Şimdi Ara

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
19.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kuzenim Dell Inspiron 6000 (1.73, 512MB, 60GB) laptopunu
    aşağıda ilk resimde okla gösterdiğim kısımdan tek elle tutup kaldırmış.
    Ama sonuç böyle malesef.

Fotoğraflardan belki belli olmayabilir.
    Dış yüzeyde herhangi bir problem yok. Yani laptopun kapak ve ekran camı sağlam.
    Sadece içerdeki kısımda problem var. Üst kısımdan başlıyor ve sağ altta yoğun bir şekilde göze çarpıyor.
    Orta kısımlardada dikey renkli çizgiler oluşmuş.

Sorularım şu:
    1-Bunu değiştirmek istesem ne kadara patlar?
    2-Bu parçayı alabileceğim siteler hangileridir?
    3-Bu marka ve model için nasıl bir şey almamız lazım? (Çözünürlük 1280x ???kaç?? / parça özelliği ne swga-xwga... vb?)
    4-İşçilik ücreti çok olur mu? Tahmini?

Öneri ve cevaplarınızı bekliyor hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Metin

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin07 -- 24 Temmuz 2008; 12:25:39 >

• Servis yaparsa 400 ün üzerinde . Kendi yaptırırsan 250 civarı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Servis yaparsa 400 ün üzerinde . Kendi yaptırırsan 250 civarı...
    quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

Kendim yaptırmayı düşünüyorum. Garantisi çoktan bitti zaten. Çok fark var fiyatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin07

quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

Kendim yaptırmayı düşünüyorum. Garantisi çoktan bitti zaten. Çok fark var fiyatta.

Alıntıları Göster
    Valla bende laptop ekranlarını gösterdiğiniz şekilde açıyorum bazen. Bu resmi gördükten sonra acayip tırstım. Bir daha asla bu hatayı yapmam

• quote:

Orijinalden alıntı: MâxeLL

Valla bende laptop ekranlarını gösterdiğiniz şekilde açıyorum bazen. Bu resmi gördükten sonra acayip tırstım. Bir daha asla bu hatayı yapmam

Alıntıları Göster
    valla geçmiş olsun bende hep yukardan tutarım kapagın ama bidaa tutmam bende tırstım biras ha ekran için alttaki adrese bi bak istersen oradan temin edebilirsin ama sanırım 2. el orası (güzzel yanı garanti veriyolar)
    link bu

• quote:

Orijinalden alıntı: lvien

valla geçmiş olsun bende hep yukardan tutarım kapagın ama bidaa tutmam bende tırstım biras ha ekran için alttaki adrese bi bak istersen oradan temin edebilirsin ama sanırım 2. el orası (güzzel yanı garanti veriyolar)
    link bu

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun.bu kadar hassas mı yaw bu ekranlar. bizim arkadaş atıyo laptobu resmen bişey olmuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: vwag

geçmiş olsun.bu kadar hassas mı yaw bu ekranlar. bizim arkadaş atıyo laptobu resmen bişey olmuyo

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.İlk baktığımda wallpaper zannettim kırığı
  • Forumda İkinci El'e ilan ver 200 ytl'ye falan yaptırırsın.

Eğer elin teknik şeylere yatkınsa kendin de yaparsın. Çok da zor degil. Ekranı gövdeye 6 tane vida tutuyor. 2 dk sürmez çıkartman. Power tuşundaki paneli 1 hareketle çıkartırsın. Sağdan tornavidayla çıkaracaksın sağa doğru çek biraz diğer tarafları da çok rahat çıkıyor.

LCD yi de değiştirmek çok kolay kasayı açarsan 2 dk da değiştirirsin. Ama uygun LCD bulman gerekiyor. Bazı Laptoplara her LCD uymaz. 30 pinliydi galiba senin ki ve çözünürlüğü önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirgiz

Forumda İkinci El'e ilan ver 200 ytl'ye falan yaptırırsın.

Eğer elin teknik şeylere yatkınsa kendin de yaparsın. Çok da zor degil. Ekranı gövdeye 6 tane vida tutuyor. 2 dk sürmez çıkartman. Power tuşundaki paneli 1 hareketle çıkartırsın. Sağdan tornavidayla çıkaracaksın sağa doğru çek biraz diğer tarafları da çok rahat çıkıyor.

LCD yi de değiştirmek çok kolay kasayı açarsan 2 dk da değiştirirsin. Ama uygun LCD bulman gerekiyor. Bazı Laptoplara her LCD uymaz. 30 pinliydi galiba senin ki ve çözünürlüğü önemli.
    Burada eleman Dell marka laptopunun ekranını değiştiriyor. Belki faydası olur

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/8ca9768a36845e5c12537193688ed7b1c07b28d6fafb1779887638fa9c0100b8c7647e9029b6d93f17448

• quote:

Burada eleman Dell marka laptopunun ekranını değiştiriyor. Belki faydası olur

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/8ca9768a36845e5c12537193688ed7b1c07b28d6fafb1779887638fa9c0100b8c7647e9029b6d93f17448

Alıntıları Göster
    teşekkürler cevaplar ve öneriler için.
    youtube video da iyi oldu. kendime daha güven geldi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lvien

link bu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lvien

link bu

link çalışmıyor hocam. yine de teşekkürler.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lvien

link bu

link çalışmıyor hocam. yine de teşekkürler.

Alıntıları Göster
    servis giyatı 365 dolar+ kdv sen 200+ dolar civarı fiyata yaptırabilirsin zaten ürün g.dışı kalmış servisle hiç uğraşma

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkaris

servis giyatı 365 dolar+ kdv sen 200+ dolar civarı fiyata yaptırabilirsin zaten ürün g.dışı kalmış servisle hiç uğraşma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

evet ben de kendim değiştircem zati. bir de değişim için vermiyim ücret.parçaladım pc yi.
    200-250 ytl arasında buldum bazı laptop tamiri yapan yerlerden. sipariş vercem.

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

evet ben de kendim değiştircem zati. bir de değişim için vermiyim ücret.parçaladım pc yi.
    200-250 ytl arasında buldum bazı laptop tamiri yapan yerlerden. sipariş vercem.

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Alıntıları Göster
    Laptopu hazır parçalamışken bir şey soracağım. O Lcd ekranı haricen kullanabilme imkanı olabilirmi ki? Yani giriş-çıkışları nasıl?

Arkadaşımda çok eski model atıl durumda laptop var. Lcd ekranını kullanmak istiyoruz ama nasıl yapacağız bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MâxeLL -- 26 Temmuz 2008; 2:22:52 >

• quote:

Laptopu hazır parçalamışken bir şey soracağım. O Lcd ekranı haricen kullanabilme imkanı olabilirmi ki? Yani giriş-çıkışları nasıl?

Arkadaşımda çok eski model atıl durumda laptop var. Lcd ekranını kullanmak istiyoruz ama nasıl yapacağız bulamadım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

valla nasıl yapılır bilmem ama iki adet bağlantı var.
    bir tanesi küçük diğeri 30 pin lik.
    akşama fotolarını koymaya çalışırım.

• quote:

quote:

valla nasıl yapılır bilmem ama iki adet bağlantı var.
    bir tanesi küçük diğeri 30 pin lik.
    akşama fotolarını koymaya çalışırım.

Alıntıları Göster
    güzel parçalamışsın işte

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

haricen nasıl bağlanacağını bulabilirsen paylaş hocam.
    kabloları kesip kullanacağın bilgisayarınkiyle eşleştirebiliriz belki deneme yanılma

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

• quote:

quote:

haricen nasıl bağlanacağını bulabilirsen paylaş hocam.
    kabloları kesip kullanacağın bilgisayarınkiyle eşleştirebiliriz belki deneme yanılma

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Alıntıları Göster
    Hımm... Resimler için teşekkürler. Kısa bir süre sonra arkadaşın laptopu parçalayacağız ve bir çözüm arayacağız. Havyalar, lehimler, lehim pastaları, börekleri hazır etmekte yarar var

Eğer bir sonuç elde edebilirsem şağşağlı bir konu açarım

• quote:

Hımm... Resimler için teşekkürler. Kısa bir süre sonra arkadaşın laptopu parçalayacağız ve bir çözüm arayacağız. Havyalar, lehimler, lehim pastaları, börekleri hazır etmekte yarar var

Eğer bir sonuç elde edebilirsem şağşağlı bir konu açarım

Alıntıları Göster
    Şöyle birşey yapılsa olmazmı. Bu monitörden alıp açsak.
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1038&uid=36491

Buda 15,4 inç yani bildiğimiz dizüstü bilgisayar ekranı hatta parlak ekran sanırım standart acer ekranı.
    Kırılan ekranın yerine bu mönitörü açıp ekranın çıkarıp takmak mümkün olmazmı?
    Bağlantılar tutmasada en azından vga portu üzerinden bağlanabilir. Geriye sadece enerji beslemesi kalır ki zaten bu mönitör dizüstü bilgisayar ekranın devşirme olduğu için uyumlu olur diyorum.

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

• quote:

Orijinalden alıntı: burc

Buda 15,4 inç yani bildiğimiz dizüstü bilgisayar ekranı hatta parlak ekran sanırım standart acer ekranı.
    Bağlantılar tutmasada en azından vga portu üzerinden bağlanabilir. Geriye sadece enerji beslemesi kalır ki zaten bu mönitör dizüstü bilgisayar ekranın devşirme olduğu için uyumlu olur diyorum.

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: burc

Dell Lcd Ekran Kırıldı !

denemek lazım . yurdışındaki forumlarda belki deneyen olmuştur. bi araştırın derim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.