Şimdi Ara

Dell Vostro 5468 vs Macbook Air 2017

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada'da şu an 2600'e Dell Vostro 5468 G20F82N var.
    3500 küsür liraya bir teknoloji mağazasında sıfır Macbook Air buldum. (2017)

Bilgisayarda hafif, günlük işler yapıyorum. Oyun oynamayacağım. Günde 2 saatten fazla zamanım yolda geçiyor. Bilgisayarın hafif olması, şarjının iyi gitmesi, tek şarj ile günü çıkarması, ısınmaması-donmaması ve stabil olması önemli. Kısacası mobilite.

Bilgisayar ne kadar uzun ömürlü olursa, ne kadar çok dayanırsa o kadar iyi olur. Dell bu konuda beni memnun eder mi? Yoksa 2-3 yıl sonra pil ömrü yarıya inmiş, fanı susmayan, durduk yere kasan bir cihaza mı dönüşür?

Macbook Air sanırsam daha çıkmayacak. Bu saatten sonra alınır mı? Güncelleme, destek vs gelir mi? Aradaki 900 küsür liraya değer mi? Daha önce hiç Apple ürünü kullanmadım bir şey diyemiyorum.

Epey arada kaldım. Sizce hangisini alayım?

• Bildiğim kadarıyla dell in ekranı kötü, tn ekran ve 720p, ama gelin görün ki macbook air in ekranı da fiyatına göre iyi değil, piksel sayıyorsunuz onda da. Dell vostro kullananlar fikirlerini paylaşırsa iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de sizin gibi dell için formda çok yazıp araştırdım ancak kimseden cevap alamadım. ben de bir cesaretle dell'i satın aldım. tam olarak belirttiğiniz modeli aldım ve bir haftaya yakındır kullanıyorum.

ben genelde evde ama ara sıra da dışarıda kullanıyorum. oyun kesinlikle oynamıyorum. bundan dolayı cihazın oyun performansını bilmiyorum. eski cihazım lenovo edge 11.6" olduğundan dell bana süper geliyor. boyutu 15,6" cihaza yakın ama ağırlık 1,59kg. çok çok ince olduğunu söyleyebilirim. bunlar çok iyi özellikler bence. makinayı çok zorlamadığımdan fan sesini hiç duymadım diyebilirim. hoparlör sesi çok süper olmasa da yeterli. klavye aydınlatmalı ve çok hoş.

ekran olarak eski kullandığım lenovo parlak ekrandı. dell'in ekranı mat ve bundan dolayı hala alışamadığımı söylemeliyim. ekran sizin için çok önemliyse ve bu konuda hassassanız beğenmeyebilirsiniz. bana yeterli geliyor. sonuçta oyun oynamıyor ve film izlemiyorum.

farklı sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.@Sultans of Swing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_wind222 -- 27 Ağustos 2017; 19:46:10 >

• the_wind222 T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben üniversiteye götüreceğim. Haliyle her gün sırtımda taşıyacağım onun için ağır cihaz istemiyorum.
    Ekranın mat olması görüntüde sıkıntı mı yaratıyor? Film izlemek için yeterli değil mi? Pil ömrü ne kadar? Bunları cevaplarsanız sevinirim.
    C++ ya da Java öğrenmek için Macbook Air almayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyovsdinie

Hocam ben üniversiteye götüreceğim. Haliyle her gün sırtımda taşıyacağım onun için ağır cihaz istemiyorum.
    Ekranın mat olması görüntüde sıkıntı mı yaratıyor? Film izlemek için yeterli değil mi? Pil ömrü ne kadar? Bunları cevaplarsanız sevinirim.
    C++ ya da Java öğrenmek için Macbook Air almayacağım.

görüntüde sıkıntı derken eğer parlak ekrana alışıksanız garipsiyorsunuz ama alışılmayacak birşey değil. ben de yavaş yavaş alışmaya başladım. film de izlersiniz oyunda oynarsınız ama ilk mesajda da belirttiğim gibi alışkanlık ve zevk meselesi. pil ömrü standart kullanım ile 6-7 saat.
  • the_wind222 T kullanıcısına yanıt
    Macbook Air ile kıyasladınız mı hiç? Bu iki cihaz arasında kaldım şu an.
  • quote:

maalesef hiç karşılaştırmak gibi bir durumum olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 yıl MacBook kullandım. Bilgisayarı sadece film ve internet vs işleri için alıyorsanız MacBook tavsiye ederim. Çok kullanışlı ve hafif olması avantaj. Başınız ağrımaz.

• quote:

Hocam ben ikisini de gördüm kıyasladım. Mac ile başlayayım. 3900 lira indirimli hali. Ve 3900 lira için ekranı gerçekten kötü. İşlemcisi vs düşük. Sadece iki artısı var: batarya süresi 3-4 saat daha uzun ve 250 gram daha hafif. Eğer ki MacOS ile bir işiniz yoksa (ki öyle ciddi bir işiniz olsa dahi air yetersiz gelir) bence alınmaya değmez. Air kullanan arkadaşlarım "abi artık alınmaz o cihaz boşuna o parayı verme" dediler. Ki 4000 küsür isteyip dandik bir HD panel koymak bence ayıptır.

Dell'e geleyim. Kasası gerçekten çok güzel. Epey sağlam. Trackpad'i çok iyi. Macbook'larda olan bütün multi-touch gesture'lar Windows 10 ile birlikte Dell'de de var. Ve hepsi şıkır şıkır çalışıyor. Ekranı mat ve gayet güzel. Bana biraz kalın geldi. Sanırım o da VGA çıkışı yüzünden öyle. Ama gerçekten sağlam, hafif, güvenilir bir kasası var.

Bence i5-7200U işlemcisi ve SSD'si olan, Windows 10 yüklü bir cihaz ile Air arasında pek bir fark yok artık. Ben olsam "üretici garantili" (hepsiburada öyle değil dikkat) bir Dell alırdım, 1000 liram cebimde kalırdı. Ben Full HD cihazlara yöneldiğim için muhtemelen Inspiron alıp SSD takacağım.

Bu fiyat bandında kalmak için hafiflikten vazgeçtim. Bu sefer de Monster tavsiye eden oldu :)

• Sultans of Swing kullanıcısına yanıt
    Çok detaylı yazmışsınız sağolun. Dell in ekranıyla full hd ekran arasında çok fark var mıdır ki siz Full HD cihaza yöneldiniz? ( air ile retina arasındaki fark gibi) Sizin aklınızda hangi model var onu da paylaşabilir misiniz?

Kısmetse yarın dell 5468 alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyovsdinie -- 30 Ağustos 2017; 1:39:7 >
  • Miyovsdinie kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden almayi dusunuyorsunuz laptopu

• s7il S kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada düşünüyorum ama sanırım dell Tr garantili değil ithalatçı garantili :/

• quote:

Çok detaylı yazmışsınız sağolun. Dell in ekranıyla full hd ekran arasında çok fark var mıdır ki siz Full HD cihaza yöneldiniz? ( air ile retina arasındaki fark gibi) Sizin aklınızda hangi model var onu da paylaşabilir misiniz?

Kısmetse yarın dell 5468 alacağım

Gözüme battı açıkçası. Almadan önce bir kez daha dolanıp bakacağım. Eğer çok bir fark olmaz ise Vostro alırım. Aksi takdirde Inspiron alıp boş slota SSD takarım.

Monster lar güzel cihazlar ancak çok güçlüler. Ve dün Kadıdöy'deki mağazalarına gittim. Boşta yatan ya da bir uygulama çalıştıran laptoplar ateş püskürüyordu resmen. Satıcı normal çünkü içindeki parçalar yüksek performanslı haliyle ısınıyor deyince soğudum direkt. Bana hitap etmiyor.

Hepsiburada'yı aradım. İthalatçı garantili dediler. Ve Vatan Bilgisayar'daki bir satıcı "o ithalatçılar arıza olunca kendileri yapmaya çalışıyor. İşçilik vs isteyebiliyorlar" dedi. Ebrar Bilgisayar öyle değil ama. Kadıköy'ü de gezin derim İstanbul'daysanız.

• Sultans of Swing kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba macbook mu aldınız dell mi aldınız ne durumdasınız? Aldıysanız dell den memnun musunuz? Almadiysaniz neden almadiniz acaba?

• Vostro alın güzel makine.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    i7 li almak istiyorum freedos alacağım ucuz olsun diye, ama dell teknik servisine ulaşamıyorum o yüzden dell in garanti hizmetiyle ilgili endişelerim var. Satıcı da ebrar dan almayı düşünüyorum sizin bilginiz var mı güvenilir bir yer mi?

• Cassation kullanıcısına yanıt
    Hb da vardı galiba.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.