Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
721
Cevap
11
Favori
38.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar dellin yeni gaming ürünü dell inspiron 7577.Sizce bu ürün Türkiye'ye ne zaman ve hangi fiyat bandından gelir.Linkteki videonun başlıgında 999 dolar yazıyor ama amazon linkine girince 1449 dolar diye gözüküyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=efkQrXv4ckc

    Son olarak tavsiyelerine ihtiyacım var.Bu videoyu görene kadar Hpnin 1050ti modelinin indirime girmesini bekliyordum.Girdiği gibi 4500 tl bandından alacaktım.Sizce dellin bu modeli max-q olduğu için uygun fiyattan girer mi yoksa hiç umutlanmadan hpnin 1050ti modelini alayım mı ? İyi geceler iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T h r a c i a n -- 8 Ekim 2017; 0:15:7 >



  • 1060 lık olanını eksen bilgisayardan satın aldım ve bugün itibariyle elime ulaştı. Dizüstü alırken burada yazılanlardan çok faydalandım ve benim de bir başkasına katkım olsun diye tane tane izlenimlerimi yazayım. Baştan belirteyim bunlar şahsi görüşlerim.

    Kurulum
    1)Bilgisayar gelmeden önce bir başka dizüstünden Microsof'tun sitesine girerekhttps://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 aracı indirip windows 10 kurulum usbsini hazırladım. Kurulum usbsi hazırlamak çok kolay.Aracı kurup ve 8GBlık bir usbyi takınca gerisini kendi hallediyor.

    2)Dizüstü ubuntu yüklü geldi. bilgisayarı bir ubuntu ile açtım şöyle bir baktım :) Sonra hazırladığım usbyi takıp bilgisayarı yeniden başlattım. Dell yazısı gelince F12 ye basıp, boot sırasını bios'a bile girmeden direk usb olarak seçtim. ve windows kurulum ekranı direk geldi.

    3)windows 10 benim gibi ilk defa yükleyen olabilir ben çok şaşırdım. neden mi? kurulum usbsi sana soruyor windows 10 pro mu istersin yoksa home mu? yoksa x64 mu x32 mi diye. meğersem hepsi şuncacık usbdeymiş bende uzun sürdü diye sövüyordum neyse. tabiki windows 10 pro x64 olarak seçip devam ettim

    4)ubuntu ssd ye çöreklenmiş, 1tb ise kuzu gibi yatıyor çarşaf gibi tertemizdi. ubuntu 4 parçaya ayırmış ssdyi. bütün parçaları sildim.silince 1 tb harddisk ve 256 gb ssd derya kuzusu gibi önünüzde oluyor. ssdyi seçip devam ettim. yine 4 parçaya ayırıyor windows 10 hata yapma şansınız yok ilerleyebilmek için zorla doğru yeri seçtiriyor. 1 tblık harddiske gidip kurmayın

    5)kurulum bitince ethernet kablomu takıp internet suyunu da verince updateleri ve gerekli driverları otomatik çekti.

    6)ben ekstra naptım. Dell sitesine girip 7577 driverlarını buldum. ilk başta dell support assistanı kurup eksik ne kalmış tarattıp web aracılığıyla 3 tane eksik çıkardı. onları da sitesinden indirip yükledim.(intel rapid storage management hariç incubus üstattan nedenini yazmıştı yukarlarda) ek olarak yine dell sitesinden dell power management yükledim ama driverı o sanırım bulamadım programı sonra windows 10 mağazasından indirip kurdum.

    7)güncellemeleri bitirince 45tlye ****dan oem key alıp windows 10 etkinleştirdim. (10 sn sürdü)

    Kasa

    1) parmak izi bırakıyor deli gibi
    2) ne ağır ne hafif
    3) tuşlar biraz gömük gibi yazması keyifli değil.
    4) monitoru ortadan tutup açıp kapamaya alışmak gerek.
    5) arka fan ızgaraları harika

    Görüntü
    1) siyah ekranda monitorde ışık sızması bende olmadı çok şükür.

    2) windows 10 %125 blur sorunu diye bir şey var. bazı yazılar,simgeler böyle çözünürlüğü az gözüküyor ama windowstan kaynaklı. netten araştırıp düzelttim. ilk başta bu nasıl ekran diye dumur olmuştum siz de büyük ihtimal olacaksınız. bu konuyu araştırın çözümü basit. bana sormayın :)

    3) nvdia 399 driver çıkmış sitesinden indirin

    sıcaklık

    1) normalde hp alacaktım ama sırf termal dizaynı çok kötü diye almadım . şöyle ki hp de fanlar bitişik ve cpudaki sıcak hava ekran kartının üstünden geçip tahliye oluyor. 7577 de böyle bir sorun yok. fanlar arka köşelerde ve cpunun ayrı, ekran kartının ayrı tahliyesi var.

    2)dizüstü ince olmasına rağmen en ufak sıcaklık hissetmedim.

    3)arka tahliye ızgaraları ve fan gücü çok iyi. amaaaa yüksek performanstayken yanımda uçak çalışıyor sanki :) bence gürültülü.

    performans

    1)world of tanks dışında oyun oynamıyorum. ama full hd clientte full grafiklerde 110-120 fps falan oluyor. gram takılma yok.ısı yok. gürültü bol ama.

    2)genel performansta bence çok iyi. pm961 samsung ssd nin microsoft haricinde offical bir driverını bulamadım. samsungun sitesinde yok. ecnebi forumlarda da aynı dertten müzdaripler.

    pil

    1)pil ve güç ile ilgili o kadar çok ayar yaptım ki,sıralamaya üşeniyorum. genel itibariyle performans öncelikli ayarlar yaptım. pil tasarrufumu dediniz. işte o bende yok :)

    araştıran arkadaşlara bi nebze fikir verebilmişimdir umarım. ufak bişey daha ekleyim. freedos veya ubuntu ile gelmesi inanın daha iyi. diğer türlü firmaların boktan programları ön yüklü geliyor.silsen çöpü kalıyor vs. böyle tertemiz kuruldu. darısı sizin başınıza.
    Bir süredir rutin kullanıyorum (28.12 den beri) ilk başta sıkıntılar vardı ama hallolunca, bu haftasonu da oyun oynama fırsatım olunca almayı düşünenlere yaziyim dedim.

    1. Dış monitöre bağlandığında gtx 1060 devrede oluyor ilk baştaki sıkıntım windows animasyonlarının takılıyor olduğuydu ancak nvidia experience üzerinden güç korumayı kapatınca veya nvidia denetim masası-3d ayarlarından güç kızmını optimum yapınca bu sorun kalkıyor. İşin ilginci başta endişelendiğim gtx 1060 daha çok tüketecek endişemin yersiz çıkmış olması, dış monitöre bağlı iken kendi ekranını kapattığımdan güç harcamasında farklılık olmadı. Normal ofis kullanımında 4,5-5 saat kadar pil ömrü veriyor.

    2. Windows creators update bende sıkıntı yaratmadı, çift ekran kartı üzerinde masaüstünde sağ tıkladığımda en azından benim farkedebileceğim bir gecikme yok.

    3. Bu haftasonu baya oyun oynadım (Witcher, Tomb Raider, Elite Dangerous Horizons), soğutucu kullanmıyorum, ısı hiç 62 derece üzerine çıkmadı. Frame rate oranları 42 altına inmedi (ultra-tomb raider)60 üzerine çıkmadı zira frame lock var 60 üstüne zaten ihtiyacım yok, ona uygun monitçrüm de yok. Oyundan çıktıktan en fazla 2-3 dakika sonra gpu sıcaklık etkin şekilde 40-45 aralığına iniyor. Normal çalışma arada video, youtube falan 41 derece altı görmedim.

    Sonuç olarak başta sıkıntı yaptığım şeylerle ilgili sorunlarım hallolmuş gözüküyor, ekran renkleri dahil kendi zevkime göre ayarladım şu an bana keyif veriyor. GTA veya PUBG oynamadım ama en azından tomb raider oyununda kendi monitörü+klavye ışıkları açık şarj azalması yaşamadım hatta aksine %95 iken adaptörü takıp oynadım 2-3 saat sonra oynamayı kestiğimde şarj %100'dü ama ne ne kadarda 95-100 arası geldi onu bilmiyorum, herhalde daha yavaş şarj ediyordur.

    Baştaki şikayetlerime rağmen şu an memnunum, inşallah daha iyileri sizlerin olur.
    Değerli arkadaşlar, ben de bu dizüstü bilgisayarı alarak aranıza katıldım. Kurulumu iş, güç ve ayrıca ev hali derken bir haftada ancak yapabildim. Burada öncelikle bilişim dünyasında benim gibi Ubuntu denen işletim sisteminden haberi olmayıp Ubuntu'dan Windows 10'a geçerken her yerinden ter akıtan, üç gününü bir bilgisayarı kuracağım diyerek çırpınarak geçinen, hayattan soğuyan insan olursa onlara yardımcı olacak birkaç sözüm var. İlk olarak Ubuntu işletim sistemi ben Windows'a geçerken onlarca hata verdi. "Dell 7577 1050 ti" konusunun sahibi "1myst" arkadaşa çok teşekkür ediyorum, arkadaş gerek tecrübesi ile gerek diğer siteleri de araştırması ile iki işletim sistemi arasındaki geçişi oldukça güzel açıklamış. Yalnız benim size tavsiyem bilgisayarı ilk aldığınızda Ubuntu'yu kurduktan sonra bir Ubuntu USB belleği hazırlayın, ne olur ne olmaz. Kaldı ki, Dell'in açılışında da Ubuntu rebootunu yapabiliyorsunuz. İlk kurulumdan sonra hiçbir güncelleme veya herhangi bir şey yapmadan direkt arkadaşın öneri sırasına göre hareket edip bir an önce Windows'a geçmeniz. İlk olarak WoeUSB programını terminal vasıtasıyla install ediyorsunuz (Ubuntu terminal açılışı Ctrl+Alt+T) Orada yazan komutları sırayla yazıp enter tuşuna basıyoruz. İlk enter de "y/n" sorusu gelecek, "y" deyip enter tuşuna basın. Sonra apt ve install satırlarını yazıp enter tuşuna bastığınızda Ubuntu'daki sol en üst mor arama bölümüne bastığınızda arama bölümüne WoeUSB yazdığınızda orada USB bellek program simgesini göreceksiniz. Daha sonra yine hiçbir şey yapmadan belirtilen Windows 10 linkine tıklayıp Windows 10 ISO dosyasını indiriyorsunuz. Normal şartlar altında arkadaş karşılaşabileceğiniz hataları da söylemiş. Ben yüklerken NTFS yi kabul etmedi ext miydi şimdi hatırlayamadığım bir formatı denedim, Ubuntu format sistemiydi yanlış hatırlamıyorsam, onu format türü olarak seçtim ve ISO dosyasını yükleyip tekrar devam ettim ve oldu.

    Özet geç diyenler için gelsin. Ubuntu falan bilmiyorsanız bilgisayarla uğraşmayın, direkt linkteki sıralamayla hareket edin. Eğer birşeyler ters gidiyorsa Dell sıfırlama ayarından Ubuntu'ya en baştan başlayın ve tekrar deneyin. Ucundan azıcık komut öğrenip dibleri indirmeye, farklı WoeUSB sürümleri install etmeyi ve sayısız hatalarla boğuşmayı denemeyin. UEFİ disk şeklinde formata da girebilirsiniz. Ben birkaç yerde sorunla karşılaştık gibi birşeyler okuyunca gereksiz bir inat içerisine girip kendimi heder ettim. Hoş buradaki çoğu arkadaş zaten zehir gibi, biliyordur kurulumu, Ubuntu'yu ya da diğer format şekillerini. Benim gibi birileri çıkarsa diye bu yazıyı yazdım. İyi forumlar. Yardım alacağınız Dell 7577 linki aşağıda.



    https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7577-ana-konu--130520074
  • Bence bu modeli Türkiyeye getirmeyecekler , ancak getirirlerse yine uygun fiyattan sürerler 7567 gibi. 5750-6300 arası bir fiyat bekliyorum.Bana kalırsa bekle 2 hafta kadar.
  • Beels kullanıcısına yanıt
    Son modellerinin hepsi geldi aslında bunun gelmeme sebebini anlayamadım.5700-6300 arası bekledigimden cok geldi 5000-5100 arası olsa kdv indiriminden yararlanıp almaya çalışırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T h r a c i a n

    Son modellerinin hepsi geldi aslında bunun gelmeme sebebini anlayamadım.5700-6300 arası bekledigimden cok geldi 5000-5100 arası olsa kdv indiriminden yararlanıp almaya çalışırdım.

    5 bin olursa pişman olurum 7566 yi aldiğıma :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha amazonda çıkmadı ürün. Ama 999 dolar olanda i7 yerine i5 olucak galiba. Sitesinden anladığım kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem direk 17 inç 1050ti an0005nt omen almanız. Msi raider veya gt62 tadında bir alet. Eski 980mli monster veya victorlardaki sistem var soğutma olarak.Buz gibi. 1060q max in bir numarası da yok. Ah ah,1500 dolar a ne laptoplar alınır ne laptoplar... Yurtdışı alım yapacaksanız eski kasa 1070li 1060 lı 17 inç omenler,acer nitro v17 793g türevleri,alienware...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkür ederim ama şuan max bütçem 4500tl en fazla 300 lira daha cıkabilirim.17 inc modeli kdv indirimine giriyor mu giriyorsa ne kadara düşüyor bir bilginiz var mı ?
  • T h r a c i a n kullanıcısına yanıt
    5000 e geliyor ama değer; emin olun değer. Msi gt 72 ayarında kasa ve soğutmaya sahip bir alette 1050ti gibi düşük güç tüketen bir kart size muazzam bir kullanım ömrü sunacaktır.Minimum hor kullanım ile 4 yıl 4.5 yıl.Ama çok hor kullanım ile. İnsani kullanımda rahat 6 sene .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebrar bilgisayara sordum bugün Kasım ortası gibi gelir dediler.Fiyatı için bir şey demediler o zaman kur bunu belirlermiş.Bende Dell 7567 gtx 1050ti almayı düşünüyordum ama gtx 1060 max Q için beklesem mi bilemedim.Satış fiyatlarına baktığımızda 7567 950$ 7577 999$ 50 dolar için beklemeye değer diye düşünüyorum.Benimde max bütçem 4.500 tl arkadaşlar 7567 kullanan varsa memnun mu? Cihazda ısınma sorunu var mı? 1 2 ay Beklemeye değer mi cevaplarsanız sevinirim.Bu arada 7577 nin 999$ olan modeli i5 işlemcili, almayı düşündüğüm 7567 i7.
  • Acer helios 300 e de bakmanı tavsiye ederim 1K$ fiyatında ve gtx 1060 ı var qmax lısı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seryus kullanıcısına yanıt
    İki aydır onu almayı planlıyordum ama bi kaç yorumda malzeme kalitesi ve ısınma sorunuyla ilgili şikayet görünce riske atamadım.Artı olarak hdd kabloları gelmiyor artık.Yoksa gözü kapalı helios 300 alırdım.
  • Eğer işlemci voltajı düşürülürse ısınma problemi çözülebiliyormuş tabi performansı ne kadar etkiler bilmiyorum. Ben de seçim aşamasındayım ve helios 300 ün ekranının renk paletinden çok şikayetler var dell için bu durum ne kadar farklı bir bilginiz var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildigim kadariyla max q %15daha az performance veriyor.. acikcasi Helios 300almak daha mantikli ama Dell in malzeme kalitesi daha iyidir buyuk ihtimalle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para olsada Gigabyte Aero 15/15x alınabilse. Ama f/p için bir çok şeyden ödün verip bu modellere geliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Bana en çok amerikalı bir gencin markette çalısarak 20 günde alabileceği bilgisayarı aynı şekilde markette çalısıp üç ayda almak koyuyor.Bütün yazımı 4500-5000 fiyat bandından laptop almak için geçirdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seryus

    Acer helios 300 e de bakmanı tavsiye ederim 1K$ fiyatında ve gtx 1060 ı var qmax lısı değil

    Bu acer helios un ekran kartı daha iyi anlamına mı geliyor? ikiside 1060 değil mi?
  • firefoxx F kullanıcısına yanıt
    1060 ile 1060 Max Q arasında %15 performans farkı var. Çipler birebir aynı ancak max q modellerinin base ve boost frekansları epey düşük. Heliosla, Dell arasında %15 fark çıkabilir evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 1060maxq versiyonu kaçtan satarlar acaba Türkiye'de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Tavsiyem direk 17 inç 1050ti an0005nt omen almanız. Msi raider veya gt62 tadında bir alet. Eski 980mli monster veya victorlardaki sistem var soğutma olarak.Buz gibi. 1060q max in bir numarası da yok. Ah ah,1500 dolar a ne laptoplar alınır ne laptoplar... Yurtdışı alım yapacaksanız eski kasa 1070li 1060 lı 17 inç omenler,acer nitro v17 793g türevleri,alienware...

    Hocam birkaç örnek verirmisiniz link atarak rica etsem. Amazondan almayı düşünüyorumda ben malumunuz çok pahalı türkiyede :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.