Merhaba ben de bu formun böcekler dolayısıyla birkaç kez soru sormuştum bir ayı geçkindir toz böcekleri(miteler) ile savaşmaktayız sonunda sanırım üstesinden gelmek üzereyiz. Bizim gibi başı dertte olanlara bir fikir olsun. İlk önce evimizin nem seviyesi oldukça yüksekti hemen bir nem makinası edindik markası ise(KURUTEK) büyük boy olanından tercih ettim mutfak ve salonumda daha çok olduğu için yeterince nemi düşürdü. Bizevde ahşap mobilyalarımızın ve hasır ürünlerimizin üzerinde fark ettik İlaçlaması şirketi ilaçlattık kendimiz ilaçladık fakat fayda vermedi. Kothrine olsun aklınıza gelebilecek bütün ilaçlarla ilaçladım ama eksilme olmadı. Sonrasında yabancı forumlardan da araştırma sonucu ahşap mobilyalar da hasarlarımda olduğu için bir yapı markete gidip her yerde bulunabiliyor mu bilmiyorum fakat şu ilacı aldım (CUPRİNOL COMPLETE WOOD TREATMENT) adında bir ahşap ilacı ahşaba yerleşen böcek larva yuva ne varsa bunu sürdükten sonra hepsi ölüyor yumurtaları dahi ölecektir emin olabilirsiniz benim ahşap mobilyalarm vıcık vıcık kaynıyordu hasır ürünlerime de sürdüm bu hemen azaltmış fakat tamamen bitirmedi devamını da başka şeylerde yaptım. İkincisi ise diyatom toprağı yani pire toprağı edindim orijinal olmasına çok dikkat edin etki görmek istiyorsanız şayet.Aklınıza gelebilecek her yere süpürgelikleri masa üstlerine her yere bu topraktan serpiştirdim birkaç gün bekledi hiç ellemedim bu toprakla temizlemesi oldukça zor makinanız da tıkayaabilir ilk önce bir faraşla fazla olan toprağı aldırmanızı tavsiye ederim yoksa makineyi tıkıyor çok ince bir toprak dikkat edin. Üçüncüsü ise gerçekten hayatımı kurtardı. Son vuruşu yaptı diyebilirim tamamen bitirmek için Eczacıbaşı’nın mite ilacı (MARATEM) mutlaka bunu da alıp mobilya koltuk her yere sıkın sağlığa zararı olmadığı söyleniyor yattığımız yere bile sıkılıyormuş ben birkaç adet aldım evet birazcık maddi olarak zararı soktu beni çünkü biraz ücretli bir ürün olduğu için ama kesinlikle fayda ediyor kesinlikle öldürüyor birkaç güne resmen kaçar gibi gidiyor uygularsanız bana dua edersiniz. Allah kimsenin başına bu böcekten vermesin çok zor insan gerçekten psikolojik olarak çok yoruluyor bizi gerçekten psikolojik olarak çok yorulduk bu süreçte evimizde kalamadık başını ilaçlamış oldum bunlarla başa çıkabileceğimi bilseydim şayet evden çıkmazdım belki ama mutlaka bunların hepsini yapmanız gerekiyor yoksa gitmiyorlar en başta işte zaten ev evin nemini kontrol altına almanız gerekiyor 50nin altında olsun söyleyeceklerim bu kadar herhangi bir soru soracak olursanız yanıtlamaya çalışırım herkese kolay gelsin inşallah hepimiz bir daha böyle bir şeyle karşılaşmayız ve kökten kurtuluruz hoşçakalınn. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mlkm0 -- 3 Mart 2025; 12:36:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim