Şimdi Ara

DEMİRDÖKÜM A-L 12 HP LED EKRANLI 12.000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA(A ENERJİ SINIFI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumu genel olarak gözden geçirdim.İlk gözüme çarpan nokta şu oldu.İşi sadece ısıtma ve soğutma sistemleri olan markalar bu işi daha layıkıyla yapıyor.Birçok alanda hizmet veren markalar ise pastadan pay alabilmek adına ürün ortaya koyuyorlar ama randımanı nispeten düşük oluyor.Buradan yola çıkarak yerel markalarımızdan Demirdökümü ele almak istiyorum.Demirdöküm ısıtma ve soğutma sistemlerinde çalışmalarını sürdürüyor.Hatta bu konuda AR-GE çalışması yapacak altyapısı bile var.Bu özellikleri klima alırken cezbedici oldu.Tabi bunun dışında fiyatının ekonomik olması da önemli bir kıstas.Yoksa bu konuda nam salmış uluslararası markalar da mevcut.Bütçe yetersizliğinden es geçmek zorunda kaldım.Forumdaki değerli uzman arkadaşlara soruyorum.DEMİRDÖKÜM A-L 12 HP LED EKRANLI 12.000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA(A ENERJİ SINIFI) marka klimayı yeni aldım ve 22 m2 odada kullanacağım.Soğutma özelliğini kullanırken derecesini kaç yapmam uygun olanıdır?22-26 arası klima hiç durmadan çalışmakta ve bu durum elektrik faturası kabarık gelecek diye korkutmaktadır.Henüz ilk fatura gelmedi ama şoke olmak istemiyorum.Acaba 25 derecede klimanın çalışmış olması faturaya yansıması çok olabilir mi?Klimanın birşekilde çalışır şekilde olması psikolojik olarak "yandım Allah fatura kesin çok gelecek" düşüncesine büründürüyor.Acaba bu şekilde çalışmış olması normal midir?ve çalışır halde olması elektrik faturasının yüklü miktarda geleceği anlamına gelmez mi?En azından Demirdöküm klima kullanıcıları deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

• al arkadaş al sen bakma burada yabancı sermaye düşkünlerine ellerinden gelse türk fabrikaları kapanacak diye göbek atacaklar,türk çalışsın türk kazansın arkadaşım al benim arkadaş 3 sene önce aldı ısıtmasındanda çok memnun kendince idare ediyor,
    bu gibi malaırda almazsak türk insanı işsiz kalacak sonumuz kötü olacak,3-5 kişi yabanc hayranı idye siz onlara bakmayın türkün türksenh başka dostu yoktur selamtle kalınız
  • peki ayarı 27 dereceye getirmeme rağmen DEMİRDÖKÜM A-L 12 HP LED EKRANLI 12.000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA(A ENERJİ SINIFI) marka klimanın çalışıyor olması tuhaf değil mi?elektrik tüketimi artmaz mı?
  • aynı modelin 9000 inden 2 adet aldım yatak odalarına.. henüz elektrik faturaları gelmedi bakalım ne kadar fark edecek
    servis 21 22 derecede kullanırsınız dedi ama 25 in altına inemiyorum.. baya soğuk oluyor
  • ne kadar elektrik yakar sorusuna yanıt bulmak için sayaçı göz hapsine aldım.Sayaç için kronometreyi başlatırken 8565 kw gösteriyordu.1 gün sonra kronometreyi durdurduğumda 8575 kw gösteriyordu.Şimdi bu noktada 10 kw lik fark faturaya yansıması nedir öğrenebilir miyim?Ayrıca bu hesaplamayı yapan bir program var mı acaba?Ona göre kontrollü gidelim.
  • Biz arkadaşda 26 derecede kullanıyoruz donuyoruz çok güzel sogutuyor, ayrıca o ölçümde evin diger giderleride dahil degilmki, devaml açlıştırsanız daha az elektrik çeker aç kapa yaparsanız daha fazla elektrik çeker,sanırım saati 200 kuruş idi eve gelen fatıradan bakın ve 10 kw ile çarpın.
  • merhabalar ,

bende dün nette bu klimaya bakıodum hatta teknosada war die gittim sipariş wermek için. Bi web sitesinde karşılaştırmalar wardı fln. Nese ben direk t.saya girdim demirdöküün 12000lik kliması warmış sizde websitenizde gördüm dedim siparişi verdim. Şimdi burda asıl sormak istediğim şu ; gözümden kaçmış websitesin modeli "flores 12000 btu" olarak gözüküyor. Acaba buiki model birbirinden farklı mı? Eğer fark warsa nelerdir? Daha klima gelmedi çarşamba gününü fln bulacak eğer ters bir durum warsa iptal edicem çünkü siparişi. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Belirtmiş olduğun model demirdökümün üretmiş olduğu bir klimadır.Ancak bu markayı genelde doğu avrupa orta asya ve ortadoğu ülkelerine ihraç etmektedir.Kalitesi konusunda demirdökümle birebir olmadığını düşünüyorum.
  • saolasın hocam. servisi montaj için aradım şimdi sadece dış görünümünde fark var ve komprösörleri farklı dedi.
  • slm . arkadaşlar bende bu klimayı almak istiyorum demirdöküm 12000 btu yu kullananlar fikir verirse sevinirim ses durumu nasıl yakıtı nasıl 20 metrekare yere yetermi . ben busene hem ısıtmada hem soğutmada kullanacam seneye doğalgaza geçeceğim için sonraki yıllarda hep soğutmada olacak bana yetermi. çok kararsızız çok marka var her kafada bi ses çıkıyo . selamlar dostça kalın .
  • ARKADAŞLAR BEN ZİBRO ALDIM 2400 TL YE ÇOK ARAŞTIRDIM DEMİRDÖKÜME KAFAYIT AKMIŞTIM ANCAK ŞU AN HALA HATIMA YAPTIM DİYORUM YANİ DEMİR DÖKÜMMÜALSA İDİM ÇÜNKÜ NİYE

SALONA 1 ADET 18 BTU YATAK ODASINA 1 ADET 12 BTU KLİMA ALACAKTIM ANLAŞMIŞTIM İKİSİNİ 12 TAKSİT 1800 TL YE (DAHA AZ OLABİLİR TAMHATIRLAMIYORUM)

KESİNLİKLE DEMİRDÖKÜMÜN ANA BAYİLERİNE GİTMEYİN DİJİTALİNİ ALMAYIN FARK YOK LEDLİSİNİ SEÇİN VE PAZARLIK YAPIN ANA BAYİSİ PANA 18 MTU YA 1400 TL DEDİ AYNI KLİMAYI BEN 1100 TL YE FİLAN ANLAŞMIŞTIM (ANLAŞTIĞIM KAĞIDI ARADIM BULAMADIM SİZETAM FİYATLAR VERECEKTİM AMA YOK BULAMADIM)

COP VE EER DEĞERLERİ KESİNLEKLE A SINIFI BENİM İŞ YERİMDE 5 TANE TAKILI BİR TANESİ SİSTEM ODASINDA VE 365 GÜN ÇALIŞIYOR DAHA TIK YOK TEK SIKINTI ELEKTRİK ÇEKİMİ ONUDA SİZE KISACA ANLATAYIM YUKARIDA NASIL HESAPLANDIĞINI SORMUŞSUNUZ

VERGİLERLE BERABER ELEKTRİĞİN KW 250 KURUŞ KLİMALAR ISITMA VE SOĞUTMADA AYRI GÜÇHARCARLAR 18 BTU SOĞUTMADA 1600 WAT ISITMADA 1580 WAT HARCIYOR

18 BTU LUK BİR KLİMANIN HİÇ SUSMADAN ÇALIŞTIĞINI KABULEDERSEK ISITMADA 1580X0.25 KURUŞ=
    395 KURUŞ YANİ 1 SAAT ÇALIŞINCA 395 KURUŞ YAKAR ANCAK BEN ELEKTRİK MÜHENDİSİ VEYA BU İŞTEUZMAN DEĞİLİM HATAM VARSA KUSURA BAKMAYIN

• fiyatı bana uygun bu kilmanın ama ısıtma performansı nasıl arkadaşlar ?
    izmirde kullanacağım.
    eer: 3,23
    cop: 3,61
    yazıyor. bunlar gerçekci mi acaba?
  • 18000 ligine bakıyorum ben de .. ne dersiniz alınır mı çok sorun yaşayan var DD'de..
  • DD alma, olursun yoksa DeDe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perefesör

DD alma, olursun yoksa DeDe

yok hocam vazgeçtim zaten dededen :D
    Zibro güzel ama beni aşar. Alarco crystal veya airfel olacak sanırım.
  • allah belasını versin demirdökümün,
    yaptığı klima bir işe benzemiyor, bunlar nasıl üretim yapıyor anlamıyorum ne kadar reziller ürünü denemeden pazara sürüp satıyorlar.
    mühendis olarak güvendik , kağıt üzerinde yazılanlara inandık hesabımızı yaptık
    12bin BTU luk modeli aldık, fiyatı da uygundu.

ISITMA YAPMIYOR! klima çalışmıyor ya, bozuldu aldığımız günden beri doğru düzgün kullanamadık şimdi yatıyor. bakalım servis çağıracağız ne yalan uyduracaklar

Kesinlikle almayın!

İş yerinde LG Beko var süperdi ya keşke ondan olsaydım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: style_cool

allah belasını versin demirdökümün,
    yaptığı klima bir işe benzemiyor, bunlar nasıl üretim yapıyor anlamıyorum ne kadar reziller ürünü denemeden pazara sürüp satıyorlar.
    mühendis olarak güvendik , kağıt üzerinde yazılanlara inandık hesabımızı yaptık
    12bin BTU luk modeli aldık, fiyatı da uygundu.

ISITMA YAPMIYOR! klima çalışmıyor ya, bozuldu aldığımız günden beri doğru düzgün kullanamadık şimdi yatıyor. bakalım servis çağıracağız ne yalan uyduracaklar

Kesinlikle almayın!

İş yerinde LG Beko var süperdi ya keşke ondan olsaydım...

iyide burada kazıklandık Allah belasını versin demirdökümün diyorsunuz ama gene kazıklanmayı düşünüyorsunuz, demekki bizim millet kazıklanmayı seviyor, demirdöküm klima yapamaz çinden ne kadar adi klima yapan yer varsa oralara yaptırır ve siz birde bu kötü bari belo alsaydım diyorsunuz ee oda berbat kötü oda klima yapamayan LG en dandik klimalarını burada toparlayan bir marka al birini vur öbürüne.

• klima dedinmi japonlardan başkası hikaye, hatta alman bosch ve siemens bile amarikan white westinghouse, frigidaire, general elecrtic yakından gecemez japonların. sırayla;1.fujitsu-general 2.mitsu electric 3.daikin 4.mitsu heavy 5.sharp 6.panasonic 7.hitachi 8.sanyo 9.zibro..... tabiki sıra degişir ama bu ilk 9 arasında gider gelir......................
  • Isıtma performansı sıfır hava 10 c altına düştünmüüü ısıtmıyor tavsiye etmem ben aldım sadece soğutuyor o kadar.
  • KLİMANIN İNVERTER OLUP OLMADIĞINI GÖRMEK İÇİN COP DEĞERİNE BAKILMASI GEREKLİDİR.COP DEĞERİ YÜKSEK OLAN KLİMANIN ELEKTRİK TASARRUFU DAHA FAZLADIR. C.O.P DEĞERİ 3.21 VE ALTINDAKİ CİHAZLAR B SINIFI OLARAK GEÇER
    3.21 in ÜZERİNDEKİLER İSE A SINIFI DAHA YÜKSEK İSE İNVERTER OLARAK TANIMLANMIŞTIR. DEMİRDÖKÜMÜN BU CİHAZI İSE A SINIFI 3.20 DİR. YANİ B SINIFI OLARAK GEÇMESİNE RAMAK KALMIŞ NERDEYSE.
    ELEKTRİK FATURASININ ÇOK AZ GELMESİNİ İSTİYORSANIZ JAPON İNVERTER CİHAZLARI ALMANIZ GEREKİYOR. vE ŞUAN 12.000 BTU Bİ CİHAZIN C.O.P DEĞERİ EN YÜKSEK OLAN FUJİTSU KLİMADIR. C.O.P DEĞERİ:4.87 DİR. YANİ A+A+A+A+A...........DİYE DEVAM EDER YANİ A SINIFINI BİLE 5E 6YA KATLIYOR. FİYAT OLARAKTA DAIKIN MİTSUBİSHİ VE TOSHIBADAN DAHA UYGUNDUR. TMM DEMİRDÖKÜME GÖRE 200 TL 300 TL DAHA FAZLA ÖDERSİNİZ AMA HEM ÖMÜRLÜK Bİ CİHAZ ALMIŞOLURSUNUZ HEMDE ZATEN ELEKTRİK FATURASI AZ GELECEĞİ İÇİN ÖDEDİĞİNİZ FARK ELEKTRİK FATURANIZA YANSIMIŞ OLUR.
    SORU SORMAK İSTİYORSANIZ SORABİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.