Şimdi Ara

Dell 5401 i5-1035G1 S35G1F82N vs Lenovo Thinkpad E14 R5-4500U 20T60024TX Düşüncelerinize Sunuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pilde kullanım süresi, ekran-panel ve kamera kaliteleri hakkında emin değilim. Lise öğrencisi kardeşim için kronik arıza çıkarmayacak, verilen paraya değecek bir dizüstü bilgisayar bakıyorum.

İşlemcileri hakkında az çok bilgiye sahibim, intel olan biraz zayıf gibi ancak PİL performansı, aydınlatmalı klavye, boş m2 ve ram slotu Dell'i öne çıkarmakta.

Thinkpad ise güçlü işlemcisi ve ips panelinden başka pek dikkatimi çekmedi.

1035G1 o paraya o laptopta değer mi sizce?

Şu an:

Dell S35G1F82N 6590 TL

Thinkpad E14 R5-4500U 20T60024TX 6330 TL

Her ikisi de 8 GB RAM, 256 GB SSD bulundurmakta. Dell panel olarak WVA yazmış, Thinkpad ise IPS olarak görünüyor.

Piyasada daha uyumlu bir model veya piyasaya yeni girecek en fazla 7000 TL'den girecek yeni modelleri beklemek gibi seçenekler de düşünebilirim.

Teşekkürler.

Ekleme: Thinkpad E14 R7-4700U 20T60023TX

Thinkpad E14 R7-4700U 8 GB 512 GB 20T60023TX 6650 TL

bu model uygun görünüyor gözüme. Kronik sıkıntısı olup olmaması, pil süresi ve ekran hakkında şüphelerim var. Özellikle thinkpad modellerinin ekranları için sarımsı veya renkleri doğru göstermediği yönünde birkaç yorum gördüğüm için üzerinde duruyorum. Bu açıdan kafama yatarsa, sizdin başka bir öneri gelmezse bunu tercih edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-411CE86E5 -- 6 Ekim 2020; 2:14:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç hafta önce ben de bu iki modeli inceleyip araştırmıştım sonuçta dell 5401 i aldım 3 haftadır kullanmaktayım tasarımı malzeme kalitesi zaten 10 numara işlemleri kasmadan yapabilmesi de ayrı bir güzel.gayet akıcı bir laptop. Thinkpad e kötü demiyorum ama 5401 i kullandığım için kesinlikle öneririm. Umarım fikir verebilmisimdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o.selcuk O kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim.

panel nasıl hocam? ips olup olmadığı belirtilmiyordu, aklımı kurcalıyor. pil çok iyi diye biliyorum. bir de webcam kalitesi ne kadar iş görür?

• Webcam hd gayet iyi
    Pil ömrü de 45w uzun gidiyor
    Panel ips mi tn mi wva mı bilmiyorum ama gayet net ve renkler canlı.

dell mi

• Evet dell 5401

• sRGB %60 ekranına razı olup işlemcisinden dolayı
    Lenovo Thinkpad E14 4700U 8GB 512GB 20T60023TX modelini "notebookstore, victory" bu iki şüpheli satıcı dışında
    "Gti Bilişim" gibi bir satıcıdan almaya karar verdim.

Yukarıda bahsettiğim satıcılar (victory, notebookstore) cihazları modifiye ederek, parça değiştirerek satmaktalar. Sıkıntılı bir durum.

Gti Bilişim Trendyol'da gün içinde uygun fiyatlara düşürebiliyor, izlemede kalacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.selcuk

Birkaç hafta önce ben de bu iki modeli inceleyip araştırmıştım sonuçta dell 5401 i aldım 3 haftadır kullanmaktayım tasarımı malzeme kalitesi zaten 10 numara işlemleri kasmadan yapabilmesi de ayrı bir güzel.gayet akıcı bir laptop. Thinkpad e kötü demiyorum ama 5401 i kullandığım için kesinlikle öneririm. Umarım fikir verebilmisimdir.

hocam ısınma şikayetiniz var mı hiç?

• Bugüne kadar hiç olmadı

pardon hocam konuyu karıştırmışım, kınumuz dell'di zaten.  

• Hocam merhaba,

Bu satıcılar cihazları modifiye etseler de RAM ve SSD değişikliği yapıyorlar. Lenovo bu duruma bişey demiyor, kasayı kendin açıp bu parçaları sen de takabilirsin, garantiyi bozan bir durum değil. Sadece takılan parçanın garantisi olmuyor o kadar. Geri kalan parçalar yine lenovo garantisi altında, bunu lenovoyu arayarak da teyit edebilirsin. Bir satıcı da ben ekleyeyim buraya "Teknoraks".

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.