Şimdi Ara

DELL UltraSharp U2715H 2K Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar uzun bir monitör araştırmamdan sonra an itibari ile HB dan siparişini verdim. Akşama arkadaşlar getirecekler. Detaylı resimleri ve gözlemlerimi o zaman yazarım.
    Monitör arayışım Kullandığım LG 32lb652v nin artık beni tatmin etmeyişi ve piksel yoğunluğunun istediğim gibi olmaması ile başladı. (PC için TV aldık işimize yaramadı iyi mi :/ ) Genel olarak artık 1080p den sıkıldım, görüntü keskinliği büyük monitörlerde bana istediğim hazzı vermiyordu. Buna istinaden 1 ay önce monitör arayışına girdim. İlk baktıklarım tabii ki bir çok arkadaşın olduğu gibi 4K monitörlerdi. Dedim alırım yeni teknolojiye önde girerim sonradan değiştirmek zorunda kalmam filan IPS panel bulamadım bulduklarımda fiyat olarak yüksekti. sonradan 2K ya geçtim. İlk başlarda Philips 272P4QPJKEB/00 araştırdım yorum okudum derken Asus PB278QR a yöenldim Son olarak da Dell U2715H ye geçtim. Delli seçmemdeki en büyük etken çerçevelerinin LG Cinema şeklinde olması. Elimdeki Philips monitörde ciddi çerçeveler var ve açıkçası göz zevkimi bozuyor. Durum böyle olunca Dell kafama yattı. Ürün bir çok sitede 4,5 - 5 Yıldız almış. Sadece bazı serilerinde köşelerinde ışık süzmesi görülüyor. Onu da Parlaklık düşürerek halletmeye çalışıyor.

Edit 1 : Monitör geldi kurulumunu yaptım. Fena bişey. 1080p harbi çamur

Fazla uzatmadan monitör teknik özelliklerini belirtiyim:

Çözünürlük :
    2560 x 1440 @60 Hz (Display port ile 60 Hz HDMI ile 30 HDMI 1.4 ile 60 Hz)

Contrast :
    1000 : 1

Tepki Süresi :
    8 ms GtG
    6 ms GtG (FAST MODE)

Renk Desteği :
    %99 sRGB
    Toplam Renk gamının %91

Piksel büyüklüğü
    0.2331

Aydınlatma
    LED

Bağlantı
    2 HDMI
    1 MDP
    2 DP
    5 USB 3.0 (1 Tanesi Şarj özellikli)
    1 USB 3.0 Çoklayıcı

Ayak
    VESA bağlatı Stadartı

Evet arkadaşar monitör geldi incelemesini yaptım (Oyun oynadım daha doğrusu :) Resim ekleyecektim ama internetimde çok ciddi bir sıkıntı var. Hiç birşey doğru düzgün çalışmıyor. Bundan ötürü resimleri yarın yükleyeceğim.

EDİT : Monitörün ikincisini aldım. İlk monitörde heyecandan fazla resim çekememiştim. Sorusu olan arkadaşa yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 30 Eylül 2015; 21:32:20 >

• Öncelikle hayırlı olsun.

Neden daha uygun fiyata 4k Samsung almadınız? IPS panel için mi? Bende 2k Asus bekliyorum,Dell gibi olursa fiyatı malesef 4k Samsung alırım mantıken, sizi DELL e iten neydi? merakımı giderirseniz sevinirim

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-u28d590d-28-1ms-2xhdmidisplay-4k-ultra-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801334&categoryId=3002879

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 31 Mart 2015; 14:40:37 >
  • Harpooner kullanıcısına yanıt
    4K almamamın nedeni hem panel hemde çok fazla oyun oynuyorum. Şu anda anakartım nedeni ile SLI yapamaycağım için 4K da tek GTX 970 full detayda sorun çıkartabilir. Asusun 2K sı var araştırırken buldum araştırdm filan. Beni DELL e iten en büyük sebep bir çok incelemede fiyatının kat kat üstünü veren bir monitör gibi ifadeler var ve tabii ki çerçevesiz oluşu. Dell almamdaki bir neden de Dell in garanti süreci. Bir de 4K da masa üstünü karınca duası gibi göreceğinizi unutmayın. Ben monitöre 500 mm civarı bir mesafeden bakıyorum iyice küçüldü mü herşeyin skalasını büyütmekle uğraşmak filan gerekicek. Bundan ötürü de 2K almaya karar verdim. SOn bir şey eklemek istiyorum. Araştırmalarım arasında DELL monitör alıpta pişman olan şu kötü diyen görmedim daha. Onu da geçtim ilginçtir ki çamur atanı bile göremedim ...
  • shindorei kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklamanız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shindorei

Evet arkadaşlar uzun bir monitör araştırmamdan sonra an itibari ile HB dan siparişini verdim. Akşama arkadaşlar getirecekler. Detaylı resimleri ve gözlemlerimi o zaman yazarım.
    Monitör arayışım Kullandığım LG 32lb652v nin artık beni tatmin etmeyişi ve piksel yoğunluğunun istediğim gibi olmaması ile başladı. (PC için TV aldık işimize yaramadı iyi mi :/ ) Genel olarak artık 1080p den sıkıldım, görüntü keskinliği büyük monitörlerde bana istediğim hazzı vermiyordu. Buna istinaden 1 ay önce monitör arayışına girdim. İlk baktıklarım tabii ki bir çok arkadaşın olduğu gibi 4K monitörlerdi. Dedim alırım yeni teknolojiye önde girerim sonradan değiştirmek zorunda kalmam filan IPS panel bulamadım bulduklarımda fiyat olarak yüksekti. sonradan 2K ya geçtim. İlk başlarda Philips 272P4QPJKEB/00 araştırdım yorum okudum derken Asus PB278QR a yöenldim Son olarak da Dell U2715H ye geçtim. Delli seçmemdeki en büyük etken çerçevelerinin LG Cinema şeklinde olması. Elimdeki Philips monitörde ciddi çerçeveler var ve açıkçası göz zevkimi bozuyor. Durum böyle olunca Dell kafama yattı. Ürün bir çok sitede 4,5 - 5 Yıldız almış. Sadece bazı serilerinde köşelerinde ışık süzmesi görülüyor. Onu da Parlaklık düşürerek halletmeye çalışıyor.

Edit 1 : Monitör geldi kurulumunu yaptım. Fena bişey. 1080p harbi çamur

Fazla uzatmadan monitör teknik özelliklerini belirtiyim:

Çözünürlük :
    2560 x 1440 @60 Hz (Display port ile 60 Hz HDMI ile 30 HDMI 1.4 ile 60 Hz)

Contrast :
    1000 : 1

Tepki Süresi :
    8 ms GtG
    6 ms GtG (FAST MODE)

Renk Desteği :
    %99 RGB
    Toplam Renk gamının %91

Piksel büyüklüğü
    0.2331

Aydınlatma
    LED

Bağlantı
    2 HDMI
    1 MDP
    2 DP
    5 USB 3.0 (1 Tanesi Şarj özellikli)
    1 USB 3.0 Çoklayıcı

Ayak
    VESA bağlatı Stadartı

Evet arkadaşar monitör geldi incelemesini yaptım (Oyun oynadım daha doğrusu :) Resim ekleyecektim ama internetimde çok ciddi bir sıkıntı var. Hiç birşey doğru düzgün çalışmıyor. Bundan ötürü resimleri yarın yükleyeceğim.

Hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah.

Ufak bir düzeltme yapayım
    %99 RGB desteği var demişsiniz ama doğrusu 99% sRGB olacak sanırım.
    Award-winning performance: Since each monitor is tuned at 99% sRGB,
    https://www.dell.com/en-us/shop/accessories?showMessage=1

ikisi çok çok farklı şeyler, %99 adobe rgb destekli monitörler çok çok daha pahalı oluyor.

• erkange E kullanıcısına yanıt
    Şimdi sen söyleyince fark ettim :) Aynen sRBG yazım hatam olmuş düzeltiyorum. Teşekkürler uyarı için.
    Ben de birkaç yorum okuduktan sonra bu akşam siparişi verdim. Beni şaşırtan şeyi sen de yakalamışsın: "Onu da geçtim ilginçtir ki çamur atanı bile göremedim" Mesela Amazon'da bir tane bile düşük puan yok. Benzer şekilde yabancı forumlarda denk geldiğim tüm yorumlar da çok iyi. Yorumlar elbet monitör almak için başlı başına bir sebep değil ama son kararı vermemde epey etkili oldu diyebilirim.

Monitörün en önemli özelliklerinden birinin de renk kalibrasyonunun fabrikada yapılarak satışa çıkarılması olduğunu ekleyelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lac0niC L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Ben monitörden çok memnunum. Şu nişan işlerimi hallediyim 2 ncisini alıcam :) Pişman olmayacağından emin olabilirsin. Ben kendi görüşümde tek - sini söylemek istiyorum USB portlarını kullanamıyorsun :) Arkada saklı oldukları için. İş yerinde filan kullansan kullanışlı olacaktır ancak ben evde kullandığım için PC gece açık monitörü kapatınca USB lerde gidiyor :D Hızlı şarj özelliği için Razer Mamba mouse u bağlamıştım o şekilde tecrübe ettim. Ama benim gibi Monitör kapatıp PC yi açık bırakıyorsanız biraz kullanışsız. Ben şu anda 2 tane uzatma kablosu ile USB disk Telefon filan takıyorum. Ben monitörün renk gamına resmen hayran kaldım. Monitörü kutudan çıkartıp ekran üzerindeki beyaz kağıdı çıkartıp monitör ekranını görünce doğru karar verdiğinizden emin olacaksınız :)
    Ben Mac Mini ile kullanacağım ve Mac Mini de hemen elimin altında olduğu için Usb konusu pek dert değil. Bu arada aslında iMac almayı planlarken o sırada 27'' olanına para yetiştiremem diye Mac Mini almıştım. Monitörü (Apple 27'') sonra alırım şeklinde düşünüyordum ki arada Apple'dan vazgeçtim. Neyse. Sipariş yoldaymış. Akşam dönüş yaparım. =)
    Evet monitörü 10 gündür kullanıyorum ve bilgisayar kulanmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı desem yeridir. Verdiğim paraya en ufak acımadım hani. Ergonomisi olsun, renkleri olsun mükemmel. Sadece varsayılanı fazla parlak geldi. Parlaklığını %15'e indirmek harici bir ayar çekmedim. İki fotoğraf ekliyorum:

DELL UltraSharp U2715H 2K Monitör DELL UltraSharp U2715H 2K Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lac0niC -- 25 Nisan 2015; 23:42:01 >

• Arkadaşlar benimde 2515 modeli ilgimi çekti. Fotoğraf işlemenin dışında sıkca oyunla haşır neşirim. Oyunlarda ,özellikle Fifa'da denediniz mi ? Youtube'da bir video var 2515'e ait oyun görüntüleri. Fakat gölgelenme var gibi geldi bana. 2715 hem fiyat olarak hem ebat olarak gözüme büyük geliyor. Battlefield oynuyorum. Yakın mesafeden rahatsız edebileceğini düşünüyorum.
    Birde ekran kartı olayı var. HD7950 ekran kartım var.
    2K ekran için yeterli mi bilemiyorum.

Eğer 2515 modelini alamazsam 2415 modelini alacağım. 16-10 fortmatında ayrıca o model.
  • 34antoryum85 3 kullanıcısına yanıt
    Ben Fifa 15 de herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.Bende büyük ekran kullanmaya alıştığım için diğerleri çok küçük geliyor. Ama o ekran kartı ile FPS oyunlarda yırtılma ile karşılaşabilirsin. BU arada Monitörde 1080p çözünürlük de çok sırıtmıyor. Mortal Kombat X anlamadığım bir nedenden ötürü sürekli 1080p olarak başlıyor sonra değiştirmek zorunda kalıyorum. Zira GTA yı da denemek için 1080p ye düşürmüştüm.
  • 2515 modeli benim de ilgimi çekiyor. Fakat Gtx 970 2k yı beslemeye yeterli gelir mi? 3.5 GB problemi 2k da sıkıntı çıkarır mı? gibi sorular var kafamda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woldermourt kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum. Fifa 15 de 160 FPS lerde geziyor. GTA V de 40 50 arası WoW da 50 60 arası
    Genel olarak performansından memnunsunuz yani hocam ?

• woldermourt kullanıcısına yanıt
    Yani şimdiye kadar bir sıkıntı görmedim. Monitör zaten çok güzel. Ekran kartı da sorun çıkartmıyor.
  • Eğer çok rahatsız edici bir durum yoksa ekran kartımı değiştirene kadar 1080p olarak kullanabilirim.

Sanırım onun haricinde fotoğraf işlerken harika bir görüntü ile düzenleme yapabilirim.

Peki 16:9 formatı çok basık kalmıyor mu ? Mevcut monitörüm LG W2277L ve 16:10 formatında.
  • 34antoryum85 3 kullanıcısına yanıt
    16:10 formatı ile ilgili olarak deneyimim olmadığı için birşey diyemem. Ama sorun olacağını pek sanmıyorum. Sonuçta 22" den 25" e geçiş yapacaksınız. gözünüzde çok fazla fark yapacağını sanmam. Onu da geçtim zaten 2K görüntü gerekli kaybı fazlası ile giderecektir.
  • selamlar. Bende düşünüyorum bu monitörü yalnız araştırdığım kadarıyla parlaklığını sensör yardımıyla otomatik ayarlama özelliği yok. Şuan kullandığım lg monitörün sensörü sayesinde sürekli parlaklık ayarı yapmak zorunda kalmıyorum. Onun üstüne dell de parlaklık mevzusu öff dedirtir mi diye de düşünüyor insan sizde durum nedir bununla ilgili kısayol tuşu falan var mıdır tek tıkla ayar yapılabilecek şekilde. bilgi verirseniz sevinirim.

• SmH_20 kullanıcısına yanıt
    Dell için 2 adet özelleştirilebilir ayar mevcut diye hatırlıyorum. İşte olduğum için akşam bakabilirim. ama dediğin gibi herhangi bir otomatik ayar yok. Ben %80 de kullanıyorum. şimdiye kadar hiç rahatsız olmadım. Renk kalitesi iyi olduğu için sürekli ayarlaman gerekecek diye düşünmüyorum. Sonuçta yansıma yok denecek kadar az monitörde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.