Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.767
Cevap
53
Favori
213.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sirinbaba33

Arkadaşlar erelax kullanıyorum. Bu D17 olayı nedir. Bizde de D17 diye birşey var mı?
    Selam kardeş,

D17 dediğimiz DemirDöküm kombinin gizli servis ayarlarında olan parametre, kombinin gidiş suyuna göre mi yoksa dönüş suyuna göre mi modülasyon yaptığıdır.
    DemirDöküm servis bizlere D17 "0" yani gidiş suyuna göre modülasyon ayarlamış.
    Vaillant TR'den Çetin Bey ise ısırar ile modülasyonun dönüş suyuna göre yani D17 "1" olamsı gerektiğini bildirdi.

Kombiniz büyük 1 ihtimal Vaillant. Siz de servisinizden kullandığınız kombinin gidiş suyuna göre mi, yoksa dönüş suyuna göre mi modülasyonlu olduğunu kontrol ettire bilirisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Kasım 2019; 9:52:10 >

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

Egri otomatik, tahmin modu acik d17:1 seklinde yola devam setin 0.1 alti ve set seklinde calismakta. Suan icin tek sorun hava isindigi zaman kazan dusuk seciyor (zamanla duzelecek kanatindeyim ama kis sonu ne yapar veya hava asiri sogudugu zaman diyer odalardaki trvlerin devreye girip cikmasi nasil etkiler bilemiyorum gorcegiz) ama eskisinden uzaktan yakindan alakasi yok. Demekki memnun olan arkadaslar la olmayanlar arasindaki anlamsiz farki d17:1 olmasi belirliyormus.anlayan servis bunu 1 yapmis anlamayan takmis gecmis. Tahmin modunun arizali olduguna da ihtimal vermiyorum o yuzden actim. Ama isitma suresini yuksek tutunca setin altina dusuyor/geciyor. O yuzden 2 ideal
    Gelişmeleri merak ve sabırsızlıkla bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Kocam tek kafama takilan herkesin 1.6 egri deyeri farkli gozlemledik . Sendeki ile bendeki uymuyordu. Hattaa kisin ortasinda 0.7 egriye duserken kis sonu 2.4 e cikti. İste bu mantiktan dolayi otomatikte mi kalsa diyirum. Neyse 1.5 egride biraktim bakalim ne olacak

• BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Hocam isterseniz. Konu sahibi olarak konun en basina, cetin beyin soylediklerini onemli not altinda paylasin. Yok foruma giren hele hele sonuna kadar okumaya calisan kafasi karisacak. Cunku konu icinde onceden a dedigimize sonradan b dedigimiz cok sey var. İmkanim olsa onlari tek tek silerim. Ama bunlarin tek suclusu yetersiz kitapcik ve servis.

• quote:

Hocam isterseniz. Konu sahibi olarak konun en basina, cetin beyin soylediklerini onemli not altinda paylasin. Yok foruma giren hele hele sonuna kadar okumaya calisan kafasi karisacak. Cunku konu icinde onceden a dedigimize sonradan b dedigimiz cok sey var. İmkanim olsa onlari tek tek silerim. Ama bunlarin tek suclusu yetersiz kitapcik ve servis.
    Haklısın kardeş derleyip topalamam gerekiyor. Ama sizden gelecek olan sonuçları bekliyorum.15-20 gün içerisinde netleşir. Kesin ve net bilgiler ile günceleme yapmak istiyorum.

Çetin Bey'in ve @Teknoline2002 arkadaşların yorumu malum. Ben, şahsen @teknoline2002 hocanın yorumu tarafındayım ama açıklanabilir mantıklı net ve somut kanıta ihtiyacım var.

Test etmek için İleri Modu 7min. yaptım ve kapıyı açtım. İşte sonuç...

07:02...Herşey normal.
    07:12...Oda 20,9C oluyor Nitormix'de tık yok.
    07:22...Oda halen 20,9C. Nitormix'de tık yok.
    07:32...Oda 20,8C, konfor ısıdan düştükten 30dk. sonra Nitromix 40C'de harekete başlıyor.

Şimdi hal böyleyken "ISITMA ALGORITMASI-İLERİ SEVİYE" nasıl yorumlanır. Bu şartlarlar @Teknoline2002 hocanın tezini de çürütüyor.

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Kasım 2019; 10:43:32 >

• kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    maaşALLAH,41 kere....

Yanlız dış hava ısı nedir bilemedim ama bence Isıtma Eğri değerini 1-2tık daha düşürebilirsin gibi geldi bana...
    1 de 24C konfor ısısı çok iddialı 1 ısı değeri, şahsen ben 22C'de tutuyorum çok çok kar kış kıyamet olduğunda 23C veya 24C çıkartıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Kasım 2019; 11:22:53 >
    Valla hocam cok denedim ben onu dun sonkez denedim 7 yaptim hem setten iki kez dustu cikti.o yuzden 2 ye aldim. Bence isiyi sabit tutmada eve gore yapilacak bir ayar. Yanliz bu dakkalari hesaba katarken bu d1 deyeri olan 5 i de hesaba katmak gerekebilir. Bu ayar brulor yanmaya basladiktan ve durduktan sonraki supurme islemi yani tesisattaki suyu homojen hala getirip belli bir sabit sicakliga ulastirip ogle yakiyor kombiyi. Ama genelde ilk ateslemede setin 10 derece altina dustumuydu sureyi beklemez atesler. Brulor durdumu 5 dak bekler. Eyer migodan komut giderse onuda beklemez. Ama en dusuk isitma suresi biraz yoruma acik. Ben sete dustukten sonra bekledigi sure veya sete ulastiktan sonra yanmaya devam ettiyigi sure de eklenebilir buna. Ama suda bir gercek turkce karsiliginlada tam ters bir yorum. Anlasilan tam olarak cozemedik bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

Selam kardeş,

D17 dediğimiz DemirDöküm kombinin gizli servis ayarlarında olan parametre, kombinin gidiş suyuna göre mi yoksa dönüş suyuna göre mi modülasyon yaptığıdır.
    DemirDöküm servis bizlere D17 "0" yani gidiş suyuna göre modülasyon ayarlamış.
    Vaillant TR'den Çetin Bey ise ısırar ile modülasyonun dönüş suyuna göre yani D17 "1" olamsı gerektiğini bildirdi.

Kombiniz büyük 1 ihtimal Vaillant. Siz de servisinizden kullandığınız kombinin gidiş suyuna göre mi, yoksa dönüş suyuna göre mi modülasyonlu olduğunu kontrol ettire bilirisiniz.

Alıntıları Göster
    Evet kombim Vaillant. Servis kurulumu servis yaptı. Umarım modülasyonu dönüş suyuna göre ayarlamıştır. Erelax forumlarında kullanıcılar pek şikayetçi olmadıkları için Vaillant servisleri doğru ayarlamış diyebilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Yanliz hocam 30 dak sonra ateslemesi in tek sebebi d17 nin 1 olmasi eski sistem olsaydi simdiye 100 kere ateslerdi okadar beklemezdi

• quote:

Evet kombim Vaillant. Servis kurulumu servis yaptı. Umarım modülasyonu dönüş suyuna göre ayarlamıştır. Erelax forumlarında kullanıcılar pek şikayetçi olmadıkları için Vaillant servisleri doğru ayarlamış diyebilir miyiz?

Alıntıları Göster
    Bizim Nitromix ve MiGo'yu da yetkili servis kurmuştu ama gördüğün gibi sonuç tam fiyasko.
    Sana tavsiyem yine de servis çağırtıp 1 kontrol ettirmen aksi halde bu zamana kadar yaşanan sorunları sen de yaşayabilirsin. Umarım olmaz.

Burada, bu konuyu araştırıp bulman bile almış olduğun ürünü nasıl sahiplendiğini gösteriyor.
    Ürünü bilinçli olarak aldığının 1 kanıtı.

Acaba kaç kişi kullandığı ürünün gerçekten ne işe yaradığını, gerçekten bahsedilen gibi çalışıp çalışmadığını, iş görüp görmediğini senin gibi bizler gibi araştırıyor ki...

İşte somut örneği e-relex konu başlığı...

https://forum.donanimhaber.com/vaillant-erelax-akilli-oda-termostati--136549635#136549635

Acaba kaç kişi nasıl 1 ürün kullandığının farkında mı?
    Doğru çalıştığının veya çalışmadığının farkında mı?

Kombiyi açıyor mu açıyor...
    Kapıyor mu kapıyor.....
    Gerisini boş ver mantığı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Kasım 2019; 12:33:12 >

• quote:

Yanliz hocam 30 dak sonra ateslemesi in tek sebebi d17 nin 1 olmasi eski sistem olsaydi simdiye 100 kere ateslerdi okadar beklemezdi
    Çetin bey'e mail attım bakalım ne zaman ve nasıl dönecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Kasım 2019; 12:31:55 >

Alıntıları Göster
    Dd ile vaillant in servisi ayni (benim bolgede ayni baska yerlerde farkli mi bilmiyorum). Gelen teknik servis migoya wifi agini bile tanitamadi. Gerisini siz dusunun.

Tahmin kapali, isitma egrisi 2 olarak basladim. D17 yi burda gordukten sonra hemen 1 yaptim.

Mevcut sartlarda tam benim istedigim gibi. Daha iyisi olamaz yani. İlerde sacmalar mi bilmiyorum ama sorunsuz suan.

Burdaki herkese tesekkur ediyorum.

İlk kullandigim gun d17 yi ayarlamamistim. O gece sete ulasamamisti. Ertesi gun d17 yi 1 yapinca set ayarinda tuttu.

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

Cizelge bu. Dis sicaklik gece 9-10 derece

• teqali kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın inşALLAH.

İstanbul'da bizim bölgede DD ve Vaillant ayrı 2 servis.

Siz hangi bölgedesiniz? Siz de bayağı radikal 1 konfor ısısı seçmişiniz ama MiGo başarılı şekilde hedefine ulaşmış.

Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın inşALLAH.

İstanbul'da bizim bölgede DD ve Vaillant ayrı 2 servis.

Siz hangi bölgedesiniz? Siz de bayağı radikal 1 konfor ısısı seçmişiniz ama MiGo başarılı şekilde hedefine ulaşmış.
    Tesekkur ederim.

İskenderundayim.

Küçük cocuk oldugu icin mecburen :) Aslinda 22 ideal geldi bana ama cocuklar geceler üstleri acik vs uyuyor.

Bir de yazlari sicak havaya alıştığımız icin herhalde cok üşüyoruz:)

Orijinalden alıntı: kayıboyu11

Bu mesaj silindi.
    Tahmin modu kapali kullaniyorum. Acikcasi su sekilde benim ihtiyaclarimi karsiladigi icin tahmin modunu acmak istemedim.

Orijinalden alıntı: kayıboyu11

Bu mesaj silindi.
    Simdi anladim.

İleri duzey menu, tahmin modu acikken cikiyor saniyordum.

• Sete ulasamama sorunu halen devam ediyor. Disarisi 20 derece ev 22.5 olmasi lazim halen 22 derecede debelenip duruyor ve pompa da donuyor. Biran once kazan tukseltip cikarmak gibi dusuncesi yok. Otomatik egride de manuel egridede durum ayni. Buna cozum bulunmayacak sanirim gecen senede vardi bu senede var ayni sorun.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.