Şimdi Ara

demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
37
Favori
278.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkurler, Seramik bicak tavsiye edenlerde var , o yuzden 3 model arasinda kaldim açıkcasi,
    Ayrica boyut nasil olmali sizce ?


    http://www.ucuzlukavm.com/4410001-Berghoff-Bistro-cok-Amacli-Bicak-12-cm-_46763.html#0

    http://www.ucuzlukavm.com/4410004-Berghoff-Bistro-sef-Bicagi-20-cm-_46765.html#0

    http://www.hepsiburada.com/tefal-zen-ceramic-bicak-13-cm-pm-mtgro2100079996

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • selam, her defasında seasoning'i de göze alarak linkteki lodge tavayı sipariş ettim. kullanmaya başlayınca tecrübelerimi paylaşırım..



    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkteki seasoned lodge tavama ilk kullanımdan önce herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyceyfoxx

    linkteki seasoned lodge tavama ilk kullanımdan önce herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava


    O sekilde kullanabilirsiniz,pisirmeye engel bir eksiklik yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: ceyceyfoxx

    linkteki seasoned lodge tavama ilk kullanımdan önce herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?

    http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-dokum-izgara-tava


    O sekilde kullanabilirsiniz,pisirmeye engel bir eksiklik yoktur.

    teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ceyceyfoxx C kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın.
    2 tane Lodge dökme demir tavam var, 20cm düz ve 27cm ızgaralı. 2'sini de aldıktan sonra sıcak suyla yıkayıp kuruladıktan başka hiç bir şey yapmadan kullanmaya başladım.

    En iyi seasoning tavayı sık sık kullanmaktadır. Oluklu olanı alalı 6 ay oldu, küçük olanı alalı 2-3 ay olmuştur. Kullandıktan sonra sıcak suyla temizleyip, iyice kuruladıktan sonra, her tarafını hafifce yağlayıp kaldırıyorum. Bu söylediklerim dışında seasoning denilen hiç bir işlem yapmadım, yapacağımı da düşünmüyorum.

    Tavaların yapışmazlık özelliğinden çok memnunum, mesela yumurta kırdığımda kesinlikle yapışmıyorlar. Pişince kazımadan tavadan tabağa akıyor zaten. Bu durumda tavada artık falan kalmadığı için eski tshirt ve gömleklerden kalan temiz kumaşlarla hafifce silmek yeterli, başka birşey yapmaya gerek yok.

    Benim nazarımda sağlıklı ham demir döküm tavanın içi koyu siyah(pasparlak demesek de parlak diyebiliriz) olacak, paslanma olmayacak. dokunduğunuzda yapış yapış olmayacak(öyleyse kullandıktan sonra gereğinden fazla yağ sürüyor olabilirsiniz), pişirdiğiniz şeylerle yapışmazlık özelliği olacak. Bunlar olduğu sürece sıkıntı yok. Tekrar edeyim en iyi seasoning tavayı sık sık kullanmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 5 Kasım 2016; 22:28:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata

    İyi günlerde kullanın.
    2 tane Lodge dökme demir tavam var, 20cm düz ve 27cm ızgaralı. 2'sini de aldıktan sonra sıcak suyla yıkayıp kuruladıktan başka hiç bir şey yapmadan kullanmaya başladım.

    En iyi seasoning tavayı sık sık kullanmaktadır. Oluklu olanı alalı 6 ay oldu, küçük olanı alalı 2-3 ay olmuştur. Kullandıktan sonra sıcak suyla temizleyip, iyice kuruladıktan sonra, her tarafını hafifce yağlayıp kaldırıyorum. Bu söylediklerim dışında seasoning denilen hiç bir işlem yapmadım, yapacağımı da düşünmüyorum.

    Tavaların yapışmazlık özelliğinden çok memnunum, mesela yumurta kırdığımda kesinlikle yapışmıyorlar. Pişince kazımadan tavadan tabağa akıyor zaten. Bu durumda tavada artık falan kalmadığı için eski tshirt ve gömleklerden kalan temiz kumaşlarla hafifce silmek yeterli, başka birşey yapmaya gerek yok.

    Benim nazarımda sağlıklı ham demir döküm tavanın içi koyu siyah(pasparlak demesek de parlak diyebiliriz) olacak, paslanma olmayacak. dokunduğunuzda yapış yapış olmayacak(öyleyse kullandıktan sonra gereğinden fazla yağ sürüyor olabilirsiniz), pişirdiğiniz şeylerle yapışmazlık özelliği olacak. Bunlar olduğu sürece sıkıntı yok. Tekrar edeyim en iyi seasoning tavayı sık sık kullanmaktır.


    tavsiyeler için teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 30 cm lodge tavamı ilk kez kullandım. önce sade suyla yıkadım ve tam 15 dk en büyük ocağın üzerine ısıttım daha sonra hiç yağ sürmeden önceden tuzladığum tavuk kanatları yerleştirdim. yaklaşık 4 dk bir tarafı piştikten sonra çevirdim. en ufak bir yapışma olmadı. ancak tavanın sapına doğru koyduğum kanatlar, en son onları yerleştirmeme rağmen, yanmış demiycem ama çok fazla kızarmıştı. ilk koyduğum en uçtakiler en az, ortadakiler de orta seviyede kızarmıştı. buna anlam veremedim. 4 dk da diğer yüzlerini kızarttım. sonuç harikaydı diyebilirim. teflon ve seramikte almadığım bir tat vardı kanatlarda.. mangal tadına çok yakın bir lezzet aldım. duman da öyle çok abartı değildi. asıl sorun sağa sola sıçrayan yağlar oldu. şimdi balkona bir seyyar ocak koymayı düşünüyorum. böylece rahat rahat kullanabilirim tavamı. iş bitince sadecsuda yıkayıp bezle varsa yapışanları suyun altında sildim, akıttım. ocak ateşinde kurutup soğuduğunda riviera z.yağı ile altını üstünü yağlayıp kaldırdım. sonuç: kendi çapında gurme olan ve mangaldan başka et yemeyen kızım kemikli köftelerini (kanatlar ) afiyetle yedi.. bir sonraki sefer bonfile ya da antrikot deniycem
     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı? demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ceyceyfoxx C kullanıcısına yanıt
    Çok güzel görünüyor. Afiyet olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seeder

    Hocam Lodge almak istedim ancak sorun şu ki o kadar parayı düz olana veripte et yaparken gril izi olmaması işime Gelmiyor, tam tersi grill olanı alsam bu defa da pzza vs yapmak istesem olmayacak. Kararsız kaldım açıkçası sizin ürüne de daha çok var tabi şimdi fiyatta önemli sizin üründe lodge'un aynısı olacak fiyat aynı olursa açıkçası ben lodge alırım :) dost acı söyler.

    Lodge ile ilgili bana o kadar çok mail geliyor ki anlatamam,sadece marka diye o firmanın ürünlerini tercih ediyorsanız hata etmiş olursunuz.Hepsi pik dökümdür bu ürünlerin,yani ben yaptım kötü,lodge yaptı o süper ürün diye birşey yok. Önemli olan işçiliği.

    Şimdi mevzuya geleyim;Soranlara hafif çukurların normal olduğunu söylerim,pik dökümde bu tip yüzey kusurları olabilir,kimse dert etmesin,teflon tava pürüzsüzlüğü beklemeyin :)

    Bakın geçen gün bana websitem üzerinden soru gönderen bir takipçim ne yazmış,

     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?


    Bu ürün fabrika kalite kontrolden nasıl geçmiş de TR'ye gönderilmiş,ondan sonra C&B'da hiç kontrol etmemiş ve müşteriye göndermiş.
    Bence Lodge 2.kalite ya da defolu ürünleri Türkiye'ye gönderiyor,bu kadar ayıplı mal olamaz,1 kere olsa anlarım,kaç kişi sordu bana..

     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?
     demir döküm grill tava tavsiyesi- hecha mı lava mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 7 Kasım 2016; 11:8:52 >




  • Bu konuya rastladığım iyi oldu. Aslında bugün korkmazdan bi döküm tava alacaktım 110 liraydı. Sonra korkmazı ararken hecha markasını bi satıcı çok övdü kendi de kullanıyormuş falan filan fiyat 159 du 150 olur dedi. Ben bi düşüneyim dedim hechayı araştırırken bu konuyu okudum lavayı öğrendim. Sonra neyse dedim alayım korkmazı bitsin bu iş, tam korkmaz mağazasına girecekken karşı mağazasında lava denk gelince inceledim, fiyatı da çok makuldü diğerlerine göre 37 liraya aldım geldim. İlk denememi de biftek ile yaptım gayet güzel oldu ama et tavaya yapışıyor. Acaba hafif bi fırçayla yağ mı sürmek lazım yapışmaması için? Bir de bu kadar fiyat farkları nasıl oluyor anlamadım... Hecha 150, korkmaz 110, lava 37 lira. Bunların hepsi demir döküm değil mi neticede...
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Isıyı tutabilme ve mühürleyebilme yeteneği açısından tavanın ağırlığı önem arz ediyor. Bunun dışında kaplanan emaye kalitesi ve işçiliği de tavanın ömrü açısından önemli.

    İlk aldığım tava ızgara izli lava idi. Izgara izlerinde yapışma ve temizleme zorluğu nedeniyle düz tabanlı bir hecha aldım. Temizliği çok kolaylaştı.

    Bir diğer dikkatimi çeken şeyse 2. Tavam çok daha yüksek ısılara çıkabildiği için et kısa sürede mühürlenip tavadan ayrılıyor. Yapışma olmuyor. Tava ısısını elinizi tavaya yaklaştırarak anlayabilitsiniz.

    Örneğin her 2 tavayı da aynı güç ateşte 15 dk ısıttığımda, elimi lavanın üstünde 7-8 saniye tutabilirken hecha nın üstünde 3 saniyeden fazla tutabilmem mümkün değil.

    Bunun dışında tavayı kullandıkça yapışmazlığı artacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.katil D kullanıcısına yanıt
    Teşekkkür ederim cevap için. Hecha biraz daha kaliteli olabilir ama ara fiyat olarak çok büyük fark var. Lavayı biraz kullanalım bakalım hechayı da deneriz daha sonra.
  • Bu lava yı 1 haftadır kullanıyorum ama ne koyarsam yapışıyor... Biftek, köfte, tavuk, balık hepsini denedim ama yapışıyor fena halde. Ben mi yanlış kullanıyorum acaba? Hiç yağ kullanmıyorum, yukarda bir arkadaş yağlayıp kaldırıyorum tavayı falan yazmış öyle mi yapmak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCe

    Bu lava yı 1 haftadır kullanıyorum ama ne koyarsam yapışıyor... Biftek, köfte, tavuk, balık hepsini denedim ama yapışıyor fena halde. Ben mi yanlış kullanıyorum acaba? Hiç yağ kullanmıyorum, yukarda bir arkadaş yağlayıp kaldırıyorum tavayı falan yazmış öyle mi yapmak lazım?

    Yağlayıp kaldırma işlemi ham dökme demirler için gerekli ki her zaman mutlaka şart değil, bazen yağlamadan kaldırdığım da oluyor. Lava marka tavalar emaye kaplı, yağ sürmeye gerek yok.
    2 tavsiyem olabilir. 1 ihtimal tavayı yeterince ısıtmıyorsunuz. Ürünü koymadan tavanızı boşken biraz daha fazla ısıtın. Bir de eğer yapmıyorsanız, koyacağınız eti tavaya koymadan önce alt üst çok bol olmasa da iyice yağlayın.
  • aycanata kullanıcısına yanıt
    Peki bişey daha sorucam, bu yapışma olayı hecha, lodge, korkmaz markalarında da oluyormu? Yani acaba tava kalitesiz ondan mı yapışıyor diye düşünmeye başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCe

    Peki bişey daha sorucam, bu yapışma olayı hecha, lodge, korkmaz markalarında da oluyormu? Yani acaba tava kalitesiz ondan mı yapışıyor diye düşünmeye başladım.

    Ben de 3 tane tava var. Birisi Lodge büyük ızgara tava, 2.si Lodge düz tava, 3.sü de Silver marka emaye kaplı tava. Lodge'larda yapışma sorunu yaşamadım, ham dökümlerde kullanıldıkça doğal olarak yapışmazlık özelliği kazanılır deniyor ama ben ilk aldığımda da yaşamadım. Büyük tavada Steak, tavuk pişiriyorum, tost yapıyorum. Küçükte yumurta kırıyorum daha çok.
    Annemle, eşimde Silver'da da çocuk için yumurta kırıp, köfte falan pişiriyor. Yumurta biraz yapışıyor, Lodge gibi değil ama çokta kötü değildi diye hatırlıyorum.
    Diğer markalarda yapışmazlık durumunu kullananlar söylerler.




  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Tavanın iyice kızması önemli.Elinizi yaklaştırdığınızda 3 saniyeden fazla tutamamanız lazım.

    Ete yaklaşık 1 çay kaşığı ayçiçek yağı döküp yüzeyine parmağınızla yedirin. Sızma zeytinyağının tütme noktası çok düşük olduğundan tavsiye etmiyorum.Bir anda yanar gider.

    Et mühürlendikten sonra zaten tavadan ayrılması lazım.

    Çok az bir yapışma olabilir. Emaye bile olsa zamanla yapışmazlığı artıyor.

    Bunun dışında düz tavaların temizliği daha kolay. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ham döküm tavalara yapılan seasoning işlemi aslında yağı yakarak tavaya yapıştırma islemidir. Bu tavalarda yemek pisirdikce yanmış yağ tuterek yemeğe karışır, mangal tadi dediğiniz şey tam olarak budur, yandığı icin trans yağa dönüşen kanserojen yağ yemeğe karışmakta.

    Bir yandan demir atomu alacam derken diğer yandan kanserojen maddelere maruz kalmak ve ortalama 6 ayda bir yeni sırlama yaparak kanser kaynağını takviye etmek..

    Bana hiç mantıklı gelmedi.

    Emaye kaplamali döküm tava tencereler daha sağlıklı duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Tavanızı boş olarak harlı ateşte en az 10, en fazla 15 dk ısıtın. Daha sonra eti koyun. Ben bu şekilde hiç yapışma sorunu yaşamıyorum. Eti koyduktan sonra da sık sık altüst etmeyin. Bir tarafı mühürleyin. En az 2 dk ateşte kalsın. Sonra diğer tarafını. Bu dediklerim et içindir. Köfte için 10-15 dk ısıtmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.