Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
37
Favori
278.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 kişilik, temizlemesi kolay olan (bulaşık makinesinde olursa daha iyi) mühürlü et için hangi döküm tavayı önerirsiniz?
    Yıkadıktan sonra yağlama filan gerektirmeyen, tembel işi olursa daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 24 Eylül 2017; 15:46:10 >
  • ysuleymany kullanıcısına yanıt
    tembel işi istiyorsanız grill değilde, düz yüzeyli tavsiye ederim. Grill olunca aralarında kalan yağlar daha zor çıkıyor. Ben hiç makinada yıkamadım, sıcak su ile silince çıkıyor direk olarak.
  • Güzel konu, teşekkürler
  • Lodge döküm ürünlerde en iyi markadır. Uzun süredir kullanıyorum. emaye kaplamasızdır. Elimde bir adet falan mevcut dükkanıma bakabilirsiniz. Maliyetinden ucuza veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir adet lodge aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba;
    biliyorum onlarca kez yazılcı çizildi ama bütçe kısıtlı olduğundan bu ürünü buldum

    http://aktuel-urunler.com/a101-19-ekim-2017-aktuel-urunler-katalogu/a101-19-ekim-tencere-ve-tava-aktuel-urunleri/

    Sinbo SP-5217 Döküm Tava bu ürün 40 tl için iyimi acaba
    kullanım amacım;amatör şekilde kıymayla hamburger burger vs yapmak

    uygun fiyata şu var dediğiniz varsa ona yöneleyim bu iş görecek bişeyse bundan alayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxcem

    arkadaşlar merhaba;
    biliyorum onlarca kez yazılcı çizildi ama bütçe kısıtlı olduğundan bu ürünü buldum

    http://aktuel-urunler.com/a101-19-ekim-2017-aktuel-urunler-katalogu/a101-19-ekim-tencere-ve-tava-aktuel-urunleri/

    Sinbo SP-5217 Döküm Tava bu ürün 40 tl için iyimi acaba
    kullanım amacım;amatör şekilde kıymayla hamburger burger vs yapmak

    uygun fiyata şu var dediğiniz varsa ona yöneleyim bu iş görecek bişeyse bundan alayım.

    Hiç Tavsiye etmem, dökme denmiş ama demir değil bu, alüminyum

    https://www.carrefoursa.com/tr/lava-dokum-tava-pembe-silikon-tutacakli-22-cm-p-30142253

    Bütçe kısıtlıysa Sinbo yerine bu linkteki ürünü tavsiye ederim. Kullanmadım ama başka birisi için bakmıştım, dökme demir diye biliyorum, Lava dökme demir üretiyor zaten bildiğim kadarıyla. Dediğim gibi kullanma deneme şansım olmadı ama zaten dökme demir tava alüminyum’dan her türlü iyidir, ayrıca daha da ucuz. Hatta 20TL’ye kadar inmişti fiyatı bi ara.

    Bu arada köftelerinizi tavaya koymadan önce tavanın iyice ısındığından emin olun yoksa yapışabilir, şimdiden afiyet olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 14 Ekim 2017; 10:53:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • aycanata kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ediyorum hocam listeme aldım fiyatı düşünce alacağım
    beni amatör olarak götürür bu ürün...
  • Arkadaşlar döküm tava olarak 130 Liradan bunu sipariş verdim. Hecha alacaktım yerli diye Lava karar kıldım. Doğrumu yaptım gelince göreceğiz. Sizce nasıl? Kullanan var mı? Sanırım şuan indirimde.
     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx187 -- 15 Ekim 2017; 15:49:5 >
  • herkese iyi akşamlar.

    2 hafta önce ben de aranıza katıldım. 30 cm.lik Lava Döküm Demir Kızartma Tavası ile. Aldığımdan beri tavuk göğüs, antrikot ve kasap köfte yaptım. ve itiraf ediyorum ben bugüne kadar ne et ne de tavuk yemişim.

    Şİmdi ise olayı 1 level daha üzerine koyarak, steak tahtası, 26x32 ahşap sunumlu Lava Izgara tava ve değirmen öğütücülü tuzluk biberlik alacağım.

    Biraz merakı olan varsa hiç düşünmeden bu döküm tava ve steak işini kendine hobi edinsin. gerçekten keyifli bir işmiş bu .

    şimdi anlıyorum neden dünyanın em iyi ''chef'' leri erkek . :)

    not : bu arada 1 adet de 28 cm.lik multi metal çelik wok tava ve 2 adet çelik sahan alarak, evdeki bütün teflon, granit, titanyum vb. tava tencere ne varsa atıyorum. evdeki bütün pişirme gereçlerini çelik tencere/tava ve döküm tavalara çeviriyorum.

    sağlıklı yaşayarak dünyaya kazık çakacağım :)




  • max0007 M kullanıcısına yanıt
    hoca eline sağlık ama bu 30 cm lik lava döküm demir kızartma tavasında balık veya patates kızartma yapılabiliyor mu?yapılırsa yapışmıyor mu :)
    ha bir de bu tavada kasap köfteyi pişirirken içine yağ koymuyorsun di mi :)
  • Ben döküm tavalarda sadece et tavuk balık yapıyorum. Köfte bir kere yaptım biraz zor oldu. Çok yüksek ısı olduğu için tâbi. Köfte harcına yağ falan koymadım. Zaten köftelik kıymanın eti biraz yağlı olduğu için o yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Teflonlardan döküme geçmek istiyorum. Döküm tencere bakıyorum. Lava uygun gibi emaye kaplı. Amazon.com da lodge'ler var onlar emayesiz, emayeli olanlarıda var. Türkiyeden lava alıp emayeli kullansak mı yoksa amazon.com dan saf döküm mü alsak. Yaklaşık 2 kat daha pahalıya geliyor amazon.com da. Sizin tavsiyeniz ne yönde olurdu acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkeskinist

    Merhaba,

    Teflonlardan döküme geçmek istiyorum. Döküm tencere bakıyorum. Lava uygun gibi emaye kaplı. Amazon.com da lodge'ler var onlar emayesiz, emayeli olanlarıda var. Türkiyeden lava alıp emayeli kullansak mı yoksa amazon.com dan saf döküm mü alsak. Yaklaşık 2 kat daha pahalıya geliyor amazon.com da. Sizin tavsiyeniz ne yönde olurdu acaba ?

    Çok doğru bir karar vermişsiniz, teflon veya granit ve seramik denilen aslında teflondan farkı olmayan zararlı maddelerden hepimizin kurtulması lazım.
    Benim 3 tane Lodge saf demir döküm tavam var, 1 tane de Fontignac demir tencerem(emaye kaplı) var. Fontignac'ı N11 kampanyası ile Kasım ayında 100TL'ye almıştım, henüz 2-3 defa kullanabildim ama tavsiye ederim. Özellikle uzun süre ve yavaş yavaş pişmesi istenilen yemekler dökme demir tencerede çok daha lezzetli oluyor.
    Ama alabilyorsanız, Lodge bence her zaman daha iyidir. Sonuçta çok uzun süre size hatta çocuğunuza ve hatta torununuza dahi rahatlıkla bırakabileceğiniz sağlamlıkta bir üründen bahsediyoruz.


    Aşağıdaki yazıyı internetten buldum, ilgilenenler olabilir:
    Dökme demir tencere ve tavalar hakkında bazı bilgileri paylaşalım
    Dökme demir tencerede pişen yemekleriniz diğer malzemlerden üretilmiş tencerelerde pişirdiğiniz
    yemeklere göre cok daha lezzetli olacaktır.
    Sebebi ,ısıyı eşit bir şekilde dağitması ve yemeğinizi kısık ateşte ,ısı kaybına neden olmadan
    pişirmesidir.
    Dökme demir tavada/ızgarada pişirdiğiniz etler ,yumuşak ve nemli kalırken aynı zamanda mükemmel
    bir şekilde pişecektir.Dökme demirde et pişirirken yağ eklemenize kesinlikle gerek yoktur.
    Ürünlerimiz 3 farklı fiyat derecelendirmesine sahiptir.
    Fiyat farklılıkları
    -emaye rengi ve kalınlığı,
    -dökme demir bileşiminin yoğunluğu ve kalınlığı ,
    -ürün tasarımı ile ilgilidir.
    Dökme demirden üretilmiş mutfak eşyaları bu nedenle çok çesitli fiyat aralıklarına sahiptir.
    Örneğin;Siyah emaye, bej renkli emayeye göre daha dayanıklıi ve avantajlıdır.
    Fontignac ;Siyah emayeli,tasarım olarak basit ve dökme demir yoğunluğu orta/yüksek seviyededir.Fiyat
    olarak çok hesaplıdır.Eğer dökme demiri ilk kez denemek istiyor ama Staub'un fiyatları nedeniyle
    kararsızsanız Fontignac ürünleri başlangıç yapmanız için çok uygundur.
    Basix;Bej renkli emayelidir.Tasarımı zevklidir ve dökme demir yoğunluğu yüksek
    seviyededir.Tencerelerin kapaklarında damlalık yoktur.Piyasadaki le cruset markalı ürünlerle benzer
    kalite ve özelliklere sahiptir.Fiyatları Staub’a göre daha hesaplıdır.
    Staub;Mükemmel tasarımlıdır ve yüksek yoğunluğa sahip dökme demirden üretilmiştir.Tencereleri
    damlalıklı ve düz kapaklıdır bu nedenle buharlaşan suyun tamamı tekrar tencereye geri
    döner.Kusursuz lezzete kolayca ulaşırsınız.3 kat siyah emaye kaplıdır.Izgaraları çok derin oluklara
    sahiptir.Profesyonel aşçıların tercihi Staub marka ürünlerdir.Kapak tasarımı sadece Staub'a özeldir ve
    pişirme sırasındaki etkisi benzersizdir.
    Dökme demir tencere ve tavalarla ilgili birkaç önemli nokta;
    -Emayeli dökme demir tava /tencereyi ilk kullanımdan önce deterjansız olarak sıcak su ile
    yıkayın.Sonra ocağın üzerine koyup iyice ısınmasını bekleyin.
    -Isınan tavaya biraz sıvıyağ dökün ve ısıya dayanıklı bir fırça vb... ile iyice heryerini sıvıyağ ile yağlayın.
    -Daha sonra kağit havlu ile yağın fazlasını silin.
    -Bu işlem emaye üzerinin kayganlaştıracak bir tabaka ile kaplanmasını sağlayacaktır.Bu işlemi sadece
    ilk kullanımdan önce yapmanız yeterlidir.Her seferinde yapmanız gerekli degildir.İsterseniz ara sıra
    örnegin 3 ayda bir bu işlemi tekrar edebilirsiniz.
    -Emaye tabakasına zarar vermemesi açısından metal veya sert mutfak araçları (metalden
    maşa,kaşık,spatula vb...) kullanmamanızı öneririz.
    -Tava veya tencereyi yerleştirdiğiniz ocağin alevini tencerenin zemininden kenarlara taşacak kadar çok
    açmayın.Tava/tencere iyice ısındıktan sonra çok kısık ateşte bile ısısını muhafaza edecek ve ısıyı tüm
    yüzeye eşit bir şekilde dağıtacaktır.
    -Tavayı /tencereyi sert bir yüzeye düşürmeyiniz veya çarpmayınız.Emaye tabakası bir tür
    camdır ,kırılabilir ve zarar görebilir.
    -Yıkama sırasında sıvı bulaşık deterjanı ve yumuşak bir sünger veya çok sert olmayan türde bir bulaşık
    fırçasını kullanabilirsiniz.Beyazlatıcılı veya çamaşır suyu içeren ürünlerle temizlemeyiniz.
    -Bulaşık makinesinde yıkamanızda sakınca yoktur.Ancak yıpranmasını ve emaye tabakanın zarar
    görmesini hızlandıracağı icin sık sık makinada yıkanması önerilmez.
    -Ürünün hem alt hem de üst yüzeyi tamamen emaye ile kaplanmıştır.Üst ve alt yüzeyin birleştiği yerde
    ham dökme demir görülebilmektedir.Bu hattın tavayı/tencereyi dolaba kaldırmadan önce kuru
    olduğunu kontrol edin, gerekiyorsa kurulayın.
    Tencereyle pişirirken;
    -Tencerenin tüm yüzeyi ısıyi iletmektedir.Sapları ve kulpu da buna dahildir.Bu nedenle ısıyı açtıktan
    sonra asla çıplak elinizle dokunmayınız.Silikon veya kumaş bir tutacak kullanınız.
    -Tencerenizi her türden ocağın üzerinde -cam seramik dahil- ve fırının icinde de güvenle
    kullanabilirsiniz.
    Tavayla pişirirken;
    -Tavaya eti/sebzeyi koymadan once tavayı iyice ısıtın.Isınmış tavaya yiyeceği koyun.
    -Et pisirirken ayrica yag kullanmaniza gerek yoktur.Etin kendi yagi yeterli olacaktir.Et pisince
    kendiliginden tavadan ayrilacak ve oluklar nedeniyle yapismayacaktir.
    -Ancak pismemisse et tavadan ayrilmaz bu nedenle yapisti diye maşayla zorlamayin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratkeskinist

    Merhaba,

    Teflonlardan döküme geçmek istiyorum. Döküm tencere bakıyorum. Lava uygun gibi emaye kaplı. Amazon.com da lodge'ler var onlar emayesiz, emayeli olanlarıda var. Türkiyeden lava alıp emayeli kullansak mı yoksa amazon.com dan saf döküm mü alsak. Yaklaşık 2 kat daha pahalıya geliyor amazon.com da. Sizin tavsiyeniz ne yönde olurdu acaba ?

    Çok doğru bir karar vermişsiniz, teflon veya granit ve seramik denilen aslında teflondan farkı olmayan zararlı maddelerden hepimizin kurtulması lazım.
    Benim 3 tane Lodge saf demir döküm tavam var, 1 tane de Fontignac demir tencerem(emaye kaplı) var. Fontignac'ı N11 kampanyası ile Kasım ayında 100TL'ye almıştım, henüz 2-3 defa kullanabildim ama tavsiye ederim. Özellikle uzun süre ve yavaş yavaş pişmesi istenilen yemekler dökme demir tencerede çok daha lezzetli oluyor.
    Ama alabilyorsanız, Lodge bence her zaman daha iyidir. Sonuçta çok uzun süre size hatta çocuğunuza ve hatta torununuza dahi rahatlıkla bırakabileceğiniz sağlamlıkta bir üründen bahsediyoruz.


    Aşağıdaki yazıyı internetten buldum, ilgilenenler olabilir:
    Dökme demir tencere ve tavalar hakkında bazı bilgileri paylaşalım
    Dökme demir tencerede pişen yemekleriniz diğer malzemlerden üretilmiş tencerelerde pişirdiğiniz
    yemeklere göre cok daha lezzetli olacaktır.
    Sebebi ,ısıyı eşit bir şekilde dağitması ve yemeğinizi kısık ateşte ,ısı kaybına neden olmadan
    pişirmesidir.
    Dökme demir tavada/ızgarada pişirdiğiniz etler ,yumuşak ve nemli kalırken aynı zamanda mükemmel
    bir şekilde pişecektir.Dökme demirde et pişirirken yağ eklemenize kesinlikle gerek yoktur.
    Ürünlerimiz 3 farklı fiyat derecelendirmesine sahiptir.
    Fiyat farklılıkları
    -emaye rengi ve kalınlığı,
    -dökme demir bileşiminin yoğunluğu ve kalınlığı ,
    -ürün tasarımı ile ilgilidir.
    Dökme demirden üretilmiş mutfak eşyaları bu nedenle çok çesitli fiyat aralıklarına sahiptir.
    Örneğin;Siyah emaye, bej renkli emayeye göre daha dayanıklıi ve avantajlıdır.
    Fontignac ;Siyah emayeli,tasarım olarak basit ve dökme demir yoğunluğu orta/yüksek seviyededir.Fiyat
    olarak çok hesaplıdır.Eğer dökme demiri ilk kez denemek istiyor ama Staub'un fiyatları nedeniyle
    kararsızsanız Fontignac ürünleri başlangıç yapmanız için çok uygundur.
    Basix;Bej renkli emayelidir.Tasarımı zevklidir ve dökme demir yoğunluğu yüksek
    seviyededir.Tencerelerin kapaklarında damlalık yoktur.Piyasadaki le cruset markalı ürünlerle benzer
    kalite ve özelliklere sahiptir.Fiyatları Staub’a göre daha hesaplıdır.
    Staub;Mükemmel tasarımlıdır ve yüksek yoğunluğa sahip dökme demirden üretilmiştir.Tencereleri
    damlalıklı ve düz kapaklıdır bu nedenle buharlaşan suyun tamamı tekrar tencereye geri
    döner.Kusursuz lezzete kolayca ulaşırsınız.3 kat siyah emaye kaplıdır.Izgaraları çok derin oluklara
    sahiptir.Profesyonel aşçıların tercihi Staub marka ürünlerdir.Kapak tasarımı sadece Staub'a özeldir ve
    pişirme sırasındaki etkisi benzersizdir.
    Dökme demir tencere ve tavalarla ilgili birkaç önemli nokta;
    -Emayeli dökme demir tava /tencereyi ilk kullanımdan önce deterjansız olarak sıcak su ile
    yıkayın.Sonra ocağın üzerine koyup iyice ısınmasını bekleyin.
    -Isınan tavaya biraz sıvıyağ dökün ve ısıya dayanıklı bir fırça vb... ile iyice heryerini sıvıyağ ile yağlayın.
    -Daha sonra kağit havlu ile yağın fazlasını silin.
    -Bu işlem emaye üzerinin kayganlaştıracak bir tabaka ile kaplanmasını sağlayacaktır.Bu işlemi sadece
    ilk kullanımdan önce yapmanız yeterlidir.Her seferinde yapmanız gerekli degildir.İsterseniz ara sıra
    örnegin 3 ayda bir bu işlemi tekrar edebilirsiniz.
    -Emaye tabakasına zarar vermemesi açısından metal veya sert mutfak araçları (metalden
    maşa,kaşık,spatula vb...) kullanmamanızı öneririz.
    -Tava veya tencereyi yerleştirdiğiniz ocağin alevini tencerenin zemininden kenarlara taşacak kadar çok
    açmayın.Tava/tencere iyice ısındıktan sonra çok kısık ateşte bile ısısını muhafaza edecek ve ısıyı tüm
    yüzeye eşit bir şekilde dağıtacaktır.
    -Tavayı /tencereyi sert bir yüzeye düşürmeyiniz veya çarpmayınız.Emaye tabakası bir tür
    camdır ,kırılabilir ve zarar görebilir.
    -Yıkama sırasında sıvı bulaşık deterjanı ve yumuşak bir sünger veya çok sert olmayan türde bir bulaşık
    fırçasını kullanabilirsiniz.Beyazlatıcılı veya çamaşır suyu içeren ürünlerle temizlemeyiniz.
    -Bulaşık makinesinde yıkamanızda sakınca yoktur.Ancak yıpranmasını ve emaye tabakanın zarar
    görmesini hızlandıracağı icin sık sık makinada yıkanması önerilmez.
    -Ürünün hem alt hem de üst yüzeyi tamamen emaye ile kaplanmıştır.Üst ve alt yüzeyin birleştiği yerde
    ham dökme demir görülebilmektedir.Bu hattın tavayı/tencereyi dolaba kaldırmadan önce kuru
    olduğunu kontrol edin, gerekiyorsa kurulayın.
    Tencereyle pişirirken;
    -Tencerenin tüm yüzeyi ısıyi iletmektedir.Sapları ve kulpu da buna dahildir.Bu nedenle ısıyı açtıktan
    sonra asla çıplak elinizle dokunmayınız.Silikon veya kumaş bir tutacak kullanınız.
    -Tencerenizi her türden ocağın üzerinde -cam seramik dahil- ve fırının icinde de güvenle
    kullanabilirsiniz.
    Tavayla pişirirken;
    -Tavaya eti/sebzeyi koymadan once tavayı iyice ısıtın.Isınmış tavaya yiyeceği koyun.
    -Et pisirirken ayrica yag kullanmaniza gerek yoktur.Etin kendi yagi yeterli olacaktir.Et pisince
    kendiliginden tavadan ayrilacak ve oluklar nedeniyle yapismayacaktir.
    -Ancak pismemisse et tavadan ayrilmaz bu nedenle yapisti diye maşayla zorlamayin.

    Siz yazmadan ben linkteki ürünü almış bulundum. 2 tencere ve 1 tane tava alacaktım ama kargo ücreti ürünlerin ücreti geçince amazon.com la görüşmeme rağmen kargo ücretine birşey olmadı bende şuanlık sadece bu ürünü aldım. Beğenir ve memnun kalırsam 3.2 lik ufak boyunu alacağım, belki sonrasında 7lik olanı. Lava grill tavam var ama düz olması yine ayrı birşey. Artık zamanla geçiş yaparız diye düşünüyorum. Emaye olanları kabullenebilirsem TR de lava'nın emaye kaplı olanları var. Neredeyse yarı fiyata geliyor. artık zamanla yapacağız birşeyler.
    https://www.amazon.com/gp/product/B00063RWYI/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkeskinist -- 2 Nisan 2018; 14:37:9 >




  • Almış olduğum tencere henüz gelmedi ama tüm setimi döküme çevirme konusunda kararlıyım. lodge ve hecha ürünleri için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
    https://www.hecha.com.tr/magaza/kampanyalar/marifetli-mat-siyah/

    Böyle bi seti alıp tüm olayı tamamen kapatabilirim diye düşünüyorum. Amazonda lodge bakıyorum 50 dolarlık ürüne 80 dolar kargo koyuyolar.130 dolara geliyor. Bu derece saçma bir fiyatlandırmaya para verip almam açıkçası. Staub denen markada 26cm tencere 600-700tl civarı. le creuset markasıda gözüme acayip gereksiz pahalı gözüktü. Lodge ürünleri emayeli ve emayesiz 2 şekilde var. Emayeli olup olmaması ne derece fark eder henüz tam olarak anlamışta değilim açıkçası. Sizlerin bu konuda tavsiyesine ihtiyacım bulunmaktadır. Şimdiden teşekkürler.




  • Merhaba,

    Gelen lodge tencerem için ön bir işlem yapmak gerekiyormu acaba ? yoksa direk yemek yapılabilirmi bilgisi olan varmıdır acaba ? Pre-Seasoned yazıyor tamda bilemedim ama yinede danışayım dedim.

    Ürün bu:
    https://www.amazon.com/gp/product/B00063RWYI/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysuleymany

    Relance tavanın reklamlarını izleyince çıtır çıtır balık-tavuk pişiriyorlar. Tabii kullananların yorumları önemli. Reklama aldanmamak lazım.
    Halk TV den Kohler diye aldık ama bu Relance'dan geldi. Bakalım nasıl çıkacak. 34 cm ve sanki Türkiye üretimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silit marka ürünlere göz atmadan mutfağınıza tencere, tava almayın arkadaşlar. Evimde bir tencere ve ber tane grill ızgara tavasını kullanıyorum ve çok çok memnununm. Torunlarınıza miras bırakableceğiniz evladiyelik ürünler üretiyorlar.

    (Üstün Alman kalitesi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telikopukGitar -- 3 Ağustos 2018; 23:14:45 >
  • bende lava 26x32 olandan alıcam kullanan arkadaşlar memnun sanırım
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.