Şimdi Ara

DELL 1520 ALDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
24.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tt82

Turbo Cache paylaşımlı demek.Makina belli bi yere kadar kendi ramini kullanır ihtiyaç duyduğu zaman makinanın ram inden alır

O zaman Dell 1520 T7100 ün ekran kartı paylaşımlıysa bu alet iyi değil mi demek? T7300 e mi yönelmeli?
    T7300 modeli ekran kartı paylaşımsız galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 26 Ağustos 2007; 18:19:45 >
  • Arkadaşlar ben 1720 almak istiyorum ama nasıl alabilecegimi bilmiyorum yardımcı olabilecek varmı?
  • quote:

Windows VistaTM
    Bilgisayarınızı, Microsoft''un en yeni işletim sistemleriyle yönetin. Gelişmiş organizasyon, arama, ağ kontrolleri ve yeni yerleşik Media Center ile dijital fotoğraflarınızı, video ve müziklerinizi yönetmenin tadını çıkarın.5

Mobil Geniş Bant6
    Mobil Geniş bant, cep telefonun çektiği her yerden yüksek hızlı internet bağlantısı sunar, böylece bilgisayarınızın wi-fi bağlantısından hot spot''lara bağlanma konusundaki1endişelerinizi azaltır.

Wi-Fi Catcher
    Dell''in Wi-Fi yakalayıcısı, en güçlü kablosuz sinyalini bulur ve ağa bağlanmanıza yardım eder.

Gelişmiş Anten Tasarımı
    Dell''in, kolaylıkla ağ bulmak ve ağa bağlanmak için özel olarak tasarladığı üç anten özellikli Hyperband Multi-Antenna ile gelişmiş bağlanabilirliğin tadını çıkarın.

Yeni Nesil Wireless-N Ağ Bağlantısı
    Yeni nesil Wireless-N teknolojisi, Wireless G teknolojisiden daha uzun mesafeler üzerinden daha hızlı veri aktarımı yapmaktadır. Wireless-N router ile kullanıldığında iki kat daha fazla kapsama alanı ve beş kat daha fazla performans sağlar (Intel Mini kart ile 5 GHz router kullanılmalı).7

2.0 Megapiksel Webcam
    Yumuşak görünümlü mikro saten yüzeyli 6 özel renkten birini seçerek tümleşik 2.0 megapiksel webcam''in canlı, renkli resimleri ve görüntüsüyle internet sohbetlerinizi, mesaj ve bloglarınızı canlandırın.

Blu-ray Disk
    Hareket halindeyken, mükemmel video oynatma deneyimi.

Yüksek performanslı grafikler
    En yeni yüksek performanslı grafik çözümlerinden birini seçerek görüntülerinizi canlandırın. Canlı oyunlar, net dijital fotoğraflar, olağanüstü Windows Vista performansı ve mükemmel Blu-ray DiskTM oynatımı ile eğlencenin tadını çıkarın.

Hi-Def ekranlar
    Dizüstü bilgisayarınızın ekranı, dijital ortamdaki anılarınıza açılan bir penceredir. Yüksek çözünürlüklü UltraSharpTM ekranlar, filmlerinize ve fotoğraflarınıza ayrıntıların daha net ve keskin göründüğü bir canlılık katar.

Kolay ortam erişimi
    Dell MediaDirect ile, filmlerinize, müziğinize, fotğraflarınıza ve Microsoft® Office içeriğine WindowsTM ''u başlatmadan, tek bir tuşla erişebilirsiniz!

Tam Ortam Desteği
    Yeni 15 inç''lik Inspiron''da bulunan standart özellikler:
    8''i 1 arada hafıza kartı okuyucu
    4 adet USB 2.0 portu
    54 mm ExpressCard yuvası
    S-Video (S/PDIF donanım anahtarı ile desteklenir)
    7.1 kanal stereo ses
    64 MB video ara bellek özellikli grafik kartı

Kotrol Daima Elinizde
    Inspiron dizüstü bilgisayarların ortam tuşları ön taraftadır. Böylece, tek bir tuşla oynatabilir, bekletebilir, durdurabilir, hızlı bir şekilde ileri-geri alabilirsiniz.5 Kullanmak çok eğlenceli. Kontrol etmek kolay.

Inspiron 1520
    Inspiron 1520 CORE 2 DUO T7300 2.00GHz,800,4M
    15.4" Widescreen WXGA (1280x800) TFT Display with TrueLife¿
    Jet Black Colour with Matte Finish & 2.0mp camera
    Resource DVD Inspiron 1520 - (Diagnostics & Drivers)
    Memory Dual-Channel 2048MB (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM
    160GB (5,400 rpm) Sata Hard Drive
    Fixed Internal 8X DVD+/- RW Drive
    AC Adapter 90W
    Primary 6-cell 56WHr Li-Ion Battery
    NVIDIA® GeForce Go 8600M GT (256MB DDR2) up to 512MB
    Travel Remote Control
    UK Modem Cable and Adapter Internal V.92 Data, Fax, Voice Functions
    Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module
    Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR
    Turkish Internal Keyboard (QWERTY)
    Software Drivers Inspiron 1520
    Turkish - Vista Home Premium (32Bit OS)
    Not Included Software Application
    English Adobe Reader 7.0.8

Intel® CoreTM Duo desteği

En yeni Intel® CoreTM 2 Duo işlemci iki yürütme çekirdeğini tek yongada bir araya getirerek, dizüstü bilgisayarınızın en yoğun uygulamaları bile sorunsuz bir şekilde yapmasını sağlar.

arkadaşlar hepsiburada da 1520 tanıtımında koyu olarak belirttiğim noktalar doğru mu? yani bu cihaz blu-ray, n-draft wireless, HD özelliklerine sahip mi?

link: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71457

• arkadaslar 1520nin t7500 olanını gordum dellin turkiye sitesinde bu alete ulasabileceimiz bi yer varmı
  • HP PAVILION DV6579ET mi Dell 1520 mi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71419

hangisi ağır basar
  • Dell 1520 tabiki hem fiyatı daha uygun hem de ekran kartı daha yüksek.
    quote:

Orjinalden alıntı: YBA

HP PAVILION DV6579ET mi Dell 1520 mi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71419

hangisi ağır basar
  • Asusun fiyatı daha uygun ama ben daha sorunsuz,kaliteli kasaya sahip ve daha iyi ekran kartı olan Dell'i tavsiye ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: activex26

bende yakin zamanda notebook alcam ama iki model arasinda kaldim asusun islemcisi iiii dell in ekran karti iiii
    modelleri ve ozelliklerini yaziyorum ama zaten dell in ozelliklerini herkes biliyo ben de sadece asusunkini yazicam

asus f3sv

Chip Seti Intel 965PM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7500 2.2 Ghz 4MB 800MHz Santa Rosa
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı Nvidia® GeForce 8600GS 256MB Turbo Cache DirectX 10
    Sistem Belleği 2048MB 667MHz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 200GB 4200RPM
    Ses Kartı 3
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro 4965AGN 802.11a/b/g/Draft N
    Bluetooth Özelliği Var
    Infrared Yok
    Pcmcia Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    Seri Port Yok
    Paralel Port Yok
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Boyutlar 354x 284x 35.2
    Ağırlık 2.95
    Paket İçeriği Notebook+Çanta+Mouse

yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 28 Ağustos 2007; 1:20:08 >

• çok yakın cihazlar ama toshiba gereksiz pahalı.Dell öneriyorum.Toshibanın HDD'si 4200rpm.Ekran kartı HD2600.Dell ise 5400rpm HDD ve 8600GT ile geliyor.Bu iki üstünlüğüne rağmen fiyatı daha ucuz.Bu yüzden Dell derim ben.
    quote:

Orjinalden alıntı: nymphe7

quote:

Orjinalden alıntı: nymphe7

toshiba a200 1 ah ile dell 1520 arasında bi kıyaslama yapılırsa(performans ,donanım,tasarım, vs. açısından) sizce hangi modelde nasıl avantajlar veya dezavantajlar olur? iki makinayı da incelemiş ve kıyaslama yapabilecek bir arkadaş vardır umarımm teşekkürler

anlasilan bu kiyaslamayi yapabilecek bir arkadsas yok

• Evet T7300'lü model daha üstün.Onu tavsiye ederim.256mb.8600GT ile geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

quote:

Orjinalden alıntı: tt82

Turbo Cache paylaşımlı demek.Makina belli bi yere kadar kendi ramini kullanır ihtiyaç duyduğu zaman makinanın ram inden alır

O zaman Dell 1520 T7100 ün ekran kartı paylaşımlıysa bu alet iyi değil mi demek? T7300 e mi yönelmeli?
    T7300 modeli ekran kartı paylaşımsız galiba?

• Ben de ya acer 5920 alacağım ya da Asus f3sv alacağım. Dell 1520 de seçeneklerim arasında vardı ama wireless bağlantısının n draft olmaması ve tasarımının çok hoşuma gitmemesinde dolayı eledim. Kişinin ihtiyaçlarına göre değişir tabi seçenekler. ben asus alırsam ekran kartından biraz kısmış olacağım ama n draft bir wireless bağlantım olacak. (bence lap top'ta wireless çekim gücü en önemli özelliklerden)
  • Blue-Ray ve HD yok.Wireless n draft var diye bliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

Windows VistaTM
    Bilgisayarınızı, Microsoft''un en yeni işletim sistemleriyle yönetin. Gelişmiş organizasyon, arama, ağ kontrolleri ve yeni yerleşik Media Center ile dijital fotoğraflarınızı, video ve müziklerinizi yönetmenin tadını çıkarın.5

Mobil Geniş Bant6
    Mobil Geniş bant, cep telefonun çektiği her yerden yüksek hızlı internet bağlantısı sunar, böylece bilgisayarınızın wi-fi bağlantısından hot spot''lara bağlanma konusundaki1endişelerinizi azaltır.

Wi-Fi Catcher
    Dell''in Wi-Fi yakalayıcısı, en güçlü kablosuz sinyalini bulur ve ağa bağlanmanıza yardım eder.

Gelişmiş Anten Tasarımı
    Dell''in, kolaylıkla ağ bulmak ve ağa bağlanmak için özel olarak tasarladığı üç anten özellikli Hyperband Multi-Antenna ile gelişmiş bağlanabilirliğin tadını çıkarın.

Yeni Nesil Wireless-N Ağ Bağlantısı
    Yeni nesil Wireless-N teknolojisi, Wireless G teknolojisiden daha uzun mesafeler üzerinden daha hızlı veri aktarımı yapmaktadır. Wireless-N router ile kullanıldığında iki kat daha fazla kapsama alanı ve beş kat daha fazla performans sağlar (Intel Mini kart ile 5 GHz router kullanılmalı).7

2.0 Megapiksel Webcam
    Yumuşak görünümlü mikro saten yüzeyli 6 özel renkten birini seçerek tümleşik 2.0 megapiksel webcam''in canlı, renkli resimleri ve görüntüsüyle internet sohbetlerinizi, mesaj ve bloglarınızı canlandırın.

Blu-ray Disk

Yüksek performanslı grafikler
    En yeni yüksek performanslı grafik çözümlerinden birini seçerek görüntülerinizi canlandırın. Canlı oyunlar, net dijital fotoğraflar, olağanüstü Windows Vista performansı ve mükemmel Blu-ray DiskTM oynatımı ile eğlencenin tadını çıkarın.

Hi-Def ekranlar
    Dizüstü bilgisayarınızın ekranı, dijital ortamdaki anılarınıza açılan bir penceredir. Yüksek çözünürlüklü UltraSharpTM ekranlar, filmlerinize ve fotoğraflarınıza ayrıntıların daha net ve keskin göründüğü bir canlılık katar.

Kolay ortam erişimi
    Dell MediaDirect ile, filmlerinize, müziğinize, fotğraflarınıza ve Microsoft® Office içeriğine WindowsTM ''u başlatmadan, tek bir tuşla erişebilirsiniz!

Tam Ortam Desteği
    Yeni 15 inç''lik Inspiron''da bulunan standart özellikler:
    8''i 1 arada hafıza kartı okuyucu
    4 adet USB 2.0 portu
    54 mm ExpressCard yuvası
    S-Video (S/PDIF donanım anahtarı ile desteklenir)
    7.1 kanal stereo ses
    64 MB video ara bellek özellikli grafik kartı

Kotrol Daima Elinizde
    Inspiron dizüstü bilgisayarların ortam tuşları ön taraftadır. Böylece, tek bir tuşla oynatabilir, bekletebilir, durdurabilir, hızlı bir şekilde ileri-geri alabilirsiniz.5 Kullanmak çok eğlenceli. Kontrol etmek kolay.

Inspiron 1520
    Inspiron 1520 CORE 2 DUO T7300 2.00GHz,800,4M
    15.4" Widescreen WXGA (1280x800) TFT Display with TrueLife¿
    Jet Black Colour with Matte Finish & 2.0mp camera
    Resource DVD Inspiron 1520 - (Diagnostics & Drivers)
    Memory Dual-Channel 2048MB (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM
    160GB (5,400 rpm) Sata Hard Drive
    Fixed Internal 8X DVD+/- RW Drive
    AC Adapter 90W
    Primary 6-cell 56WHr Li-Ion Battery
    NVIDIA® GeForce Go 8600M GT (256MB DDR2) up to 512MB
    Travel Remote Control
    UK Modem Cable and Adapter Internal V.92 Data, Fax, Voice Functions
    Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module
    Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR
    Turkish Internal Keyboard (QWERTY)
    Software Drivers Inspiron 1520
    Turkish - Vista Home Premium (32Bit OS)
    Not Included Software Application
    English Adobe Reader 7.0.8

Intel® CoreTM Duo desteği

En yeni Intel® CoreTM 2 Duo işlemci iki yürütme çekirdeğini tek yongada bir araya getirerek, dizüstü bilgisayarınızın en yoğun uygulamaları bile sorunsuz bir şekilde yapmasını sağlar.

arkadaşlar hepsiburada da 1520 tanıtımında koyu olarak belirttiğim noktalar doğru mu? yani bu cihaz blu-ray, n-draft wireless, HD özelliklerine sahip mi?

link: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71457

• Henüz piyasada yok ama 1 hafta içinde girer piyasaya sanırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: aezeren

arkadaslar 1520nin t7500 olanını gordum dellin turkiye sitesinde bu alete ulasabileceimiz bi yer varmı
  • Arkadaşlar yeni bi makine aldım fakat laptoplar hakkında pek bilgim yok 2 gündür kullanıyorum sadece..Bikaç sorum olacak bana yardımcı olursanız sevinirim..Dell inspiron 6400 İntel core duo 2. 00 ghz 15.4 ''
    1-Öncelikli olarak ne yapmam gerekiyor?
    2-vista home basic yüklü burada word ve eksel gibi programları bizmi yükleyeceğiz?
    3-pil makine kullanılmasada azalır mı?Dolduğunda 3 saat ömrü var yazıyodu şimdi açtığımda 2.40 saat yazıyor hiç kullanmaadığım halde...
  • Yeny Dell 1520 aldım we şuanda bu msjı dell 1520 ile yazmaktayım.Ancak 2 - 2 buçuk saat sonra cihaz baya bi ısınıyor we fanlar sessiz ama çok iyi çalışmasına rağmen.Gerçi az da olsa ses gelior bunlar normal mi arkadaşlar???
  • dell kullanan arkadaşlar ısınıyo mu cihaz gerçekten?ben tam tersini duydum sessiz ve ısınmıyor diye,forum sitelerinde yazan öyle
  • Arkadaşlar makinayı kullanan biri olarak gerçekten sessiz ısınma sorunu yok diyorum ısınma kullandığınız yere ve yaptığınız işleme göre değişir ben oyun oynarken dizimden kaldırıyorum ama internete girerken veya word exell işi olduğu zaman dizimde kullanıyorum
  • sıcaklık degerlerini yazabilirseniz çok iyi olur,oyundan çıktıktan sonra ve normal kullanımda ki degerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilavyer -- 28 Ağustos 2007; 15:48:47 >
  • Yorumlara bakıyorum cogu kullanmıyan arkadas kulaktan dolma bilgilerle afedersiniz uydurmus. Su an ben de Dell 1720 kullanıyorum ve ısınma diye bir sey yok !!! Oyuna girer de makinayı zorlarsan hafif ılık oluyor. Kesinlikle ısınma diye bir sey yok yani anlıyacagınız. Tasarımına gelince bence gayet super. Multimedya tuslarına basınca yanan mavi arka plan ısıgı gercekten acaip karizma belki de tasarımda en cok o hosuma gitti. Kamerası 2.0 Mp ve aydınlık ortamda cok net tabi kameraya flas koymalarını da bekleyemezdim. Blue-Ray olayına gelince ABD de blue-rayli makinalar normalden 550$ daha pahalı. Sonuc olarak Türkiyeye daha bir en az 5-6 ay daha blue-rayli makina gelmez gelse de cok yüksek fiyatlı veya iyi olmayan markaların ürün satmak icin erken getirdigi bir ozellik olur. Wireless kartına gelince http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_1720?c=tr&l=tr&s=bsd sitesinde wireless bolumune bakarsanız gorursunuz. Intel Yeni Nesil Wireless-N Mini Kart yazan kart yeni teknoloji ve cekim alanı ve hizi biraz daha hizli olan kart bu. Turbo Cache olayına gelince 256Mb ekran kartının kendinde bellek var, sonrasını ayarlarsanız 512Mb a kadar gerekli oldugu durumlarda bilgisayarın kendi Raminden kullanıyor. Yani ortada paylasımlı bir ekran kartı yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: yakuza13

Yorumlara bakıyorum cogu kullanmıyan arkadas kulaktan dolma bilgilerle afedersiniz uydurmus. Su an ben de Dell 1720 kullanıyorum ve ısınma diye bir sey yok !!! Oyuna girer de makinayı zorlarsan hafif ılık oluyor. Kesinlikle ısınma diye bir sey yok yani anlıyacagınız. Tasarımına gelince bence gayet super. Multimedya tuslarına basınca yanan mavi arka plan ısıgı gercekten acaip karizma belki de tasarımda en cok o hosuma gitti. Kamerası 2.0 Mp ve aydınlık ortamda cok net tabi kameraya flas koymalarını da bekleyemezdim. Blue-Ray olayına gelince ABD de blue-rayli makinalar normalden 550$ daha pahalı. Sonuc olarak Türkiyeye daha bir en az 5-6 ay daha blue-rayli makina gelmez gelse de cok yüksek fiyatlı veya iyi olmayan markaların ürün satmak icin erken getirdigi bir ozellik olur. Wireless kartına gelince http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_1720?c=tr&l=tr&s=bsd sitesinde wireless bolumune bakarsanız gorursunuz. Intel Yeni Nesil Wireless-N Mini Kart yazan kart yeni teknoloji ve cekim alanı ve hizi biraz daha hizli olan kart bu. Turbo Cache olayına gelince 256Mb ekran kartının kendinde bellek var, sonrasını ayarlarsanız 512Mb a kadar gerekli oldugu durumlarda bilgisayarın kendi Raminden kullanıyor. Yani ortada paylasımlı bir ekran kartı yok...

ya bende 1720 alıcam ama nereden alıcam bılmıyorum sen yardımcı olabılırmısın..

• Dell 1520 yada 1720 kullanıcıları,xp ye geçiş yapabildiniz mi?xp ye geçilebiliyor degil mi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.