< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKA_33 -- 24 Şubat 2018; 11:18:35 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKA_33 -- 24 Şubat 2018; 11:18:35 > |
Araştıranlara sesleniyorum buradaki hiç bir pimpirikliye bakmasın direk alsınlar. 2 sene kullandım fiyat performans olarak alınabilecek en mantıklı monitör.
ikinci el alacak olanların tek bakacağı şey ölü piksel var mı yok mu olsun Daha fazlası işin geekliği işin ruh hastalığına kaçıyor.. Yok monitörü yaparken vidaları takan adam burunu karıştırdı mı ya kadar araştırıyor bazı parası çok değerli arkadaşlar |
Bandingini yiyim monitör taş gibi çalışıyor.
O kedicik resmi harici ve bazı siyah-gri sahneler harici hiçbir sıkıntı yok. Ayrıca denediğim tüm monitörler de o kedicik resminde sıkıntı gözüküyor.10 bit ips panel dahil |
Kanka kararsızlıktan ne yapacağını şaşırdın hem şikayet ediyorsun sonra kendini motive ediyorsun
|
bu color banding'e benzemiyor. bende rev07 var forza horizon 4 te cok akıcı. color banding oyunlarda görmedim sadece uplay uygulamasını acınca color banding gorüyorum sanki. o bir sorun değil yani oyunlarda yapmıyor bence. ,
2K oyun oynamak ayrıcalık gerçektenç tvdeki 8K ya tekabül ediyor. 24 inc olduğundan 2K oyun oynamak 8k tv de oynamak gibi. herkes fullhd ye göre pc topluyor Şükredin 2K ya color banding sorun değil |
24" olan Dell S2417DG modeli için yorum yapıyorum.
Fiyat performansta ve 2k üzeri bir 144-165hz ekran bakıyorsanız en uygun seçeneklerden birisi. Ekim ayının başından beri kullanıyorum. Ekranı alıp default ayarlarda kullanacak bilgisi olmayan kişilere tavsiye etmeyeceğim bir monitör. Ama uygun bir kalibrasyon sonucunda çok daha iyi bir seviyeye gelebiliyor. Alacak arkadaşların 1070'den aşağı ekran kartı için almamasını tavsiye ederim. 1ms 144hz yeterli olur 1060 ve altına 2k ya gerek yok. Artıları; Oyunlarda akıcılık çok iyi. Fps drop ekran kaynaklı olarak yaşanmıyor. Renk ayarları yapıldığında güzel bir renk aralığı sunuyor. Parlama vs yapmıyor. Görüş açısı bu panel bir ürüne göre gayet iyi. Ekran duruşu açıları güzel ve dikey kullanım çok kullanılmasa da benim kullandığım ve sevdiğim bir özellik. Eksileri; Arkadaşların söylediği gibi color banding ve flickering sorunları var. Fps düştüğü zaman (bilgisayar kaynaklı değil, program olması da yeterli. Eski oyunlar veya programlar gibi) flickering yaşanıyor. Age of empires 2 veya spotify gibi uygulamalarda 30 fps gibi değerler olduğunda ekranda ışıkların titremesi yaşanıyor. Default renk ayarlarında ise çok kalitesiz renkler görünüyor ve panel kötüymüş hissiyatı yaratıyor. Color banding sıkıntısı ayarları yaptıktan sonra minumuma düşüyor aşırı dikkatli bakmadıkça fark edilmiyor.(Default ayarlarda hem gözü hem içinizi yiyecek derecede rahatsız edebilir) Sistem: 1080ti ekran kartı z370 gaming pro carbon ac plus I7-8700k işlemci Günlerce uğraştığım ve en uygunu bulmaya çalıştığım renk ayarlarını da paylaşmak isterim; Monitör ayarlarında Brightness %65 Contrast %70 Color Custom Red %97---Green %99----Blue %96 Nvidia denetim masası ayarları- Custom Tüm kanallar: Aydınlık %42 Kontrast %57 Gama +0.96 Digital vibrance %45 Renk tonu 0 Red/kırmızı Aydınlık %45 Kontrast %70 Gama +0.96 Green /yeşil Aydınlık %40 Kontrast %52 Gama +0.96 Blue/mavi Aydınlık %45 Kontrast %50 Gama +0.96 |
Yok demek istediğim bu tip olaylar her markada olabiliyor. Ama arkadaşlar tek bir marka üzerine fokuslanmış durumdalar. Bizimde alım gücümüz 5-6 k olsa zaten bu kadar kasmayız değil mi? Ama özelliklerine göre alım gücümüz ancak bu tip monitörleri karşılıyor. Haliyle bizde doğru hareket etmek istiyoruz.
|
Hocam bu ayarların aynısını yaptım belirgin şekilde olan banding resmen yok oldu. Sorun kalibrasyonmuş.
|
bence hepsinde yok.. şöyle örnek vereyim
Bu banding sorunu olan bir dell Bu benim dell Buda 2. samsung led monitorum Ayrıca bunun Dell ile hiçbir ilgisi yok Rededit de birsürü konu var orada adamlar söylüyor bu bir Nvidia problemidir ,gerçek 8 bit panel e 6 bit driver üretiyorlar diye.Nvidia ile deneyip banding sorunu alanlar amd takıp düzeldiğini yazıyorlar.Ha birde şu var film izleyecekseniz , grafik çalışacaksanız vs bu panel zaten önerilmez , dell de değil bütün TN paneller böyledir , renk ve siyah düzeyi sebebi ile sadece oyun monitörüdür bu. |
eee aklın yolu 1 monitör gerçekten çok iyi halen kullanıyorum. Yanına bide 1080ti aldım tadından yenmiyor :))
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 3 Ağustos 2016; 1:11:56 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oyun37 -- 3 Ağustos 2016; 5:06:10 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xstrayder123 -- 3 Ağustos 2016; 12:07:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oyun37 -- 4 Ağustos 2016; 0:43:26 > |
|