Şimdi Ara

**DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
5
Favori
50.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar. 1 aylık Atromix p24 kombim var. Başlarda dikkat etmedim de yeni fark ettim. Ateşleme anında ve ateşlemeyi keserken tak diye ses çıkıyor. Sizlerde de böyle mi? Bi sorun olabilir mi acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Nİtromix ve Atromix'e modülasyonlu oda termostatatı takılmıyor demişsiniz. Eve yeni atromix cihaz bağlandı. RF 6001 On/Off kablosuz oda termostatı takıldı ancak hiç memnun değilim. 1 derece aralıklı çalışıyor. Örneğin 23'e ayarlıyorunuz 24te kapatıp 22 de açıyor. 2 derece kış aylarında büyük fark oluşturup üşütebiliyor. Bu sebeple hem modülasyonlu hem de 0.5 derece aralığı olan Demidörküm Exacontrol E kablolu oda termostatı almayı düşünüyorum. Tabi ki tasarrufta yapmak istiyorum. Modülasyonlu kombi ve modülasyonlu OT birlikte tasaruf yaptığını öğrendim. Konu ile ilgili bazı sorularım var. Yardımcı olursanız sevinirim.


    1. Exacontrol E modeli teknik özellik tablosunda modülasyonlu olduğu ve uyum olarak sadece Nitromix ve Atromix modellerinde çalıştığı yazıyor. (Resim 1) Atromix kaç modülasyonlu bilmiyorum. Bu cihazla tam olarak uyumlu çalışır ve modülasyon yaptırabilir miyiz?
    2. İnternette exacontrol E ile ilgili araştırma yapıyorum ancak kullanıcı deneyimlerine ilişkin ya da teknik detaylarla ilgili bilgi pek yok. Youtube da bir videoya rastladım. Linki aşağıya bırakıyorum. Burada nitromixe bağlanmış. Bağlandıktan sonra kombi üzerinden derece ayarı yapamıyormuşsunuz. Sadece oda termostatı üzerinden oda derecesi ayarlayabiliyorsunuz. Sıcak su kontrolü de OT üzerinden yapılıyor. Kombi üzerindeki derece ayarları iptal oluyor. Bu olay termostatın cihazla modülasyonlu çalıştığı anlamına gelir mi?
    3. Bu oda termostatını kullananlar varya yorumlarını yapabilirler mi?


    Exacontrol E Video

    **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**KullanıcılarıHasan Ali ÇOLAKyoutube
    Merbaba arkadaşlar. Bugün demirdöküm modülasyonlu termostatı exacontrol e modelinin, demirdöküm nitromix kombiye bağlantısını inceleyelim. Demirdöküm exa control e oda termostatımız sadece demirdöküm nitromix, ve demirdöküm atromix modelleri ile uyumlu çalışmaktadır. Termostatınızı uygun bir yere montajını yaptıktan sonra kombimizden gelen oda termostat kablomuzu oda termostatımızın içinde yer alan klemenslere bağlıyoruz. Kombide ise oda termostat kablomuzu termostatımız modülasyonlu olduğundan Bus + ve bus - bağlantısına bağlamamız gerekiyor. Oda termostat bağlantısı için kullandığımız köprüyü yerinden çıkarmıyoruz. Bu oda termostatını kombiye bağladığımızda kombimizden petek ve sıcak su ayarı artık yapılmamaktadır. Kombimizden sadece açma kapatma , petekleri açma kapama ve reset düğmeleri çalışmaktadır. Oda sıcaklık ayarını termostat üzerinden ayarlayarak kullanabilirsiniz. Sıcak su sıcaklığını ayarlamak isterseniz yine oda termostatından sıcak su ayarını yapabilirsiniz. Bağlantı ile ilgili karşılaştığınız proplemleri bize yorum olarak yazabilirsiniz. İzlediğiniz için teşekkürler bir sonraki videomuzda görüşmek üzere.
    https://www.youtube.com/watch?v=OETYKOKl4Bk&ab_channel=HasanAli%C3%87OLAK


    **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaKeDa -- 26 Aralık 2021; 15:55:13 >




  • Exacontrol yeni bir oda termostatı o yüzden kullanıcı sayısı fazla değil, ve modülasyonlu

    Kombide anakartta E-BUS bağlantı noktasından bağlanıyor ve kombinin kazan sıcaklığına müdahele edebiliyor yani kazan sıcaklığına siz karışamıyorsunuz kombi kendisi yükseltip azaltıyor yani oda sıcaklığına göre modülasyon yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    yanıtınız için teşekkürler. Yorumunudan Exacontrol E tam olarak modülasyon yaptırabiliyor diye anlıyorum. On/Off termostata göre tasarruf noktasındaki durumu nedir sizce? Son olarak Atromix kaç modülasyonlu diye geçiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaKeDa -- 26 Aralık 2021; 17:15:45 >
  • Modülasyonlu oda termostatları kombinin kazan sıcaklığına müdahele edip kendisi otomatik olarak ayarladığı için evde sıcaklık dalgalanması az olur

    Tasarruf kısmı göreceli sizi beklentiye sokup muazzam tasarruf yaptırır diyemem

    Evde kombiyi açtığınızda kazan sıcaklığı 60c civarı olarak başlar ev ısındıkça kazan sıcaklığı 55 50 45c şeklinde düşer hatta 40c civarına inebilir ve oralarda gezinir tabi evde ısı kayıplarının çok olmaması gerekiyor

    Alev boyunu kontrol eden mod.o.t bir miktar tasarruf yaptırır

    İyi ısınan kombiye yakın peteklere ve mutfağa danfoss termostatik vanalar taktırmanızı öneririm

    Atromix 3 tam modülasyon yapar tesisat suyuna, kullanım suyuna göre modülasyon ve oda sıcaklığına göre modülasyon

    Sonuncusunu yapması için exacontrol E taktırmanız lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydınlatıcı cevaplar aldım. çok teşekkürler.

  • Ben 0.2 derece hassasiyet ayarlı on off eca oda termostatı ile kullanıyorum ve çok memnunum, 23.4 dereceye ayarlı, 23.2 de çalışıp 23.4 de off oluyor. hava 10 derece altında iken Kombi üzerinde ısı ayarı 45derece, 10 derece üzerinde ise 42 derecede kullanıyorum, geceleri 22.8 derecede ; kasım ayında 90 m3 tüketim oldu, aralık 140 m3 gibi şu an, daire 100 m2 atromix p20 kombi, ist beyoğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahnac -- 31 Aralık 2021; 12:15:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt

    exacontrol e modelini Atromix'e bağladım. Bu cihazın ayarlarından ister on/off ister modülasyon seçeneğini seçebiliyorsunuz. Modülasyonda tesisat suyu sıcaklığını cihaz kendi ayarlıyor. On/Off modundaki gibi ayarladığınız derecenin 0.5 üstünde kapatıp 0.5 altında kombiyi aç kapa yapmıyor. Termostat üzerinde ayarladığınız sıcaklık sabit tutmaya çalışıyor. Ortam ısısına duyulan ihtiyaca göre de kombi derecesini ayarlıyor. Eğer oda istenilen sıcaklığın yarım derece üstüne çıkarsa (gündüz, güneşli hava vb) o zaman tamamen kapatıyor. İhtiyaç duyunca tekrar açıyor. Örneğin eviniz 20 derece siz 23 ayarladınız. aradaki 3 dereceyi getirmek için yüksek ayarda çalışıyor. Ancak istenen sıcaklığa yaklaştıkça kombi ısıtma derecesini gittikçe düşürüyor. İstenen yere geldiğinde ise çok az bir ısı kalıyor ve öyle devam ediyor peteklerde. On/Off modu ise bildiğimiz aç kapa yapıyor. Ben modülasyonda kullanıyorum. Konfor isteyenler için birebir. Yaşanan konfora göre yine de az da olsa on/off OT'lere göre tasarruflu olduğunu düşünüyorum. Bu arada kombi sıcak su ayarını da termostat üzerinden yapıyorsunuz. Kombi üzerindeki ayarlara dokunduğunuzda "no" yazıyor. yani izin vermiyor. Dezavantajlarına gelirsek; ayarlama tamam 0.5 aralıklarla gidiyor. Ancak anlık sıcaklıkta 0.5 aralıkla gösteriyor. Yani 23.2 görme şansınız yok. ya 23 görüyorsunuz ya da 23.5. Ekran üzerinde alev işareti çıkmıyor. Ürün görselinde gece gündüz simgeleri var ancak benimkinde pasif olarak ekranın arka planında görünüyor ancak aktif değil. Sanırım servis ayarlarından bir yerinden açılabiliyor ancak denemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaKeDa -- 5 Ocak 2022; 23:8:18 >




  • RaKeDa R kullanıcısına yanıt
    ben modülasyonlu ot de kullandım, on/off ot her zaman daha tasarruflu, 55-60 derece ısı ayarında yoğuşma da fayda etmiyor, geçen sene denedim ve test ettim, 70₺ fark ediyordu. Ortam ısındıkça kombi ısı ayarını azaltsa bile fayda etmedi, yoğuşmadan max fayda için 45 derece üzerine çıkarmıyorum ısı ayarını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahnac -- 6 Ocak 2022; 17:39:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt

    rf 6001 on/off oda termostatı vardı bundan önce. On/off termostatta istenilen dereceyi bulmak için 60-65 dereceleri ayarlamak gerekiyor. 40'lı derecelerde istenilen oda ısısına getiremiyordu. Kaldı ki öyleydi de zaten. (Evin yalıtım-m2 vb. değişkenleri etkili) Kurulumu yapan serviste aynı şeyi söyledi hatta tasarruf istiyorsanız 60-65 te kalmalı dedi gitti. O derecelerde dediğin gibi yoğuşma da gerçekleşmiyor. Modülasyonlu istenilen ısıyı bulduğunda kombi su sıcaklığını 35-45 arası rolantide tutuyor ve yoğuşma tasarrufu da devreye giriyor. Tabi ki dediğim gibi ev değişkeni, konfor vb. etkenler herkeste farklı.

  • RaKeDa R kullanıcısına yanıt
    evet, ben 45 derecede ortam ısısını 23.4 yakalıyorum, dış ortam 10 derece üzerinde ise 42-43 derecede yakalıyorum, 0.2 derece aralıkla devreye girdiği için konfor kaybolmuyor ama on/off olduğu için kombinin ömrü ne olur bilemem, binamız iki yandan kapalı, ön arka cepheler mantolama var, bu sayede bu ay 340₺ geldi fatura, 24 saat açık, geceleri 22.8 de tutuyorum, dört tarafı açık ve izılasyonsuz olsaydı ikiye katlardı herhalde. Bu arada oda termostatını zamanında güvendiğim bir derece ile kalibre ettiğim için bahsettiğim 23.4 derece net rakamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahnac -- 7 Ocak 2022; 22:45:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt

    hocam ben atromix p24 kullanıyorum pek anlamam o.t.lerden fakat honeywell T3R almayı düşünüyorum siz ne önerirsiniz ve kombinin yoğusmayı en verimli sıcaklık nedir üzerindeki eco simgesine denk gelen derecemi bilginiz varmı?

  • nightingale57 kullanıcısına yanıt

    Honeywell T3R nin tek artısı programlanabilir olmasıdır, eğer program kullanmayacaksanız 1.100 ₺ vermek yerine ECA RT-176 rf 260 ₺ tercih edin derim. Honeywellin eca ya göre eksisi oda sıcaklığını 0.5 derece hassasiyetle ayarlamasıdır, eca da ise 0.2 derecedir ve konfor açısından çok farkediyor. Ben yıllardır farklı kombilerde hep bu termostatı kullandım ve çok memnunum. Yoğuşmalı kombinin en tasarruflu çalışma sıcaklık aralığı 35-45 (max 50)tir. Eco işaretini geçmezseniz tasarruf edersiniz. Ancak uygun oda sıcaklığını yakalamak için oda termostatı ve kombi sıcaklık ayarını birbiri ile orantılı ayarlamanız çok önemli, yani oda termostatını 26 derece kombiyi çalışma sıcaklığını 40 derece yaparsanız 26 dereceyi yaklayamazsınız ve kombi devamlı çalışır. Benim ayarım ; oda termostatım 23, kombi sıcaklık ayarım 45 derece genelde ama hava 10 derece üzerine çıkarsa kombi sıcaklık ayarı 42 dereceye alıyorum.


    Bunun dışında servisler kombi sıcaklık ayarını 55-60 derecelerde tavsiye ediyorlar, oda ısısını hemen yakalasın ve cihaz off konumuna geçsin diye, ancak ben o şekilde daha fazla gaz tükettim.


    Bir de modülasyonlu termostatlar var, Bu termostatlar, ürünün bulunduğu ortam sıcaklığı hedeflenen sıcaklığa yaklaştıkça kombiyi kart üzerinden kontrol ederek alev boyunu kısması için komut gönderirler.

    Daha hassas olan bu oda termostatları ile hedeflenen ısıda açma, kapama veya kısma işlemi gerçekleştiğinden daha tasarruflu ve konforlu olduğıu söylense de ben tasarruf edemedim ama daha fazla konfor elde ettim, ama yine de on-off eca oda termostatına döndüm.


    https://www.hepsiburada.com/e-c-a-ert-176-rf-dijital-ekranli-kablosuz-oda-termostati-p-HBV00000VN2UJ

    **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları

    Buna da göz atabilirsiniz https://www.hepsiburada.com/cosa-akilli-oda-termostati-kablosuz-kombi-kontrolu-p4tr-21-p-HBV00000Y9A9J


    **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahnac -- 7 Şubat 2022; 18:40:27 >




  • sahnac kullanıcısına yanıt

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam, programlama olursa konfor açısından gece yaptığımız kapatma-gündüz açma işlemini otomatik şekilde yapmak için kullanırsak kullanırız ama manuel olarakta kolayca yapabileceğimiz için aradaki fiyat farkına değmez gibi gözüküyor , birde termostatın fayda sağlamama gibi durumu olabilir mi mevcut yaktığımız doğalgaz şu aralar sıcak su, ocak ve kalorifer dahil ortalama günlük 5m3, hava sıcaklığı dışarda sabah 12-13derece akşam 5-6derece civarı binada yalıtım var kaloriferleri sabah 8 de açıp gece 12civarı tamamen kapatıyoruz, petek suyu açtığımızda 38e ayarlı dd atromix yoğuşmalı kombi kullanıyoruz,gece kapalıyken oda sıcaklığı 18-20 derece arasına düşüyor sabah açıldığında 21-23 arası oluyor o.t kullanmaya değermi sizce bir fikriniz varmı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightingale57 -- 7 Şubat 2022; 23:13:57 >
  • nightingale57 kullanıcısına yanıt
    anlattığınıza göre gerek yok, termostatın yaptığı işi siz yapıyorsunuz zaten, illa alacağım derseniz de son oaylaştığım cosa marka termostat gündüz gece çalışma derecesini kendi otomatik düşürüp çıkarıyor, siz bir kere ayarlayıp bşrakıyorsunuz, dışarıdan bile müdahale ediyorsunuz, honeywell çok para, cosa 750₺

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt

    anladım tüketime faydası olmayacak ise acele etmeme gerek yok, o zaman ikinci elden uyguna cosa yada tr3 bulabilirsem alıp denemek istiyorum olmaz ise aldığım fiyata çıkarırım elimden, teşekkürler bilgilendirdiğiniz için tekrar hocam iyi akşamlar

  • Selamlar herkese bundan yaklaşık 6 ay önce Demirdöküm Atromix kombi taktırdım. Yanlız şöyle bir durum dikkatimi çekti, sıcak suyu açınca kombi ekranındaki bar bilgisi sürekli değişken değerler gösteriyor, normalde atıyorum bar 1.5 suyu açınca anlık 1.7 olup tekrardan su kapanana kadar 1.5 e sabit bir değer göstermesi gerekmez mi. Bende bu değer su kapanana, kadar sürekli değişip duruyor.

    İkinci bir durum ise ortalama 2 ayda bir kombiye su basıyorum barı düşüyor bu bir sorun mudur, sizde durum nasıl öğrenmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey2134 K kullanıcısına yanıt

    Cevap verecek biri yok mu 🙂 servis gaz valfini değiştirdi problem devam ediyor. Ateşleme anı ve ateşi keserken tak diye ses geliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ademix eco modu kapanmiyor mu.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**KullanıcılarıAnkara Kombi Pazarıyoutube
    Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829
    https://www.youtube.com/watch?v=10UEhueTgnM
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.