Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
47
Favori
196.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Bizde ailecek telefonlarda (2 Samsung & 1 Iphone) sorun yaşamıyoruz. Sadece Samsung tablette sorun yaşıyoruz.
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Aynen bizde her kullanıcı kendi kullanıcı adı ile bağlı.
  • Flow set point, MiGo/e-relax'ın kombiye kazanı max. kaç derecede yakması gerektiğini gösteren değer, aslında bu d09 değeri, ancak kazan genelde, ısıtma eğrisine bağlı olarak bu değerin altında yanıyor.

    Eğer Nitromix'te kazan ısısında kısıtlama yaptıysanız, d71, excel de görünen set point tamamen gerçek dışı değer gösteriyor.
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Nitromix te herhangi bir kısıtlama yapmadım d71 nedir bilmiyorum. Fakat aklımda o var niteomixin ne olursa olsun max 60 derece yanmasını nasıl sağlayabilirim? Ve bunu yapmam önerilir mi yapmalımıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar, mutlu yıllar.

    Ben sizin de gördüğünüz gibi ilk defa bir forumda yazıyorum. Bu mesajı yazabilmek için bu siteye üye oldum. Ben yaklaşık 2 aydır migo kullanıyorum. Daha önce kombi kullanmamıştım. Bu formu da o zamandan beri takip ediyorum. Özellikle formdaki 3 arkadaşın(herkesin bildiği arkadaşlar :)) tecrübe ve tavsiyelerinden çok faydalandım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

    Ben Muğla’da oturuyorum. Evim yalıtımsız olduğu ve eşimle çok sıcağı sevmediğimiz için 17-20 derece aralığında haftalık programla çalıştırıyorum. Çok derece farkı var diyebilirsiniz. Bana göre yalıtımsız bir evde derece farkı olmalı ve ihtiyaca göre yapılmalı. Yoksa sabit ısıda çok maliyetli olur. Yalıtımlı ve derece farkı istenmeyen bir evde bence oda termostatına çok da ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Takip ettiğim kadarıyla servis, tahmin modunun sağlıklı çalışmadığını söylemiş. Ben ileri modunun da sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum. Bu nedenle gelişmiş algoritma ile değil, basit algoritma ile yani gecikmeli modda kullanmak istiyorum. Ancak çok defalar ayarlamama rağmen her seferinde ileri mod olarak değiştiğini görüyorum. Ben de artık bıktığım için mecburen ileri modda kullanıyorum. Isıtma eğrisi sabit ve 1.7, d17:0, Kazanı 65 derece olarak sınırladım. Sebebi de en verimli yoğuşma için gidiş değil, dönüş ısısının 55 dereceyi geçmemesi ve ne kadar farklı(gidiş ve dönüş ısısının) olursa o derece verimli olduğu öğrendim. D41 i gözlemlediğimde en yüksek 55 için d40 nın 65 ile sınırlanması gerektiğini gördüm. Sınırlama yapmayacaktım ama fabrika zaten maksimum 80 olanı 75 olarak kısıtlamış, Ben kısıtlasam nolur diye düşündüm. Kombi ilk ateşleme yaptıktan yaklaşık 5 dk sonra gidiş ve dönüş suyunun arasındaki fark 22-23 derece oluyor, ilerleyen 10-15 dakikalık sürede aradaki fark kapanıyor ve 9-10 dereceye kadar düşüyor. Bu arada unutmadan şunu da belirtmek istiyorum. Siz arkadaşlardan öğrendiğim ve okuduğum servis bülteninde; kombinin oda termostadı ile kullanılması durumunda; tesisat suyu çıkış sıcaklığının enaz 65 derece olması tavsiye edilir. diye yazıyor. İyi günler.

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbey48 -- 2 Ocak 2020; 16:25:6 >




  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Bazı arkadaşlar bu programımı çok düşük ve ısı farkları çok fazla diye düşünebilirler. Ancak önce de söylediğim gibi yüksek ısıyı yalıtımsız bir evde korumaya çalışmak çok çok maliyetli ve mantıklı olmadığını düşünüyorum. Migo, çoğu zaman seti 0,5 – 0,9 geçiyor. Yani bu programdaki derecelere 0,5 ile 1 derece ilave edebiliriz. Dış sıcaklığın 5-6 derece olduğu bir zamanda 30-40 dakikada bir devreye giriyor. Yani 30-40 dk arasında yaklaşık 1 derecelik ısı kaybı yaşanıyor bu nedenle böyle bir program yapmak zorunda kaldım. Evim yalıtımlı olsaydı ve ısı kabı yaşamasaydım bu kadar program yapmazdım. :))

    Bu programla günlük ortalama 6-7 m3 yakıyor. Sabit ve yüksek ısıda (22-23) çalıştırsam sanırım günlük 15 m3 den aşağı yakmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbey48 -- 2 Ocak 2020; 16:35:42 >




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Kısıtlama yapmadığım dönemde de 75 derece kazan yaktığında (kendi gözümle gördüm) excel çıktısında 90 derecede yazdığını gördüm.

    Fabrika değeri olan 75 derece de kısıtlı olmuş oluyor. Çünkü maximum değerin 80 derece olduğunu biliyoruz. Dediğim gibi fabrikanın yaptığı 75 kısıtlamada da gerçeği göstermiyor. Fakat 80 ni denemedim. :))
  • Sıcak su programı da doğru çalışmıyor. Yani kapalı da olsa çeşmeyi açtığımda devreye giriyor. Yani on/off hikaye. Güneş enerjisi var. Bu nedenle ihtiyaç olduğunda komminin altındaki vanadan açıp kapatıyorum.
  • Kardeş sana ilettiğimiz linkdeki dosyayı indirip incelemeni tavsiye ederim.
    d71 menüsü ile Nitromix'in max. çalışabileceği kazan ısısını ayarlayabiliyorsunuz.
  • Hasbey48 H kullanıcısına yanıt
    hocam yeni olmaniza ragmen olayi cozmussuniz.yaptiginiz hersey dogru. ileri modda kalmasi sundan siz gecikmeliye alin sonra geri cikin ama ilk acilis ekraninda kalsin. o donen ok isaretinin donmesi bitene kadar bekleyin sonreaf cikinsorun cozulecektir bu ajrada seti asiri gecnmeymesi iczo egri dusurmneyi deuneyin. veuya zateqyn gecikmeliyeoo
    aldigdiynizda kazan degkeri dusecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 2 Ocak 2020; 17:6:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Ben dediğiniz dönme hareketinin durmasına dikkat ediyordum ama şimdi Sizin dediğiniz gibi dikkat ederek tekrar yaptım. Hemen tekrar girdiğimde doğru gözüküyor. Yani ayarladığım gibi ama bir müddet yani birkaç saat sonra baktığımda veya exceli aldığımız adresteki ayarlara baktığımda yine ileri modda gözüküyor. Oradan ayarlıyorum ve hemen kontrol ediyorum doğru. Daha sonra normal ekrandaki gelişmiş ayarlara baktığımda yine ileri moda döndüğünü görüyorum. Sizin bu sorunu yaşamamanız normal çünkü bildiğim kadarıyla siz ve diğer arkadaşlar ileri modda kullanılması gerektiğini söylüyorsunuz. Ben daha önce de açıkladığım gibi tahmin modu gibi bu ileri modunun da doğru çalışmadığını düşünüyorum. Yine yanlış hatırlamıyorsam Çetin Bey de radyatör kullananların ileri modda değil gecikmeli modda kullanılmasını tavsiye etmişti. Selamlar.




  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX




  • ben migonun ekonomik olmadığını düşünmeye başladım, fakat migo olmadan 43 derecede yaktıgım kombinin kaç dakika aralıklarla devreye girdiğini hesaplamadığımdan, gunluk yakılan m3 den gittiğimde bariz günlük sarfiyat artışları var, böyle giderse sökeceğim migoyu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasbey48



    Merhaba. Siz kendi eviniz icin ideal ayarlari bulmussunuz ama burda bahsedilen 17, 19 hikaye. Benim evde hicbir isitici calismasa dahi 19 un altina dusmuyor. 21 in altinda insan üşür. 17,18 derecede oturduktan sonra yemisim dogalgazi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 24 de kullaniyordum, ancak ev sicak gelmeye basladi artik. Camlar bugulaniyordu cunku :) 23.5 da kullanmaya basladim. 6m3 un altina dustu gunluk kullanim. 5-6 arasinda.

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu öneri ve tavsiyeler şimdiye kadar bana asla inandırıcı gelmemiştir.
    Hedef ısıyı 1C düşürmek ile bahsedilen tasarrufa katılıyorum ama diğer öneri ve tavsiyeler TR şartları için mümkün değil.
    @teqali tamamen haklı gece 16C'de uyuyacaksam... hele hele evde çocuk, yaşlı varsa, geç bunları...
  • Bu günlerde İstanbul'da hava şartları soğuk olunca ister istemez diğer günlere göre yakıt tüketiminin artması gayet normal ancak her ne olursa olsun MiGo/e-relax için söylemiyorum, OT tasarruf ve kanfor sağlıyor. Oda ısınız 25C olmasına rağmen kombinizin 43C'de halen çalışması sizce mantıklı mı? En basit 100TL- 1 OT bile sizin tasarruf ve konfor ısınızı sağlar.

    Diğer günler 5m3-6m3 olan tüketimin havaların soğuması ile 8m3-10m3 seviyelerine çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 2 Ocak 2020; 19:6:45 >
  • valla inşallah dediğiniz gibi olur, bencede konfor ama yakıt önemli,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş 210m2'lik, neredeyse çeyrek dönüm bir evden bahsediyoruz, üstelil duplex...
    Günlük gaz tüketiminiz nedir bilemiyorum ama elbette 1az fazla tüketim olması nomal değil mi?

    Ayrıca bu büyüklükteki ev için tüm odalarda eş zamanlı ısı konforu sağlamak için umarım radyatör veya yerden ısıtma metrajını gerçekten profesyonelce hesap edip tesisatı ona göre yapmışlardır, yoksa işin gerçekten zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 2 Ocak 2020; 19:24:24 >
  • butun odalarda digital termometre var ve hepsi aynı derecede ısınıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.