Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (508. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.805
Cevap
131
Favori
549.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar
    bizim bilgisayara ikinci bi ssd eklemek istiyorum. Bilindiği gibi mevcut olan 128 gb ortalama okuma ve yazma hızları 500/350 sandisk var. Aklımdaki soru şu 128 liğin yerine nvme 3500/3000 lik 500 gb takıp 1tb hdd ile devam mı etmeliyim? yoksa hdd yerine 1 tb sata3 takıp hdd yi harici olarak mı kullanmalıyım?
    normal kullanımda 500 ile 3500 arasındaki farkı ne kadar hissederim ve uzun vadede ne fayda sağlar mesela yeni bir pc ye geçtiğimde kullanabilceğimi biliyorum fakat zaten ilerleyen teknolojiyle muhtemelen içinde nvme olan bir pc ile yenilemiş olacağım ( yakın dönemde yenilemeyi hatta 2-3 sene daha yeni bir pc almayı düşünmüyorum).
    1tb satayı ise yine aynı şekilde muhtemelen alacağım ilerideki yatırımda da kullanabilirim.
    bu iki ürününde ( 500gb nvme ve 1 tb sata3 ssd) fiyatları tam olarak eşit bu durumda kalmış olan yada nvme ye geçmiş olan tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak isterim. (m2 yide harici olarak kullanabileceğimi biliyorum.)
    teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kekeremekere

    Arkadaşlar şuan 1 TB sabit diskimin yanına WDC WDS240G2G0B modeli M2 SATA SSD bağlamış durumdayım. Fakat SSD'mi sadece ikincil disk olarak kullanabiliyorum. Çünkü bilgisayar sadece HDD'den boot ediyor. UEFI Boot menüde SSD seçeneği vesaire çıkmıyor, kısaca alet SSD'yi boot edilebilir biraz cihaz olarak görmüyor. Farklı W10 sürümleri vesaire denedim. HDD'yi söküp sadece SSD ile çalıştırmayı bile denedim fakat olmadı. BIOS vs güncellemeleri de tam. Dell'in sitesinde bu SSD modeline ait bi firmware de bulunmuyor. Kısaca SSD'den faydalanamıyorum yani Windows kuramıyorum SSD'ye malesef. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba?

    boot menüsünde alt tarafta

    UEFI USB HARD Disk Drive BBS properties gibi seçenekler varsa bi ordan ssd yi görmeye çalışmanızı tavsiye ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaankaan4 K kullanıcısına yanıt
    Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

    Hocam boot menüsü sadece bu. Add Boot Option kısmında da hard disk harici bişey yok. Bugüne kadar 20 den fazla format atmış olabilirim ve her türlü kombinasyonu denedim. Legacy modda bile denedim Windows kurmayı ama yok. Sanırım HDD + M2 SSD yapamıyoruz bu modelde bilmiyorum. Sağol yine de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kekeremekere

    Hocam boot menüsü sadece bu. Add Boot Option kısmında da hard disk harici bişey yok. Bugüne kadar 20 den fazla format atmış olabilirim ve her türlü kombinasyonu denedim. Legacy modda bile denedim Windows kurmayı ama yok. Sanırım HDD + M2 SSD yapamıyoruz bu modelde bilmiyorum. Sağol yine de.

    HDD + M.2 SSD yapamıyoruz diye birşey yok hocam [:)]


    SATA modunu değiştirmeyi denediniz mi? (RAID ise AHCI, AHCI ise SATA vs).





  • -forumber- kullanıcısına yanıt

    Hocam valla bi kaç ay önceydi sanırım , 20 kere falan windows kurunca pes etmiştim artık , SATA , AHCI , Secure boot ayarları , legacy windows bile denedim, komut satırından primary disk değiştirmek için kod falan yazdığımı da hatırlıyorum , olmadı. Windows kurulu SSD olduğunda Dell logosundan sonra diagnotics ekranına atıyor , donanımları tarayıp kapatıyor. HDD'ye kurduğumda ise sorun yok Windowsun bölge seçme kısmına geçiyor direkt. Ben de şuan D sürücüsü olarak ssd yi kullanabiliyorum anca o işe yarıyor. Artık soruna birşey uyduramadığım için bu hdd + ssd olmuyor herhalde diyip kendimi yatıştırıyorum :)

  • Arkadaşlar garip bir durum yaşadım, son formattan sonra herhangi bir yerden ekran kartı günçellşetirmedim windows ne yüklediyse o vardı. Bu arada 120 fps felan alıyordum csgo dan ve stabildi. Sonra rami 32 gb yaptım hatta forumdada bahsettim bu konudan. Fps 180 90 lara kadar çıktı. Sonra geforceexperience yükledim ama giriş yapmmaıştım, giriş yaptım ve bana bildirim geldi güncelleme var diye, yükledim geforce experience üstünden daha sonra csgo ya girdidiğimde 80-90 fpslere düştü. Dedim geforce experienceden doalyı galiba diyip sildim onu driverıda komple kaldırdım. Sonra windowsun tekrar kurmasına izin verdim. Suan cs goya giriyorum yine 80 90 100 alyorum. Yani pc 200 fpslere kadar alıyorken bu salak durumdan dolayı tekrar 90 100 lere düştüm acaba yardımcı olabilecek biris varmı nasıl çözcem bu olayı?

  • Umutcanbinn kullanıcısına yanıt
    driverin eski sürümünü elle kurmayı deneyin display driver uninstaller ile kaldırın nvidia driveri ilk olarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobisco

    driverin eski sürümünü elle kurmayı deneyin display driver uninstaller ile kaldırın nvidia driveri ilk olarak.

    o 200 fpsleri aldıgım sürümü hatırlamıyormki, windows oto yüklemişti bende bakmamıştım bilsem ona döneceğim.

  • Umutcanbinn kullanıcısına yanıt

    Geforce experience oyunun grafik ayarlarını optimize etmek amaçlı grafik ayarlarını güncellemiş olabilir. Oyun içinden grafik ayarlarını kontrol edin derim.

  • metrika kullanıcısına yanıt

    Kontrol edeceğim, teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutcanbinn -- 5 Kasım 2020; 20:30:2 >
  • Selamlar herkese, son 5-6 aydın kernal heap mode corruption hatası alıp mavi ekran ile bilgisayar çöküyordu. En önemli iş toplantılarında bile çöktüğü oldu ne yaptıysam neyi güncellediysem düzelmedi bilgisayar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar oldu mu acaba ? Çözüm olarak steam vs. bir çok şeyi sildim, sildiğim günden beri bu sorunu yaşamadım şimdilik. Sorun tam olarak ne ile ilgili olabilir acaba ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Firenze-

    Selamlar herkese, son 5-6 aydın kernal heap mode corruption hatası alıp mavi ekran ile bilgisayar çöküyordu. En önemli iş toplantılarında bile çöktüğü oldu ne yaptıysam neyi güncellediysem düzelmedi bilgisayar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar oldu mu acaba ? Çözüm olarak steam vs. bir çok şeyi sildim, sildiğim günden beri bu sorunu yaşamadım şimdilik. Sorun tam olarak ne ile ilgili olabilir acaba ?

    RAM'lerden kaynaklanıyor olabilir hocam, aşağıdaki rehberde gösterilen yol ile RAM'ı bir test edin derim;


    https://www.firatboyan.com/windows-10-da-ram-testi-nasil-yapilir.aspx


    Bir de minidump dosyalarını gönderebilir misiniz hocam? İnceleyip daha net konuşabiliriz sorunla ilgili.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Evet ben de dün gece biraz araştırdım, dediğin gibi Bios recovery olayını buldum. O şekilde döndüm, ondan sonra throttlestop'u kaldırıp baştan yükledim. En sonda da Bios'ta " Default Settings " e döndürdüm ve düzeldi.


    Son Bios güncellemeleri maalesef bu voltajlar ile oynanan programları (Throttlestop, XTU vs. ) engelliyor. Çünkü yeni Plundervolt saldırısı ya da açığı Intel işlemcileri etkiliyormuş. Ama undervolt yapamadıktan sonra da işlemciler maalesef inanılmaz ısınıyor.


    https://turk-internet.com/yeni-plundervolt-saldirisi-intel-islemcileri-etkiliyor//



    Alıntıları Göster
    Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

    Hocam ben de internetten araştırdım , https://www.reddit.com/r/Dell/comments/j0ha5r/for_all_the_inspiron_7577_owners_who_updated/

    linki dışında bir çözüme ulaşamadım ve bu bana riskli işlem gibi geldi, senin ayrıca bir çözümün var mı? (bios recovery işlemini denedim olmadı)





  • ChandlerBingo C kullanıcısına yanıt

    Valla Bios Recovery dışında başka çözüm yolu bulamadım ben, sende nasıl olmadı ilginç. Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 

  • Arkadaşlar dün akşam buraları okumadan enayi gibi bios'u güncelledim. Yeni bios throttlestop tarzı programları engelliyormuş galiba ve eski bios'lara dönmeye de izin vermiyormuş. Ben ve benim gibi güncelleme yapanlar ne halt işleyeceğiz şimdi? Çöpe mi döndü laptop yine? :(

  • Arkadaşlar merhaba


    Dokunmatik yüzeyi kapatamıyorum oyun oynarken falan sıkıntı oluyor aygıt yöneticisine baktığımda orda da ünlem çıkıyor. Hiç böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?


    Dell Inspiron 7567 - Ana Konu


    Dell Inspiron 7567 - Ana Konu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellhell

    Arkadaşlar merhaba


    Dokunmatik yüzeyi kapatamıyorum oyun oynarken falan sıkıntı oluyor aygıt yöneticisine baktığımda orda da ünlem çıkıyor. Hiç böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?



    Harici fare bağlıysa dokunmatik yüzeyi devre dışı bırak diye bir ayar olması lazım hocam. Onu işaretlerseniz USB Fare bağlandığında devre dışı kalır touchpad.





  • O ayar çıkmıyor hocam aygıt yöneticisinde ünlem işaret olduğu zaman kararsız çalışıyor. Dokunmatik yüzey ayarlarında çıkıyordu o seçenek şimdi sadece resimde attığım seçenekler mevcut. Yanıtladığınız için teşekkür ederim.

  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bu konularda cok bilgilisiniz. Daha once de sormustum ama, Soyle bir sorun var. Donanim arsivinin, Dell 7567 inceleme videosunda Ekran karti (66) İslemci ise (70) falandi ve Darbogaz da yoktu. Cunku GPU %99-98 kullanim yapiyordu. Bu bilgisayarin sizce sogutmasi yeterli mi gercekten sogutucusu guclu mu, Kullandikcami 74 dereceye geliyor tam olarak anlayamadim. Ya da Dell'in burda kullanmis oldugu Termal macun kalitesiden dolayimi. Eger gercekten oyleyse Throttle programine gerek Var mi. Termal macun olarakta sizce bu bilgsayara En iyi hangi macun ilk degerlerini verir. Thermal Grizzly Kryonaut onerirmisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 14 Kasım 2020; 22:7:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostlar bugün 3 defa mavi ekran aldım pc kapandı ben de içini açıp rami söktüm taktım. Sonra güç düğmesine basınca 2 saniye boyunca güç düğmesinin ışığı yandı söndü. Sürekli bu şekilde başka hiç bir şey olmuyor açılmıyor yani. Neden olabilir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.