Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.767
Cevap
53
Favori
213.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben hic istediğim usiyo yakalaamıyorum mesela. Isıtma eğrisi 2.6 dış işi gündüz 26 akşam da 15 derece falan

• abcd_1234 A kullanıcısına yanıt
    Hocam biz bir senedir cozemedik o olayi, cizulecek gibide durmuyor

Ayni dertten muzdarip tek kisi kayiboyu ve ben deyilmisim

D96 yi 1 yap

• Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle üstadım. Ben de bir senedir yazılarınızı takip ediyorum. Ama çözüme ulaşılamadı. En azından bir de kombiye reset atayım da sadece dediginiz gibi d17 parametresini ayarlayayım. Kombinjn servis menüsü de paylasilmisti ama eski sayfalarda kaldi. Sayfa da çok olunca bulamadım. Siz de var mı üstadım yükleyebilir mısınız?

Teşekkürler ustadim

• Merhaba arkadaşlar,

Sizlere yardımcı olabilmek için kendi tesisatımı sizin ortama simule etmeye çalıştım. Isıtma Eğrimi 1.3 yaptığımda sizin yaşamış olduğunuz sorunu ben de yaşamaya başladım. Ancak şunu da farkettim. dış ortam 12C iken D09=42 göstermesine rağmen Nitromix çok daha düşük kazan ısısında 35C-38C aralığında yanmakta ama çektiğimiz raporda D09=42C'yi görmekteyiz ki bu da bizleri yanıltıyor halbuki Nitromix 35C-38C aralığında çalışıyor.

Acaba 15 gün öğrenme süreci içerisinde hedef ısıya erişemediğini anlayıp kazan ısısını D09=42C'ye kadar kademeli çıkartacak mı? diye yorum yapıyorum.
    Bu neden ile şimdilik bu şekilde ellemeden bırakacağım bakalım önümüzdeki günlerde nasıl davranacak?

Bu arada özellikle @teknoline ve benzer sorun yaşayan arkadaşlar, daha önce belki yazmışınızdır ama çok gerilerde kaldığından tekrar öğrenmek isterim.

1- Cam ve duvar izolasyon durumu
    2- Eviniz kaç m2? Yön
    3- Toplam radyatör uzunluğu
    4- MiGo'nun konumlandığı yer

gibi detayları paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler,

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Kasım 2019; 8:25:36 >

• !!! e-RELAX KONU BAŞLIĞINDAN ALINTI !!!

Ha gayret, az kaldı, anlayacaklar sorunu...

1- cam çift cam izolasyonu yaptırdım. Bina 1 yaşında ve de duvar izolasyonu çok zayıf diye biliyorum. 6 katlı binanın 6. Katı üstadım. Çatının etrafını komple kapattirdim. Hava sirkülasyonunu engellemek için. Sonra da çatıya izocam serdirdim. Balkona da cam balkon yaptım. Balkon tarafından da soğuğu keser diye düşünüyorum.
    2- Evin yönü kuzeybatı cephe
    3- Radyatör uzunluğum 4 adet ve toplamda 5.40 metrekare. Evim de 2+1 85 metrekare civarı. Radyatörlerin arkasina sizinle görüştükten sonra izocam yaptım. Hepsine trv taktım. Reglaj vanaları ile değiştirip reglaj ayarini yaptım.
    4- Migo evimin salonunda antre kısmındaki duvarda asılı ve sabit. Salonum da 20 metrekare civari.

• Akşam saat 21:00 civarı reset attım. Şu anda istenilen sıcaklığı yakalıyor hatta geçiyor ama kiminin yanma ısısı gördüğünüz üzere 73
    -85 derece arasinda

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

• Şunu anlamaya çalışıyorum.

Yüksek dış ısılarda (20C), düşük kazan ısısında (35C-38C) ben hedef ısıya erişebiliyorken diğer kullanıcıların benzer ortamda sorun yaşamasını, nedenlerini bulmaya anlamaya çalışıyorum.

• Normalde mavi olması gerekirken kırmızı olması ne anlama geliyordu acaba? Daha önceden de bir defa mevzusu geçti diye hatirliyorum

Hicbir anlami yok hocam , bir anlam yuklemistim degilmis. Bence mavi olan denirdokum rengi kirmizi ise sauner duval in rengi sirayla gecis yapiyor tema gibi

Hocam reset atmayla bunlar olmaz. İnsallah d50 d51 parametrelerini bir yere not etmisi dir. Bunlar hava ayari her kombide farkli. Normalde resetleme ile bu kazan artisi olmaz

D50 d51 parametrelerini kaydetmedim hocam. Herkeste farklı mi oluyor o parametreler. Bir de resetleme yapmadan önce kazanda kazan ısısı max set değeri koymuştum diye hatırlıyorum. O yüzden dedim reset atınca 85 dereceleri gördü diye

• quote:

Orijinalden alıntı: abcd_1234

Peki sizde pompanın çalışma süresi hala 15 dk mi osman hocam. Bir de set işi değeri koyuyor musunuz kombiye?
    Evet d01 ve d02 bende 15dk. / d71 75C olarak ayarlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Kasım 2019; 13:54:38 >

Aynen, d01 10dk idi, d02 15dk. idi. 2 parametrede eşit olmalı dedi ve d01 de d02 de 15dk. yaptık.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.