Şimdi Ara

Delphi XE2 gediğine koydu abicim! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: welrocken

Bir daha okudum da şu ilişkileri nasıl kurdun açıkçası çözemedim?

Microsoft-Windows-C#-.Net-Delphi-Android-HIZ

Hadi diyelim .Net dilleri ve ortamı "Delphiciğinden" yavaş, bunun Androidle ne ilgisi var? Hadi diyelim Android PC'lere çıkartıldı da Windows'u sildi süpürdü bunun Delphi'yle ne ilgisi var, hadi diyelim Delphi'yle de bir ilgisinin buldun, bunun hazır skin özelliğiyle ne ilgisi var? Nereden nereye arkadaş arada bir düşünün de yazın.

Delphi ortamı tüm işletim sistemlerine hitap ediyor. Bu bağlantıyı kurmak için yeterli bir sebep oluşturuyor zaten. Delphi'ciğim her ortamı desteklerken android bir köşede kalsın demiyor.

"Hadi diyelim .Net dilleri ve ortamı "Delphiciğinden" yavaş"
    .net ortamı delphi yapılarından yavaş. Halep ordaysa arşın burada.

"bunun Androidle ne ilgisi var? Hadi diyelim Android PC'lere çıkartıldı da Windows'u sildi süpürdü bunun Delphi'yle ne ilgisi var"
    Delphi IDE android desteği de variyor.

"hadi diyelim Delphi'yle de bir ilgisinin buldun, bunun hazır skin özelliğiyle ne ilgisi var?"
    Neden sadece hazır skin özelliğine takılıp kalıyorsun. Sadece hazır skin özelliği ile bağ kurman gerekiyorsa bir pencere aç, biraz nefes al. Belki bakış açın değişir. Saçmalıyorsun.
    Delphi sadece hazır skin özelliği ile öne çıkıyorda başka özelliği yok gibi bir anlayış.

Senin soruna cevap olmadığını düşünmen garip.

@welrocken

Java bir baş belası. Her ortamda aynı tepkiyi veremeyen, bir sürümde yazılan kodun başka sürümde çalışmadığı bir rezalet. Geriye uyumluluğu bir sistemin içine koymazsan kullanılmaz.

Java oracle tarafından satınalındı. Oracle bir yahudi firması ve yaş tahtaya basmazlar. MySql de dahil kendilerine rakip olabilecek her türlü yazılımı öyle yada böyle satın alır. Kendi tekeline sokar.

Java yazılımını satınalma sebebi ise bpel gibi algoritma tabanlı yazılım sistemlerinin gelişmesinin başlaması. Yakın gelecekte java artık paralı olmaya başlayacak. Günümüzde çoğu üniversite java eğitimine geçti.

Diğer tepkilerini de alalım. Okuyanların kafalarında soru işareti kalmasın.

• Skin olayini ben demedim zaten, ya konuyu hic takip etmiyosun ya da hafizada gidip gelmeler var. Sordugum soru suydu;
    Android windowsu silip supurse bunun delphiyle ilgisi var?
    Cevabin delphinin androide destegi oldugu. Tevcubene saygi duydugumdan fazla uzatmayacagim ama ciddi anlamda sacma. Java da androide destek veriyor. Bir dil ile bir sistem gelistirirsin tamam, o zaman o sistemin ileri gitmesi senin dilini iyi yapar ama senin dilinin bu sisteme destek vermesi farkli bir olay, birkac kutuphaneyle C# da androide destek verir hic sorun degil. Dedigimi anla sonra cevabimi verirsin bilmeyenler bilgilenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşıldı. Bir konuda iki farklı olayı anlatınca kafan karışıyor. Mesajları tekrar yazımda toparlayayım belki anlarsın.

quote:

@ fatihbarut ' tan
    Arkadaşlar her dilin kendine özgü üstünlükleri var tamam.
    Ama Delphi XE2 tadından yenmez olmuş.

Allah aşkına hangi programlama dili kendinden skin-theme özelliği veriyor?

Sen buraya takılmış kalmışsın, gerisini okumamışsın.

quote:

@ rocket11 ' den

peki piyasada tutulma iş fırsatları olarak delphi nasıl?

buna cevaplar benim yazımda yok tabi. (senin gözünden.)

quote:

@ aLiM KaFKeF ' den
    Delphi XE2 yi denemedim ama okulda delphi 7 görüyoruz. Bilmiyorum ya çok soğuk bi dil gibi geliyor bana C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum. Tabi bu XE2 yi denemedim. Ki ben piyasada delphi bilen programcı arayanda duymadım açıkçası

Tabi buna cevap olarak da bir yorum olarak düşünemiyorsun. (Kırık plak tekrar soru, skin özelliği ile ne alakası var bunun )

quote:

@ fatihbarut ' tan

quote:

C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum

Bence ifaden "C# ile kıyaslayabileceğimi sanmıyorum" şeklinde olmalı. Çünkü her iki dile de hakim değilsin.

Delphi freelance çalışmak için çok müthiş. Ama bir önceki mesajımda benim de vurguladığım gibi şirketler ihtiyaçlarına göre farklı diller kullanıyorlar.

Delphi 7'ye gelince 7 yıl onu kullandım. Dehşet sağlam bir dildir. Adam nasıl yazdıysa Window XP den 7'ye kadar değişti, Delphi en ufak bugsuz her dilde çalıştı. Delhi 7 kendi çağının çok ötesinde bir dildi.

Öğreninceye kadar tüm diller soğuktur... Çünkü kılıç önce kaldıramayacağın bir ağırlıktır. Sonra güç ve tekniği öğrendiğinde durdurulamaz bir silah haline gelir.

Kısacası çooook çalışman lazım çooook.

Bir de
    "bu dili mi öğreneyim öbürünü" diye dert etmeyin bu kadar. Programcılık algoritmasını öğrendikten sonra
    Delphiyi açar onunla yazarsınız, C'yi açar onunla yazarsınız, baktınız olmadı öğrenir öbür dille yazarsanız.

Birinin de söylediği gibi, çekiçle tornavidayı hangisi daha iyi diye karşılaştırmak yerine yeri geldikçe kutusundan çıkartır kullanırsın.

Delphi 7 nin ne kadar sağlam bir dil olduğunu, her değişimde dahi kendi başına bir yapısı olduğundan her ortama uyum sağladığını destekleyen bir yazımda yok. Tek dille multi platform desteğinede değinmemişim.(Sana göre)

Allah Aşkına şakamısın sen? Önce yazının gelişimini kendin bir oku.

Skin özelliği ile ne alakası var bunun sorunu tekrar sorsana.
    Hafızamda gayet iyi. Seninkinden şüphe duyuyorum ama.

quote:

Hadi diyelim .Net dilleri ve ortamı "Delphiciğinden" yavaş, bunun Androidle ne ilgisi var? Hadi diyelim Android PC'lere çıkartıldı da Windows'u sildi süpürdü bunun Delphi'yle ne ilgisi var, hadi diyelim Delphi'yle de bir ilgisinin buldun, bunun hazır skin özelliğiyle ne ilgisi var? Nereden nereye arkadaş arada bir düşünün de yazın.

Evet bu yazıda sana ait değil ve skin olayını sormuyor zaten. Lütfen bir doktora gidin. Boşa polemik yapmaktan başka hiçbir işiniz yok gibi gözüküyorsunuz şu anda.

• Borland a her zaman saygımız var, zamanında dünyanın en hızlı derleyicilerini üretmişti, delphi yi iyi bir noktaya getirmişti ama borland gitti delphi bitti.

Janjanlı geliştirme ortamları bir işe yaramıyor maalesef. Öve öve bitiremediğiniz multiplatform desteği bugün birçok dilde ve ortamda mevcut. Google, android için rezalet dediğiniz javayı seçti ve böylece javanın desteklediği platform sayısı ve piyasa oranı genişlemiş oldu. C# windows türevlerine hakim, c++ ise zaten isviçre çakısı, her platformun olmazsa olmazı. Piyasayı her zaman bu üç dil domine edecek (web dillerini saymıyorum). Böyle bir piyasada delphi nin hiç şansı yok ne yazık ki, yok olmaya mahkum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Borland a her zaman saygımız var, zamanında dünyanın en hızlı derleyicilerini üretmişti, delphi yi iyi bir noktaya getirmişti ama borland gitti delphi bitti.

Janjanlı geliştirme ortamları bir işe yaramıyor maalesef. Öve öve bitiremediğiniz multiplatform desteği bugün birçok dilde ve ortamda mevcut. Google, android için rezalet dediğiniz javayı seçti ve böylece javanın desteklediği platform sayısı ve piyasa oranı genişlemiş oldu. C# windows türevlerine hakim, c++ ise zaten isviçre çakısı, her platformun olmazsa olmazı. Piyasayı her zaman bu üç dil domine edecek (web dillerini saymıyorum). Böyle bir piyasada delphi nin hiç şansı yok ne yazık ki, yok olmaya mahkum.

RAD Studio delphi mimarisi üzerine kuruldu. C++ için doğru söylüyorsunuz. Elektronik programlamada kullanıyorum her yerde işime yarıyor. Java ortamı şu anda android için kullanılıyor. Java için çok iyi bir durum. Google el attığında işin boyutunu değiştirir. Oracle ile google arasındaki lisans davası sonucu uygun bir anlaşmaya gidemezlerse Java mazide kalır. Google tarafından hedef gösterilen dil anında yükselir. Windows sistemlerin aşırı kaynak tüketimi ilerleyen zamanlarda ya kendini toparlamasıyla yada batmasıyla sonuçlanacak, benim tahminim güçlü rakipler karşısında ezilecek. Diğer sistemler daha azıyla fazlasını yapmaya başlayınca haliyle geride kalacaktır.

Şirket politikaları açısından konuşursak:
    Java sahibi Oracle (güçlü veritabanı yapıları sebebiyle satınalındı) Oracle aldığı ortamları kendi satacağı ürün için limtler, gelişimini durdurur.

C++ Sahibi Borland (Battı, dil herkesin) Firma satıldı fakat linux ortamı için kullanılarak kernel yazımlarıyla birlikte bir deve dönüştü, özgür yazılım, özgürlük para geldiği sürece özgürdür.

Anroid yapısı linux tabanlı, yani C++ Parasını internet üzerinden kazanıyor. Reklam, pazarlama geliri ile ayakta duruyor. Bitmeyen bir kaynak. Dünyada alışveriş bitmeyecek. Yazılımları ucuz. Yazılımı üret, google store üzerinden sat, payını öde. Reklam al, reklam ver para öde, hizmet satınal para öde. Google batmaz.

Windows tabanlı sistemler satış esnasında parasını alır, sonrasında gelir kaynağı yoktur. Yazılımları pahalıdır. Servis ücretleri pahalıdır. Son kullanıcının hiç sevmediği bir durum.

Şimdi şöyle bir sorum olacak; Siz kullandığınız programların parasının büyük bir kısmını başkalarının ödediği, güncellemelerin neredeyse bedava olduğu bir sistemi mi tercih edersiniz? Yoksa ilk etapta parasını misliyle alıp her güncelleme için bol keseden para ödeyeceğiniz sistemi mi?

Multi platform derleme özelliği Java içerisinde var. Şimdi rakip olarak RAD Studio içerisinde mevcut. Yazılımcı için sağladığı derli toplu düzeni, kolaylığı kullandıkça ortaya koyuluyor.

C# için tonla eklenti satınalıyorum. Tonla para ödüyorum. Bana daha az paraya daha fazla özelliği getirecek ortamı haliyle tercih ederim. Ayrıca güvenirliği, performansıda önemli. İlerde tonla donanım masrafı çıkartacak yapılar ancak birkaç sene tutunur. Sonra aklı başında olan bunlardan uzaklaşır.

İnsanların üzerinde şu korkuyu hep görüyorum; ben C# biliyorum, başka bir dil olursa ekmek kazanabilir miyim? Yeni bir dil öğrenebilir miyim? Rahat ortam varken keyfimizi niye bozalım.

Cevap : Gelişime direnmek her zaman keyfinizi kaçıracaktır zaten. Şimdiden adapte olun rahat etmeye devam edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Anlaşıldı. Bir konuda iki farklı olayı anlatınca kafan karışıyor. Mesajları tekrar yazımda toparlayayım belki anlarsın.

quote:

@ fatihbarut ' tan

Sen buraya takılmış kalmışsın, gerisini okumamışsın.

quote:

@ rocket11 ' den

peki piyasada tutulma iş fırsatları olarak delphi nasıl?

buna cevaplar benim yazımda yok tabi. (senin gözünden.)

quote:

@ aLiM KaFKeF ' den
    Delphi XE2 yi denemedim ama okulda delphi 7 görüyoruz. Bilmiyorum ya çok soğuk bi dil gibi geliyor bana C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum. Tabi bu XE2 yi denemedim. Ki ben piyasada delphi bilen programcı arayanda duymadım açıkçası

Tabi buna cevap olarak da bir yorum olarak düşünemiyorsun. (Kırık plak tekrar soru, skin özelliği ile ne alakası var bunun )

quote:

@ fatihbarut ' tan

quote:

C# ile kıyaslanabileceğini sanmıyorum

Bence ifaden "C# ile kıyaslayabileceğimi sanmıyorum" şeklinde olmalı. Çünkü her iki dile de hakim değilsin.

Delphi freelance çalışmak için çok müthiş. Ama bir önceki mesajımda benim de vurguladığım gibi şirketler ihtiyaçlarına göre farklı diller kullanıyorlar.

Delphi 7'ye gelince 7 yıl onu kullandım. Dehşet sağlam bir dildir. Adam nasıl yazdıysa Window XP den 7'ye kadar değişti, Delphi en ufak bugsuz her dilde çalıştı. Delhi 7 kendi çağının çok ötesinde bir dildi.

Öğreninceye kadar tüm diller soğuktur... Çünkü kılıç önce kaldıramayacağın bir ağırlıktır. Sonra güç ve tekniği öğrendiğinde durdurulamaz bir silah haline gelir.

Kısacası çooook çalışman lazım çooook.

Bir de
    "bu dili mi öğreneyim öbürünü" diye dert etmeyin bu kadar. Programcılık algoritmasını öğrendikten sonra
    Delphiyi açar onunla yazarsınız, C'yi açar onunla yazarsınız, baktınız olmadı öğrenir öbür dille yazarsanız.

Birinin de söylediği gibi, çekiçle tornavidayı hangisi daha iyi diye karşılaştırmak yerine yeri geldikçe kutusundan çıkartır kullanırsın.

Delphi 7 nin ne kadar sağlam bir dil olduğunu, her değişimde dahi kendi başına bir yapısı olduğundan her ortama uyum sağladığını destekleyen bir yazımda yok. Tek dille multi platform desteğinede değinmemişim.(Sana göre)

Allah Aşkına şakamısın sen? Önce yazının gelişimini kendin bir oku.

Skin özelliği ile ne alakası var bunun sorunu tekrar sorsana.
    Hafızamda gayet iyi. Seninkinden şüphe duyuyorum ama.

quote:

Evet bu yazıda sana ait değil ve skin olayını sormuyor zaten. Lütfen bir doktora gidin. Boşa polemik yapmaktan başka hiçbir işiniz yok gibi gözüküyorsunuz şu anda.

Skin olayını söyleyen ben değildim derken kastettiğimi bile anlamamışsın, daha konuşmaya lüzum yok, sen de haklısın tabii.

• Kusura bakmayın, anlayışım kıt, hafızam bozuk olduğu için anlayamıyorum. Birazda densizim, bunu eksik yazmışsınız. Konuyuda hiç okumadan, başlığa göre cevap attığım için oluyor böyle. Sizin gibi güzide insanlar daha iyi anlarlar.

Ne pişkin insanlar var şu hayatta. İnsan...

• quote:

Kusura bakmayın, anlayışım kıt, hafızam bozuk olduğu için anlayamıyorum. Birazda densizim, bunu eksik yazmışsınız. Konuyuda hiç okumadan, başlığa göre cevap attığım için oluyor böyle. Sizin gibi güzide insanlar daha iyi anlarlar.

Ne pişkin insanlar var şu hayatta. İnsan...

He ya he he.
    Simdi tartisma su sekilde basladi;
    androide pc isletim sistemi olarak gelmedi microsof batar dedin bu basli baslina tartisilabilinecek bir konu (androidin pclerde gosterecegi performans vs.) benim bu noktada gordugum yanlislik bunun delphiyle ilgisi, android delphiyle gelistiriliyorsa bileyim, bildigim kadariyla oyle degil. Ayrica olmamis bir olayi vatan millet meselesi gibi tartistik o da ayri bir basari. Piskin mi diyorsun icinden baska seyler mi diyorsun, hic takmiyor musun umrumda degil. Benim icin onemli olan gelecegi bilememen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Google zaten masa üstü işletim sistemi çıkarttı. "Chrome OS" Adıyla 2009 yılında girişini yaptı. Fakat farklı firmalarla çekişmeye girmemek için reklamını yapmadı, gelişimine kaynak ayırmadı. Bunun yerine kendi çıkardığı bilgisayarlarda yüklü olarak gelmesi kararını aldı. Bu işler öyle hadi çıkaralım işlerimizi halledelim tarzında yürümez. Microsoft daha önce farklı yazılımlara tepkisini koyarak işletim sisteminde engelleme yoluna gitti. Örneğin java desteğini kaldırıp sistemde düzenli çalışmasının önüne geçecek kodlarla önünü kesti. Dünya çapında bir arama motoru olan google için IIS içerisinde birkaç değişiklik ile google aram sistemini ekarte edecek bir yapıya bürünmesi istenen bir durum olmaz. Delphi gibi platformların IIS gibi sunucu yazılımların bağımlı olmadan kendi sunucu yapısıyla hizmet verebiliyor olması bu gibi sıkıntıların önüne geçecek bir durumdur. Bu gün google arama listelerinde ilk sayfaya giren sitelerin iş miktarları ile bing içinde ilk sayfaya giren sitelerin iş miktarları arasında devasa fark vardır. Google içinde ilk sırada isen bol bol kazanırsın, bing içinde ilk sayfadaysan ne farkederki gibi bir hal vardır. Piyasa hareketleri ve gelişimlerden bi haber olmanız benim hafızama, aklıma, bilgime küfretmenize müsamaha göstereceğim anlamına gelmez. Efendilik sınırları içinde sorularınızı sorun.

• quote:

Google zaten masa üstü işletim sistemi çıkarttı. "Chrome OS" Adıyla 2009 yılında girişini yaptı. Fakat farklı firmalarla çekişmeye girmemek için reklamını yapmadı, gelişimine kaynak ayırmadı. Bunun yerine kendi çıkardığı bilgisayarlarda yüklü olarak gelmesi kararını aldı. Bu işler öyle hadi çıkaralım işlerimizi halledelim tarzında yürümez. Microsoft daha önce farklı yazılımlara tepkisini koyarak işletim sisteminde engelleme yoluna gitti. Örneğin java desteğini kaldırıp sistemde düzenli çalışmasının önüne geçecek kodlarla önünü kesti. Dünya çapında bir arama motoru olan google için IIS içerisinde birkaç değişiklik ile google aram sistemini ekarte edecek bir yapıya bürünmesi istenen bir durum olmaz. Delphi gibi platformların IIS gibi sunucu yazılımların bağımlı olmadan kendi sunucu yapısıyla hizmet verebiliyor olması bu gibi sıkıntıların önüne geçecek bir durumdur. Bu gün google arama listelerinde ilk sayfaya giren sitelerin iş miktarları ile bing içinde ilk sayfaya giren sitelerin iş miktarları arasında devasa fark vardır. Google içinde ilk sırada isen bol bol kazanırsın, bing içinde ilk sayfadaysan ne farkederki gibi bir hal vardır. Piyasa hareketleri ve gelişimlerden bi haber olmanız benim hafızama, aklıma, bilgime küfretmenize müsamaha göstereceğim anlamına gelmez. Efendilik sınırları içinde sorularınızı sorun.

Küfretmedim ama özür diliyorum yanlış birşey söylediysem.

• Delphi XE2 ile Iphone uygulaması yazan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: £XE

Bu kadar abartman yanlış olmuş bence. C# ile aklına gelebilecek herşeyi yapabileceğini de unutma.

buna simpsonlardan Nelson'un bir sözü ile yanıt vermek istiyorum.

"Ha ha"
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

quote:

Orijinalden alıntı: £XE

Bu kadar abartman yanlış olmuş bence. C# ile aklına gelebilecek herşeyi yapabileceğini de unutma.

buna simpsonlardan Nelson'un bir sözü ile yanıt vermek istiyorum.

"Ha ha"

Kime sorsan evet der. Bırakın artık şu şeyleri. Windows C/C++ ile yazılmıştır. C# da bunların devamıdır.. C/C++/C# a tamamiyle hakim olanlar, evet windowstaki herşeyi yapabilirler..
  • Delphi özellikle ülkemizde ticari programlamanın babasıdır. Delphi geçmişte hiç bir dil yanına yaklaşamazken RAD(Rapid App Development) uygulama geliştirmeye öncülük etmiş ve pascal diline müthiş bir esneklik kazandırmış saygı duyulması gereken bir platformdur. Ama iş yaşamı olarak her konuda öncelikle güven ön plana çıkar. Bu bakımdan büyük sistemler yada şirketler arkalarında güvence olan (şirket yada onlar tarafından üretilmiş dilleri) ön plana çıkarmıştır.

Delphi ile de .NET platformu kullanılabilir yada Object tabanlı PHP5 etkileşimli web dizaynları yapılabilir. Ama arkasında kim var diye bakıldığında hiç bir büyük maliyetli proje bu riske girmek istemez. Bu sebepten Delphi yıllardır her geri plana itilmiştir. Yukardaki bir çok haklı yazıya bende hak veriyorum. Profesyonel hayatta iş yapmak için dil seçilmez , işe uygun dil seçilir.

Bu bakımdan diğer platformlarla yapılan kıyaslamalar yanlıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Borland a her zaman saygımız var, zamanında dünyanın en hızlı derleyicilerini üretmişti, delphi yi iyi bir noktaya getirmişti ama borland gitti delphi bitti.

+1 Hocam harika özetlemişsiniz.
  • Oldum olası delphiye uyuz oldum. İnsanları hazıra alıştırıyor. Birşey yapacak hazırı var al koy. Sürükle bırak ile program yazıp sonra gerçekten yazılımcı olduğunu sanan insanlar doluyor. Gerçekten çok iyi hard code yazan insanlar var onların hakkını yememek lazım ama genel olarak böyle.
  • quote:

Ayrıca tüm componentler text formatında kes yapıştır değiştir çoğalt...Bana 400 tane component lazım oldu C# ile 3 gündür uğraşıyorum delphi olsa birini alır exele yapıştırır gerekli yerlerini otomatik değiştirir. Çoğaltır geri yapıştırırdım. 1 saatimi alırdı.

Aklıma geldikçe bu mesajın sonuna eklerim. Kısacası Delphi döver abicim. İddia ediyorum bu alemin kabadayısı delphi'dir. Çok üstünlükleri var.
    Nitekim Expert Exchange'de de konu açtım Delphi mi döver C# mı diye. Bir tane C# ı çıkıp da savunmadı... bilmiyorum artık neden...

Kısaca Delphi FREEEEEEEEDOOOOOMMMM diyorum. Başka bir şey demiyorum.

Delphi' yi diğer dillerden daha çok kullanışlı görüyorum en basitinden formdan forma veri göndermek olsun çok basit yormadan diğerdillerde daha uzun bu işlem. C# ta en çok zorluk çektiğim ve hala yapamadığım bir işlem bir picturebox'ı şefaf yapamadım kendi desteği yok özelliklerinden yapınca formun rengini eşitliyor programımın en basit yerini hala tamamlayamıyorum ama Delphi öyle değil çok rahat şuan yapmam gereken programı 2 aydır yapamadım bitmiyor Delphide istenseydi en fazla 1 hafta ömrü olacaktı. Keşke internette C#'ın kaynağı kadar Delphi kaynağı olsa da belgi Türkiye'deki iş sahasında Delphi ye daha çok ihtiyaç olur diye düşünüyorum

• quote:

Ayrıca tüm componentler text formatında kes yapıştır değiştir çoğalt...Bana 400 tane component lazım oldu C# ile 3 gündür uğraşıyorum delphi olsa birini alır exele yapıştırır gerekli yerlerini otomatik değiştirir. Çoğaltır geri yapıştırırdım. 1 saatimi alırdı.

Aklıma geldikçe bu mesajın sonuna eklerim. Kısacası Delphi döver abicim. İddia ediyorum bu alemin kabadayısı delphi'dir. Çok üstünlükleri var.
    Nitekim Expert Exchange'de de konu açtım Delphi mi döver C# mı diye. Bir tane C# ı çıkıp da savunmadı... bilmiyorum artık neden...

Kısaca Delphi FREEEEEEEEDOOOOOMMMM diyorum. Başka bir şey demiyorum.

Delphi' yi diğer dillerden daha çok kullanışlı görüyorum en basitinden formdan forma veri göndermek olsun çok basit yormadan diğerdillerde daha uzun bu işlem. C# ta en çok zorluk çektiğim ve hala yapamadığım bir işlem bir picturebox'ı şefaf yapamadım kendi desteği yok özelliklerinden yapınca formun rengini eşitliyor programımın en basit yerini hala tamamlayamıyorum ama Delphi öyle değil çok rahat şuan yapmam gereken programı 2 aydır yapamadım bitmiyor Delphide istenseydi en fazla 1 hafta ömrü olacaktı. Keşke internette C#'ın kaynağı kadar Delphi kaynağı olsa da belgi Türkiye'deki iş sahasında Delphi ye daha çok ihtiyaç olur diye düşünüyorum

• XE2 ? Bugün XE3'ün Türkiye Lansmanı Yapıldı. ve birçok yenilik tanıtıldı..
  • quote:

Keşke internette C#'ın kaynağı kadar Delphi kaynağı olsa

ağlamak istiyorum.

Durum tam tersi. Delphi de kaynak sorunu çeken adamın ciddi bir arama motoru sorunu vardır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.