Şimdi Ara

Dell Alienware 51: 3 adet Radeon RX 480 ile gücün zirvesinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dell Alienware 51: 3 adet Radeon RX 480 ile gücün zirvesinde

Son dönemde çoklu GTX 1080 veya 1070 ekran kartı barındıran güçlü oyun sistemlerine şahit oluyorduk. AMD de yavaş yavaş oyun sahasında yerini alıyor. Dell, yeni Alienware sisteminde tam 3 adet Radeon RX 480 ekran kartına yer veriyor.

Güncellenmiş Alienware 51 oyuncu bilgisayarında yerini alacak olan RX 480 ekran kartları, CrossFire yapısı ile oyun severlerin gönlünü fethedecek. Normalde 2 adet CF ile GTX 1080 ekran kartını geride bırakacağına dair AMD’nin iddiaları mevcuttu. 3 adet CF kart ile performans konusunda çok daha üst seviyelere ulaşılacaktır.

Sistemde ayrıca Intel Core i7-6850K işlemci, 16GB DDR4 RAM ve 2TB HDD yer alıyor. Bununla birlikte ekran kartları 4GB mi yoksa 8GB mi GDDR5 bellek taşıyor açıklanmamış. Alienware 51 için tüketicilerden talep edilen fiyat etiketi 3800$ seviyesinde.

Ayrıca Bkz.Kendine kendine birleşen telefonlar geliyor

İki adet Radeon RX 480 ekran kartı arayanlar için Alienware Aurora sistemi mevcut. Bir veya iki adet Radeon RX 480 ekran kartı ile donatılan sistemde, Intel Core i7-6700 işlemci, 8GB DDR4 RAM, 512GB M.2 PCIe SSD modeli yer alıyor. Bu sistemin fiyatı 1600$ civarında.

Daha uygun fiyatlı alternatifler arayanlar için ise Alienware Alpha R2 sunuluyor. Intel Core i5 6400T işlemci, 8GB DDR4 RAM, Radeon R9 M470X ekran kartı, 500GB HDD şeklinde özellikler barındıran modelin fiyatı ise 750$’dan başlıyor. Yeni bilgisayarlar ilk önce İngiltere pazarına girecek. Ardından ise global satışa başlayacak. 

• 2 tanesi düzgün çalıştı da 3 lü crossfire yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

2 tanesi düzgün çalıştı da 3 lü crossfire yapmışlar

Bi Nvidia etmiyor haklisiniz belki ama Sli dan iyi calistigi kesin..2 li 3 lu farketmektesizin..
    Ustunuze alinmayin.Genel bir bilgidir....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ve Dell firmaları çimrilikden ölüçekler koymuşken en iyisini koy bi tane koy baktılar ucuza geliçek millete dayayıp geçiyolar ama oyuncular genelde bilgili kişiler tutarmı bilmem ama şu var tutmasada yapmaz...

• Dikkat ediyorum zaten Dell çoğu modelinde Nividia yerine AMD ekran kartları kullanıyor. Bunun sebebi nedir? Adamlar 10 tane model üretiyorsa 6-7 tanesi AMD oluyor. Tepe seviye bir model çıkarıyorsun GTX 1080 koymak varken neden AMD? Hatta konusunu bile açtım.

https://forum.donanimhaber.com/m_119797166/tm.htm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• crossfire sli falan kesinlikle uzak durulmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alma sende ozaman sana göremi ekran kartı koyacak demekki anlaşması var

• BayTuruncu kullanıcısına yanıt
    Biz buna çeşitlilik diyoruz arkadaşım. Her üründe tek tip kart kullanmak potansiyel alıcılar açısından bir pazar kaybı demektir. AMD kullanmasın demiyoruz ama her modelde de AMD kullanmak benim gibi milyonlarca Nvidia almak isteyen potansiyel kullanıcılarını kaybetmektir. Dört yıllık Dell kullanıcısıyım ama sırf bu yüzden Asus gibi tırt bi marka aldım.

• Aura nin tipi cok iyi fakat psu üstte olmasaymis keşke.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirirdem

4 bin den fazla ediyor belki daha iyisi toplanabilir bakmak lazım...

Vergileri ne çabuk unuttunuz .
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Haklısın vergi belası'nı unuttum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Dikkat ediyorum zaten Dell çoğu modelinde Nividia yerine AMD ekran kartları kullanıyor. Bunun sebebi nedir? Adamlar 10 tane model üretiyorsa 6-7 tanesi AMD oluyor. Tepe seviye bir model çıkarıyorsun GTX 1080 koymak varken neden AMD? Hatta konusunu bile açtım.

https://forum.donanimhaber.com/m_119797166/tm.htm

Niye her hazır üretim sistemin onda sekizinde Intel işlemci var?

Biz soruyor muyuz?
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Sor o zaman kimse sana soramazsın demiyor.

Sor o zaman kimse sana soramazsın demiyor.

Sen sorunca n'oluyorsa, ben de sorunca aynısı oluyor. Intel'in derdi tekel olma hırsı.

Dell de amd ile donanım maliyetini düşük tutmak istiyor olabilir.

Ya da doğrudan kitlesi AMD hayranlarıdır? Bilmiyorum.
  • quote:

Biz buna çeşitlilik diyoruz arkadaşım. Her üründe tek tip kart kullanmak potansiyel alıcılar açısından bir pazar kaybı demektir. AMD kullanmasın demiyoruz ama her modelde de AMD kullanmak benim gibi milyonlarca Nvidia almak isteyen potansiyel kullanıcılarını kaybetmektir. Dört yıllık Dell kullanıcısıyım ama sırf bu yüzden Asus gibi tırt bi marka aldım.

Apple da tek tip binlerce liraya satıyor onada aynı itirazı yapıyorsunuz dur umarım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.