Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.704
Cevap
88
Favori
395.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ben iki yıllık elektrik bölümü okumaktayım denizcilik istiyorum dgs sınavı ile iki yıl bittikten sonra denizciliğe geçme şansım var mı bilgilendirirseniz memnun olurum
  • eneescetin E kullanıcısına yanıt
    malesef bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.B_1907

    Özel yurt buldum. Aylık 350 lira. Yemekli. Odalar 4 kişilik.

    hangi yurt ?
  • ezios kullanıcısına yanıt
    Kız yurdu gelecen mi ?
  • turgut kıranda ingilizce hazırlık için hangi kitapları aldırıyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem

    malesef bilgim yok.

    Merhaba coaxem,

    daha önce demişsin ki ben işimin getirdiği en iyi noktadayım, bu noktaya gelebilmek için izlediğin yolları, önerebileceğin küçük tüyolar varsa anlatabilir misin?

    bir de bu işin hiç mi iyi yanı yok, yani tavsiye etmiyorum yapmayın diyen adamlara hak vermişsin daha önce, ama bir yandan da ben kimseyi soğutmuyorum aksine bilgi paylaşıyorum kanalım var demişsin, bir çelişki var, yani bu işin hiç mi iyi yanı yok? birinci sorum bu.

    ikinci sorum endorsement hikayesi, yabancı bayraklarda ( ingiliz-amerikan-italyan vs gibi yabancı bayraklar ) çalışabilmek için hiç mi şans yok? bu direk ehliyet meselesi mi yoksa türkleri sadece nationality sebebiyle mi kabul etmiyorlar? çünkü bildiğim kadarıyla ydo mezunu birkaç türk var cruise gemilerinde çalışan, instagram hesapları mevcut.

    Acaba bu kişiler yurtdışından mı faydalandı bir şekilde? Duim mezunu olduktan sonra yurtdışında ( tercihen suny maritime ) yüksek lisans yapılırsa, karada iş bulma şansı nedir? ya da yurtdışında bu mesleği yapma şansı? Ben biraz geniş düşünüyorum, bu işi yurtdışında yapmakla ilgili. Düşüncelerini alabilirsem sevinirim. Yüksek yapılacaksa ne üzerine yüksek yapılır, o konuda da varsa bir düşüncen alabilirim.

    Biraz uzun oldu, ama cevaplayabilirsen çok sevinirim. Ona göre bir yol izleyeceğim. Bu soruları sorduğum çoğu kişinin bir bilgisi yok.




  • ravenK kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi derecede ingilizce bilgisi, mesleki bilgi, zorluklara katlanma ve şans.

    Benim mezun olduğum 10 sene öncesi 2007- ile şimdiki durum arasında dağlar kadar fark var, sürekli düşen maaşlar, piyasanın gittikçe kötüleşmesi. Benim mevkiimden bakarsan sıkıntı yok ancak en alt sıfırdan 4 sene sonra başlayacak arkadaş için zorlu.

    Hiç ihtimal yok değil, gidip orda eğitim alırsın daha önce açıklamıştım İngiliz Bayrak için Southampton'da 3 sene kadar yeniden eğitim alman gerekiyor. Tabi maliyetleri hesaplayınca pek mantıklı değil. 12.000-16.000 sterlin senede eğitime vereceksin, üzerine kaldığın yer için harcadığın harçlığın. Hepsini toplayınca ve bu 3 sene işsiz olacağından çok zor. Ha kolay yolu Ukrayna gibi ülkelerde okuyup oranın ehliyeti ile endorsement alırsın. Ancak iyi gemilerinde değil yine Hintlilerle vs.

    Cruise'da çalışan değil ama bildiğim para verip staja gidebildiğin bir sistem var Amerika'da bastırıp parayı gidebiliyorsun. Zaten eğitim gemisi gibi ama yolcular var Turizm uygulama oteli gibi, burada staj yapan bir arkadaş sonradan konteynerde başladı şu an kafasını alabandalara vuruyor o kadar para gitti staja diye :D, yakın bir zamanda Piri Reis eğitim gemisi olarak yaptı, gerçi yolcu değil sadece öğrenci var. YDO adlı bir okul yok, Yüksek Denizcilik Okulu değil İTÜ Denizcilik Fakültesi.

    Yüksek lisans çok anlamlı birşey değil, şu an tez aşamasında bir öğrenciyim aynı zamanda ancak çok büyük bir getirisi yok. Sadece teorik şeyler gösteriliyor ki derslerin hiçbiri gerçek hayattaki durumla bağdaşmıyor.

    Karada çalışmak için Güverte yada deniz ulaştırma işletme mühendisliği diğer adıyla tercih edilmez. Bu bölüm Gemilerde çalışacak eleman yetiştirmeyi amaçlar. Karada çalışabilir misin? Evet çalışırsın, zabit olarak 2000dolar maaş almak yerine bırakıp şirkette 2400-2500TL maaşla uzman yardımcılığı, lojistik clerk gibi pozisyonda çalışabilirsin. 10 sene böyle çalışıp 1 kademe yükselip uzman olursun, arkadaşların uzakyol kaptan olup 5000-6000dolar alırlar. Uzman olunca da 3000-3400Lira arası maaş alırsın.

    Peki Denizcilik şirketlerinde müdürlük seviyesine kim gelir? Uzakyol Kaptan 15 senesini vermiştir, şirkette referansı iyidir onu getirirler. Uzman yardımcılığından başlayan üstteki örnek kariyerden olunmaz, çünkü basitçe ve amiyane tabirle kıçını da yırtsan gemi tecrüben yoktur. Hiçbir eğitim, okul, yüksek lisans, doktora, profesörlük gemi tecrübesinin yerini tutmaz. Peki her Uzakyol Kaptan gelebiliyor mu şirkete, Cevap Hayır. Piyasada şu an 2000-3000 kişi varsa 15-20si bu şekilde karaya geçer, ki bir çoğu bir süre sonra maaş azlığı ve sürekli baskı nedeniyle gemiye döner.




  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için, anlaşılan o ki geminin verdiği parayı bir şekilde biriktirip kendi işini kurmak en mantıklısı.
  • Boy kilo şartları nedir hocam?
  • Skolyozum var 13 derece(Bel eğriliği) sağlık raporunda gemi adam olmaya engel midir?



    Engel ise doktorla konuşup sağlam yazdırsak olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JesterKafa

    Skolyozum var 13 derece(Bel eğriliği) sağlık raporunda gemi adam olmaya engel midir?



    Engel ise doktorla konuşup sağlam yazdırsak olur mu

    Renk körü olup sağlık raporundan geçer alan birini gördükten sonra zor olmasa gerek sağlam raporu almak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okula girdikten sonra tekrar sağlık taraması olmaz mı veya mezun olduktan sonra sözleşme imzalarken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JesterKafa

    okula girdikten sonra tekrar sağlık taraması olmaz mı veya mezun olduktan sonra sözleşme imzalarken

    Benim okulda sağlık kontrolü olmuyor.Sağlık belgesini dışarıda yaptırıyoruz.Diğer okullarda da detaylı kontrol olmuyordur diye biliyorum.Skolyoz için ortopedistler karar verir.Okulda ortopedi doktoru var mıdır bilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her 2 senede bir periyodik muayene ve 3. periyodik muayeneden sonra tekrar heyet raporu alınıyor.
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    periyodik muayenelerde bi sıkıntı çıkınca okuldan mı atılıyor
  • JesterKafa kullanıcısına yanıt
    Okuldan atılmayı bırak, mesleği yapamıyorsun tüm ehliyetlerin ve sertifikaların iptal oluyor.
  • Merhaba ben üniversitede bu bölüme gitmek istiyorum.Geçen ziya kalkavanda okuyan bi arkadaşla konuştum ben üniversite sınavında ondan 100 puan bile fazla alsam onu tercih edeceklerini söyledi ben anadolu lisesinde olduğum için.Doğrumu bu acaba bilgilendirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solüsyon -- 16 Kasım 2017; 0:5:15 >
  • Otonoma cok yakinda gecince kaptanlarin is hayatini nasil etkileyecek cok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba abi, ben Anadolu lisesi son sınıf öğrencisiyim.9 Eylül güverte düşünüyorum.onclikle iki gözümde de 3 er derece miyop var. Boyum 185 kilom 110 . Bunlar fakülteye girmeme engel olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trouble48 T kullanıcısına yanıt
    olmaz, gözlükle rapor alabiliyorsun. Olmazsa da lazer ameliyat olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.