Şimdi Ara

Deliha'nın Interstellar'dan Fazla İzlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de sinemanın geldiği noktayı gösterir. Birkaç yüzbin dolar bile harcanandığı şüpheli olan, sanatsal açıdan hiçbir değeri olmayan amatör bir filmin; 165 milyon dolar harcanan, senaryosu dünyaca ünlü bazı bilim adamlarının tavsiyeleriyle oluşturulan, dünya çapında yıldızların oynadığı, IMDb Top 250 listesinde şimdiden ilk 20'ye giren bir filmden daha fazla izlenmesi ve daha çok hasılat yapması sizce de saçma değil mi?

Ayrıca Interstellar büyük şehirlerin ilçeleri dışındaki birçok ilçe sinemasında gösterime bile girmedi izlemek için Antalya'ya gitmek zorunda kaldım.

http://www.beyazperde.com/filmler/box-office/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 15 Aralık 2014; 11:49:47 >

• şöyle bir şey var; deliha filmi türkiye'nin çoğu yerinde gösterime girdi. misal giresun'da deliha ilk gün gösterime girdi lakin Interstellar filmini hala bekliyoruz.
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Alanya'dayım, il olması tartışılan Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri ama buraya bile gelmedi en sonunda Antalya'ya gitmek zorunda kaldım. Eğer gelirse - ki hiç sanmıyorum sürekli ucuz Türk komedi filmleri geliyor - tekrar giderim 2001 A Space Odyssey'den sonraki en iyi bilim-kurgu filmi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 15 Aralık 2014; 12:17:35 >
  • Osmaniyedeki cinemaximum a film bile gelmiyor saçma sapan filmleri koyuyorlar millette izliyor işte.
    Adamlarında bildiği vardır elbet izlenmiyor demek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Echoés -- 15 Aralık 2014; 13:18:34 >
  • Siz bu ülkede bilime ilime teknolojiye bilgiye veya senaryoya oyunculuğa çekim tekniklerine önem evren kaç izleyici var sanıyorsunuz ?...deliha ve benzeri leş filmeree giden kişiler çoğunluk benim çevremde dahil buna kız grubu sonra mahalleden toplanan insanlar, film aman süper aman iyi sorsan onlara ımdb'den top 10 listesini söyle yüzüne bakarlar bizim ülkede sinemamı var,hep aynı komedi dram komedi dram başka bnir halt yok o değil bunlara prim vere vere vere geriliyorum, insanlar daha dün mezun olmuş eline kamera alıp yönetmenliğe soyunuyorlar hadi herşeyi geçtim geçen tv'de gördüm murat bozun oyunculuğunu övüyorlar pehhhhhhhh dedim ben gidiyorum bu ülkeden, eski yeşilçama birşey diyemem harbi iyi yapımlarımız var ama bu yeni nesil vallahi belediye temizlesin sonra hollowod eleştiriler yok hep toplumları aşğlayıcı gizl imesaj veren sende yap he buna izin yok değilmi bıraksın bu ayakları millet ..he bu arada deliha izlemedim ama fragmanlarda ne kadar leş bir yapım olduğu zaten belli ben burdayım diyor evlerden ırak aman..

• Gösterime girdikleri salon sayısının etkisi olduğu bir gerçek , fakat izleyicinin de pek seçici olmadığı aşikar. Bence bırakın isteyen istediğini izlesin. Yeter ki , erkeğiyle dişisiyle ivedik garabetlerinin top10 a yakıştırmasınlar.
  • Dün benimde dikkatimi çekti. exodus'a bilet alırken önümde 20 kişi fln vardı,
    abartısız yarısından çoğu hep deliha denen garip filmin koltuk sıralarına bakıyordu.
    bileti alanların çoğu, kendini bi .ok zanneden havalı kızlardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çoğu küçük şehirlere filmlerin gelmemesinin sebebi , cahil işçi kesimi heralde dimi ? gariban fakirler bütün gün üç kuruş asgari ücrete çalışmaktan bırak sinemada interstellar izlemeyi televizyonda muhteşem yüzyıl bile izleyemiyorlar

hayatı zaten kurgu olan adamların interstellar değilde çakma komedi izlemesi gayet doğal bence
  • Türk insanının Türk filmi izlemek istemesi niye garipseniyor anlamadım. Benim annem babam gayet de kültürlü insanlardır, ama zorlamadıkça yabancı film izletemezsin. İnsanlar sinemada kendilerine benzeyen, toplumun içinden insanları görmek istiyor. Yeri gelince gülmek, yeri gelince ağlamak istiyor. Yabancı yapımlar bizim insanımıza hitap etmiyor maalesef. Özellikle Holywood. Uzakdoğu sineması daha yakın aslında bize ama o filmler zaten gelmiyor. Interstellar'ı bilemem, uzay filmleri ilgimi çekmediği için izlemedim ama son dönemdeki Transformers, bilimum süper kahraman filmlerini gördükten sonra bence Deliha'dan daha fazla izlenmeyi onlar da hak etmiyor.
  • Kimsenin Türk filmi izlemek istemesine bir şey demiyorum. Demek istediğim 100 yıl sonra bile hatırlanacak bir sanat eseri varken sadece film olsun diye yapılmış berbat bir filmin bu kadar izlenmesi doğal mı sence? Nuri Bilge Ceylan ve Çağan Irmak da Türk filmi yapıyor ama onların filmleri sanatsal değer taşıyor. Yabancı filmler Türk insanına hitap etmiyor demişsin kendine göre değerlendir sana ve ailene hitap etmiyor olabilir sinema kültürü olan daha doğrusu kültürlü olan kişilere hitap ediyor. Aslında bunları boşuna yazıyorum sinema kültürün olmadığı ve sinemayı bir sanat dalı olarak görmediğin yazdıklarından belli oluyor.
  • Bu deliha mevzusuda acayip uzatıldı.Sanki ilk defa böyle bir durumla karşılaşılıyor.Klasik yeni nesil basit bir senaryo üzerine yedirilmiş tv karakterlerinin filmleri yıl boyunca dolup taşıyor sinema salonlarında.Bunların karşılarında da interstellar olmuyor edge of tomorrow oluyor veya oblivion oluyor.Bu konunun açılma nedeni açık interstellar'ın bünyelerde yarattığı etki.Şu konular açılınca inanın bana o dalga geçtiğiniz kitle kadar sizlerde eleştiriyi hakediyorsunuz.İlk defa mı duydunuz karadelik,solucan deliği gibi kavramları.Bu kadar etkileyen ne sizleri çok merak ediyorum.Abarttıkça abarttınız şu adamın filmlerini...
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    İnsanların kültürlerini sen belirleyemezsin hocam. Neyden zevk aldıklarını ya da neyi izlemek istediklerini. Ben kendi açımdan anlattım. Interstellar uzay filmi, ben bu tür yapımlardan hoşlanmıyorum. Amerikan sinemasının son dönemdeki saçmalıklarından da çok sıkılmış durumdayım. X-men, Superman, Ironman, Spiderman, aman, bman....

O yüzden sinemaya gitmek istediğimde ben de genelde Türk filmlerini tercih ediyorum. Yabancı film izlemek istediğimde genelde 2000 öncesi yapımları tercih ederim. Bu benim sinema kültürümü belli etmez. Bir insanla yüz yüze konuşmadan zaten sinema kültürü var mı yok mu ahkam kesmek çok da doğru değil. Örneğin bazı insanların çok boş vakti olmayabiliyor, sinemaya gittiklerinde de sevdikleriyle hoş vakit geçirmek yetiyor onlara. Sinema bir sanat dalı olabilir, ama sanat insanlar için değil midir? İnsanı hangi film mutlu ediyorsa ona gider, bu kendi seçimidir. Kimseyi de ilgilendirmez

• Bilimsel keşiflerin önünü açtı, ilk defa bir filmde blackhole ve wormhole tasvirleri yapıldı(hemde çok iyi yapıldı), film hakkında bir tane bilim adamının kötü eleştirisi yok diyoruz sen hala sizi etkileyen neydi diyorsun.
    Müzikleriyle, senaryosuyla bu kadar kaliteli bilim kurgu filmleri her yıl çıkıyor da bizim mi haberimiz yok?
    Beğenseniz de beğenmeseniz de bilim kurgunun mihenk taşlarınndan biri oldu.
    Nolan Interstellar'la abartılsın başımın üstünde yeri var.
  • @ax +1

@Neuroxena Kusura bakma ama sen de şu sözünle o küçük gördüğün kitleden farklı değilsin benim gözümde:

quote:

...Demek istediğim 100 yıl sonra bile hatırlanacak bir sanat eseri varken...

Filmin ana konusunda detaylıca çok yazdık anlattık, o nedenle kısa bir özet geçeyim; onca yıl geçmesine rağmen halen uzay konulu / temalı film denince akla ilk "2001 Space Oddysey" veya "Solaris" gibi klasikler geliyorsa 2 sene sonra kimse Interstellar'ın adını bile hatırlamayacaktır (benzer konulu ve çok daha iyi olan Contact bugün hatırlanmıyorsa Interstellar'ın hiç şansı yok bence). Çünkü sinemanın teorik fizikle en ufak alakası bile yoktur; kurgudur, oyunculuktur, senaryodur, müziktir ve daha da genişletilebilir. Teorik fizik sadece bir temadır ve sırf bu konuya aşrı bir şekilde yoğunlaşmak filmin ana yapı taşlarındaki eksiklikleri kapatamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

Bu deliha mevzusuda acayip uzatıldı.Sanki ilk defa böyle bir durumla karşılaşılıyor.Klasik yeni nesil basit bir senaryo üzerine yedirilmiş tv karakterlerinin filmleri yıl boyunca dolup taşıyor sinema salonlarında.Bunların karşılarında da interstellar olmuyor edge of tomorrow oluyor veya oblivion oluyor.Bu konunun açılma nedeni açık interstellar'ın bünyelerde yarattığı etki.Şu konular açılınca inanın bana o dalga geçtiğiniz kitle kadar sizlerde eleştiriyi hakediyorsunuz.İlk defa mı duydunuz karadelik,solucan deliği gibi kavramları.Bu kadar etkileyen ne sizleri çok merak ediyorum.Abarttıkça abarttınız şu adamın filmlerini...

Tamam hocam bilim adamısın sen beğenmeyebilirsin biz sıradan halkız beğendik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ax kullanıcısına yanıt
    Fizikle uğraştığım için daha önce bu konular hakkında çok kitap okudum birkaç belgesel de izlemiştim bu konularla ilgili. Bilim-kurgu türünün gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olduğunu olduğunu sadece ben söylemiyorum birçok sinema otoriteri bu görüşte abarttığımı düşünmüyorum izlediğim filmler arasındaki en iyi 2 bilim-kurgu filminden birisi. Bir de klasik olarak filmden etkilenen herkesi ergen yerine koyup küçümsemişsin ama bu film öyle Alacakaranlık serisine benzemiyor Milletin etkilenmesi çok doğal bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

İnsanların kültürlerini sen belirleyemezsin hocam. Neyden zevk aldıklarını ya da neyi izlemek istediklerini. Ben kendi açımdan anlattım. Interstellar uzay filmi, ben bu tür yapımlardan hoşlanmıyorum. Amerikan sinemasının son dönemdeki saçmalıklarından da çok sıkılmış durumdayım. X-men, Superman, Ironman, Spiderman, aman, bman....

O yüzden sinemaya gitmek istediğimde ben de genelde Türk filmlerini tercih ediyorum. Yabancı film izlemek istediğimde genelde 2000 öncesi yapımları tercih ederim. Bu benim sinema kültürümü belli etmez. Bir insanla yüz yüze konuşmadan zaten sinema kültürü var mı yok mu ahkam kesmek çok da doğru değil. Örneğin bazı insanların çok boş vakti olmayabiliyor, sinemaya gittiklerinde de sevdikleriyle hoş vakit geçirmek yetiyor onlara. Sinema bir sanat dalı olabilir, ama sanat insanlar için değil midir? İnsanı hangi film mutlu ediyorsa ona gider, bu kendi seçimidir. Kimseyi de ilgilendirmez

Ben farklı bir şey söylemedim zaten sana göre böyledir ama Türk insanı olarak genellemek doğru değil. Bir de Hollywood sadece süper kahraman filmlerinden oluşmuyor ama o konuya hiç girmeyeyim en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gothmog a Maia

Bilimsel keşiflerin önünü açtı, ilk defa bir filmde blackhole ve wormhole tasvirleri yapıldı(hemde çok iyi yapıldı), film hakkında bir tane bilim adamının kötü eleştirisi yok diyoruz sen hala sizi etkileyen neydi diyorsun.
    Müzikleriyle, senaryosuyla bu kadar kaliteli bilim kurgu filmleri her yıl çıkıyor da bizim mi haberimiz yok?

Tükenmediniz bir türlü.Hangi bilimsel keşifin önünü açmış film acaba.Bilim adamları filmi beğenecek elbette adamlar film sayesinde konuya olan ilginin artmasından memnunlar.Ayrıca bu işlerde dönen lobi faaliyetlerini söylemeyelim isterseniz.Filmi eleştirenlerin çoğunluğu filmde sunulan bilimsel temelli kavramlardan çok filmin kurgusu ve senaryosunu eleştiriyor.Ortada bir başyapıt falan yok aksine ilgii çekici bir konuyu ele alan sıradan bir yapım var.Ne senaryo ne de kurgu yönünden kuvvetli.Sonundaki saçmalık bile eleştirmek için nedendir.Birde siz beğenen arkadaşlar kendi fikirlerinizi biraz paylaşın başkalarından örnekler verip filmi yüceltmeyin.Filmi beğenen kadar beğenmeyen bir kitlede var üstelik bu kitle sinema konusunda senden benden çok daha bilgili.Klasik fanlara cevap vermekten yoruldum...

• Filmi iyi yapan teorik fizik temasını başarılı bir şekilde işlemesi değil bu iyi yapan etkenlerden sadece biri. Müziklerden bahsetmeye gerek yok sanırım kurgu, senaryo, oyunculuk konusunda da bir eksiği yok. Ayrıca filme sadece teorik fizik temalı veya uzay konulu bir film olarak bakmanız yanlış, konu klişe olsa da film dünyanın sonu nasıl geliyor konusuna bambaşka bir bakış açısı getirmiş senaryosu gayet yaratıcıydı bana göre. Filmin etkisinde kalanları biraz eleştirelim düşüncesiyle yazmışsın sanırım, etkisinde kaldığım doğru fakat başarılı bir sanat eseri olduğunu görmezden gelemeyiz. İlerde belki daha iyileri çıkar bilemiyoruz ama kesinlikle 5-10 yıl sonra unutulacak bir film değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: Gothmog a Maia

Bilimsel keşiflerin önünü açtı, ilk defa bir filmde blackhole ve wormhole tasvirleri yapıldı(hemde çok iyi yapıldı), film hakkında bir tane bilim adamının kötü eleştirisi yok diyoruz sen hala sizi etkileyen neydi diyorsun.

Tükenmediniz bir türlü.Hangi bilimsel keşifin önünü açmış film acaba.Bilim adamları filmi beğenecek elbette adamlar film sayesinde konuya olan ilginin artmasından memnunlar.Ayrıca bu işlerde dönen lobi faaliyetlerini söylemeyelim isterseniz.Filmi eleştirenlerin çoğunluğu filmde sunulan bilimsel temelli kavramlardan çok filmin kurgusu ve senaryosunu eleştiriyor.Ortada bir başyapıt falan yok aksine ilgii çekici bir konuyu ele alan sıradan bir yapım var.Ne senaryo ne de kurgu yönünden kuvvetli.Sonundaki saçmalık bile eleştirmek için nedendir.Birde siz beğenen arkadaşlar kendi fikirlerinizi biraz paylaşın başkalarından örnekler verip filmi yüceltmeyin.Filmi beğenen kadar beğenmeyen bir kitlede var üstelik bu kitle sinema konusunda senden benden çok daha bilgili.Klasik fanlara cevap vermekten yoruldum...

Hay ben senin üstten bakış açını yiyeyim. her gördüğünüze de fan demekten bıkmadınız.
    Bilim adamları elbette beğenecek ha. hayır sen beğenmeyebilirsin de kendini ne zannediyorsun onu merak ediyorum.
    Adamlar filmin senaryosunu yazmak için fizik dersi aldılar. bu filmin kurgusunu, senaryosunu beğenmeyen sen hangi filmleri beğeniyorsun acaba?
    Filmin konusunda kompozisyonum var okuyabilirsin. eleştireceğim diye gülünç duruma düşüyorsunuz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.