Şimdi Ara

DELL UltraSharp U2715H 2K Monitör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bulunduğum odada masa lambası kullandığım için parlaklık ayarı olarak gündüz açık gece kısık kullanıyorum. En azından menüye girmeden kısayol tuşuyla ayar yapılabiliyor mu bakabilirseniz sevinirim. Bir de flicker free ve mavi ışık filtresi de yok galiba bu monitörde. Göz sağlığı falan diyorlar gerçek mi pazarlama taktiği mi bilemedim. Zaten birşey alırken çok fazla araştırınca işler kolaylaşacağı yerde zorlaşıyor.
  • Merhaba, acaba bu monitöre macbook air 13" bağladığımızda photoshop/rhino/sketchbook pro/3ds max gibi programları kullanırken bir sıkıntı yaşar mıyız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan646 F kullanıcısına yanıt
    Bağlaman için port varsa bağlayabilirsin. Bağlantı sorunsuz olursa, sorun yaşamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

• Arkadaşlar bu monitörü herhangi bir mağazada gören varmı ? Macbook pro retina için deneme yapmak istiyorum. Veya mbpr ile kullanan varmı ? Görüntü orjinal ekran kadar net gözüküyormu merak ettim.
  • RIDVANBAL kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir mağzada ben görmedim. Görebileceğinide sanmıyorum. Monitör zaten kullanım amacı olarak grafiker, videocular,resimciler, teknik ressamlar için. En az sizlerin retina ekran kadar iyi görüntü verebileceğini düşünüyorum. Eğer pendik yakınlarındaysan gelip deneyebilirsin.
  • Size 2 sorum olacak. Birincisi hdmi portu üzerinden 2k görüntü alabiliyor musunuz? İkincisi bu monitörde farklı iki kaynaktan gelen görüntüyü (hdmi uydu alıcı, display port laptop gibi) ekranı ikiye bölüp aynı anda gösterme özelliği var mı? Cevaplarsanız sevinirim.

• HDMI portun 1.4 ve sonrası ile 2K görüntüyü alabilirsin. monitör PC profesyonel PC kullanıcıları için olduğundan windows dışında dediğin gibi ekranı 2 ye bölme olayı yok. Windows altında monitör sadece tekrardan ölçeklendirebiliyorsun. Yani monitörü 3 parçaya bölebiliyorsun.
  • Bende senin fotoğrafların görünce siparişi geçtim dün bakalım yarın gelir bende mac mini 2012 late ile kullanacağım hd4000 in 2k da sıkıntı veren bir performansı yoktur umarım.

Ayrıca sana neden 4k samsung almadın diye sormuştum bende senin memnuniyetini görünce artık ips panel e geçmemin vakti geldi dedim :) bide logitech mx master mouse siparişi geçtim battı balık yan gider hesabı :))

Aynı yollardan geçmişiz imac 27 hayalleri ile başlayıp eşdeğer parayı alternatif çözümlere harcamışız. En azından monitör kalıcı sistem değişici olarak yorumlayıp belki 1-2 sene sonra macbook alırım yine bağlarım diyebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shindorei
    2560 x 1440 @60 Hz (Display port ile 60 Hz HDMI ile 30 HDMI 1.4 ile 60 Hz)

Bir kaç gün önce Asus PA 246q monitörüm bozulunca Dell U2715H aldım. Daha önce bu 2713H almayı düşünüyordum fakat bir sektördeki bir arkadaşım 2715H ile gerçekten de mutlu olduğu için bu monitörü tercih ettim. Fakat çözünürlük konusunda takıldım kaldım...

Ekran kartım çok güncel değil, en azından DP portu olmadığı aşikar. Asus Radeon 5670 model, üzeirnde VGA, DVI ve HDMI çıkışları var birer tane. Şu anda ekran kartının DVI çıkışından monitörün HDMI girişine giden bir kablo ile 2048 x 1152 px çözünürlük alabiliyorum. Ekran kartını değiştirmeden 2560 x 1440 px çözünürlük almaya çalışıyorum.

Ekran kartından HDMI dan monitörün DP girişine bir kablo ile çözülebilir mi? Elimdeki kabloyu çevirici ile monitörün DP portuna girdiğimde de hiç görüntü alamadım.

Özet olarak durum şu;

Ekran Kartı DVI çıkışı - Monitör HDMI girişi : 2048 x 1152 alabiliyorum.
    Ekran Kartı DVI çıkışı - HDMI2DP çevirici - Monitör DP girişi : Görüntü yok.
    Ekran Kartı HDMI çıkışı - Monitör HDMI girişi : 2560 x 1440 çözünürlük alınabilir mi?
    Ekran Kartı DVI çıkışı - Monitör DP girişi : 2560 x 1440 çözünürlük alınabilir mi?

2560 x 1440 için HDMI 1.3 ile 30 hz olarak belirtmişsiniz. 30 Hz in ne gibi dezavantajları olur? Görüntü kalitesini etkiler mi? Monitöre zararlı mı?

Bütün bunlarla da çözüm alamazsam aktip DP dönüştürücü ile sorunu çözebilir miyim? Hani şu bir tarafı DVI olup da içinde mikro işlemci olan ve gücü USB'den alan çeviriciler.

• quote:

Orijinalden alıntı: wincent

quote:

Orijinalden alıntı: shindorei
    2560 x 1440 @60 Hz (Display port ile 60 Hz HDMI ile 30 HDMI 1.4 ile 60 Hz)

Bir kaç gün önce Asus PA 246q monitörüm bozulunca Dell U2715H aldım. Daha önce bu 2713H almayı düşünüyordum fakat bir sektördeki bir arkadaşım 2715H ile gerçekten de mutlu olduğu için bu monitörü tercih ettim. Fakat çözünürlük konusunda takıldım kaldım...

Ekran kartım çok güncel değil, en azından DP portu olmadığı aşikar. Asus Radeon 5670 model, üzeirnde VGA, DVI ve HDMI çıkışları var birer tane. Şu anda ekran kartının DVI çıkışından monitörün HDMI girişine giden bir kablo ile 2048 x 1152 px çözünürlük alabiliyorum. Ekran kartını değiştirmeden 2560 x 1440 px çözünürlük almaya çalışıyorum.

Ekran kartından HDMI dan monitörün DP girişine bir kablo ile çözülebilir mi? Elimdeki kabloyu çevirici ile monitörün DP portuna girdiğimde de hiç görüntü alamadım.

Özet olarak durum şu;

Ekran Kartı DVI çıkışı - Monitör HDMI girişi : 2048 x 1152 alabiliyorum.
    Ekran Kartı DVI çıkışı - HDMI2DP çevirici - Monitör DP girişi : Görüntü yok.
    Ekran Kartı HDMI çıkışı - Monitör HDMI girişi : 2560 x 1440 çözünürlük alınabilir mi?
    Ekran Kartı DVI çıkışı - Monitör DP girişi : 2560 x 1440 çözünürlük alınabilir mi?

2560 x 1440 için HDMI 1.3 ile 30 hz olarak belirtmişsiniz. 30 Hz in ne gibi dezavantajları olur? Görüntü kalitesini etkiler mi? Monitöre zararlı mı?

Bütün bunlarla da çözüm alamazsam aktip DP dönüştürücü ile sorunu çözebilir miyim? Hani şu bir tarafı DVI olup da içinde mikro işlemci olan ve gücü USB'den alan çeviriciler.

Kartını internette araştırdım. çözünürlük olarak alabileceğiniz çözünürlükleri resim olarak ekledim.

Öncelikle siz şu anda anladığım kadarı ile 60 Hz de o çözünürlüğü alamıyorsunuz. 30 Hz olayına geline bir nevi fps diyebiliriz. 30 hz düşük bir Hz aralığı. 30 hz ile siz mouse u hareket ettirdiğinizde arkada kalan izlerini göreceksiniz. gecikmeler yaşıyacaksınız.

O dediğiniz aparatı bilmiyorum hiç kullanmadım. Bişey demem yanlış olacaktır.
     DELL UltraSharp U2715H 2K Monitör

• shindorei kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim, bu durumda ekran kartımı değiştirmeden native çözünürlük alamayacağım sanırım.
  • Merhabalar. Konuyu hortlatacagim. Bende 27 inç dell monitor bakıyorum. İnternet ve sık olmasada oyun için kullanacağım. Merak ettiklerim gözleri uzun kullanımda rahatsız ediyor mu? Ve u2713h den farki nedir bahsi gecen monitorun? U2713 daha pahali suan nette. Yardimci olursaniz sevinirimw.

• NeoTiger kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba. Bu monitörü forumda ve iş yerimde bir çok arkadaşıma tavsiye ettim ve anladığım kadarı ile herkes de memnun. Sorduğun sorulara gelecek olursak. Gözü rahatsız etme durumu ekranda kullanacağın parlaklık consantrast ayarları ile filan ilgili. Benim gözümü ağrıtmıyor. 30+ saat başında durduğum oldu monitörlerin.
    2713h ile 2715h ın arasındaki ilk göze batan farkı kasa yapıları. 2713h biraz daha ton ton bir kasa yapısına sahip. ikinci en büyük farkı ise renk gamı. u2715h standart (CIE1976) nın %93 üne destek verirken u2713h ise %120 sine destek veriyor. Yani kısaca U2713h 14 bit renk derinliğine sahipken u2715h 10 bit renk derinliğine destek vermekte.

Toplayacak olursak U2715h Profesyonellere hitap eden bir monitör. U2713h ise Profesyonellikten nasibini almış senin göremediklerini görüyorum ben diyen en üst kesime hitap etmekte.

Diğer türlü oyunlarda ben şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı görmedim. Gün ışığında yansıtma yapmaması mükemmel bir özelliği. Neredeyse çerçevesiz duruşu ise bam başka bir kalite.

Sonuç olarak u2713h u2715h hangisini alırsan al pişman olmayacağından emin olabilirsin.

EDİT : Bu arada u2713h için 14 bit renk gamını desteklemesi gereken bir quadro 4000 gibi ekran kartın olması gerektiğini de unutma :) Aksi halde alacağın görüntü ekran kartının verebileceği renk gamı kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 28 Mart 2016; 22:13:44 >

• shindorei kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. benim pc sistemim çok üst seviye değil. Pro oyuncu değilim ama sıkı oyuncuyum. Oyun için fark edeceğini sanmıyorum. Sistemde yüksek olmadığına göre 2715 daha iyi olacaktır benim için. Yani 2713 daha üst bir model bu yüzden daha pahalıya satıyorlar. Detaylı anlatım ve ilgiiçin teşekkürler. 2715 alayım değil mi? (:
  • NeoTiger kullanıcısına yanıt
    Sıkı oyuncuyum demişsiniz. Monitörün input lag değerlerini mutlaka araştırın almadan önce.Bu tarz oyun odaklı geliştirilmeyen modellerde değerler yüksek çıkabiliyor biraz.

• SmH_20 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız müsait bir anımda buna bakacağım. Eizo foris 2735 ips va diye bir model çıkarmış. Oldukça iyiye benziyor. Ama tr de yok sanırım.

• Tam 1 sene önce monitörüm bozulduğu için bu monitörü almıştım. Yukarıda da çözünürlükle ilgili sorular sormuştum. Netice itibariyle ekran kartımı değil bilgisayarımı değiştirdim. Oyun ve 3D ile işim olmadığı için de ekran kartı almadım. Görüntü çıkışları bol ve çeşitli bir anakart ile 6700k işlemcisinden gücünü alan HD530 grafik işlemcisiyle işimi rahatlıkla görüyorum. Display Port çıkışı ile de 2560 x 1440 çözünürlüğü alabiliyorum.

1 senedir bu monitörü kullanıyorum ve benim gibi grafik / basım sektöründe çalışan tüm tanıdıklara öneriyorum, hepsine de sırayla aldırıyorum :)

Bugün aynısından bir tane daha aldım ve çift monitör olarak kullanmak, ikinci eski monitörümü devreden çıkarmak istiyorum. Fakat iş yine döndü dolaştı ekran kartı desteğine geldi. Bildiğiniz gibi bu monitör 1440 x 2560 çözünürlüğü ancak Display Port dışında başka bir girişten alamıyor ve benim görüntü çıkışlarımda sadece 1 adet DP port var. Bu durumda ekrandan ekrana bağlantı kurarak 2 x 1440 x 2560 (Toplamda 5120 x 1440) çözünürlük alabilir miyim?

Bir diğer soru da intel HD530 grafik işlemcisi 4096x2304@60Hz çözünürlük sağlayabiliyor. bu iki rakamı çarparsanız toplamda 9 milyon küsür pixel yapıyor. Benim ihtiyacım olan ise 5120 x 1440 yani toplamda 6 milyon pixele yakın. Bu durumda çözünürlük desteği toplam pixel üzerinden mi yoksa yatay ve düşey çözünürlük ile mi hesaplanıyor? Eğer toplam pixel hesaplanıyorsa bu durumda ekran kartı almadan istediğim çözünürlüğü almam mümkün gibi görünüyor.

Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.