Şimdi Ara

**DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
5
Favori
50.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs190505

    atromix de eco mod nasıl kapatılıyor

    50 derecenin üzerine çıktığınızda eco mod otomatik olarak kapanır. Onun haricinde 50 derecenin altında iken eco modu kapatamazsınız.

  • HITCHER kullanıcısına yanıt

    Petek sıcaklığı 60 derece ayarlı yine Eco yaziyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sicak suyu açınca petekler ısınıyor. Atromix 2020 marka kombim var sıcak su açınca petekler ısınıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt
    üç yollu vana arızalı olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahnac

    üç yollu vana arızalı olabilir

    yeni olan üründe böyle bir sorun olması garip

  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt
    garantisi vardır muhakkak
  • Arkadaşlar, yeni evime yeni kombi almam lazım. Evim tek katlı. Dört tarafı bahçe. Mantolama yapıldı. Çatı betonu tamamen asmolen kaplı ve plastik dogramalar ısıcamli. 2 oda 1 salon. Toplamda 80 m². 4,5 m standart 1 adet de havlupan radyatör var. Bu ölçülere uygun, hesaplı, yüksek randımanlı, sorunsuz kombi tavsiyelerinizi rica ediyorum. Bu arada tam yoğuşmalı olmalı. Bulunduğum yerde tam yoğuşmalı dışındaki cihzlara izin verilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murrix M kullanıcısına yanıt

    bulunduğunuz bölgede aşağıdaki markaların servisi varsa

    baymak duo tec compact,eca proteus premix,daikin VZ,airfel digifel premix,bosch condens 2200


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murrix M kullanıcısına yanıt
    sizin evinize en uygun kombi demirdöküm atromix p20 17.000 lik cihazdır, benimde evim aynı ölçülerde ama en az 20.000 kcal'lik bugüne kadar 2 adet eca, bir de condense 2000 kullandım, sıcak su haşlamasının önüne geçemedim, atromixten gayet memnunum; demem o ki evinizin ölçüsüne uygun kapasiteli cihaz kullanın, hem konfor hem fatura bakımından., ayrıca demirdökümü vaillant satın aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahnac -- 3 Mayıs 2021; 3:42:50 >
  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt

    3 yollu vana steper motor arızalı

  • Herkese iyi pazarlar dilerim. Yeni taşındığım evde sıfır Demirdöküm atromix takılı. Ürün “e” kademesine getirene kadar neredeyse hiç petekleri ısıtmıyor gibi. ‘e’ kademesinden sonra petekler ısınmaya başlıyor. Bu normal midir ? Sorun varsa nerededir ? Anladığım kadarıyla eco kısmının sonu oluyor o bölge. Bu gidişle 1000 TL fatura gelir gibi duruyor ev de dublex.
    Belki çok basit ve komik bir sorudur hiç bilgim olmadığı için soruyorum kusura bakmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    tesisat üzerinde geri dönüş filtresi tıkalı olabilir, radyatörlerde hava olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt
    Normal değil hocam öyle mi ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    normal değil, servisi çağırın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar. Bir yakınımın yeni taşındığı evde bu kombi var. Yorumlardan okuduğum kadarıyla da güzel bir cihaz. Fakat bugün açılışı yapan Demirdöküm servisi herhangi bir oda termostatı olmadan kullanılabileceğini, termostatın sadece tasarruf için gerekli olduğunu söylemiş. Yani söyledikleri aslında teknik açıdan yanlış değil ama servisin demek istediği bu cihazı soba gibi aç-kapa şeklinde kullanmak mı? Yoksa kazan sıcaklığını ayarlayıp cihazı çalıştırdıktan sonra termostat olmasa bile kazan belirli bir derecede belirli bir süre çalışınca kendi kapanıyor mu?


    Ayrıca araştırdım ama bulamadım, kombilerin içerisinden kablolu bile olsa termostat çıkmıyor mu? Ben öyle bildiğim için de biraz şaşırdım sanırım.


    Ben kendi evimde Nitromix kullanıyorum ve termostatım da RF 6001. Çok memnun olduğum için yakınıma da RF 6001 tavsiye etmeyi düşünüyorum. Servis 70 lira karşılığında takıyormuş. Sizlerin önereceği kablosuz dijital başka bir model var mıdır? Onlar 550 liraya başka bir model önermişler ama görüşen ben olmadığım için hengi modeli 550 liraya önerdiler henüz öğrenemedim.





  • oda termostatları iki çeşittir, on-off ve modülasyonlu olarak. Sizin kullandığınız rf 6001 on -off tur. Ayarladığınız dereceye gelince kombiyi kapatır sonra açar. Modülasyonlu termostalar ortam ısındıkça kombiyi kısarlar. Konbiler termostat ile satılmaz ekstra alınır. Rf 6001 derece aralığı 1 dir, ben bu yüzden bu aralığı 0.2 derece olan eca ert-176 kullanıyorum ve memnunum. sizin kullandığınızda 1 derece soğumadan kombi tekrar çalışmaz ve üşümenize sebep olabilir. Ben 0.4 derece soğuduğunda devreye sokuyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Rf 6001 çok basit bir cihaz haklısınız ama ben uzun süredir çok memnun bir şekilde kullanıyorum. Geçen gün indirimde 310 liraya bulunca hemen aldım. Servisi çağırıp taktıracağız ilk fırsatta. Artık termostat takılacak zaten ama öğrenmek adına tekrar sormak istiyorum; termostat olmadan çalışan kombi ne kadar süre ve kaç derecede çalışırsa çalışsın biz kapatana kadar çalışmaya devam mı ediyor? Bunu deneyerek göreceğiz zaten ama henüz cihaz kullanılmaya başlanmadığı için merak ediyorum.

  • Pluchart P kullanıcısına yanıt
    termostatsız çalışan kombi, ayarlanan sıcaklık civarı sıcak suyu tesisata gönderir, soğuk olan dönüş suyu yaklaşık bir dereceye gelince sistem ısıtmayı durdurur veya modülasyona geçer, soğuyunca yine çalışır. Yani tesisattaki su sıcaklığına göre çalışır ve durur. Bu değerler her kombide fabrika çıkışı aşağı yukarı aynıdır ancak değiştirilebilir. Kısaca oda termotatı oda sıcaklığına göre kombiyi çalıştırır, oda termostatı olmadığında kombi tesisat suyu sıcaklığına göre çalışır. Oda termostatı kullanacaksanız kombiyi çok düşük derecelerde çalıştırırsanız istenilen sıcaklığı yakalayamaz ise bir faydası olmayacak, kombi sanki termostat yokmuş gibi çalışmaya devam edecektir. Bu yüzden oda termostat derecesini ve kombideki kalorifer sıcaklık ayarını usturuplu bir şekilde deneyerek ayarlamanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahnac -- 13 Kasım 2021; 16:9:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahnac kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bu cevabınız benim için çok faydalı oldu. Kombilerin termostat olmadan nasıl çalıştığının mantığını bilmiyordum ve sayenizde öğrendim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.