Şimdi Ara

## Dell Nvidia'nın GPU Sorunundan Etkilenen Dizüstü Modellerinde Garantiyi Uzatıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Dell Nvidia'nın GPU Sorunundan Etkilenen Dizüstü Modellerinde Garantiyi Uzatıyor ##

Geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere hazırladığı G84M ve G86M gpu'larında sorun tespit edilmiş ve bu sorun çerçevesinde Nvidia'nın başı oldukça ağrımış, GeForce 8x00M serisinin bazı modellerinde yaşanan bu sorundan ötürü garanti, tamir, geri-dönüş ve değişim için Nvidia, 200 milyon dolarlık bütçe ayırmak zorunda kalmıştı. Yaşanan bu sıkıntının etkilediği üreticilerden biri de Dell olmuş ve firmanın Precision M2300, M4300, M65, Latitude D620, D630, D630c, D820, D830, Vostro Notebook 1310, 1400, 1510, 1710, Inspiron 1420, XPS M1330 ve M1530 modellerinde ilgili GPU probleminden yaşanabilecek sorunlara karşı firma yeni bir BIOS güncellemesi yayınlanmıştı. Yapılan BIOS güncellemesi gpu fan profilinde değşikliğe giderek gpu sıcaklığının yeniden düzenlenmesini hedefliyordu. Gelen yeni bilgilerse Dell'in BIOS güncellemesi ile yetinmeyeceğini gösteriyor zira yapılan açıklamalara göre, firma GPU sorununun gözlemlenebileceği modeller için garanti süresini 12 ay uzatıyor. Henüz detayları netleşmeyen bu adım ile ilgili olarak firmanın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ınspıron serisi de dahıl mi acaba
  • AMD'nin B2 revizyonundaki TLB sorununa dönmüş Nvidia için büyük bi prejtij kaybı yazık olmuş
  • birde bizim ülkemizde kesin böyle şeyler içinden cıkılmaz hal alır
  • araştırdığım kadarıyla bu olay Dell ile sınırlı değil , HP ve başka bazı laptop markalarını da ilgilendiriyor, sonuçta hatalı gpu veren nvidia bu işi çözmeli

http://www.crunchgear.com/2008/08/02/bios-fix-for-nvidia-gpu-problems-may-be-other-type-of-fix/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendux -- 19 Ağustos 2008; 13:03:22 >
  • Ek garanti süresi ile ne yapmaya calısıyorlar,ne kadar gerekli tartısılır yanlız hic yoktan yine iyidir
  • yerine DDR3 lü 9600GT versinler .. ancak o telafi eder bu manevi harabiyeti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendux -- 19 Ağustos 2008; 14:23:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ah nerde
  • Nvidia almadan önce hep Nvidianın ATI den daha ii olduğunu düşünmüştüm ancak kullandıkça Nvidianın tahmin ettiğim kadar ii olmadığını hatta ATI nin bazı yönlerden daha ii olduğunu gördüm... Bu haber de diğer bir kanıtı oldu bu durumun Nvidia için önemli bir prestij kaybı...
  • bu sorunun en baştan bildiği halde hala bu yongaları piyasaya sürmeye devam etti nvidia neden sadece zarar yapmamak için aklı fikri tüketiciyi kazıklamak tamamen art niyet terbiyesizlik 1967x

• aha nvidia şaba oturmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilyus

aha nvidia şaba oturmuş

tem bende onu diyecektim
  • bu olayın aticileri sevindirmekten başka bi önemi yok.. tur umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

birde bizim ülkemizde kesin böyle şeyler içinden cıkılmaz hal alır

Aynen
  • Benim XPS M1330 un ekran kartı bozulmuştu ve anakart değişimi yapıldı. Yerinde servis garantisi vardı ve eve kadar gelip evde anakartı değiştirip gitmişlerdi. Bilgisayarlardan çok şeyler bekleyen biri olarak kendimden şüphe duymuştum ama tüm suç bende değilmiş sanırım
  • ne olursa olsun NVIDIA gerçek...Gerisi yalan.Ati var diye en beyendiğim laptopları bile almıyorum.Atiye nefret olduğum kadar hiçbirşeye değilim.Ati ilk önce driver çıkartsın adam gibi.Yok framework yükle.Yok iki saat açamasın.Yok o yok bu.Nvidanın gözünü seveyim be.Bozuk olsunda nvidia olsun
  • acaba bu bahsettıgınız problem mı? babacanlar.

## Dell Nvidia'nın GPU Sorunundan Etkilenen Dizüstü Modellerinde Garantiyi Uzatıyor ##
  • O sorun daha çok ekran kartı driverı ile alakalı sanırım.
  • alete diagnostic test yaptım 2000-0334 codlu bir hatası olduğunu gösterdi alet acaba bahsedilen şey bumudur bende varmıdır bilen duyan gören varsa yardımlarını bekliyorum arkadaşlar...(bu arada herifler öyle bişe yapmışki alet kendi hatasını buluyo )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.