Denizde dalış yaparken sinüs patlaması, dalgıçların karşılaşabileceği yaygın bir rahatsızlıktır. Sinüs patlaması, dalış sırasında burun boşluklarındaki basıncın eşitlenmemesi sonucu oluşur.

Denizde derinlere daldıkça, suyun ağırlığı çevresel basıncı artırır. Bu artan basınç, burun boşluklarına etki ederek sinüslerin tıkanmasına ve patlamasına neden olabilir.

Sinüs patlaması, dalış sırasında şiddetli ağrıya neden olabilir. Patlama, yüz maskesi veya şnorkelin burun üzerinde yarattığı basınçla daha da kötüleşebilir.

Sinüs patlamasını önlemek için, dalış yapmadan önce burun boşluklarınızın açık olduğundan emin olmalısınız. Burun spreyleri veya dekonjestanlar kullanmak, sinüslerinizi açmaya ve basıncın eşitlenmesine yardımcı olabilir.

Dalış sırasında sinüs patlaması yaşarsanız, hemen su yüzeyine çıkmalısınız. Ağrıyı hafifletmek için burun damlası veya ağrı kesici kullanabilirsiniz. Ayrıca, buz torbasını yüzünüze uygulamak da ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Sinüs patlaması tekrarlıyorsa veya şiddetli ağrıya neden oluyorsa, bir doktora başvurmanız önerilir. Doktorunuz, altta yatan tıbbi durumları ekarte edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Dalış sırasında sinüs patlaması, uygun önlemler alınarak önlenebilen ve yönetilebilen bir rahatsızlıktır. Burun boşluklarınızın açık olduğundan emin olarak, dalışın tadını güvenli bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tanjant mevsimi başladı kardeş geç kaldın.
  • 1 hafta hergün 2 saat denize girdim en az 1 litre deniz suyu içime çektim başlarda zorlandım kustum ama işe yaradı bu yaz 2 hafta kalacağım tamamen kurtulmayı hedefliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Tanjant mevsimi başladı kardeş geç kaldın.

Kotanjant a ne kadar kaldi hocam

• Ben doktora danışmadan her harekete karşıyım.
  • sureklı yutkun burnundakı havayı yutkunacaksın sonra beynıne su dolmaya baslıcak sureklı alttan yuz yarayıslı gercekten

• Saçma sapan şeyler söylemişler. Onun aslı denizin içindeyken nefesini veriyorsun zaten o sırada biraz girer. Yani isteyerek su yutmaya çalışma bi faydası olmaz.
  • Dalış yap kendi kendine patlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Knox Sayacı

quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Tanjant mevsimi başladı kardeş geç kaldın.

Kotanjant a ne kadar kaldi hocam

Hocam kotanjant bu sene verimsiz olacak diyolla

• Kosinus hakkinda bilgi varmi ?

• O değil de ben 5 metre filan daliyorum patlamaya dair hiç bişey olmadı. Ayrıca toplam birkere mi ne alın tarafımda ağrı hissettim başka bişey hissetmedim. Bu işin aslını astarini bilen var mi ?

• Sinüs patlatıp kışın başım ağrımasın derken amipli dizanteri falan olmayın sonra
  • Corleone_ kullanıcısına yanıt
    Dalarak patlatmaktan kastınız nedir?
  • ben kosinüs patlattım diğerlerini bilemicem

• Onun yanında bazı spor salonlarında Tuz odaları var, gidebilirseniz gidin derim.
  • Yazın boş olan sinüsünü dalış yaparak kışın iltihapla dolmasını engellemeyi mi planlıyorsun?Cidden zekana hayran kaldım.Ağrıdan çok şikayetçi oluyorsan kışın gitmek zorundasın.

• o nasıl oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yanqoue

Yazın boş olan sinüsünü dalış yaparak kışın iltihapla dolmasını engellemeyi mi planlıyorsun?Cidden zekana hayran kaldım.Ağrıdan çok şikayetçi oluyorsan kışın gitmek zorundasın.

Yazın sinüzitten çekmediği mi kim söyledi ? Profesyonel eşliğinde dalanlar var ayriyeten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.