Şimdi Ara

Demirören’e ilişkin çağrılara bu yüzden yanıt verilmiyormuş: ‘Ekonomi bozulur’

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demirören’e ilişkin çağrılara bu yüzden yanıt verilmiyormuş: ‘Ekonomi bozulur’


    Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, önceki hafta yayınladığı videoda Yıldırım Demirören’in Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi aldığı ve bu krediyi ödemediğini öne sürmüştü.

    Peker’in iddiaları sonrası AKP’liler Demirören’e ilişkin sessizliğini korurken; AKP’li yöneticilerin Demirören Grubu’nun Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği iddialarına ilişkin açıklama yapılması çağrısına, “Ekonomiye zarar verir” diyerek tepki gösterdikleri iddia edildi.

    Gazete Duvar’da Duvar Arkası’nda yer alan yazıda, “Sedat Peker, Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan bir medya kuruluşunun alımı için kullandığı 750 milyon dolar krediyi ödemediğini iddia etti. Bu iddianın üzerinden bir hafta geçti ancak ne Ziraat Bankası’ndan ne de Demirören grubundan bir açıklama geldi. Bu konuda muhalefetin Meclis’te araştırma komisyonu kurulması önerisi de AK Parti-MHP oylarıyla reddedildi.

    AK Parti’den bu konuda açıklama yapılması çağrısına parti yöneticileri, “Ekonomiye zarar verir” diyerek tepki gösterdiği belirtildi. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin işlediğini, kişisel verileri koruma kanunu ve uluslararası sözleşmelere imza atıldığı hatırlatılarak, “Bankaların kime ne kadar kredi verdiğini nasıl sorar ve bunun açıklanmasını istersiniz. Tüm bankalar denetime tabidir ama bu istenen verileri açıklayamazsınız. Bunu yaparsanız ticari sır, özel hayatın gizliliği ihlal edilerek ekonomiye güveni sarsar, zarar verirsiniz” deniliyor” ifadeleri kullanıldı.


    kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 13 Haziran 2021; 15:28:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu krediyi ne zaman almış Demirören kaç yıldır ödemiyor peki? Normal vatandaş aldığı krediyi ödemese icra memurları kapısına dikilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AK Parti’den bu konuda açıklama yapılması çağrısına parti yöneticileri, “Ekonomiye zarar verir”..... bu ekonominin zarar görmemiş halimi ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 de bağkur sigortam vardı.sonra 4A ssk ya geçtim bir iş buldugumda .9 lira borcum kalmış faiziyle 23 küsür lira olmuş .tebligat geldi ödenmediği takdirde felan filan yazıyordu..vatandaşa aslan kesilen devlet kurumu şahsimin adamlarına kedi oluyor ..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bozulmamış hali mi?

  • Bende badem bıyık bırakacam. Aralara sızacam.
    Bir gün denedim aynanın karşısında.
    Gül gül öldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin parasını soruyorsunuz "ticari sır" diyorlar ne bekliyorsunuzki?

  • bırakın kredi geri ödemesini vergi de ödemesi var mı?

  • Çalınan paranın ticari sırrı mı oluyormuş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki olayin boyutu ve kokleri farkli noktalara gidiyor ki boyle birsey soylenmis, kisaca birakin lagim borusu patlak devam etsin, kazin bakinca ortalik bok reva olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirörenin böyle bir krediyi aslında en başında alamaması gerekirdi. Çok büyük bir meblağ. Ama reis sağolsun işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 13 Haziran 2021; 22:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozel banka olsa beni ilgilendirmez.


    ama calinan benim paramsa kime ne kadar kredi verildigi, ne kadarinin odendigi beni ilgilendirir. begenmeyen devlet ile is yapmasin.

  • Halka hizmet eden IBB ' ye kredi vermeyen kamu bankaları, parayı geri alamayacağını bildikleri yandaşlara "ne istediyseler" vermişler.

  • Borçlu memnun alacaklı memnun
    Herşeye karışmayın ula

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devlet bankalarinin parasi halkin parasidir. Halka ait bir borcun odenip odenmedigi "ticari sir" kapsaminda tutulamaz. Halka ait bir borc odenmiyor ve halkin parasinin emanetcileri olan yetkililer bu durumun ortadan kaldirilmasi icin tum yasal yollari derhal isletmiyorlarsa gorevlerini kotuye kullaniyorlar demektir. Durum buysa, onceliklle gorevini kotuya kullanan yetkililerin kimden emir ve talimatla hareket ettigi tespit edilmeli, gorevini kotuya kullanan ve bu yonde talimat veren tum yetkililer hakkinda yasal islem baslatilarak, "ne karsiliginda" gorevlerini kotuye kullandigi arastirilmali, hepsine buna gore ceza verilmelidir. Hukuk devletinde isler boyle yurur. AKP Turkiye'si ise ortada...


    Ek olarak, bazi firmalarin ortulu sebeplerle devlet bankalarindan kredi alma kosullari nin ayricalilkli olmasi ile geri odemeME opsiyonu bulundugunun bilinmesi (saibesi dahi) gunumuz ekonomik kurallarinin serbest rekabet ilkesine aykiridir. Akli basinda hicbir yatirimci (yerli-yabanci fark etmez), serbest ve adil rekabetin olmadigi bir yerde katma deger saglayacak orta-uzun vadeli yatirimda bulunmaz. Turk ekonomisine esas zarar verecek olan esas bu saibenin ortadan kaldirilmamasidir.





  • Ah canım ya ne kadar da duyarlılar. Bir ekonomiye zarar verir diyor, bir kişisel verilerin korunması kanunu diyor. E kardeş borcu verirken/alırken bu kamuoyuna yansıdığında ekonomi zarar görmüyor ve kişisel verilerin korunması kanunu delinmiyor da bu dile getirilince mi ekonomi bozuluyor ya da kanun deliniyor?

    Ayrıca hırsızlığın, yolsuzluğun, dolandırıcılığın ya da usulsüzlüğün sırrı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi ekonomilerinden bahsediyorlar. durduk yere ceplerinden 750 milyon dolar çıkacak.

  • Çok yazık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskide kalmış fosiller suçu devlet sırrına bağlar ve gömerlerdi. Şimdiki fosiller suçu "ticari sır"a gömüyorlar.

    Biz de fosil olacağız bir gün. Bakalım biz suçu neye gömeceğiz? kriptoya mı gömeceğiz? Göktaşı madenciliğine falan mı gömeceğiz? Naapacağız yani? Kuruttunuz lan memleketi. Bize yöntem bırakmadınız...

    Sanıyorum, biz el mahkum, namuslu ve şerefli olacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi verilen para halkın yani benim, bir sır varsa be niye bilmiyorum acaba. Benim param ile yapılan ticaretin sırrını bilmek benim en doğal hakkım değil mi?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.