Şimdi Ara

delonghi ıck5000 dondurma makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum yaz geldi dondurma tüketimi hızla artacak sağlıklı dondurma bulmak neredeyse imkansiz hepsinde nişasta şerbeti tatlandırıcı boya suni aromalar dolu. Peki bu makineyi (delonghi ıck5000) alırsak sağlıklı organik, gercek dondurmayı evde yapabilirmiyiz kullanan,tecrübesi olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var...cok ucuz değil alıpta bir kenara koymak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sami -- 3 Mayıs 2013; 12:43:00 >

• 3-4 gün oldu alalı on numara alet. hazır dondurma gibi dondurma yapıyor. hatta daha iyisi. ve en azından ne yediğimizi biliyoruz. tavsiye ederim.
  • Fiyatı ne kadar?Bunda kendimiz mi dondurma yapıyoruz?
  • Merhabalar;

Son 2-3 yıldır evde kendi imkanlarımla dondurma yapıyorum ve bu zaman zarfında da ev tipi dondurma makinelerine dair yoğun bir araştırma içerisine girdim. Maalesef Türkiye'de ev tipi dondurma makinesi konusunda seçenekler çok kısıtlı. Dolayısıyla birkaç marka ya da modelden başka bir ürün tercih edemiyorsunuz. Bu da o modellerden birisidir.

DeLonghi'nin ICK5000 modelinin en büyük özelliği "kompresörlü" olması, kendinden soğutuculu olması yani dondurma karışımını kendisinin karıştırıp yumuşak kıvamlı da olsa dondurma haline dönüştürmesidir. Bu makineyle gün içerisinde çeşit çeşit dondurma yapabiliyorsunuz.

Bir de yalıtımlı kaseye sahip olan ve kasenin dondurucuda bekletilerek soğutulmasının ardından makineye yerleştirilip, içerisine konulan malzemenin soğuk kase içerisinde karıştırılması esasına dayanan basit dondurma makineleri vardır ki, onlar hem biraz zahmetli hem de bu makinenin sunduğu dondurma kalitesini elde edemeyebilirsiniz. Fiyatları 30 TL ila 150 TL civarındadır.

DeLonghi'nin bu modeli 580 TL ila 700 TL arasında değişiyor. Uzun araştırmalarım neticesinde ben de bu makinenin siparişini yeni verdim. Kullanmaya başladıktan sonra izlenimlerimi de paylaşmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terennümzade -- 28 Mayıs 2014; 19:40:02 >

• bu mainei bugün bende aldım ama kullanım klavuzu vs ingilizce ne tarif var ne bi şey makine elimde öle duruyorum bu makine nasıl dondurma yapar tarif s ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

birde makinenin nasıl kullanılacağı hakkında cidden fikrim yok
  • bu makine harici oyuncaktır arkadaşlar türkiyede muadili yok breville var ama 3 katı fiyatı var, seneye 900tlye çıkar bu kurlardan sonra fiyatı, şimdi 750ye filan bulunabiliyor
  • Çoğunlukla yaz döneminde kullandığımız ve halen de kullanmaya devam ettiğimiz Delonghi ICK5000 Dondurma Makinesi hakkında 3 yıllık bir aradan sonra izlenimlerimi aktarıyorum:

- İçeriğini hazırladığınız dondurma karışımlarından gün içerisinde dilediğiniz kadar dondurma yapabilirsiniz. Karıştırma kasesi her seansta 700 ml. karışım alıyor.
    - Makine farklı soğuk karışımlar da yapıyor ancak ben dondurma harici hiçbir şey yapmadım.
    - Karıştırma kasesine az miktarda (mesela 200 ml.) karışım koymanız, dondurmanın dip kısmının çabucak donması nedeniyle karıştırma aparatınızın kırılmasına sebep olabilir. Mümkün olduğunca kasenin alacağı miktarda karışım koymanızda fayda var.
    - Makinenin ses seviyesi biraz fazla.
    - Makinenin açma kapama tuşunun dijital değil de manuel olması sağlamlığına katkı sağlasa da zamanla dijital göstergeli ve zaman ayarlı olmamasının eksikliğini yaşıyorsunuz. Zira dondurma yaklaşık 40 dakika sonra hazır oluyor ve bu süreyi geçtiğiniz her bir dakikada dondurma daha da yoğunlaştığı için makinenin motorunu zorlayabiliyor.
    - Kutu içerisinde gelen dondurma yapma tarifleri kitapçığının içeriğinin geniş olduğunu söyleyebilirim ama bu zamana kadar hiç kullanma gereği duymadım. İnternette farklı mecralarda kitapçığı kullanıp birebir ölçülerine uyan kullanıcıların sonuçtan çok memnun kaldıklarını okumuştum.

3 yıl önce 600-700 TL civarındaki makine şimdilerde ortalama 1500 TL fiyatla satılmaya devam ediyor ve hâlâ Türkiye'de alternatifi yok desek yanlış söylemiş olmayız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Espresso Makinesi tavsiyesi!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: terennümzade

Çoğunlukla yaz döneminde kullandığımız ve halen de kullanmaya devam ettiğimiz Delonghi ICK5000 Dondurma Makinesi hakkında 3 yıllık bir aradan sonra izlenimlerimi aktarıyorum:

- İçeriğini hazırladığınız dondurma karışımlarından gün içerisinde dilediğiniz kadar dondurma yapabilirsiniz. Karıştırma kasesi her seansta 700 ml. karışım alıyor.
    - Makine farklı soğuk karışımlar da yapıyor ancak ben dondurma harici hiçbir şey yapmadım.
    - Karıştırma kasesine az miktarda (mesela 200 ml.) karışım koymanız, dondurmanın dip kısmının çabucak donması nedeniyle karıştırma aparatınızın kırılmasına sebep olabilir. Mümkün olduğunca kasenin alacağı miktarda karışım koymanızda fayda var.
    - Makinenin ses seviyesi biraz fazla.
    - Makinenin açma kapama tuşunun dijital değil de manuel olması sağlamlığına katkı sağlasa da zamanla dijital göstergeli ve zaman ayarlı olmamasının eksikliğini yaşıyorsunuz. Zira dondurma yaklaşık 40 dakika sonra hazır oluyor ve bu süreyi geçtiğiniz her bir dakikada dondurma daha da yoğunlaştığı için makinenin motorunu zorlayabiliyor.
    - Kutu içerisinde gelen dondurma yapma tarifleri kitapçığının içeriğinin geniş olduğunu söyleyebilirim ama bu zamana kadar hiç kullanma gereği duymadım. İnternette farklı mecralarda kitapçığı kullanıp birebir ölçülerine uyan kullanıcıların sonuçtan çok memnun kaldıklarını okumuştum.

3 yıl önce 600-700 TL civarındaki makine şimdilerde ortalama 1500 TL fiyatla satılmaya devam ediyor ve hâlâ Türkiye'de alternatifi yok desek yanlış söylemiş olmayız.

Delonghi ICK5000 Dondurma Makinası 1500 tl
    urun.n11.com
    Delonghi Ick5000 Dondurma Makinası - n11.com
    http://urun.n11.com/dondurma-makinesi/delonghi-ick5000-dondurma-makinasi-P203852258

Breville Dondurma Makinesi BCI 600 2500 tl
    urun.n11.com
    Dondurma Makinesi - Fiyatları & Modelleri - n11.com
    http://urun.n11.com/dondurma-makinesi/breville-dondurma-makinesi-bci-600-P187365582

Değerlendirme için sağolun. Bu iki üründen hangisi daha iyidir? Breville olan sizin makinadan 1000 tl daha pahalı,
    ama buna değecek bir artı özellik katıyor mu? Bana sizin makinadan faklı olarak ne sunuyor? 1000 tl fazla para vermeye
    değer mi? Almışken bir defa alalım iyisini alalım o yüzden soruyorum. Tarafsız ve objektif bir değerlendirme yapın.
    Teşekkürler.

Böyle bir makina eve şart diyorum. Kendim youtubede evde dondurma yapımı videolarını izledim. Taze meyveleri doğradım.
    Tarife göre karışım yaptım, buzluğa attım, ama olmadı. Beceremedik. Heralde böyle bir makina almak lazım.

Makinenin 600-700 tlden 1500 tlye çıkması paramızın nasıl da değer kaybettiğinin bir göstergesi. Her geçen gün paramız eriyor.
    Kazancımız bu oranda artmıyor ama alacağımız ürünlere her yıl çok fazla zamlar geliyor. Uğur gibi markalar kendi makinamızı üretse
    ne güzel olurdu ve fiyatı daha uygun olabilirdi. Hayırlı bayramlar.

• electronica kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Öncelikle cevaptaki gecikme nedeniyle özür dilerim.

Sondan başlamak gerekirse; maalesef dondurma makineleri de dövize endeksli olduğu için değerinin üzerinde pahalı. Her iki ürün de bu pahalılıktan nasibini almış durumda...

Evde elle dondurma yapımı biraz sabır ve pratik isteyen bir işlem. Ayrıca hem meyve içeren hem de buzdan uzak, kaymaksı bir dondurma elde etmek biraz daha incelik istiyor. Dolayısıyla meyveli dondurmada istediğinizi elde edememiş olmanız moralinizi bozmasın. "Sade"den başlamakta fayda var. :)

Delonghi istikrarlı çalışma performansı ve kullanımındaki sadeliğiyle 3 yıldır evde dondurma ihtiyacımıza fazlasıyla cevap verdi. Makineden hâlâ memnunum. Ancak hem değişiklik yapmak istemem hem de bazı özelliklerin eksikliğini hissetmem nedeniyle baktığım alternatifler arasında Breville Dondurma Makinesi BCI 600 de bulunuyor. Daha önce de dile getirdiğim gibi Türkiye'de maalesef çeşit sıkıntısı yaşadığımız için bu iki marka arasında tercih yapmak zorunda kalıyoruz. (Bir marka daha keşfettim; o da yazının sonunda.)

Breville Dondurma Makinesi BCI 600'ün fiyatını bir kenara bırakırsak; özellik olarak Delonghi ICK5000'den üstün olduğunu söyleyebilirim. Cihazın özellikleri verdiğiniz linkte olduğu için buraya aktarmıyorum ancak Delonghi'de bulunmayan şu özellikleri ilgimi çekiyor:

- Kontrolü dijital bir ekranla ve dokunmatik tuşlarla yapılıyor.
    - Dondurma sertlik-yumuşaklık ayarı var.
    - Çocuk kilidi var.
    - Çalışma süresi ayarlama imkanı var.
    - Süre sona erince alarmla haber verme özelliği var.

Delonghi'den çok memnunum ancak şu anda tercih edecek olsam Breville'yi tercih ederdim. Fiyatından dolayı Breville'yi tercih etmek istemezseniz Delonghi ICK5000'i rahatlıkla tavsiye ederim; aldığınıza pişman olmazsınız. Evde dondurma yaptığımızdan bu yana markasına ve lezzetine güvendiğimiz dondurmaları dahi beğenmez olduk. :)

Son olarak; dondurma makinesi araştırmaları yaparken Konya merkezli endüstriyel dondurma makineleri üreten freezmak isminde yerli bir firmayla karşılaştım. Kompresörlü ev yapımı dondurma makineleri de üretiyorlar. Üstelik 3-5 çeşit farklı modelleri olan, yukarıdaki her iki cihazda bulunan özelliklerden fazla özellikleri bulunan makineleri var. 3 yıl önce fiyat olarak modeline göre 400-800 dolar arasında fiyat vermişlerdi. Dolayısıyla fiyat olarak hiç cazip değildi. Yine de Konya'ya gittiğim zaman bizzat firmaya gidip modelleri incelemek istiyorum.

Delonghi 230 watt, Breville 165 watt, Freezmak 130-150 watt motora sahip. Motor gücü olarak Delonghi'nin üstünlüğünü de göz ardı etmemekte fayda var.

Selamlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.