Şimdi Ara

Delphi XE2 gediğine koydu abicim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar her dilin kendine özgü üstünlükleri var tamam.
    Ama Delphi XE2 tadından yenmez olmuş.

Allah aşkına hangi programlama dili kendinden skin-theme özelliği veriyor?

Ayrıca tüm componentler text formatında kes yapıştır değiştir çoğalt...Bana 400 tane component lazım oldu C# ile 3 gündür uğraşıyorum delphi olsa birini alır exele yapıştırır gerekli yerlerini otomatik değiştirir. Çoğaltır geri yapıştırırdım. 1 saatimi alırdı.

Aklıma geldikçe bu mesajın sonuna eklerim. Kısacası Delphi döver abicim. İddia ediyorum bu alemin kabadayısı delphi'dir. Çok üstünlükleri var.
    Nitekim Expert Exchange'de de konu açtım Delphi mi döver C# mı diye. Bir tane C# ı çıkıp da savunmadı... bilmiyorum artık neden...

Kısaca Delphi FREEEEEEEEDOOOOOMMMM diyorum. Başka bir şey demiyorum.

• peki piyasada tutulma iş fırsatları olarak delphi nasıl?
  • Bilmem hiç piyasaya çıkmadım :)

C# ile program yazmak zorunda kaldım. Delphinin değerini daha da iyi anlıyorum. O kadar süründüm ki C#'a duyduğum eski saygıyı da kaybettim.
    Arkasında Microsoft var diye bir ön yargım vardı. Sonra baktım ki Delphi'nin arkasında öyle bir kullanıcı desteği var ki C# dan daha kuvvetli...

Yani delphi ile ekmek yiyebilir misiniz bilmiyorum ama şu kadarını söyleyeyim Delphi ile program yazmaktan zevk alıyorum. Diğerleri ise (Ruby ve C# ile de yazmak zorunda kaldım) ne bileyim bana ağır aksak geliyor...

Dur bakıyim bir de python deneyeyim ondan sonra da birşeyler eklerim.
  • Delphi XE2 yi denemedim ama okulda delphi 7 görüyoruz. Bilmiyorum ya çok soğuk bi dil gibi geliyor bana C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum. Tabi bu XE2 yi denemedim. Ki ben piyasada delphi bilen programcı arayanda duymadım açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alm.oz -- 12 Ocak 2012; 5:35:49 >
  • quote:

C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum

Bence ifaden "C# ile kıyaslayabileceğimi sanmıyorum" şeklinde olmalı. Çünkü her iki dile de hakim değilsin.

Delphi freelance çalışmak için çok müthiş. Ama bir önceki mesajımda benim de vurguladığım gibi şirketler ihtiyaçlarına göre farklı diller kullanıyorlar.

Delphi 7'ye gelince 7 yıl onu kullandım. Dehşet sağlam bir dildir. Adam nasıl yazdıysa Window XP den 7'ye kadar değişti, Delphi en ufak bugsuz her dilde çalıştı. Delhi 7 kendi çağının çok ötesinde bir dildi.

Öğreninceye kadar tüm diller soğuktur... Çünkü kılıç önce kaldıramayacağın bir ağırlıktır. Sonra güç ve tekniği öğrendiğinde durdurulamaz bir silah haline gelir.

Kısacası çooook çalışman lazım çooook.

• Bir de
    "bu dili mi öğreneyim öbürünü" diye dert etmeyin bu kadar. Programcılık algoritmasını öğrendikten sonra
    Delphiyi açar onunla yazarsınız, C'yi açar onunla yazarsınız, baktınız olmadı öğrenir öbür dille yazarsanız.

Birinin de söylediği gibi, çekiçle tornavidayı hangisi daha iyi diye karşılaştırmak yerine yeri geldikçe kutusundan çıkartır kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

quote:

C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum

Bence ifaden "C# ile kıyaslayabileceğimi sanmıyorum" şeklinde olmalı. Çünkü her iki dile de hakim değilsin.

Delphi freelance çalışmak için çok müthiş. Ama bir önceki mesajımda benim de vurguladığım gibi şirketler ihtiyaçlarına göre farklı diller kullanıyorlar.

Delphi 7'ye gelince 7 yıl onu kullandım. Dehşet sağlam bir dildir. Adam nasıl yazdıysa Window XP den 7'ye kadar değişti, Delphi en ufak bugsuz her dilde çalıştı. Delhi 7 kendi çağının çok ötesinde bir dildi.

Öğreninceye kadar tüm diller soğuktur... Çünkü kılıç önce kaldıramayacağın bir ağırlıktır. Sonra güç ve tekniği öğrendiğinde durdurulamaz bir silah haline gelir.

Kısacası çooook çalışman lazım çooook.

bi kere o kişisel bi fikrimdi sonuçta burası forum benim ne bilip bilmediğimi uzman olup olmadığımı bilemezsin. 4 senedir C# programlama dilini kullanan biri olarak söylüyorum bunu, sadece delphi bana albenisi olan bi dil gibi gelmiyor diyorum senin yazdıklarına bak. Ben anlamıyorum ya bu forumda herkes birilerini küçük görme çabasında daha karşındaki hakkında hiç bişey bilmeden. Neyse hayırlı günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Proteus yerine başka yazılım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • software yazılımlar icin .net dillerini seciniz "C# & vb.net & delphi & java"
  • quote:

Orijinalden alıntı: besimbicer

software yazılımlar icin .net dillerini seciniz "C# & vb.net & delphi & java"

herkese bir gül verelim de kimse kırılmasın :)

Delphi! Freelancer'ın seçimi...
  • Delphi hakkında en ufak bir fikrim yok ama bu kadar övünce merak ettim nesne yönelimli mi? Öyle ise birkaç basit kod yapıştırırmısın? Console out'dan sınıf yapısına şöyle 10 20 satır bir kod?
  • Ya boşverin şunu, fanboy un teki işte. Delphi IDE in heyecanına kapılmış, dilin kendisini unutmuş.
    Delphi, pascal ın abisi, sözdizimi iğrenç bir dil.

Freelancer çalışacaksam zevk aldığım dili seçerim. Bu durumda delphi en son seçim olur heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Ya boşverin şunu, fanboy un teki işte. Delphi IDE in heyecanına kapılmış, dilin kendisini unutmuş.
    Delphi, pascal ın abisi, sözdizimi iğrenç bir dil.

Freelancer çalışacaksam zevk aldığım dili seçerim. Bu durumda delphi en son seçim olur heralde.

cahil herifin birisin

selam diyorum müslüman olduğum için.
  • quote:

Delphi hakkında en ufak bir fikrim yok ama bu kadar övünce merak ettim nesne yönelimli mi? Öyle ise birkaç basit kod yapıştırırmısın? Console out'dan sınıf yapısına şöyle 10 20 satır bir kod?

nesne yönelimi mi?

OOL'nin kralıdır zaten delphi. Kod yapıştırmaya gelince "anlatılmaz yaşanır". Kullanmadan karar veremezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

quote:

Delphi hakkında en ufak bir fikrim yok ama bu kadar övünce merak ettim nesne yönelimli mi? Öyle ise birkaç basit kod yapıştırırmısın? Console out'dan sınıf yapısına şöyle 10 20 satır bir kod?

nesne yönelimi mi?

OOL'nin kralıdır zaten delphi. Kod yapıştırmaya gelince "anlatılmaz yaşanır". Kullanmadan karar veremezsin.

Tabiki öyle de, bakınca keyif alıp almayacağını anlarsın az çok, neyse baktım zaten birkaç kod örneği değişik geldi C'lerden sonra, ama dediğin gibi her dilin kendine özgü özellikleri vardır.
  • quote:

abi sen ne dion ya?
    software - yazılım arasında ne gibi bi fark var?
    java ne zmandan beri .net oldu sırf bunun için çıkarmadılar mı F# 'ı?
  • quote:

Software = Yazılım değil mi ?

.Net dilleri seçiniz demişsin ?

Java ve Delphi .net framework navite dili mi ?

(Delphi Prism .net framework destekli )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stacer_boY

quote:

Software = Yazılım değil mi ?

.Net dilleri seçiniz demişsin ?

Java ve Delphi .net framework navite dili mi ?

(Delphi Prism .net framework destekli )

Sanırım şeyi kastetti software yazılım bu daha çok görsel programlamaya olanak sağlayan olay, hardware yazılımda C veya asm kullanılarak yazılan donanımla ilişkisi yüksek uygulamalar, bir de normal miydi neydi genelde C++'ın kullanıldığı yazılımlar vardı.
  • Bana lütfen dediğin "süper" dille bir mikroişlemci programlayabilir misin?
  • Bu kadar iddialı olmamak gerek bence diller konusunda sonuçta herkesi kişisel zevki farklı.
  • Şu sıralar hafiften sıyırmaya başladım. Direkt ASM olayına girdim iyice. Ancak bir süre sonra biraz hararet yapmaya başladı.

Öncelikle Delphi dil hızlı değil geliştirme ortamıdır (RAD). Dil ise Object Pascal+VCL 'dir. Pascal, C/C++/Az C#/Az Java/Çok ASM bilirim. Ve burda yazan çoğu kişiden de eskiyim. İlk klavye tıklamam 1985 yılına dayanır. (Yaşlandık yahu. Ah Amstrad CPC6128) Neticede bir çok dili kullandım. Hepsinin kendine göre üstünlükleri ve zayıflıkları var.

Çoğu kişi önce C dilinin çıktığını sansa da (A ve B de var) Pascal daha önce ortaya çıkmıştır. Pascal B dilinden geliştirilmiştir. İlk başlarda programlama direkt makina kodu veya asm ile yapılırdı. Ancak bilgisayar kullanımı yaygınlaşmaya balşayıca daha kullanışlı ve herkesin kullanabileceği diller gerekli olmaya başladı. Basic, Cobol, Fortran, Algol, PL1, Pascal gibi diller ortaya çıktı.

Aralarında en etkilisi Pascal oldu. Fortran fazla matematik, cobol ise ticariydi. Basic-algol yetersiz, PL karışıktı. Pascal ise sağlam tip tanımı, modüler yapısı, kolay okunma ve anlaşılması ve güvenliği ile öne çıktı. C dili ise B-pascal yapısından geliştirildi. Amaç o zamanki zayıf işlemci ve az ram ile iyi performans almaktı. Bu nedenle C dili yoğun kod, azaltılmış güvenlik, herşeyi derleme mantığı ile geliştirilmiştir.

Kısaca C hızlı giden ancak hiçbir güvenlik önlemi olmayan araba gibidir. Her şey sürücüye (programcı) bağlıdır. C dili hataları nerede ise hiç (syntax hariç) kontrol etmez, her tedbiri programcıya bırakır ve programcının işini bildiğini ve doğru yaptığını varsayar.(yap-a-mıyorsa ?)

Öncelikle diller gruplara ayrılabilir.

En alt seviye tabii ki assembly'dir. Bu dilde size kalker, kuvarsit, kireç, demir cevheri, karbon cevheri, ağaç, kum, kil, kaolen, silis vb verilir. Kalker-kuvarsit-kireç ile çimento, demir ve karbon ile çelik, ağaç ile kereste, kil ve kaolen ile tuğla, silis ile cam yaparsınız (Bileşenler). Sonrada bunlar ile bina inşa edersiniz (Program). Nasıl bir bina yapacağınız sabır-çaba ve hayal gücünüzle sınırlıdır.

C, pascal vb diller ise üst seviye kabul edilir. Genel kullanım için yapılmışlardır. Kumu, çimentoyu, keresteyi, tuğlayı, camı vb alır dilediğiniz gibi bir bina yaparsınız. Ancak ufak sınırlamalar da başlamıştır. En küçük tuğla 10 cm ise 5 cm kalınlıkta duvar yapamazsınız mesela. Bunu aşmak için kendiniz yeni tuğla (kaolen-kil) yaparsınız. Yani harici veya inline asm işine girersiniz. Sonuçta yine dilediğiniz binayı inşaa edebilirsiniz.

C++, Object pascal gibi dillerde ise ek olarak hazır doğramalar (kapı-pencere yani nesne ve bileşenler) vb malzeme de verilir. İster bunları kullanıp hızla iş yapar, ister önceki gibi kendiniz imal edersiniz. Yine bina size kalmıştır.

Hızlı dillerde (RAD-Rapid Application Development-Hızlı uygulama geliştirme) ise amaç bir programı en kısa zamanda geliştirmek, rutin işleri (ekran tasarımı, dosya organizesi, IO işleri vb) programa bırakmak amaçlanmıştır. Delphi yani Object Pascal+VCL, Visual diller (visual basic, visual c++, c++ builder vb) bu tür ortamlardır. Burada size öncekilere ek olarak hazır odalar, koridorlar vb de verilir. İster bunları kullanır isterseniz kendiniz yaparsınız. Mesela tüm odalar 2 metre ve katları boyutundaysa 3x5 metre odayı kendiniz yapmak zorunda kalırsınız.

Yeni nesil dillerde ise iş iyice basitleştirilmiş, sürükle bırak ile program yapılabilir hale gelmiştir. Yani binayı artık prefabrik yapmakta, hazır odalar, koridorlar, çatılar vb ile lego oynamaktayız. Hızlı ve kısıtlı. 3x4 metre oda yoksa yoktur. Siz de 3x5 kullanın canım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 7 Şubat 2012; 12:55:21 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.