Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.877
Cevap
7
Favori
369.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu laptop larda hiç 64bit kullanan tanıdığınız varmı arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: posterity

cok can sıkıcı bir durum olustu. bilgisayar arada bir çok acı sesler cıkarıyordu. itfaiye sireni yada korna gibi bir ses. sesi duysanız bukadar yüksek sesin laptoptan cıktıgına hayret edersiniz. bu ses beni korkutsada arada bir olduğu için umursamadım. zaten yurtdısından geldigi içinde garanti dışı. son zamanlarda bu ses günde iki-üç kez olmaya basladı. artık sesle birlikte bilgisayarda kitleniyor ve bir daha düzelmiyor. restart yapmak zorunda kalıyorum. sizce sorun nedir. lütfen yardim edin. tez yaziyorum. insallah yarıda bırakmaz beni.

ocak ayında gittigidiyordan 1950 ytl ye almıştım. t7500, 8600gt, 3gb ram ve 1440*900 monitör. simdi aynı fiyata türkiyeden garantili alınabiliniyor. ama türkiyedekiler 1280*800. bir daha laptop alırsam piyasa çok uzun zaman once girmis modelleri alacam. fiyat iyice ucuzluyor.

bu sıkıntıma yardımcı olabilecek var mı?

• arkadaşlar kimse de yok mu ya recovery dvdsi? birisi bir mesaj atmış bende var ama gönderecek zamanım yok diye dalga geçer gibi...

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

arkadaşlar dell 1520 recovery cdye sahip olanlar varsa lütfen bana pm atsınlar...
  • bu cihazlarda bluetooth u nasıl açıldığını bilen varmı ?

ben sol yandaki swicth den oluyor diye biliyorum
    açıyorum sağ altta wifi ve bluetooth amblemleri açıldığına dair simge çıkıyor ancak bluetooth un simgesi sağ alta yerleşmiyor yerleşmeyi bırak denetim masasında bile bluetooth adına bişe yok :S

driverini yüklemeye çalışıyorum aptak program fn+f2 ye bas bluetooth aktif olsun dio
    kaç model eski driver ları hala 1520 ye yüklemeye çalışıyoruz ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: sergeant_sebastian

bu cihazlarda bluetooth u nasıl açıldığını bilen varmı ?

ben sol yandaki swicth den oluyor diye biliyorum
    açıyorum sağ altta wifi ve bluetooth amblemleri açıldığına dair simge çıkıyor ancak bluetooth un simgesi sağ alta yerleşmiyor yerleşmeyi bırak denetim masasında bile bluetooth adına bişe yok :S

driverini yüklemeye çalışıyorum aptak program fn+f2 ye bas bluetooth aktif olsun dio
    kaç model eski driver ları hala 1520 ye yüklemeye çalışıyoruz ya

Hocam size kızmak istemiyorum ama ben bu olayın çözümünü bu konuda 2-3 kere, başka konularda da 3-4 kere yazdım, tekrar yazayım.
    Bluetooth bazen aktifleşmiyor. Dell in sitesinde küçük bir dosya var. Bunu bir kere çalıştırınca bluetooth un ışığı yanıyor ve driver ı kurabiliyorsunuz.

Açıklama sayfası
    Bu da dosya

• valla dostum saol

böyle abudik gubidik bi sorun la kimse karşılaşmamıştır diye düşündüm
    arama yapmadım o yüzden
  • http://www.hizlial.com/HizliListele.aspx?CatID=24077&SList=24352=Cooler%20Master;

Arkadaşlar aranızda soğutucu alan varmı?
    Bugün bu ürünü aldım ancak bizim laptoplar biraz büyük sanırım tam olmadı küçük geldi soğutucu.
  • dün crysis warhead ı kurdum sisteme bugun sabah itibari ile bitirdim
    forumda bi sürü yerde okumuşunuzdur çok dengesiz bi oyun

oyunu grafikleri otomatik ayarladım tüm ayarları mainstream a aldı oyun arada sırada teklesede oynanır şekilde çalıştı

sonra biraz kurcaladım cihazı parmakladım falan
    hatrı sayılır bir overclock ile de ( 475@500 / 500@575 ) hızlarda
    ayarlar şu;

grafikler tatminkar oyun genelde 15-25fps arası dolanıyor
    yalnız son bölümde kuleye çıkıyorz ve yaratıklar saldırıyor, hava bir anda mavi leşiyor

işte o andan itibaren bizim cihaz tüm ayarlar minimumda dahi çalışmıyor
    o zamanda ayarlar resimdeki gibiykende fps 5-15 arası oluyor minimum da da 5-15
    çok dengesiz bir oyun yani anlatmaya çalıştığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergeant_sebastian -- 1 Ekim 2008; 17:06:23 >

• Birde dün akşam pc ye nasıl biraz daha ince ayar çekerim diye araştırırken biraz test yaptım
    bu cihazda en sevmediğm ürün 5400RPM lik hdd si

bios dan aylarını sata olarak ayarlarım flash özelliğinide kapattım
    pc mark 2005 de C sürücüsü üzerinde test yaptım

daha sonra birde hdd ayarını Ahci ye aldım ve flash ı da açtım

daha sonra da OCZ rally2 4gb lık flash diskimi 3710mb ready boost olarak ayarlardım ve sonuç

ciddiye alınacak bi puan artımı...

tüm testleri 2 kere yaptım çünkü testleri 2. kez yapınca hdd belleğini de kullandığı için biraz daha yüksek puan alıyor hali ile

kaliteli bir flash disk ile yani saniye başına düşen okuma yazma yüksek bir flash disk ile readyboost özelliği gerçekten işe yarıyor
    tavsiye ederim oyunlarda falan crysis de loadinglerde falan ciddi anlamda hızlanma oluyor

• ya benim laptopumdan hafif bir cızırtı geliyo gibi fan çalışma yerinden
    niye olmuştur acaba daha yeni aldım bu kadar çabuk cızırdamaya başlamaması lazımdı
  • mouse kullanırken touch padı kapatabilirmiyiz yazı yazarken çok elimden çok etkileniyor farklı yerlere gidiyor yazılar tuchpadı kapatmak istiyorum
  • sağ alt köşedeki touch pad ikonuna sağ tıklayıp "touchpad propertıes" i açıyoruz sonra çıkan ekrandan "device select" diyoruz, çıkan ekranda en alttaki "disable touchpad" kutusunu işaretleyip tamam diyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: ceo_07

mouse kullanırken touch padı kapatabilirmiyiz yazı yazarken çok elimden çok etkileniyor farklı yerlere gidiyor yazılar tuchpadı kapatmak istiyorum

• öyle bir ikon yok bende arakadaşam ama :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceo_07

öyle bir ikon yok bende arakadaşam ama :(

olması lazım arkadaşım driver'ı yüklüyse...dikdörtgen şeklinde bişey altında da 2 tane ufak kutu var hatta touchpad kullanırken yeşil sarı fln renkler oluyo nereye dokunursan...
  • programı msnconfig den kapatmışda olabilir

başlat dan bak tüm programlar da synaptics miydi öyle bişi olsa gerek
  • slm arkadaslar.. bi dell almayı düşünüyorum . 1520- t9300 .. Oyun için de yeter sanırım bana..en uygun fiyat ve dükkandab almak istiyorumm. tavsiyesi olan olamayan herkese tesekkurler..:)
  • selam arkadaşlar ben de yaklaşık 5 aydır dell inspiron 1520 kullanıyorum..
    pilim normal şartlarda 3-3.5 saat kullanımda bitio,minimum 2.5 saatte bitti şimdiye kadar. laptopımın pilinden, ses kalitesinden herşeyinden çok memnunum... aldığımdan beri hiçbir problem yaşamadım ancak bu aralar sürekli internet explorer çalışmayı durdurdu diye uyarı werip tüm internet pencerelerimi kapatmaya başladı.. haftada bir durduk yere mavi ekran çıkıo kendi kendine kapanıo ve tekrar açılıo bunun sebebi ne olabilir?ilk aldıım zamanlarda da oluodu ama 5 aydır işte ayda 1 kez oluodu..şimdiyse 2 günde bir olmaya başladı..ayrıca dell quickset bilgisayar açıldıında otomatik olarak çalışıo ve ilk aldığımdan beri bu program bilgisayarı ilk açtıımda açılırken ekran kapanıp açılıo..dellquick set i silsem bi problem olur mu?kendiden yüklü olarak geldii için silmek istemedim.. neyse yardımcı olursanız sevinirim.=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gusshaa -- 27 Eylül 2008; 4:21:25 >

• selam arkadaşlar
    ben de inspiron 1520 kullanıcısıyım
    1 yıldır vista kullanıyordum vistanın benim için kullanışsızlığı dışında bi sorun yaşamamıştım
    şimdi format atıp xp kurdum
    ağ denetleyicisini tanımıyor ve kablosuz internet kullanamıyorum
    aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olmuş verilen çözümleri denedim fakat sanırım farklı modeller kullandığımız için bende işe yaramadı
    işlemci t7250 2.00ghz
    yardımcı olursanız sevinirim
  • laptopun altında ID TAG var dostum

dell.com da download driver kısmına girdiğinde del 1520 diye seçme ıd tag numaranı girip driverleri görüntüle sora xp ye göre olanları indir
  • bu arada dün akşam canım sıkıldı biraz bilgisayarı kurcalayım dedim
    geçene nette birisi vardı ekran kartını overclock ile 475/400 olan çalışma hızlarını 700/550 yapmıştı
    bende kurcaladım 680/510 a kadar yükseldim 680 üzerinde üzerinde gpu kendini kapatıyor ramler de 510-520 arsı ii gibi ama 525lere falan geldikmi articraftlar başlıyor...

GPU:666 Mem: 510
    hızlarında 1 saatte fazla crysis warhead oynadım hiç bir sorun yok
    çok ii overclock potansiyeli var bu cihazın
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.