Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
37
Favori
278.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Tavanızı boş olarak harlı ateşte en az 10, en fazla 15 dk ısıtın. Daha sonra eti koyun. Ben bu şekilde hiç yapışma sorunu yaşamıyorum. Eti koyduktan sonra da sık sık altüst etmeyin. Bir tarafı mühürleyin. En az 2 dk ateşte kalsın. Sonra diğer tarafını. Bu dediklerim et içindir. Köfte için 10-15 dk ısıtmayın.

    Hocam bir şey daha sorucam :) Tavayı yıkadıkça siyah bir boya çıkıyor sanki yani sıcak su ile yıkıyorum sadece ama siyah oluyor su tavadan geçince.. Bu normal mi?
  • Bu tavayı yıkadıkça çıkan siyah boya gibi şey nedir çözemedim... Tavayı bulaşık teli ile yıkamak zorunda kalıyorum bazen yapışmadan dolayı sıkıntı olurmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCe

    Bu tavayı yıkadıkça çıkan siyah boya gibi şey nedir çözemedim... Tavayı bulaşık teli ile yıkamak zorunda kalıyorum bazen yapışmadan dolayı sıkıntı olurmu?

    Tava neydi lava mi?
    Emayeli tavayi bulasik teliyle kazirsaniz o pusmurtme emaye rahmetli olur,tavanizi ham dokume cevirirsiniz:))

    Emaye urunler icin metal kasik bile degdirmeyin der ureticiler.

    Kazimak yerine su koyup kaynatin,iyice yumuşayinca temizleyin bulasik fircasiyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCe

    Bu tavayı yıkadıkça çıkan siyah boya gibi şey nedir çözemedim... Tavayı bulaşık teli ile yıkamak zorunda kalıyorum bazen yapışmadan dolayı sıkıntı olurmu?

    Tava neydi lava mi?
    Emayeli tavayi bulasik teliyle kazirsaniz o pusmurtme emaye rahmetli olur,tavanizi ham dokume cevirirsiniz:))

    Emaye urunler icin metal kasik bile degdirmeyin der ureticiler.

    Kazimak yerine su koyup kaynatin,iyice yumuşayinca temizleyin bulasik fircasiyla.

    Lava

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Birde temiz iken deneyin o zaman çıkacak mı?
    Muhtemelen pişirmeden sonra yanan yağlar siyahlastigi için öyle oluyordur. Bende de aynı durum mevcut

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Tamam deniyeyim, bulaşık teli ile temizlemenin sakıncası varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Emin değilim ancak ben su koyup kaynatıyorum içerisine biraz deterjan ve bulaşık bezi ile yıkıyorum bazen hafifçe tel yapıyorum ancak öyle tavaya girismiyorum 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Ben bikaç defa giriştim Neyse biraz şefkatli davranmaya çalışayım bari
  • Evde tava ızgara yapmak için hangi tavayı önerirsiniz arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emaye kaplamalıya karar verdik diyelim.

    Hecha mı lava mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • staroftheskies S kullanıcısına yanıt
    Ben 2 si de var. Hecha daha yüksek sıcaklıkları çıkarıyor ve daha iyi mühürlüyor diye düşünüyorum. Ama her halükarda tırtıklı olmayan füz yüzeyli bir tava tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.katil D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için.

    Özellikle düz önerme sebebiniz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: staroftheskies

    Çok teşekkürler cevap için.

    Özellikle düz önerme sebebiniz nedir

    Merhaba,
    Kendisi ayrıca cevap verir ama düz tabanlıyı temizlemek, ızgaralı olanlara göre daha kolay. Oluklu olanlarda ise çok güzel ızgara izi oluşur, görüntü olarak hoştur ama lezzete ilave katkısı olacağını çok sanmam.
  • aycanata kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    Kızgın bir tavaya biftek attık diyelim

    Isı etkisiyle et biraz toparlanıyor ve kenarlar tavaya temas ederken ortası etmiyor.

    Bir videoda pişiren kişi düz değil de kabartmalı olan tavada eti ilk attığında eli ile bir kere ete bastırıyordu.

    Eşit temas hangisinde iyi olacaksa en iyi sonuç öyle alınabilir?

    Ben henüz satın almadım, araştırıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: staroftheskies

    Çok teşekkürler cevap için.

    Özellikle düz önerme sebebiniz nedir

    Merhaba,
    Kendisi ayrıca cevap verir ama düz tabanlıyı temizlemek, ızgaralı olanlara göre daha kolay. Oluklu olanlarda ise çok güzel ızgara izi oluşur, görüntü olarak hoştur ama lezzete ilave katkısı olacağını çok sanmam.

    Aynen. Ayrıca etin her yüzeyi tavaya değdiği için daha iyi mühürler. Temizleme kolaylığı da cabası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döküm Tava ama hangisi?
    Kaplamasız ham döküm mü,
    Kaplamalı mı?
    Kaplamalıysa hangisi?
    Emaye kaplı, cam kaplı? (Marka: Lava, Hecha, Noral v.b. ??)
    Kullananlar, tecrübesi olanlar bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
  • Değerli arkadaşlar,
    herkese merhaba evimize döküm bir tost makinesinden sonra güzel et pişirebilmek için döküm bir tava almaya karar verdik ve tesadüf aşağıda paylaşacağım tava gözüme çarptı. Tecrübeli arkadaşlar, eğer tavsiye ederseniz fiyat prformans olarak iyiyse hemen alıcam.
    Ürün bu http://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R?magaza=Hepsiburada&wt_gl=gdn.rt.genel.advancedlists-highengaged&gclid=COPovLXuoNICFa8W0wodHIkEIg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefo3 -- 21 Şubat 2017; 12:38:21 >




  • bu ürünühttp://urun.n11.com/gaz...okum-tava-25cm-P88354867 tavsiye ediyorum,
    ben aldım memnunum, ancak stoklarda yok !

    bunun yerine YERLİ DÖKÜM TAVA'yı tavsiye edebilirim,

    irtibat için @mcse2k3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seckinm

    Döküm Tava ama hangisi?
    Kaplamasız ham döküm mü,
    Kaplamalı mı?
    Kaplamalıysa hangisi?
    Emaye kaplı, cam kaplı? (Marka: Lava, Hecha, Noral v.b. ??)
    Kullananlar, tecrübesi olanlar bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

    Valla kaplamasız olan saf demir daha sağlıklı oluyormuş ben öyle gördüm bazı doktorlar söylerken. Zaten bana kalırsa da bu teflon hikayesine benziyor güya emaye kaplıyoruz yapışmıyor falan diye, kimbilir neyle kaplıyorlar. Bu seasoning denen bir işlem var onu yapmak gerekiyor, o kadar zor bir şeye benzemiyor. Marka konusunda bilgim yok ama altı üstü demir, yerli bir markanın ben de almayı düşünüyorum. Zonguldak'ta falan demir çıkıyor ne gerek var ta ABD'den demir döküm tava almaya.




  • Le ceruset ve staub en iyi markalar ama pahalı bazen esensoda inidirm oluyor kaçırmamak lazıım
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.