Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.877
Cevap
7
Favori
369.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler benim takıldığım tek nokta var oda bilgisayarı alacağım yer konusu ben Antalya'dayım burada alabileceğim yer teknosa ve bimeks var teknosanın fiyatı pahalı bimekstede 1520 yok (ne diye getirmiyorlarsa artık) vatan bilgisayardan almayı düşünüyorum internet yoluyla arızalı çıkması durumunda değişim için uğraşmaktan korkuyorum bi onun için kalkıp istanbula gidemem bu yönde değerli fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler.
  • tamam touchpad i iptal edebildim programı yükledim şimdi çok rahat yazabiliyorum tekrardan teşekkürler :)
  • arkadaşlar meraba bende bu foruma yeni üye oldum gerçekten çok yararlı şeyler yazmışsınız hepinize şimdiden teşekkürler bende 4 gün önce 1520 mi aldım bu forumun çok faydası oldu alma aşamamda.Çınlama sesi benimde kafamı karıştırmıştı ama karar vermek zorundaydım en kötü karar kararsızlıktaan iyidir diyerek 1520 almaya karar verdim. elektronik işi biraz şans işi benimde şansım yaver gitti bilgisayarımdan bayağı memnunum şimdilik çınlama sesi falan yok vatan computerde 2150 ytl ye aldım 12 taksite ses performansını çok iyi buldum ilk açtığımda prize hiç takmadım bayağı bi kurcalamama rağmen pili 2 saat 40 dakika gitti vistayıda çok beğendim hiç bi sorun çıkmadı ha unutmadan söyşiyim kutusundan 6 tana cd bide kumanda çıktı yeni alacaklar için söyliyim bence çok kararsız kalmasınlar şans işi 1520 iyi bi bilgisayar ben bide internetten aldım bilgisayarı hiç görmedim.şöyle bi mantık muhakemeside yapabilirsiniz çınlama sorunu dikkat ettiyseniz 3-4 kişide felan var herkeste yok o kadar kullanıcısı var bu bilgisayarın 3-4 kişide busorunun olması normaldir bence her bilgisayardada kendine özgü problemler olabiliyor gözlemlerimi daha sonrada sizinle paylaşacağım herkese iyi çalışmalar

• quote:

Orjinalden alıntı: ucar999

arkadaşlar meraba bende bu foruma yeni üye oldum gerçekten çok yararlı şeyler yazmışsınız hepinize şimdiden teşekkürler bende 4 gün önce 1520 mi aldım bu forumun çok faydası oldu alma aşamamda.Çınlama sesi benimde kafamı karıştırmıştı ama karar vermek zorundaydım en kötü karar kararsızlıktaan iyidir diyerek 1520 almaya karar verdim. elektronik işi biraz şans işi benimde şansım yaver gitti bilgisayarımdan bayağı memnunum şimdilik çınlama sesi falan yok vatan computerde 2150 ytl ye aldım 12 taksite ses performansını çok iyi buldum ilk açtığımda prize hiç takmadım bayağı bi kurcalamama rağmen pili 2 saat 40 dakika gitti vistayıda çok beğendim hiç bi sorun çıkmadı ha unutmadan söyşiyim kutusundan 6 tana cd bide kumanda çıktı yeni alacaklar için söyliyim bence çok kararsız kalmasınlar şans işi 1520 iyi bi bilgisayar ben bide internetten aldım bilgisayarı hiç görmedim.şöyle bi mantık muhakemeside yapabilirsiniz çınlama sorunu dikkat ettiyseniz 3-4 kişide felan var herkeste yok o kadar kullanıcısı var bu bilgisayarın 3-4 kişide busorunun olması normaldir bence her bilgisayardada kendine özgü problemler olabiliyor gözlemlerimi daha sonrada sizinle paylaşacağım herkese iyi çalışmalar

Hayırlı olsun güle güle kullanın yeni laptopunuzu.Aramıza hoşgeldiniz..
    Batarya gayet normal ve güzel.
    Yanlız siz 6 tane CD çıkt demişsiniz.Bende 5 tane Cd var
    1.Vista kurulum DVdsi
    2.Sürücü DVDsi
    3.Media Direct kurulum CDsi
    4.WebCam Manager yazılım CD
    5.Roxio Kurulum CDsi (kullanmıyorum)
    Eksik olan nedir???

• allah allah bende de 5 var??
    yoksa ben mi (biz mi) yanlıs sayıyoruz lokmanhekim
    yaa bu roxio da biraz tuhaflıklar yapmıstı bana yazmısıtm.. acılmıyordu kendini kapatıyordu falan diye simdi duzeldi diye..okuyanlar ve bilgisi olanlar paylassın mumkunse arkadaslar..
    bu arada yeni alan arkadaslara guzel gunlerde kullanmak dilegiyle..
  • ya arkadaşlar bi yardımcı olsanız ya... Bu makinenin inspiron 1720 hakkında bilgi verebilir misiniz ? Fark sadece ekranın 17" olmasımı acaba ??? 1720 yi önerir misiniz ?

Ayrıca teknosa, vatan veya gold bilgisayardan hangisini önerirsiniz satın almak için veya başka önerebilceğiniz bir yer var mı???

Acil yardımlarınızi bekliormm arkadaşlar...
  • arkadaşlar özür dilerim yanlış yazmışım 5 tane bende yanlış yazdığımı sonradan farketmişim
  • quote:

Orjinalden alıntı: newcycle

Dell inspiron 1520 cihazımda C sürücüsündeki kullanılabilir alanım kendi kendine azalıyor , çok az program yuklu ve hiçbişey yuklememe rağmen azalma oluyor...Yardımcı olursanız çok iyi olacak...98,7 den once 98.,o sonra 97,6 sonra 97,2 ve şimdi 95 e kadar azalmış olarak gözüküyor....

Arkadaşlar bu sorun hakkında bilgi sahibi olan varsa yardım bekliyorum,Kablosuz internet kulanımının etkisi olabilirmi bu sorunda ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperci

merhaba aslıoğlu, bahsettiğin çınlama sesi abartılacak bi çınlama sesi değil, ki çoğu kimsede yok şans olarak bazı kişilerde çıkmış, artı diğer notebook lardada bu sorun çıkıyor sadece dell e ait bir sorun değil, foruma yeni gelen mesajlara bakarsanız asus tada, toshibadada, hp de vs.. hepsinde olmaya başlamış...

evet bencede toshiba nın tasarımı hoş değil, özellikle hoparlör kısımları çok pazar malı gibiydi...

dell lerde blueray disk olayı varmı var tabiki ama türkiyeye gelen standart olan modellerde yok dell in kendi sitesinden amerikadan vs seçenekli olarak alabiliyorsun, parmak izi okuyusu maalesef seçenek olarakda yok kasa yapısı itibari ile...

Princexevilx arkadaşım, tocuhpad i ayarlıyabileceğin programı var sağ alt köşede system tray de ikonu vardır ona çift tıklatarak istediğin gibi özelleştirebiliyorsun, açıp kapatabiliyorsun touchpad i, mesela ben wireles mouse kullanıyorum onu taktığımda touchpad i kapat seçeneğini yaptım mouse u takınca touchpad otomatik devre dışı klaıyor sorun olmuyor, bunun gibi sende ayarlıyabilirsin ordan...

archivear arkadaşım film izledim kalite iyi değil demişsin ama yanlış bence çok kaliteli bir ekranı var dell in özellikle toshiba a200 1ah ile kıyasladığımda çok farkettim kelitesini, ama şöyle birşey var bilmiyorum diğer makinelerde varmı ama, film gibi uygulamarda film görüntüsü beyaz dengesi yüksekte bende bunu farketmiştim ve ekran kartı ayarlarından standart olan GAMA ayarını biraz kıstım o zaman daha canlı görüntü elde ettim sende öyle yapabilirsin, flu ve duman gibi bir siyah görmek istemiyorsan...

alperci arkadaşım sanırım dikkatli okumamışın; ben görüntü kalitesi iyi değil demedim, ilk gün izlenimi olarak "sanki" dedim iyi gibi değil. Ama şimdi düzeltiyorum ki görüntü kalitesi İYİ. Senin de görüntü kalitesini artırmaya yönelik olan tavsiyelerini değerlendireceğim mutlaka. Zira makinemin performansını arttıracak her türlü öneri bnm için önemlidir. İlgin için teşekkürler. . .

• Bu arada kasasına hasta olduğum 1520 nin ( sanırım en çok sevdiğim tarafı da kasasının sağlamlığı ve tasarımıdır zaten ) dış yüzeyi parmak izi taşımaya biraz meraklı gibi Bunu önlemek/azaltmak için siz neler yapıyorsunuz Dell 1520 kullanıcıları ?
  • Dell 1520 yi İlk gördüğümde benim de hayran kaldığım yönü kasası ve klavyesi olmuştu.Malum standda çalıştırp inceleme imkanı olmuyor pek.Şu ana kadar gördüğüm laptoplar arasında en sevdiğim tasarımı bunda buldum diyebilirim.Tek tereddütüm hoparlörün yeriydi,sesi boğar zannettim.ama sesini duyunca bu endişemin yersiz olduğunu anladım.(Dell1520 yi görmeden önceleri toshibaları beğenirdim.Hatta yeni modellerindeki parlak yüzeyi ve antipatik hoparlörleri olmasaydı favorim olabilirdi.)

Ses konusuna değinmek istiyorum.ilk aldığımda vistada sesler sanki biraz kısık gibi gelmişti.Zaten vistanın kendi varsayılan ses profili biraz zayıf.Ama hoparlörü açınca tamam.Fakat Windows xp de sesler bangır bangır.Ses yarı seviyede iken bile bangır bangır ve kaliteli..Güçlü.Yani makine donanımsal olarak güçlü hoparlörlere sahip.Vista ile XP arasındaki ses farkı işletim sistemi özellikleri ve sürücü ile ilgili bir şey sanırım.Ses kartı sürücülerini güncellerlerse vistada daha güçlü sesler alınabilir tahmin ederim.Antiparantez bunu da belirteyim dedim.

Sağlamlığını ve kasa kalitesini artık zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Dış yüzey için yapabildiğim pek bir şey yok..izler fazlalaşınca microfiber yumuşak bir bezi çok hafif nemlendirip siliyorum.herhagi temizleyici bir ilaç kullanmıyorum ve önermiyorum.Daha önce eskiden özel laptop temizleme kağıtları kullanırdım.Pek memnun kalmadım.En iyisi kaliteli yumuşak bir microfiber bezi çok az nemlendirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Ekim 2007; 11:40:00 >

• Lokmanhekim, demişsinki hoparlörlerin yeri tereddüt ettirdi beni, bunu herkes öyle düşünyor, herkes aşağıda hoparlçrmü olur bunu düşünemişlermi, yuh yani vs.. senin için demiyorum ama o söyleyen ve hemen düşünmeden yargı yapan arkadaşlardan çok dell in mühendisleri herşeyi önceden düşünüyordur herhalde hemen herşeye muhalefet bizde... Birkere hoparlör lerin kasa nın önünde olmasının en büyük etkisi, media direct olayı, yani notebook umuzu açmadan film, müzik, dvd vs... dinleyip izleme olanağı tanıması ve bence çokda iyi düşünülmüş, bütün notebook larda hoparlör klavye düzeninde yani illaki ses duymak istiyorsan bilgisayarın ekranını kaldırıp açman o şekilde durması lazım, ozaman ne işe yaradı direct olayı, işte bu yüzden ekranı açmadanda ses alabilmedir burdaki mantık, bu ince düşünceye bence

quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

Dell 1520 yi İlk gördüğümde benim de hayran kaldığım yönü kasası ve klavyesi olmuştu.Malum standda çalıştırp inceleme imkanı olmuyor pek.Şu ana kadar gördüğüm laptoplar arasında en sevdiğim tasarımı bunda buldum diyebilirim.Tek tereddütüm hoparlörün yeriydi,sesi boğar zannettim.ama sesini duyunca bu endişemin yersiz olduğunu anladım.(Dell1520 yi görmeden önceleri toshibaları beğenirdim.Hatta yeni modellerindeki parlak yüzeyi ve antipatik hoparlörleri olmasaydı favorim olabilirdi.)

Ses konusuna değinmek istiyorum.ilk aldığımda vistada sesler sanki biraz kısık gibi gelmişti.Zaten vistanın kendi varsayılan ses profili biraz zayıf.Ama hoparlörü açınca tamam.Fakat Windows xp de sesler bangır bangır.Ses yarı seviyede iken bile bangır bangır ve kaliteli..Güçlü.Yani makine donanımsal olarak güçlü hoparlörlere sahip.Vista ile XP arasındaki ses farkı işletim sistemi özellikleri ve sürücü ile ilgili bir şey sanırım.Ses kartı sürücülerini güncellerlerse vistada daha güçlü sesler alınabilir tahmin ederim.Antiparantez bunu da belirteyim dedim.

Sağlamlığını ve kasa kalitesini artık zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Dış yüzey için yapabildiğim pek bir şey yok..izler fazlalaşınca microfiber yumuşak bir bezi çok hafif nemlendirip siliyorum.herhagi temizleyici bir ilaç kullanmıyorum ve önermiyorum.Daha önce eskiden özel laptop temizleme kağıtları kullanırdım.Pek memnun kalmadım.En iyisi kaliteli yumuşak bir microfiber bezi çok az nemlendirmek.

• Arkadaşlar bende 1520 alacaktım ama akşam üzeri ANKARA vatan bilgisayarda kalmamış. Birde şunu söyleyim vatandan alacaklara müjde 2-7 ekim arası %10 indirim +12 taksit şu cebit fuarı nedeniyleymiş internet sitesine daha yazmamışlar yanılmayın %10 indirim var eskiden %8 indirim vardı bence kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bame -- 2 Ekim 2007; 21:51:41 >
  • slm arkadaşlar.ben acer 5920 g kullanıyorum.ben fifa oyunlarında sorun yaşıyorum.oyunda menülerde takılmalar oluyor.bazen oyun içinde de rastlıyorum.bu sorun acaba vista ile mi ilgili?sizden fifa oyununda sorun yaşayanlar var mı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperci

Lokmanhekim, demişsinki hoparlörlerin yeri tereddüt ettirdi beni, bunu herkes öyle düşünyor, herkes aşağıda hoparlçrmü olur bunu düşünemişlermi, yuh yani vs.. senin için demiyorum ama o söyleyen ve hemen düşünmeden yargı yapan arkadaşlardan çok dell in mühendisleri herşeyi önceden düşünüyordur herhalde hemen herşeye muhalefet bizde... Birkere hoparlör lerin kasa nın önünde olmasının en büyük etkisi, media direct olayı, yani notebook umuzu açmadan film, müzik, dvd vs... dinleyip izleme olanağı tanıması ve bence çokda iyi düşünülmüş, bütün notebook larda hoparlör klavye düzeninde yani illaki ses duymak istiyorsan bilgisayarın ekranını kaldırıp açman o şekilde durması lazım, ozaman ne işe yaradı direct olayı, işte bu yüzden ekranı açmadanda ses alabilmedir burdaki mantık, bu ince düşünceye bence

ya kağaüı açmadan öndeki tuşları nasıl kullanıyorsunuz..mediadirect ile açsam bile kapağı kapatınca uyku moduna geçiyor..gerçi güç seçeneklerinden kapağı kapatınca hiç bir şey yapma yı işaret edip denemedim (birazdan denerim) ama media direct o ayarları tanıyor mu?

• YENİ Bİ ÖZELLİK :P

arkadaşlar bu arada yeni farkettiğim bir özelliği paylaşmak istiyorum...laptop kapalı iken (tamamen kapalı, uyku modunda filan değil) o sol yandaki , etraftaki ağları bulmamıza yarayan tutup bıraktığımız tuşu, çekip bırakmadan beklettiğim zaman laptopun fanı 3-5 saniye son hızıyla çalışıyor, bu sırada pradaki led de sarı olarak yanıyor :)....belki çabuk soğutma için filandır (bu arada o son hızda bile çınlama yok bende :p aman nazar değmesin)...

KABLOSUZ AĞ PERFORMANSI...SÜPER...

bu arada bi iş için istanbula gelmiştim..yolda beride giderken denedim maşallah onlarca ağ buluyor laptop, şu anda Taksimde bir oteldeyim ve yirminin üstünde kablosuz ağı yakalıyor, manyak bi anteni var makinenin...daha önceden bu otelde kaldığımda toshiba bi laptop vardı elimde anca otelin kablosuzlarını ve artı bi kaç tane buluyordu...bu gün taksi ile giderken yollarda denedim, İstanbul Kablosuz ağ manyağı olmuş :))) her vitajda onlarca ağ yakalıyor..YENİ ALMAYI DÜŞÜNENLERE DUYURULUR

abarttığımı filan düşünmeyin :) otel yedi katlı her katta hotpoint var, rouetları ayrı yani, her kattaki routeri görüyor ayrı ayrı (çekim güçleri farklı da olsa) şu anda beşinci kattayım lzemin kattaki obideki routera bile bağlanıyor :))) düşünün artık (benim kattaki koridorda routera baktım US-Robotics )..onun haricinde çevredeki otellerin çoğunun ağını buluyor, denedim şifresiz olanlara bağlandı şifreli olanları da denedim şifreyi soruyor..valla büyük rahatlık ben sık sık seyahat ediyorum, otellerde ücretsiz wireless oluyor bazen bağlanmak eziyet oluyordu, koridora çıkmam gerektiği oluyordu ya da routera yakın bi oda istiyordum vs..

n-wireless yok diye eleştirenler oluyordu, tamam yok ama manyak bi anteni var :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 4 Ekim 2007; 1:25:44 >

• Kesinlikle çok doğru.Oldukça kuvvetli wirelessi var bu aletin.Hatta şimdiye kadar gördüklerimin içinde en iyisi olduğunu söyleyebilirim.
  • Arkadaşlar, grid hesaplama ile ilgili yeni bir makale yazdım. İlgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=18096980 özellikle doktor arkadaşlarımızı yeni takımımıza bekliyoruz. Dellenmeden gelin ama. İlgili konuda anlattığım programı laptopınızda çalıştırmayı düşünüyorsanız, imzamda yer alan laptopınızın pil ömrünü artırmanın yollarında anlattığım programı kurmanızıda şiddetle tavsiye ederim. Zira o programla işlemci tam yükte 75 dereceleri görüyordu şimdi bu 60 dereceye düştü ve performans anlamında hiçbir kayıp yok.

İlk verdiğim konunun Dell'le bir ilgisi yok ama Dellenenler olarak sizede haber vereyim dedim, katılmak serbest, mecburiyet felan yok.

• Merhaba,

Ben de Inspiron 1720 aldim. 2 hafta sonra gelecek. Gercekten merak ediyorum.
    Görmeden aldim.

17" 1920x1200
    T7500 2.2 ghz
    2gb RAM
    2x160gb SATA 5400rpm
    256 MB Geforce 8600GT
    9 cell battery
    Vista
    Disini Mavi renk sectim

Fiyat olarak en uygunlardan biri idi ve Axim X51v kullaniyorum. Dell ürünlerinden memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 145tr

Merhaba,

Ben de Inspiron 1720 aldim. 2 hafta sonra gelecek. Gercekten merak ediyorum.
    Görmeden aldim.

17" 1920x1200
    T7500 2.2 ghz
    2gb RAM
    2x160gb SATA 5400rpm
    256 MB Geforce 8600GT
    9 cell battery
    Vista
    Disini Mavi renk sectim

Fiyat olarak en uygunlardan biri idi ve Axim X51v kullaniyorum. Dell ürünlerinden memnunum.

arkadasım nereden aldın 1720 yi lutfen bilgi...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.