Şimdi Ara

Dengesizlik / Kendini insanlardan soyutlama.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ne kadar uğraşırsam uğraşayım mutlu olamıyorum. Sürekli bi huzursuzluk var içimde. Kendimi yalnız hissediyorum hiç sevilmemiş gibi.Hayatımda hiç anne sevgisi dışında başka bi insan tarafından sevilmiş hissetmedim deliler gibi aşık olduğum kız gitti eski sevgilisi için terk etti beni. Ne zaman bu olayı aştığımı zannetsem aklıma anılar geliyor, sevgilisi ile fotoğaflarını görüyorum bir anda her yanımı huzursuzluk kaplıyor. Bir dk önce mutlu iken hemen ardından ölümü arzuluyorum.
    Sadece bu olay ile de ilgili değil, bir şey bi anda kafama takılıyor içimi bi karanlık kaplıyor... Kendime zarar verdiğim bir dönem olmuştu bi kaç saat instagramda aşık olduğum kızı sevgilisi ile gördüm. Panik atak geçirdim bi anda eskisi gibi kendime zarar vermek istedim aklımdan aptal aptal düşünceler geçti.
    Kendimden korkuyorum bazen... Aynı şeyleri yaşamış olanınız var mı ? Yardıma ihtiyacım var.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dengesizlik ve Kendini İnsanlardan Soyutlama

Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, dengesizlik ve kendini insanlardan soyutlama giderek yaygınlaşan sorunlar haline gelmektedir.

Kendini insanlardan soyutlamak, fiziksel, sosyal ve duygusal olarak diğer insanlardan uzaklaşma eğilimidir. Bu, sosyal etkinliklerden kaçınma, iletişimi sınırlama ve yalnızlık duygularını artırma gibi davranışlarla kendini gösterebilir.

Dengesizlik, iş ve kişisel yaşam arasında sağlıklı bir denge kuramamayı ifade eder. Bu durum, aşırı çalışma saatleri, sürekli bağlantı ve iş dışı zamanlarda da iş konularıyla meşgul olmaya neden olabilir.

Kendini insanlardan soyutlamanın ve dengesizliğin nedenleri çeşitlidir. Bunlar arasında stres, kaygı, yalnızlık, sosyal medya bağımlılığı ve teknolojik aşırı kullanım sayılabilir.

Kendini insanlardan soyutlamanın ve dengesizliğin sonuçları ciddi olabilir. Bunlar arasında zihinsel sağlık sorunları, fiziksel sağlık sorunları, ilişkilerde sorunlar ve iş performansında düşüş sayılabilir.

Kendini insanlardan soyutlama ve dengesizlik sorunlarıyla başa çıkmanın birkaç yolu vardır. Bunlar arasında şunlar bulunur:

• Sosyal Etkileşimleri Artırma: Arkadaşlarınla ve ailenle zaman geçir, sosyal etkinliklere katıl ve yeni insanlarla tanış.
    • Sağlıklı Sınırlar Oluşturma: İş ve kişisel yaşamın arasında net sınırlar oluştur ve iş dışı zamanlarında bağlantıyı kes.
    • Stresle Başa Çıkma Teknikleri Uygulama: Meditasyon, yoga veya farkındalık gibi stresle başa çıkma tekniklerini uygula.
    • Profesyonel Yardım Alma: Kendini insanlardan soyutlama veya dengesizlikle başa çıkmakta zorlanıyorsan, profesyonel yardım almaktan çekinme.

Kendini insanlardan soyutlama ve dengesizlik, hem bireyler hem de toplum için ciddi sorunlar oluşturabilir. Bu sorunların nedenlerini ve sonuçlarını anlamak ve bunlarla başa çıkmak için adımlar atmak, sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmek için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4.54 MİLYAR yıllık Dünya'da altı üstü 70-80 yıl yaşıyoruz onuda aşkla meşkle heba ediyorsunuz sonra mutsuzum sevgisizim.Yazık değil mi? =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

4.54 MİLYAR yıllık Dünya'da altı üstü 70-80 yıl yaşıyoruz onuda aşkla meşkle heba ediyorsunuz sonra mutsuzum sevgisizim.Yazık değil mi? =)

insanlarla taş*k geçmeye calısarak bir yere varamazsın dostum.
    Kendini bir şey mi sanıyorsun ?
    Sadece forumda spam niyeti gören mesahları olan bir botsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

4.54 MİLYAR yıllık Dünya'da altı üstü 70-80 yıl yaşıyoruz onuda aşkla meşkle heba ediyorsunuz sonra mutsuzum sevgisizim.Yazık değil mi? =)

Dünyanın yaşıyla evrenin büyüklüğüyle bunların ne ilgisi var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana ne kadar akıl yani tavsiye versem de gerek pm'den olsun,gerek konularda konuşmalarımız olsun..Bende senin durumundayım.Züğürt tesellisi veremeyecem bu sefer dostum.

Beni 1.5 yıl önce aldatarak,eski sevgilisine dönerek beni terk etti. Hayatımın en kötü anlarını yaşattı bana. 1.5 yılda anca kendime geldim çok ağır bir depresyon yaşadım. Anca sağlıklı düşünebilmeye başladım.

Aynılarını yaşayan varmı diye sormuşsun ?

Elimde daha doğrusu bileğimde 40 küsür dikiş var.Değdi mi peki ? Değmedi tabi ki pişmanım.Bi anlık sinir işte...

Sevgilisiyle son 1 aydır sarmaş dolaş fotoğraf atıyor ve ben kendimden korkuyorum,bir garip oluyorum.Herşey üstüme üstüme geliyor.Ama o his geçiyor bi süre sonra ulan bu salak kız için mi üzülmüşüm diyorum.Çocuğa bakıyorum ve kendime bakıyorum ayna da.Gülüyorum beni bu çocuk için mi yarıyolda bıraktı diye günah almak istemiyorum ama :D

Senden ricam her ben ne kadar yapamasam da..Sosyal paylaşım sitelerinden kızın fotoğraflarına,ne yazdığına,nereye check in swam swap mwap attığına kesinlikle bakmaman..

Kendimize zarar veriyoruz..

Giden gitmiştir,gittiği gün bitmiştir!

• Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    Sınavımın içine etti, bırak sınava çalışmayı yataktan kalkmaya gücüm yoktu çoğu zaman. Sıkıntılarım katlandıkça katlanıyor.

Benim hayatım bok yoluna giderken en yakın arkadaşımın ne kadar mutlu olduğuna tanık oluyorum. Kendisine aşık olan bi sevgilisi var, sınav sonuçları sayesinde iyi bir üniversiteyi garantiledi, benim de başvuracağım yere daha önceden başvurmuş işe alındı şimdi büyük olasılık eleman açığı yok. Arkadaşımın hayatı ile kendininkini karşılaştırmak da ayrı bi acı veriyor, kardeşim dediğim insandı ama uzun süre konuşmamıştık. Şimdi eskisi gibi kardeş diyemiyorum ve bazen ilişkiyi kesmeyi düşünüyorum.

İntiharı düşünmediğim bir gün geçmiyor. Zaman zaman panik atak yaşıyorum veya adı her ne o anda aklımdan geçenler şu düzgün kafa ile düşününce beni korkutuyor.

1 yıl içinde dinden de uzaklaştım tamamen, boşluk, yalnızlık ve değersizlikten başka bişey kalmadı içimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leetnock -- 18 Haziran 2015; 15:52:37 >

• Leetnock kullanıcısına yanıt
    Yalnız değilmişim ki zira sende değilsin.

Arkadaşından bahsettin benimde arkadaşlarımın çoğu üniversiteyi kazandılar.En yakın arkadaşım da keza öyle..

Senin de dediğin gibi insanın en yakın arkadaşının hayatını kendininki ile karşılaştırınca gerçekten ayrı bir acı veriyor.

Bende eskisi gibi değilim artık.Herkes işi düşünce arıyor günahını almayayım ama en yakın arkadaşım da öyle.Kimseye güvenilmiyor.

İntihar mı ? Sabah uyanıyorum kafamda intihar düşünceleri,dışarda dolaşıyorum yine intihar,akşam başımı yastığa koyuyorum bir 3-4 saat uyuyamıyorum zaten.. Kafamda deli sorular.Her gün sorguluyorum herşeyi.

Kanser olacam diye korkuyorum.Dünya çok adaletsiz bir yer.İnsanlar çok kalabalık.

Bende dinden uzaklaştım.Geçen sene bu dönemler ölümden döndüğüm için namaza başlamıştım ve bi anda dinden soğudum.

Sorgulaya sorgulaya kafayı yedim.Galiba ateistim.

Yalnızlık pek hoşuma gitmese de insan dertleşecek birini arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 18 Haziran 2015; 16:01:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    Çok sorgulamak iyi değil, zaten içimde duygusal bi boşluk var bir de üstüne varlık nedenim ölüp gittikten sonra belki de bi kişinin hayatını bile etkileyecek olmayışım. Okadar çok güzel duygular varken sistemin kölesi olup ve de şu halimden çıkamayıp o güzellikleri yaşayamayacak olmam düşüncesi beni bitiriyor.

Eskiden bilgisayar başında geçirdiğim günleri özlüyorum o zamanlar ne kadar da basitti herşey. Ha ama pişmanım keşke küçüklükten yeseydim bazı kazıkları, kavgaya katılsaydım, sokakta büyüseydim.

• Ben de kız arkadaşımın düşündüklerini sorguluyorum, aşırı serbest ve bağımsız. Artık özgüvenimi kıracak laflar ediyor. Konuşmayalım dedim ayrılmayı bile Beceremedim

Arkadaşlarımla dertleşmek istemiyorum tanımadığım biri olsun

• Leetnock kullanıcısına yanıt
    Bana eski günler lazım bir de şimdi ki aklım.

Gerçekten de çok güzel bir söz Can Yücel'in sözü..

O kızla tanışmak dahi istemezdim.Cama vurmazdım.Ve daha neler neler..

'Keşke' ler çok canımı sıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.