Şimdi Ara

DENİZ KIYISINDAN ARABA ALINIR MI ALINMAZ MI ??? YARDIMMM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
18.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski doğu karadeniz arabalarında çürük olma ihtimali yüksek.İyi incelemek lazım.Ayrıca karadenizliler arabayla çok oynuyor.
  • Arkadaşlar hocamız bize bunu sınav sorusu olarak sormuştu. Olay tamamen korozyon ile ilgilidir. Sanayinin iyi geliştiği ve deniz kıyısında bulunan şehirlerde yeterince hava kirliği vardır. Ayrıca deniz suyu tuzlu su olduğu için metal olan her şey de korozyona sebep olur. Yani paslanmasına yol açar. En basitinden iskele üzerindeki korkuluklar neredeyse her yıl paslanmaya karşı özel boyalar ile boyanır. Sanayi kuruluşlarının saldığı gazlar ağır metaller içerir ve normal havanın ağırlığından daha ağırdır. Doğal olarak ağır şey dibe çökeceğinden ağır hava da dibe çöker. Metal parçaların üzerinde birikir. Rüzgar vs. gibi doğal etmenlerle taşınan deniz suyu da metal aksamlara geldiklerinde bu ikili birleşir ve zarara yol açar. Arabalar için mukavemetin düşük olduğu yerlerde (sac kalınlığının ince old. yerlerde) veya bu iki zararlı etmenin toplandığı yerlerde paslanmalara çürümelere neden olur.

    Sahil kesiminden alınacak arabalarda genellikle; tavan kenarındaki su giderimini sağlayan bantların kenarlarına, çamurlukların üst kısımlarına, motor kaputunu açtığınız zaman sacların birleşim yerlerine suyun toplanabilecek yerlerde ; kabarma(şişme), paslanma , çürüme var mı diye bakılırsa sizin için daha faydalı olur.




  • Boş işler peşinde koşuyor insanlarımız yazık çok yazık.
  • Yaklaşık bir ay önce tamircide lifte kaldırılmış renault kangoo gördüm. Aracın boyalı kısmı gayet normal görünürken, alt kısmında bayağı çürüme vardı. Sahibine kaç model olduğunu sordum ve 1999 model dedi. Niye bu kadar çok çürümüş deyince aracın uzun zamandır bodrum, didim gibi yerlerde kullanıldığını söyledi. Her ne kadar bu durum önemsenilmese de araç alırken üstüne baktığınız kadar altına da bakın derim. Fakat bu durum aracın markasına göre değişebilir. Örneğin sıfır bir dacia da bu durumu 8-10 yaşında görürken, volkswagenin modellerinde bu süre 2-3 katına çıkabilir.
  • Aile geleneği olarak biz almıyoruz. Çürüme algısı fena halde içimize yerleşmiş
  • balkanlardan ve marmara bölgesinden hiç alınmaz. Malum nem biraz da yağmur arabayı çürütüyor. Alırsanız üstüne yağmur yağmamış olsun. Doğu karadenizden hiç alınmaz oralarda da çok yağmur var. Ankara arabaları bir numara ama ankara insanı battal biraz araba tamiri kadar masraf yaparsınız. Aslında sıfır gidin alın..Hatta Araba seçerken gidin almanyadan japonyadan direkt olarak alın. Sıfır da almayın emin olun. O sıfır diye gelen arabalar ya çin'deki üretim tesislerinde ya da romanyadaki tesislerde üretilir emin olun. Araya aracı galerici falan da koymayın çünkü paranızı alıp yatarlar üstüne kalırsınız ortada. Allah muhafaza bir de katil olursunuz. Gir hapislere
  • biz akdenizliler kendi aramızda araç alıp satmayız saten, konya gibi kurak memleketlere gider oradan getirriz.. Yahu neden alınmasın :) yıl olmış milenyum ,ömür boyu garanti veriyorlar artık firmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1986 model Mercedesimin bagaj içinden çamurluklara doğru tamamen çürümüş açılmış,hatta altında da hafif çürükler başlamış. Yıllardır Mercedes kullanan biri aracım lifteyken görünce bu araç deniz kenarından gelmiş dedi. Yoksa bu araba bu kadar çürümezdi dedi
    Nemli bölgelerdeki araçlarda kısa vadede çürüme olmaz ama uzun vadede normalden daha erken çürüme başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldan alınmaz Çünkü trafiği yoğun bir memleketimiz.

    1. Trafik yüzünden dur kalk dur kalk arabanın haşatı çıkar
    2. Yine trafik yüzünden yerinde rolantide sayan arabanın kilometreye orantılı olmadığını yani göstergedeki km den daha fazla devir çevirmiş olduğunu düşünüyorum yani motorunun görünenden daha yorgun olduğunu ve yine yerinde rolantide sayan aracın hareket eden araca göre daha kolay hararet yapabileceğini unutmayalım. (Çünkü hareket eden aracın motorunu ön panjurdan giren hava soğutur.)
    3. o şehirin havasını kirleten egzoz gazları tekrar hava filtresinden dolaşıp motorun içine doluşması ile yağı daha çabuk kirleteceğini ve Ankara nın 15000 lik bakımında değişen yağı ile istanbulun 15000 lik bakımında değişen yağı eminimki aynı değildir istanbulunki bildiğin zift olur zift buda arabayı kirli özelliğini kaybetmiş yağ ile kullanmanıza yol açar buda motoru yıpratır yer yer.
    4. şanzıman dur kalk dur kalktan daha yıpranmış olacaktır.
    5. Hava kirliliğinden üzerine yağan yamurun içindeki asit.
    6. Deniz kenarında bulunan illerin güneşi daha sert olur güneş yanıklarından anlayabilirsiniz.

    Gibi gibi gibi.




  • nevşehir den alınır
  • O zaman Adana'dan da araba alınmaz. Sıcak yüzünden koltuklarda hep apış arası kokusu olur. Otomatik araba da alınmaz. Önceki sahibi boşta kalan eliyle hep burnunu karıştırıp oraya buraya sürmüştür. Soğuk memleketten de alınmaz. Midesini üşütenler hep aracın içinde gaz kaçırmıştır. Döşemelere sinmiştir kokusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 2 Şubat 2017; 10:38:7 >
  • farkında mısınız ülkenin 3 bir yanı denizle çevrili?
  • Istanbuldakiler ne yapsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. dünya savaşında afrika çöllerinde kalmış araçların, düşmüş uçakların fotoğrafları vardı.
    Araçlar çürümemişti.
    Gidip çölden almak lazım arabaları.
    http://trmilitary.com/viewtopic.php?f=18&t=2459



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 2 Şubat 2017; 14:5:59 >
  • Eskiden öyle bir algı vardı.Artık kimse takmıyor.Mersinde denize 400,500 m mesafede. belki 30 yılımız geçti.Kimsenin ne satamadığı nede almaktan vazgeçtiği bir araç oldu.Aracın muhafaza şekli önemli.Mesela iş yerinde 5,6 arkadaş yan sokağa parkediyor.Kimi az uzak olsun sağlam olsun diyor.Kimi ne kadar yakınlaşırsam kardır diye güneşin altı falan takmıyor bırakıyor.Yedi yıl muğla güneşinin altında adam sabahtan akşama bıraktı arabayı.Ne oldu ister istemez soluyor.Diyelim ki akdeniz bölgesinde sahile sıfır büfe işletiyorsun.Yıllarca gidipte denize 10 m park edip sabahtan akşama hergün tutarsan çürür.Çürümez diyen yalan söyler.Ama sonuçta gözünle de görürsün çürüğü.Almazsın olur biter.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alipta paslanma sorunu yasayan varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz İzmir'de arabaları denize sokmuyoruz İzmir'den alabilirsiniz
  • Şimdi baktım da Türkiye'de toplam 30 ilin denize kıyısı var (van-bitlis dahil). Ve bu illerin yaklaşık nüfusu 50 milyon civarında. İstanbul-İzmir-Bursa-Antalya-Adana-Mersin-Samsun-Kocaeli gibi büyük metropoller dahil. En iyisi siz gidin Yozgat'tan falan araba alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 model protonumuz vardı aracı 0 almıştık 2013 yılında sattık çürümeye başlamıştı artık araç İzmir
  • Alınmaz tabi ki durduğu yerde çürür kurdeşen döker böyle pul pul olur.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.