Şimdi Ara

Deliha'nın Interstellar'dan Fazla İzlenmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CompLamia

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

yorumların hepsini okuyamadım ama bence yanlış bakıyosunuz olaya, sanat zevk işidir, mesela dram konusunda filmin kralını yapsınlar gidip izlemem sevmiyorum çünkü, bu benim o filme değer vermediğimi veya kültürsüz oluşumu göstermez, herkes sevdiği alandaki filmleri izler

ayrıca farklı bi noktadanda yaklaşmak lazım, biz filmlerimize destek vermedikçe küçük gördükçe daha iyileri gelmez malesef, destek olmak lazım

Hocam o filmin neresinde sanat var Tam tersi bu filmlere destek vermemek lazım ki daha kaliteli işler çıksın.Ama bence de çok tartışmamak lazım.Benim için Interstellar çok değerliyken başkası bu ne lan diyebilir.

deliha sanatsal demedim zaten, değildirde muhtemelen izlemedim, sadece olması gerekeni, destek vermemiz gerektiğini belirtmek istedim :)

Ulan avatarına bittim ya süper

süper dans ediyor ördekçik

• quote:

Orijinalden alıntı: Mars.

Giresuna gelmeyecek heralde.Gecen sormustum da vizyona gireli 1 ay olmasina ragmen adam vizyondan kalkti bile demedi direk gelmeyecek dedi.

Gelir de ne zaman gelir işte orası muamma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

yorumların hepsini okuyamadım ama bence yanlış bakıyosunuz olaya, sanat zevk işidir, mesela dram konusunda filmin kralını yapsınlar gidip izlemem sevmiyorum çünkü, bu benim o filme değer vermediğimi veya kültürsüz oluşumu göstermez, herkes sevdiği alandaki filmleri izler

ayrıca farklı bi noktadanda yaklaşmak lazım, biz filmlerimize destek vermedikçe küçük gördükçe daha iyileri gelmez malesef, destek olmak lazım

Hocam o filmin neresinde sanat var Tam tersi bu filmlere destek vermemek lazım ki daha kaliteli işler çıksın.Ama bence de çok tartışmamak lazım.Benim için Interstellar çok değerliyken başkası bu ne lan diyebilir.

deliha sanatsal demedim zaten, değildirde muhtemelen izlemedim, sadece olması gerekeni, destek vermemiz gerektiğini belirtmek istedim :)

Ulan avatarına bittim ya süper

süper dans ediyor ördekçik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cahil bir toplumuz, tabii ki izlediğimiz filmler, diziler de kültür seviyemize paralel olacak.

• Deliha'ya bedava bilet verseler gitmem. Hayatımda kaç tane türk filmini sinemada izlemeye gittiğimi hiç hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Deliha'ya bedava bilet verseler gitmem. Hayatımda kaç tane türk filmini sinemada izlemeye gittiğimi hiç hatırlamıyorum.

Ben O şimdi mahkuma gitmiştim ama sevmiştimde halen severim o filmi açık ve net
  • Türk filmi tutturmak çok kolay oldu artık, masrafsız filmlerle çok fazla kazanıyorlar. Kalite de düşüyor bu yüzden, Deliha gibi bir filmin 1,5 milyon izlenmesi saçmalık.
  • Filmin ilk vizyona girdiği tarih, bir iş dolayısı ile kayseri deydim. 1-2 gün sonra sinemaya gittim hatta şüphelendim yer bulamıcam ilk hafta diye ama koskoca sinemada öğlen 2 seansında 5 kişiydik koskoca avm salonu o güldür güldür deki adamların yaptığı filmden bile büssürü insan çıktı insan şaşırıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Deliha'ya bedava bilet verseler gitmem. Hayatımda kaç tane türk filmini sinemada izlemeye gittiğimi hiç hatırlamıyorum.

Ben O şimdi mahkuma gitmiştim ama sevmiştimde halen severim o filmi açık ve net

Efsane olcak Türk filmleri de var eşkiya,babam ve oğlum vs. Bunları izlemiştim bende sinemada

• quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Kimsenin Türk filmi izlemek istemesine bir şey demiyorum. Demek istediğim 100 yıl sonra bile hatırlanacak bir sanat eseri varken sadece film olsun diye yapılmış berbat bir filmin bu kadar izlenmesi doğal mı sence? Nuri Bilge Ceylan ve Çağan Irmak da Türk filmi yapıyor ama onların filmleri sanatsal değer taşıyor. Yabancı filmler Türk insanına hitap etmiyor demişsin kendine göre değerlendir sana ve ailene hitap etmiyor olabilir sinema kültürü olan daha doğrusu kültürlü olan kişilere hitap ediyor. Aslında bunları boşuna yazıyorum sinema kültürün olmadığı ve sinemayı bir sanat dalı olarak görmediğin yazdıklarından belli oluyor.

Sinema kültürü demişsinde herkes bilim kurgu izlemek zorunde değil ben mesela böyle filmleri asla izlenem.Sinemadan anlamıyorum o zaman.

• Ülkemizde en çok izlenen video Balıkesir'in Çılgın Eşekleri fazla beklenti içine girmek yanlış bence.
  • Bir filmi insanların çok izlemesi o filmi iyi yapmaz. AVM gençliğinin ilgisini çekecek bir yapım sadece.
  • İsteyen istediği filmi seyreder. Niye bu kadar sorun ediyorsunuz kendinize. Deliha'yı izleyenleri, hertürlü çamura batırmışsınız. Esas böyle davrananlar itici oluyor. Herkes istediği filme gitmekte özgürdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

İsteyen istediği filmi seyreder. Niye bu kadar sorun ediyorsunuz kendinize. Deliha'yı izleyenleri, hertürlü çamura batırmışsınız. Esas böyle davrananlar itici oluyor. Herkes istediği filme gitmekte özgürdür.

Bizi de etkiliyor ama, bu yüzden sorun olarak görüyorum. Millet böyle ucuz kalitesiz filmleri izliyor diye 2 salon günde 10-15 seans koyuyorlar düzgün filmler de gelmiyor çoğu zaman. Interstellar gelmedi, Gone Girl filmini merak ediyordum o gelmedi, Boyhood gibi 12 yılda çekilmiş muazzam emek harcanmış bir film bile gelmedi, The Imitation Game ve Birdman de gelmez büyük ihtimalle.
  • Sen de sinema salonu işletsen, para kazanmak için mecburen Deliha gibi filmleri daha çok oynatmak istersin. Piyasa böyle.
  • Kültür meselesi, fazla irdelememek gerek. Nesil yeni yeni gelişiyor bence. Bu kültür Deliha'dan hoşlanıyor ve bizler de Interstellar tarzı filmlerden hoşlanıyoruz. Biraz da zevkler ve renkler olayına giriyor.

Zekâ olayı da var. Interstellar tarzı filmlerin çıkmaması/çıkamamasının nedeni bu halkın Deliha tarzı filmleri yemesi. Siz olsanız kesinlikle kazanamayacağınız bir işe/olaya yatırım yapar mısınız? Ben olsam yapmam. Christopher Nolan olsam Türkiye'den dışarı çıkamayacak olsam (Burada bir türk yönetmenin direk Hollywood yönetmenleri gibi olamayacağını kastediyorum) Deliha gibi bir film çekerim. Ya da Recep İvedik 4-5-6 giderim. Kazancım olacak çünkü.
  • Her filmin kendine göre izleyici kitlesi olur ancak buraya gelip konuyu Interstellar eleştirisi yapmak için kullananlara da şaşırıyorum.Sanırım bu filmin Nolanın ilk kötü filmi olacağı ve beklediği ilgiyi göremeyeceği beklentisinin boş çıkması Nolan karşıtlarını iyice kızdırdı.Şu ana kadar çektiği filmlere baktığınızda Nolan kabul edilse de edilmese de seyircinin takdirini kazanmıştır.Tabi bu Nolan filmleri kusursuz demek değildir.Her filminde eksiklik olabilir zaten izlediğiniz her filmde eksiklik ararsanız muhakkak bulursunuz.Bu da seyir zevkini azaltır.
  • Komedi türü ile bilim kurguyu karşılaştırmak pekte doğru değil açıkçası hadi milletin zevklerini sorguluyorsun bu konuda, ki yanlis bir sey, bu yetmezmis gibi izleyen kisilere hakaret ediliyor yani bir insanin komedi ile bilim kurgu arasinda kalip komedi filmini secmesi sizi neden bu kadar rahatsiz ediyor ki her iki filmide izlemedim daha, ben tercihimi interstellar dan yana kullanacagim ama delihayi izleyen kisilerede ''aptal, kültürsüz'' muamelesi yapilmasi dogru degil, hakaret edenler kendilerini biliyorlar hem bu sayfada hem interstellar in sayfasinda, yasadigimiz ülke kosulunda pekte rahat oldugumuz ve mutlu oldugumuz soylenemez belki de bir cok kisi biraz gulup eglenebilmek icin komedi filmlerini tercih ediyorlar bir cok kisi mutsuz cunku bu ülkede, biraz sosyal boyuttan yaklastim konuya ama kusurabakmayin bunlarda bir etkendir recep ivediklerin, delihalarin neden bu kadar cok izlendigine dair.

• Zevkler ve renkler tartışılmaz.
    Şimdi size Mina Urgan ın kendi yazdığı biyografisinden birşeyler anlatacağım. Eminim, akıllıyım, kültürlüyüm diye şu konuda ahkam kesip, türk halkına cahil yada zevksiz diyenler, Mina Urgan ismini bile duymamıştır... Herneyse..

Birgün, komşulardan birinin evinden yüksek sesle arabesk müzik gürültüsü geliyordu. Tahammül edebildiğim kadar sessiz kaldım. birkaç gün böyle devam etti. Sonunda dayanamadım cama çıktım. Derken komşunun kızınında camda olduğunu gördüm. Son ses arabesk müzik dinleyen oydu. Gencecik bu insanın neden böyle basit bir müzik dinlediğini anlayamadım. Ben, klasik müzikten, kaliteli müzikten hoşlanan bir insanım. Sonra kızın yüzündeki hüzünü farkettim. Anladımki bu kız aşk acısı çekiyordu. Ve farkettimki hiçbir klasik müzik yada kaliteli dediğim müzik tarzı, bu kızın derdinden arabesk müzik kadar anlayamaz. Hiçbir şey demedim ve içeri girip camı kapattım.

Aşağı yukarı, aklımda kaldığı kadarıyla böyle birşeydi. Ne demek istediğimi akıllı olan anlar.

• Konuya dalayım biraz :) Renkler ve zevkler tartışılmaz. Kimsenin zevki üzerinden zekası, kültürü ölçülemez. Bu bir kere genel birşey.

Mesela ben çizgi roman hastası biri olarak yukarıda arkadaşın beğenmediği aman bmanlere hastayım Bunun böyle olmasında çizgi roman fanlığımın büyük etkisi var mesela. Ayrıca onun sevdiği filmleri de sevmiyorum. Ama o adam benden daha cahil daha kültürsüz daha yobaz demem, diyemem. En azından böyle düşünsem dahi söylemem. Çünkü bu etik değil. Belki benim bu fanlığım o arkadaşa saçma geliyordur? Olamaz mı?

Aynı şey müzikte, kitapta falan da geçerli. O onu dinliyor bu bunu dinliyor bunun dinlediği tü kaka falan olayları her zaman bana saçma geldi. Bunu böyle yapmayalım. Mesela ben Muse, Coldplay, London Grammar dinlerim, çizgi roman okurum, çizgi roman filmlerine bayılırım, fifa oynarım -başka ne diyeyim - ama benim en yakın arkadaşlarımdan biri Demet Akalın, Sinan Akçıl dinler, Deliha izler kitap falan okumaz, pes hastasıdır. Ancak bu adam benden zeki değil, benden kültürlü değil diyebilir miyim? Hayır. Ben bu adamı dışlayabilir miyim? Hayır. Yapmayın böyle şeyler lütfen. Böyle böyle ayrım yapmak gerçekten kendini "kültürlü" olarak yaftalayan birisine yakışmaz. "Kültürlü" olduğunu düşünen, "kültürün evrensel olduğunu" düşünen birisi diğer kişilerin kültür anlayışına da saygı göstermelidir.

Mesela orta dünya filmlerinden hiç haz almam. Kültürsüz müyüm ben yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C34539E2B -- 19 Aralık 2014; 20:03:56 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.