Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.766
Cevap
53
Favori
213.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayni sorun gecen senede vardi. Gecen sene bu kadar degiljdi. Bunlarda d1724:1 in cilveleri. Saat 18.10 danb 21:00 a kdaro 0.3 derece artabbildi halen setin alti. Sicaaklik 17.5 e dusmese oda artmazdi. Yapacak birsey yok egri guncellemesini bekleyecegiz senin ki daha yeni guncelledi. Bu sorun herzaman olacak. Ben pompaya aciyom ve giden elektriye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Benim de korkum ve cekincem buydu. Cunku gecen seneden tecrubem var. Belli bir dis sicaklik arasinda stabil calisiyor. En basit olayi yapamamasi cok kotü . Bendeki sorun dis sicaklik yuksek olmasi. Hicam peki diyer odalarin sicakligi nasil petek bulunan odalarda. Holde petek olmadnigindan sicaklik ulasmamis olabilir migoya

• Forumun en başından itibaren geçen senelerden beri nitromixin servis menüsünden nelerin değiştirileceğini okuyup ona gore kendi capimda yapmaya çalıştım. Ama forum çok genişledi. Ve şu anda özellikle kayiboyu, teknoline2002, bartsimpson nutromixin servis menüsünde hangi ayarlara müdahil olduk. D17:1 yapıldı. Veya daha öncesinde pompanın kombi kapandıktan sonra çalışmaya devam etmesi gibi konular tartışıldı. En stabil haliyle veya en memnun kaldığınız haliyle servis menüsünden hangi ayarları değiştirmemizi tavsiye edersiniz? Ya da tavsiyede bulunmayacaksanız bile ki çünkü herkesin evi konumu yalıtımı veya konfor isisi farklı olduğundan dolayı sizler kendi evinizde servis menusunden neler yaptiniz acaba. Bilgi amaçlı öğrenebilir miyim?

• abcd_1234 A kullanıcısına yanıt
    Hocam d17:1 yap gerisii ayni kalsin. Eger migo kullaniorsan bu sekilde kullan.

• Kazan sicakligi 0 oldugunda (misal 20:45 den sonra) pompa duruyor degil mi? Onun haricinde kazan sicakligi yazanlarin hepsinde pompa calisiyor, kazani yakmasa dahi? Dogru mu yorumladim acaba?

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D17:1 yapmak trv olan evlerde sikinti olabir demistim, dedigim oldu. Diyer odalardaki trv ler acinca donus suyu sogudu ve kazan isilari ayni olmasina ragmen daha uzun ve daha buyuk alev boyunla yakti ve dogal olarak seti fazla gecti. Butun trv lerin kafalarini soktum. Ozama ne yapacak duzene girer mi yakit artarmi bilemiyorum. Anlayacaginiz bir sorunumuz daha oldu, sasirdimmi? Hayir bekliyordum bunun olacagini

• teqali kullanıcısına yanıt
    Nitromix'de d01 kaç ayarlandı ise, fabrika çıkışı 5dk.dır. Kombi brülör kapandıktan 5 dk. sonra pompa kapanır. Ben de bu süre 15dk. Çünkü ben brülör kapandıktan sonra tesisatta kalan sıcak suyun da tesisatta 15dk. daha dolaşmasını istediğimden d01=15 olarak ayarlı.

Kazan ısısı yazan satırda hem çalışma süresi hem de durma süresi de sn.olarak yazmaktadır.
    Örneğin 19:11'de kazan 36C'de yanmaya başlamış ve toplamda 410sn.çalışmış, 170sn.durmuş.
    Trv leri sokmedim, ayar yapan kafalari cikardim. Sonuna kadar acip cevirsenizde yinede kisiyor an gelip oyuzden cikardim. Ful acik oldugundan emin olmak icin. Bu seferde gunes goren iki oda ve cocuk odasi asiri isinacak. Migo en zor isinan salonda. Sizin butun trv ler acik derken ful mu acik yoksa 2-3 gibi mi

• Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Az önce Çetin Bey ile telefon ile görüşüp durumu anlatmaya çalıştım. Ben yaşamasam da sizin ağzınızdan anlatmaya çalıştım.

"Ilıman havalarda SET değere erişmekte sorun yaşıyorum. Kazan uzun süre düşük ısıda çalışıyor ancak SET değere erişemiyor.TRV başlarını çıkarttım..." şeklinde.

Çetin Bey, Isı Eğrisinin SET değere erişmesini sağlayana kadar kademeli olarak artırılması gerektiğini ve yine özellikle Isıtma Eğrisinin otomatikte değil SABİT olması gerektiğini ve TRV'lerin tamamının açık tutulması gerektiğini bildirdi ki bende de TRV'ler tamamı açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Kasım 2019; 8:43:0 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 19 Kasım 2019; 9:9:39 >
    Hepsi "4" olarak SET edilmiş durumda ve uzun süre yandıktan sonra Nitromix'den önce kapanıyor.

Isıtma eğrisi 0
    En düşük ısıtma süresi 2
    D17 1

• BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi guzel diyosunda. 2.4 egriden 3.4 e ciktim kazan 2 derece artti. Bu cozum degil bence. Nedudanin egrisinin 0 olmasina ne diyecegiz peki. Bu egri konusu biraz sikintili

İliman havalarda set deyere erisememesinin sebebi , benlik degil kazan dusuk oldugu icin sete ulasamiyor sonucta migonun oldugu ortamda 3.5 metre petek var.

• Selamlar,

Arkadaşlar biliyorsunuz benim Nitromix ve Migo ile ilgili hiç 1 sıkıntım olmadı. En ılıman havalarda (20C) bile en düşük kazan ısısında (35C) hedef ısıya çok rahat erişebildim.

@Neduda arkadaş nerede, tesisatı nasıl bilemem ama görünen o ki @Neduda arkadaş da sorun yaşamıyor gibi... Yanlız...

Daha önceki yazılarımda da bahsettim. 2 Sezon önce DemirDöküm Kalisto+DHS+OT kullandığım 10 yıllık dönemin her sezon başlangıç ve sezon sonu geçiş dönemlerinde senin şuanda yaşamış olduğun sorunları ben de yaşadım. Sorunu, bu geçiş dönemlerinde DHS'nü kombiden ayıran 1 aç/kapa anahtar takarak bulmuştum. Bu geçiş dönemlerinde anahtar ile DHS'nü iptal ediyordum.

Nitromix+MiGo'ya geçerken bu endişem, korkum vardı ancak görüldüğü gibi DemirDöküm Kalisto'da yaşadığım sorunların hiç 1rini Nitromix+MiGo'da yaşamadım aksine DemirDöküm Kalisto dönemine göre inanılmaz konfor ve tasarruf sağladım.

Nitromix+MiGo'nun başarısız olacağını düşündüğüm 1diğer konu ise odalarım arasındaki ısı farkı idi. Salon güney cephe iç ortam yazları 34C-45C ulaşırken Salon kuzey ve iç kısım 20C-25C aralığında oluyor. Ama bu ısı farkını da MiGo'daki Isı Ayarı Yapılanmasını Zorla'yı -2C yaparak çözdüm. Böylece Kış dönemi Salonun cepheler arası ısı farkını çözmüş oldum.

Sizlerin yaşadığı bu sorunun ben size özel olduğunu düşünüyorum. Belki MiGo'da sorun var olamaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Kasım 2019; 14:29:4 >

Hocam bende de vardi rev24 ve dis sensor varken fakat bunu cozmustum nasil cozdum derseniz disarisi 18 iken kazani 40 olacak sekilde ayarladim ve parametreden de 65 sinir yaptim olay bitti. Ama migo da az once egrimi 5 yaptim(bundan sonrasi yok ) kazan 38. Yoksa benim ev en soguk havada dahi isinabilir isinmama sorunum hava ilik olunca.

Şuanda Nitromix'de sınır var mı? Varsa kaldırın tüm sınırları...

Fabrika ayarlarına dönme parametresi kodu kaçtı acaba?

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.