Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.767
Cevap
53
Favori
213.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • programda sag ustte saat ikonu var. prigram ayari yaptigimiz. ona uzun sureli basinca menu cikiyormu. program modu diye. ona tiklayin bir sonraki sete gecmesi lazim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

• Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Yanı uğraşma azminiz ve çözüm üretme sekliniz super. peki 3 yılda oturduğunuz bi sistem varsa neden migoya geçtiniz onu anlamadim. Bir de aynen dediginiz gibi ordaki haftalık program tuşuna basılı tutunca program modu yazan bir yazı cıktı. Tıkladım ama herhangi bir durum olmadı. Nasıl keşfettiniz 👏👏bilmiyorum ama ne ise yarıyor acaba bu yaptığımız işlem?

• abcd_1234 A kullanıcısına yanıt
    hocam ona tiklayinca bir sonraki programa geciyor. yani saat 18 de 22 derece saat 20 de 22.5 diyelim siz ona basinca direk 22.5 e geciyor. ben oda sicakligina gire modulasyonlu cihaz istiyordum lakin ozamanlar nitromixte yoktu. bende dis sensor aldim almanyadan siemens rev24 ile super oturtmustum. vailantin vrc470 modelini alacaktim modulosyonlu diye cesaret edemefim uymaz ise diye. sonra migo ya denk geldim gezinirken. dayanamayip aldim modulosyonlu diye ama tam olarak oda sicakligina gore modulosyon yapmiyor ne yazikki.

• Konuyu popüler konulara bile sokmuşsunuz 😀

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

Ben de halen "18" izlemedeyim.
  • bu arada set asimlari basladi yine. sicaklik azcik dustu +0.3 olmaya basladi. dis isiya gore kazan yukselttigi icin oluyor oysa odanin isinma sekline gore baz alsa isitamadigi zaman kademeli yukseltse bunlar olmayacak. nasil disarisi sicak iken sete uladamiyorsa fisarisi aniden dustugunde de seti gecer,sebebi halen esyalar ve duvarlar sicak. kazan yukselincede seti asiyor haliyle bu duruma d17:1 de cozum olamadi. d17:1 de sete ulasmada zorlaniyor sebebi o beyenmedimiz +5 bunda yok direk kazan isinda duruyor 40 sa 40, 45 olmasini beklemiyor ve trkrar devreye girmesi uzun suruyor. kendi adima gecen seneden bu seneye bir degisme olmadi pek bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

hocam ona tiklayinca bir sonraki programa geciyor. yani saat 18 de 22 derece saat 20 de 22.5 diyelim siz ona basinca direk 22.5 e geciyor. ben oda sicakligina gire modulasyonlu cihaz istiyordum lakin ozamanlar nitromixte yoktu. bende dis sensor aldim almanyadan siemens rev24 ile super oturtmustum. vailantin vrc470 modelini alacaktim modulosyonlu diye cesaret edemefim uymaz ise diye. sonra migo ya denk geldim gezinirken. dayanamayip aldim modulosyonlu diye ama tam olarak oda sicakligina gore modulosyon yapmiyor ne yazikki.
    Günaydın üstad,

Oda ısısına göre modülasyon yapmadığı konusunda size katılamıyorum, çünkü daha önceleri de pek çok örneğini göstermiştim. MiGo Oda ısısına göre modülasyon yapabiliyor.

İlk tabloda, oda ısısı düştükçe kazan ısısını 40C'den 50C'ye kademeli olarak çıkarttığı görülmektedir.
    İkinci tabloda ise oda ısısı arttıkca, kazan ısısnı 46C'den 38C'ye düşürdüğü de görülmektedir.

Sizin tam olarak oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor dediğiniz durum nedir?

• Arkadaşlar günaydın,

En baştan beri MiGo'nun benim tesisatta sorun olmadan çalıştığını hepimiz biliyor. En ılıman havalarda (20C), en düşük kazan ısılarında (35C) ve düşük Isıtma Eğrisi (1.3) ile hedef ısıyı yakalabilmekteyim.

Her zaman savunduğum konu İZOLASYON/YALITIM.

Arkadaşlar hepimizin evi, lokasyonu, tesisat durumu, ısı konfor anlayışımız ve beklentilerimiz birbirinden çok farklı.

Bildiğim kadarı ile aramızdaki farklardan 1 kaçı...

Camlar dahil %100 ısı yalıtımlı. (Isıcam Konfor Seri 4+16+4 ölçülerinde)(Konfor serisi normal çift camlara göre %50 daha ısı yalıtımlıdır.)
    Bürüt 140m2 dublex için 3 kollektörlü, 13m. petek uzunluğuna sahip.
    Güney Cephe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 21 Kasım 2019; 9:11:49 >

• BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hocam sizin paylastiginiz cizelgelerden oda sicakligina gore modulasyon cikmaz.
    iki cizelge arasinda 2 gun fark var, 2 cizelgede de cizelgelerin ilk verisiyle son verisi arasinda 2.5-3 saat zaman dilimi var. bu zaman diliminde hicmi dis sicaklik degismedi. o artis ve yukselis kazanlari dis sicakligin dusmesinden veya cikmasindan. odayi isityigi veya isitamadigi icin yukselip alcalmiyor. o olay bende de var. bende sizinki kadar uzun yanmaz kombi. sizin sete ulasmasi geciktiginden dolayi bu sekil girunuyor. arka arkaya farkli kazan isilari goruyorsunuz bunlarin hepsi dis isi degisiminden kaynakli.

bende de bazen gereksiz yere dusuk kazan secer ardindan yukseltir amao dusuk kazan gostermelik pompa donsun diye.

oysa oda sicakligina gore modulosyon olsa. hicbir sekilde oda sicakligina ulasmadan kazani kapamaz. bunu kademeli dener belli bir sure verir ulasmadi mi bir tik daha yukseltir. ha bu tur termostalarda salinima fazla ozen gostermez genelde 0.5 tir ve ekranda hep ayarladiginiz dereceyi gorursunuz. 0.5 icinde gider gelir. ama bizim migo isiyi sabit salinim yapmadan tutmaya calisir bunuda dis sicaklik verisinden kazani yukseltip alcaltarak ogrendigi bir aralikta duzgun yapar. araligin disina ciktimi ya seti gecer yada yakalayamaz

Haklı olabilirsiniz, sonuçta bu raporları çektiğimiz andaki Dış Hava Isı verisi elimizde bulunmuyor.
    Ancak Çetin Bey'e de özellikle sordum ve MiGo ile e-RELAX kesinlikle oda ısısına göre modülasyonlu diye açıklama yapmıştı.
    Sonuçta Çetin Bey'de yıllardır Vaillant TR'de çalışan ve özellikle e-RELAX ve MiGo konusunda eğitim almış ve servislere eğitim veren 1 eğitmen.

cetin beye bilgisine birikmine saygim sonsuz. ama bazen sahada durum farkli olabiliyor. benim evde notmal kosullarda sete ulasmak 10-15 dak hadi en kotu 20 dak. onceden rew 24 var iken hava ne olursa olsun tek ateslemede sete ulasirdi. suan ki migoda ile de normal sartlarda sete ulasiyor. sizinki gibi 3 saateleri bulmaz en fazla 15-20 dak. ama bastan beri dedigim disarisi isindimi sete ulasamiyor.(15 gun beklersem onuda becerir) havaaniden soguk oluncada seti geciyor.

benim tek istedigim istedigim zaman istedigim sicakliga ulastirabileyim her hava sarti da stabil calssin. en azindan +0.2 gecmesinki ekrandaki set deyer degismesin. buda cok zor degil ama. olmuyor.

hocam oda isisni baz aliyor almasinada.
    ornek vereyim oda 22 derece kazan 45 diyelim bunu 22.5 yaparsan kazani 46 yapar 23 derece istersen 47 yapar. bildigi bu. yeterli gelirsede cikarir bu derecelere. cunku 06 derece oda sicakligi buyuk bir fark.. dusun benim programlar arasinda farklar 05 derece iki program arasi zaman yeri geliyor 3 saat. 2 saatte sete ulasirsa ne anlami var. en fazla 20-30 dak sette olmasi lazim.

hocam cetin beyin tolerans araligi farkli olabilir. ama migo tarzi cihazlarin diyerinden ayiran temel ozellik istenilen sicakliga zamaninda ve salinim olmadan istenilen dereceden sapmadan bunu basabilmesidir. diyer termostatlarda sete ulasir fakat petekte arta kalan isi ile seti yeri gelir 0.5 derece asar. migo bu isi kazan sicakligini dis sicakliga gore ayarlayarak yapmaya calisiyor ve en zor yontemi seciyor. disarisinin ani hava degisimleri dogru orantili olarak iceri yansimaz. ben bunu dis hava sensoru varken bizzat testlerini yaptim . 1.3 egri yeterken 10 numara disarisi birkac gun soguk giderse yeten egri yetemez duruma gelir. ve bunu 1.5 yaparsin sorun cikmaz.hava isinsada 1.5 egriyi dusurmezdim bilirim soguyunca yine yetmeyecek. fazla isiyida rev24 tolere ederdi. kisacasi dis isi ani degisimleri kazana migo gibi kazanayansitirsan asagidaki cizelgedeki durumlar meydana gelir. bu en guncel cizelgem. dikkat ederseniz kazan en yuksek oldugu yerlerde seti 0.3 gecmis 40-44 olan yerler 0.1 toleransli. bu cizelgede . en yuksek kazan ile en dusuk kazan arasindaki dis isi farki. 5 derece. yani 51hkazan yanarken 14.1 derece en alttaki kazan 44 yanarken 14.7 . dis sicaklik cok fazla degismedi 14-19 derece arasi ama gereksiz yuksek kazan yakarak seti asiyor. giruldugu uzere uygun yakilan kazan sicakliklarin seti ulasmada sorun yok . evin isinamama sorunu yok bir kere. istesem 30 derece oda sicakligina cikarabilir mevcut petek boylariyla

resim siralari tarihe gore olmayabilir dikkat edin

• arkadaşlar, 3+1 100m2 daire için en f/p kombi hangisidir, kafam karıştı,
  • Peki benim kafama bisey daha takıldı. Benim istediğim konfor işi 22 dereceydi. Ama grafiğe baktığımda 22 de sürekli kombiyi yakmis. Yanı sıcaklık 22 nin altına düşmeden kombi çalışmış. Bu da tabi doğal olarak dogalgaz sarfiyatı demek.

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

hocam 10 numara sistemin var heberin yok senin . sukret Allah'a . biz senin gibi sistemimiz olsun diye ugrasiyoz. nasil basardin bunu egrinn otomatik mi manuel mi. d17 kac

• Merhaba tekrardan, dün migo montajım yapıldı, buradaki arkadaşların önerdiği gibi koridorda güzel biryere montaj yapıldı. Forumu baştan tekrar okumaya başladım ama şöyle hızlıca şu ayarları yap diyeceğimiz bir mesaja ihtiyacım var. D17 yi 1 yapacağım onun nasıl yapılacağını öğrendim. Mesela şu excell dökümüne nereden ulaşıyoruz? İki saat önce odayı 23 derece yap dedim ama hala 21,5 de duruyor ev yükseltmedi, kombiye bakıyorum 25 derecede çalışıyor. Isı eğrisini 1.3 olarak ayarladım. Yapacak sanırım 23 ama uzun sürecek gibi baya. Bir de şunu sormak istiyorum, migo dan önce gidip kombiden 45 50 ayarlıyorduk kombiyi orayı daha hiç ellemeyeceğim değil mi? Zaten ayarlamaya çalıştım no diyor dereceyi değiştirtmiyor kombiden. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba kardeş, benim tesisatta da MiGo bu şekilde çalışıyor, bu şekilde çalışması da gayet normal. Konfor ısıyı koruyabilmek için kısa aralıklar ile kısa süreliğine düşük kazan ısılarında çalışıyor. Gaz tüketimini kontrol edecek olursan göreceksin ki 24 saatlik tüketimin 3m3 ile 5m3 arasında bir değer çıkıyor bende.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.