Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.877
Cevap
7
Favori
368.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ltunaci

    BU ALETTE pcı express VAR MI ?




    var ama 34 mm

    54 degil
  • ben xp ile format attım fakat gerekli driverleri bulamadım linkleri tam olarak verebilecek arkadaşlar lütfen yardım edebilirmi


    lütfen link veriniz!!!!!!!!!
  • Arkadaşlar bende bugün bir DELL 1520 almış bulunup klübünüze katılmış bulunmaktaytım...

    Aklımda iki tane laptop vardı birisi dell 1520 diğeride toshiba a200 1ah, ama bugün vatana gidip ikisinide inceledim, kesinlikle almayı düşünen arkadaşlara dell diyorum, çünkü hem kasa kalitesi hemde görüntü kalitesi orda iki taraflı incelemerimde bana dell aldırdı. Bir kere toshibadaki hoparlörlerin yeri çok dandik duruyordu ayrıca çok çabık toz, kir vs gibi etkenlere müsait orası dolar taşar temizliyemezsinizde karizma yere düşer :) artı görüntü kalitesi olarak toshibanın ekranı daha sönükdü dell e göre, vestel pixelence gelse işi çözemez yani :P ve açılışta dell ile kıyasladığımda çok yavaştı, illaki işlemci ve ram lari aynı ama dell açıldı ben 3 dell açılışı kadar toshibayı bekledim, bu 3 etken beni toshibadan soğuttu... dell in performansı çok iyi, bazı arkadaşlar vista kasıyro vs demişler bence alakası yok akıcı, yavaş yavaş çizim programlarımı vs yükleyip onlarıda test edicem tabiki oyunlarıda ;) sonuç olarak ben dell adlığıma çok memnunum, düşündüğümden daha performanslı ve göz alıcı çıktı, alacak arkadaşlarada hayırlı olsun şimdiden...




  • bende bugun mavi ile konustum

    sali yada carsamba gelecekmiş

    ellerinde yokmus su an

    allahtan degisim konusunda

    sorun cikarmadilar

    yoksa cok canım yanardi

    ama icimde kaldi yani

    adam gibi kullanamadan goturdum bilgisayari

    artik sali yi carsamba yi bekliyorum

    cok da sabirsizim

    canım da cok sıkıldı zaten

    gene beni buldu gibisinden

    cok sanssizim yaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaRaBaSaN- -- 7 Eylül 2007; 22:46:19 >
  • İlk oyun deneyimimi TRANSFORMERS ı kurarak yaşadım, full ayalarda 1280*1024 çözünürlükte hiç takılmadan yağ gibi oynadım oyunu, müziklerde heyecan katıyor valla he :) yarında splintercell double agent ı yükleyip onu denicem, ben biraz oyun meraklısıyımdır elime geçen grafik yönünden güçlü oyunları denicem bu ekran kartının yapabildiklerini görmek için ;)
  • arkadaşlar ben de xp driverlarını merak ediyorum
    bilen varsa anlatırsa sevinirim. dell sitesinden xp dirverları indirdim fakat yarısından çoğunu tanımıyor.kendi driverı olmasına karşın
    mesela audio, lan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alperci

    İlk oyun deneyimimi TRANSFORMERS ı kurarak yaşadım, full ayalarda 1280*1024 çözünürlükte hiç takılmadan yağ gibi oynadım oyunu, müziklerde heyecan katıyor valla he :) yarında splintercell double agent ı yükleyip onu denicem, ben biraz oyun meraklısıyımdır elime geçen grafik yönünden güçlü oyunları denicem bu ekran kartının yapabildiklerini görmek için ;)


    alperci,
    gözlemlerin için teşekkürler.Özellikle ekran konusunu çok ama çok merak ediyordum.Toshiba ile kıyaslama yapamamıştım.Ama hala aklımda kalmıştı.Acaba toshibanın ekranı nasıldı diye?.

    Şimdi senin yazdığını okuyunca bir kere daha sevindim Dell 1520 aldığıma.
  • Evet lokmanhekim için rahat olsun bende toshiba ve dell de kararsızdım ama iyice inceleyince orda kesinlikle dell dedim... ekran parlaklığı netliği dell den düşük görüntü kalitesi dell kadar değil, özellikle ben grafikerim buna çok dikkat ederim...

    Oyun denemelerim devam ediyor gece SPLİNTER CELL DOUBLE AGENT i kurdum full ayalarda 1280*1024 de banamısın demedi yağ gibi maşallah buda, sonrada RAİNBOW SİX LOCK DOWN u kurup oynadım oda full ayalarda banamısın demedi, ekran kartı beklediğim ve umduğum çok üstünde çıktı buna çok sevindim ;)

    Oyun severler varsa aranızda ve merak ettiğiniz oyun varsa bana söylesin hemen kurup denerim, benim şimdilik aklıma grafik yönünden zorluaycak oyunlar bunlar geldi he birde oblivion ile bioshock u denicem, varmı aklınıza gelen bu oyunu kaldırırmı kaldırmaz dediğiniz bir oyun ? nfs carbon demeyin bu kart için o çerez company of heroes de demeyin :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: -KaRaBaSaN-


    quote:

    Orjinalden alıntı: ltunaci

    BU ALETTE pcı express VAR MI ?




    var ama 34 mm

    54 degil


    BEN ANLAMAM BU İŞLERDEN DE FARKI NE OLUYO BUNUN.SD KARD GIRISININ OLD. YER MI?
  • BU ARADA BENIMDE DUN ALIME GECTI ALET.GUZEL GORUNUYO.COK FAZLA BISEY YAPAMADIM.ZATEN COKTA ANLAMAM BU İŞLERDEN.SONRADA SARJA TAKTIM.YÖNLENDIREBILIRSENIZ YARDIMCI OLMAYA CALISIRIM.
  • Arkadaşlar.Vista içindeki ses kaydedicisi ile ses kaydı yapmaya çalıştım.Ama kaydedilen sesin volumu çok düşük.Ses denetimlerine baktım.windows xp nin ses denetimleri ne kadara komplike ise vistada o kadar basit.Bu bana pek normal gelmedi.Denetim masasındaki ses aygıtı sürücüsü sigmateli açtım.Sadece tek sekmeli basit bir kontrol sayfası çıktı karşıma.bu ne yaa.Eski laptopumdaki audio programının bir sürü ayarları vardı.Sağ hoparlör sol hoparlör çeşitli opsiyonlar,ekolayzerler falan filan....Ama bunda hiç bir şey yok.Windowsun ses ayar bölümünde de sadece hoparlör ve mikrofon seçeneklerinin en temel ayarları.Onlarda ne işe yarar belli değil.Ses aygıtının detaylı ayarları yok..Hiç bir yerde yok..Sürücüyü kaldırdım tekrar yükledim olmadı yine aynı.Aygıt yöneticisinde high definition audio codec görülüyor.Hoparlörler tamam.Ses çalarken problem yok.Ama ses kaydettiğimde çok kısık volumde kaydediyor.Kaydettiğin sesi duyabilmek için bağıra bağıra kayıt yapmak lazım.Bu haliyle sesli sohbette falan da kullanılmz bu.

    Eskiden benzeri durumu eski bilgisayarımda windows xp de de yaşamıştım.Mikrofon ayarlarından mic boost denilen bir kutucuğa tik koyunca ses kaydı normal oluyordu.Bir de microfon kayıt volumnu artırınca dandik ötesi web camin microfonuyla bile bangır bangır kayıt yapardım.Eğer mic boost işaretlenmezs kayıt sesi çok çok kısık kalırdı.Yani ses kaydının volumunu istediğimiz gibi ayarlayabiliyorduk.Aynı ayarları bunda da aradım.Ama vista yüklü dell de bunu bulamadım.VİSTAnın Ses denetimleri çok ama çok fazla sade.Acaba bir şeyler mi eksik.

    Ayrıca yandan kulaklık ve mikrofon girişlerine mikrofonlu kulaklığımı taktım.Normalde gayet güzel kayıt yapar.Çok hassastır mikrofonu.Kulaklıkltan ses geliyor ama kayıt yok.Kaydettiğim dosyayı dinliyorum...Derin bir sessizlik hiç ses yok..Harici mikrofon takınca bunu tanıyor ama.Hemen bir pencere açılıyor.

    Üstelik dell inspironda çift mikrofon deliği var.Aslında kaydettiği ses oldukça kaliteli bir sese benziyor.Fakat çok zayıf.Kaydettiğim sesi dinleyebilmek için hoparlörü iyice açmak gerekiyor.Böyle olmaması lazım.Bir yerlerden kayıt volumunu artırabilmemiz lazım.Mikrofonlar bozuk olsa hiç kayıt yapmazdı sanırım.

    Kısacası dahili mikrofonla çok kısık ses kaydı oluyor harici mikrofonla ise ses kaydı hiç yapılamıyor...sorun nerede??

    Kapaktaki entegre mikrofondan ve harici bir mikrofonla ses kaydı yapıp deneyebilir misiniz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 8 Eylül 2007; 13:10:30 >




  • arkadaşlar inspiron 1520 nin en önemli özelliği harddiskte 7200rpm seçeneği olması.. acaba türkiyede satılan modellerin hepsinde 7200mi yoksa 5400 mü?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alperci

    Evet lokmanhekim için rahat olsun bende toshiba ve dell de kararsızdım ama iyice inceleyince orda kesinlikle dell dedim... ekran parlaklığı netliği dell den düşük görüntü kalitesi dell kadar değil, özellikle ben grafikerim buna çok dikkat ederim...

    Oyun denemelerim devam ediyor gece SPLİNTER CELL DOUBLE AGENT i kurdum full ayalarda 1280*1024 de banamısın demedi yağ gibi maşallah buda, sonrada RAİNBOW SİX LOCK DOWN u kurup oynadım oda full ayalarda banamısın demedi, ekran kartı beklediğim ve umduğum çok üstünde çıktı buna çok sevindim ;)

    Oyun severler varsa aranızda ve merak ettiğiniz oyun varsa bana söylesin hemen kurup denerim, benim şimdilik aklıma grafik yönünden zorluaycak oyunlar bunlar geldi he birde oblivion ile bioshock u denicem, varmı aklınıza gelen bu oyunu kaldırırmı kaldırmaz dediğiniz bir oyun ? nfs carbon demeyin bu kart için o çerez company of heroes de demeyin :)


    test driver unlimited'i nasil calistiracagini cok merak ediyorum. onu da test edebilirsen cok iyi olur. ozellikle butun ayarlari fulldeyken nasil bir performans elde edecek cok merak ediyorum.

    bir de oyun oynama surelerin ne kadar? oyun oynarken alet cok isiniyor mu? hic durmadan 4-5 hatta 5-6 saat oyun oynayabilir miyiz bu bilgisayarda? cunku bildigim kadariyla acer 5920da boyle bi problem varmis, yarim saat sonra isinip belirli bir sureligine ekrani kapatiyomus.

    bir de vista oyunlari yuklerken (kopya oyunlari) problem cikariyor mu? vistadan memlun musun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 8 Eylül 2007; 14:51:29 >




  • bu bilgisayarda Çift Katmanlı DVD+R yazdırma kapasiteli Bluray DiskTM var mi?? sitesinde var gozukuyor ama... bir de bunun ozelligi ne oluyo???

    wireless'inin o ozellikte olmamasi normal ozellikte oldugu anlamina mi geliyor yoksa normal bir wireless'ten daha mi kotu anlamina geliyor???

    son olarak laptop'un sag tarafinda da usb girisi bulunuyor mu??? (mouse takmak acisindan)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 8 Eylül 2007; 15:11:54 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: switel

    bu bilgisayarda Çift Katmanlı DVD+R yazdırma kapasiteli Bluray DiskTM var mi?? sitesinde var gozukuyor ama... bir de bunun ozelligi ne oluyo???

    wireless'inin o ozellikte olmamasi normal ozellikte oldugu anlamina mi geliyor yoksa normal bir wireless'ten daha mi kotu anlamina geliyor???

    son olarak laptop'un sag tarafinda da usb girisi bulunuyor mu??? (mouse takmak acisindan)



    blue ray yok ya.

    bende gordum varda

    onlar sanki amerikan vari istedigin secebilecegin modellerde oyle

    o da ulkemizde yok

    ama sagda iki tane usb var

    wireless normalden iyi ama Ndrafttan kotu diye biliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ltunaci


    quote:

    Orjinalden alıntı: -KaRaBaSaN-


    quote:

    Orjinalden alıntı: ltunaci

    BU ALETTE pcı express VAR MI ?




    var ama 34 mm

    54 degil


    BEN ANLAMAM BU İŞLERDEN DE FARKI NE OLUYO BUNUN.SD KARD GIRISININ OLD. YER MI?





    ya boyle basinca cikiyor ya salak bişiler var sol tarafta..

    ne oldugunu hic bir zaman anlayamadigim birseydi

    sd kart yeri baska...

    bunun bi dugmesi var basion bi kalip halinde plastik cikiyor oraya takion kartini

    54mm buyuk ve artik kullanilmiyor..

    yeni cikanlar 34 mm genişlginde

    anlayacagin benim eski 54 mm lik tv karti (200 vermiştim) elimde patladi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: switel

    quote:

    Orjinalden alıntı: alperci

    Evet lokmanhekim için rahat olsun bende toshiba ve dell de kararsızdım ama iyice inceleyince orda kesinlikle dell dedim... ekran parlaklığı netliği dell den düşük görüntü kalitesi dell kadar değil, özellikle ben grafikerim buna çok dikkat ederim...

    Oyun denemelerim devam ediyor gece SPLİNTER CELL DOUBLE AGENT i kurdum full ayalarda 1280*1024 de banamısın demedi yağ gibi maşallah buda, sonrada RAİNBOW SİX LOCK DOWN u kurup oynadım oda full ayalarda banamısın demedi, ekran kartı beklediğim ve umduğum çok üstünde çıktı buna çok sevindim ;)

    Oyun severler varsa aranızda ve merak ettiğiniz oyun varsa bana söylesin hemen kurup denerim, benim şimdilik aklıma grafik yönünden zorluaycak oyunlar bunlar geldi he birde oblivion ile bioshock u denicem, varmı aklınıza gelen bu oyunu kaldırırmı kaldırmaz dediğiniz bir oyun ? nfs carbon demeyin bu kart için o çerez company of heroes de demeyin :)


    test driver unlimited'i nasil calistiracagini cok merak ediyorum. onu da test edebilirsen cok iyi olur. ozellikle butun ayarlari fulldeyken nasil bir performans elde edecek cok merak ediyorum.

    bir de oyun oynama surelerin ne kadar? oyun oynarken alet cok isiniyor mu? hic durmadan 4-5 hatta 5-6 saat oyun oynayabilir miyiz bu bilgisayarda? cunku bildigim kadariyla acer 5920da boyle bi problem varmis, yarim saat sonra isinip belirli bir sureligine ekrani kapatiyomus.

    bir de vista oyunlari yuklerken (kopya oyunlari) problem cikariyor mu? vistadan memlun musun?



    yaklaşık 8-9 saat boyunca kapatmadan oyun oynadım.full ekran ayarlarında vs. ısınma tabi olacak ancak onun dışında hiç bi sorun olmadı. ( + mp3 de açıktı oyun sırasında(media player))


    edit: vistadan memnunum. ki bu özelliklerde xp den bi verim alamazsın sanıyorum. yani boşa gider ekran kartı ve ram. bu şekilde alt+tab yerine artık windows+tab a da alıştım harika oluyor :) extra bi bilgi, hoparlör beklediğimden çok iyi, bir müzisyen olarak bu kanıya vardım.

    kafama tek takılan şey alet pil ile çalışırken ekran kartı performansında(en azından oynadığım oyunun fps sinde) düşüş oluyor. fişe takınca uçmaya başlıyor. başka deneyen varsa paylaşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablo2 -- 8 Eylül 2007; 22:27:46 >




  • Ok bu akşam bakarım, Yalnız ben oyunları deneme amaçlı test ettiğimden full oyunları yüklemiyorum, ekran kartının performasnını görmek açısından internetten DEMO larını bulup indiriyorum test ediyorum en fazla bir oyunu 1 saat oynuyorum yani ileri saatlerde kapanma, ısınma vs olurmu bilmem ama sanmıyorum çünkü şuan notebook 28 saattir açık hiç ısınma, ses, performans düşüşü yaşamadım, tam gaz gidiyorum hala :)

    Acer ile Dell bu konuda karşılaştırmak yersiz, çünkü şuanda üretilmiş olan en iyi ısınmamam özelliğine ve ses çıkartmama özelliğine ship notebook bu, yurtdışındaki test ve forumlardada bu söyleniyor, adamlar sonuçta kasayı normal bir notebook dan kalın yapıyorlar hava sirkülasyonu ve sağlamlık açısından, acer dell in yanında oyuncak kalıyor, bence bu tarz sorunlarla karşılaşacağımı sanmıyorum, kaya gibi sonuçta insana güven veriyor, diğer hepsini nceledim bende o güveni vermedi....

    Vista daki oyunları kuramama sebebi ise artık çözüldü, DİRECTX in February07.redist versiyonunu indirip kurduğunuzda oyun sorunları ortadan kalkıyor, en azından ben öyle biliyorum, meseal splintercell double agent bu konuda başta giden bir oyundu vistada açılmamasından şikayetçilerdi, biryerde okuyunca directx in bu sürümünü çıkarmışlar bunu yükledim hiç sorunsuz oynamaya başladım, diğer oyunlardada yardımcı olacağını düşünüyorum...

    He birde akşam tesadüfen webcam i açtığımda dell in yardımcı programını gördüm gece gece çok güldük arkadaşlarla cam li sohbet yatığımda, mesela ordaki seçeneklerle bişeyler seçip camdeki görüntünüze uyguluyabiliyorsunuz, ben peruk ve gözlük taktım ama öyle resim değil, siz hareket etsenizde o peruk kafanızın hizasında hareket ediyor çok güzel yapmışlar bunun gibi bir sürü komik şey var, balonlar düşüyor mesela onlar parmağınızla hareket ettirebiliyorsunuz bir nevi nintendo wii gibi bi olay :D


    quote:

    Orjinalden alıntı: switel

    quote:

    Orjinalden alıntı: alperci

    Evet lokmanhekim için rahat olsun bende toshiba ve dell de kararsızdım ama iyice inceleyince orda kesinlikle dell dedim... ekran parlaklığı netliği dell den düşük görüntü kalitesi dell kadar değil, özellikle ben grafikerim buna çok dikkat ederim...

    Oyun denemelerim devam ediyor gece SPLİNTER CELL DOUBLE AGENT i kurdum full ayalarda 1280*1024 de banamısın demedi yağ gibi maşallah buda, sonrada RAİNBOW SİX LOCK DOWN u kurup oynadım oda full ayalarda banamısın demedi, ekran kartı beklediğim ve umduğum çok üstünde çıktı buna çok sevindim ;)

    Oyun severler varsa aranızda ve merak ettiğiniz oyun varsa bana söylesin hemen kurup denerim, benim şimdilik aklıma grafik yönünden zorluaycak oyunlar bunlar geldi he birde oblivion ile bioshock u denicem, varmı aklınıza gelen bu oyunu kaldırırmı kaldırmaz dediğiniz bir oyun ? nfs carbon demeyin bu kart için o çerez company of heroes de demeyin :)


    test driver unlimited'i nasil calistiracagini cok merak ediyorum. onu da test edebilirsen cok iyi olur. ozellikle butun ayarlari fulldeyken nasil bir performans elde edecek cok merak ediyorum.

    bir de oyun oynama surelerin ne kadar? oyun oynarken alet cok isiniyor mu? hic durmadan 4-5 hatta 5-6 saat oyun oynayabilir miyiz bu bilgisayarda? cunku bildigim kadariyla acer 5920da boyle bi problem varmis, yarim saat sonra isinip belirli bir sureligine ekrani kapatiyomus.

    bir de vista oyunlari yuklerken (kopya oyunlari) problem cikariyor mu? vistadan memlun musun?




  • Şuan Elder Scrolls IV: Oblivion da oynadım ondada full ayarlada 1280*1024 çözünürlükte takılmadan oynuyorum, bu oyununda üstesinden geldi...

    Bende bu konunun oyun tester ı çıktım heee :) e ne yapayım herkes teknik konulardan bahsediyordu benim gibi bir sürü insanında kafası karışıyordu ben anlamam teknik olaylardan ( yani teknik dediğim 3d max scoru neymiş, fps si kaçmış, vs.. ) bunlar bana oyunu nasıl oynayıp oynuyamıyacağımı göstermiyor sonuçta o skorları işlemci ve ram de etkiliyor ben böyle somut oynayıpda görüş belirtilmesinden yanayım...
  • Çok büyük bir ihtimalle, bugün vatan'dan dell 1520 alacağım. Toshiba A200-1ah ile Dell 1520 arasında çok gidip geldim ama kararım dell 1520 yönünde oldu arkadaşlar. Umarım aldığım zaman da çok memnun kalırım ve problem yaşamadan kullanırım aleti. Hayırlısı olsun...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.