Şimdi Ara

Den brysomme mannen | The Bothersome Man (2006)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006, Norveç-İzlanda yapımı. Yönetmen, Jens Lien, senaryo, Per Schreiner. 95 dakika.

İzlediğim en iyi filmlerden biridir 'Sorun Yaratan Adam'. [Anti ütopik (distopik) bir film diyebiliriz.] Aslında bu filmi bir yıl kadar önce izlemiştim ama şimdi açıyorum konusunu. Nedendir bilmem, hâlâ hatırlayabildiğim, yeniden izlediğimde hiç sıkılmayacağımı düşündüğüm nadir filmlerdendir, ayrıca bende çok değişik duygular uyandıran, kendi hayatımda da sorun yaratan adam olduğumu düşündüren pek şahane bir filmdir. Uzun lâfın kısası herkesin kendi hayatına uydurduğu, içten içe benimsediği filmler vardır, bu film de benim için öyledir.
    Filmin içeriğine gelecek olursak, epey dolu bir film olduğunu söyleyebiliriz. Modern insanı, modern toplumu, mutsuzluk altyapısı üzerinde eleştiren bir yapım. Filmdeki insanlar yaptıkları hiçbir şeyden keyif almıyorlar. Yaptıkları şeyleri -yedikleri yemekler, ev düzenlemeleri, çalıştıkları iş- sadece yapmak için yapıyorlar. Sorun yaratan adamımız ise birdenbire kendini bulduğu bu ruhsuz dünyada bir şeylerin yolunda gitmediğini seziyor ve bunca ruhsuz insanın içinde mutluluğun kaynağına ulaşmaya çalışıyor. Bir bakıma mutluluğun kaynağını da sorgulatan, pek çok konuda düşündürten bir film.
    Bana göre bu film de imdb'nin azizliğine uğrayıp hakkının altında puan toplayabilmiş bir film. Ben hiç tartışmasız bu filme 10/10 veririm.

Bir de filmin özetini verelim (alıntıdır): '40 yaşındaki Andreas, kendini garip bir şehirde bulur. Oranın neresi olduğu veya nasıl geldiği hakkında en ufak bir fikri yoktur. Bir işi, evi ve karısı vardır. Bir şeylerin yanlış gittiğinin farkına varan Andreas, şehirden kaçmaya çalışır fakat herhangi bir çıkış yolu yoktur.
    Hugo isminde bir adamla tanışınca onun kaçmasına yardım edebileceğini düşünür. Öteki dünyaya kaçmak için ufak da olsa bir ışık doğunca, Andreas bu şansını sonuna kadar kullanmaya karar verir.'
    Filmi izleyenlerden ricam, filmdeki imgelemeleri ve ayrıntıları göz ardı etmemeleri, filmdeki depresif havayı iyice tenessüf etmeleridir. Bu kadar bahsetmişken, ben de yeniden izleyeyim bari en yakın zamanda. İyi seyirler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistemi sorgulayan bir Norveç filmi. ben şahsen çok beğendim.. kesinlikle herkese tavsiye ediyorum bu filmi.
  • Kesinlikle öyle, sistemi eleştirdiğini zanneden ama sistemin bir unsuru hâline gelmiş birçok filme taş çıkartır bu film -bana göre (Kastettiğim film V For Vendetta değil, sakın ha yanlış anlaşılmasın, zaten işlenen konunun temelde aynı olduğunu söyleyemem). Ayrıca sistemin de ötesinde bireyi de yeren bir film.
  • Hocam konu daha önce açılmıştı ama film güzeldir,bende tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 17 Mart 2012; 21:44:40 >
  • Hemen nasıl da buldunuz açılan konuyu, ben arama yaptım fakat bulamadım. Neyse hatırlatmış olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Hemen nasıl da buldunuz açılan konuyu, ben arama yaptım fakat bulamadım. Neyse hatırlatmış olduk.

Eski konuya cevap yazmıştım hocam ondan hatırladım.Aynen hatırlatmış olduk
  • Aynen hatırlanması iyi oldu da silinmese bari. Diğer konu, filmi tanıtmak için yetersiz kalmış. Neyse, piyasa filmlerini bırakın bir köşeye de Norveç'teki içsel çöküntüye uğramış insanların çektikleri toplum-sistem-birey alt yapılı şu güzelim filmi izleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    True Crime - Streets Of LA
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Söylediklerinize harfiyen katılıyorum arkadaşlar Favori filmlerimdendir bu film.
    Bir de bu filme yakın tarzda ve yine kuzey Avrupa filmi olan Paha maa'yı tavsiye ederim. Sistem eleştirisi fazla olmamakla beraber, kuzey insanının yaşadığı bunalımı gözler önüne seriyor
  • Paha Maa da arşivde bekleyen filmlerden, şu Kuzey Avrupa sineması farklı bir etki, farklı bir tat bırakıyor insanda, depresif bir derya doğrusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.