Şimdi Ara

[Deleted] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
45.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    videoda izlediğimize göre zaten çeşit çeşit renk ve kalem kalınlığı falan
    seçebiliyorsun..
    bence de neden fazla para vereceksin ki..
    Hem servisleri falan da daha iyi olabilir..
    sonuçta burda üretiliyor..
    sen bir bak yine de bence Idemark iyi ..
  • servis olayı iyi bence en büyük problemler serviste çıkıyo burda üretiliyosaa serviside burda oh ne alaaa
  • akıllı tahtanın ingilizce tabiri smart board dur arkadaşlar
  • [Deleted by Admins]
  • hahah..
    ingilizce de smart :zeki demek
    akıllı :clever
    rica ediyoruz konuyu bu tür dalışlarla meşgul etmeyelim.
  • Merhaba Arkadaslar

Akıllı tahta konusunda size bazı detaylar vermek istiyorum. Piyasada bir cok akıllı tahta mevcut yanlız satin alırken bunu bir teknolojik yatırım olarak düşünüyorsanız fiyat konusunda basta önyargılı olmamanızı tavsiye ederim. Bu akıllı tahtalarda 3 çeşit teknoloji var. En düşüğü ve piyasada en ucuzu olarak satılan "Ultrosonic ve Infraned" dedikleri ses ve kızılözesi sinyaller işe çalışan sistem. Bunun en büyük dez avantajı, normal bir tahtaya uyguladıkları için projeksiyon isigini yansitirlar. Ayrica algilamada oldukca yavaslardir. Yani siz bir yazi yaziyorsunuz tahta yüzeyine sonra yazdiginiz sey algilaniyor ve ondan sonra ortaya cikiyor. Bu ürünler pratik ürünlerdir. İstediginiz yere tasirsiniz ama uzun vadeli siniflarda ve toplantilarda cok kullanisli degil. Ayrica icerdikleri yazilimlar ise son derece basittirler. Örnek vereyim. Mimio markasi adi altinda Cleverboard ve Idemark bunlardan olusur. Diger bir marka ise e-Beam markasi adi altinda EmkoTech ve yine Idemarktir. Bu ürünlerin yedek parcalari pahalidir. En basitinden kalemleri 100 USD kadar vardir ki bu kalemler son derece bozulmaya meyillidirler. Bu tahtadan kullandim ve hiç memnun degilim.

Diger bir teknoloji ise arkadaslarin dedikleri Smartboard tahtadir. Çift Hücre zar sistemi ile yapilmis bu tahta analog teklojiye sahiptir. Dokunarak ve kalem ile calismaktadir. Sınıf ortamına cok uygun degildir cunku yüzeyi zar sistemi ile yapildigindan hassastir. Egitim sektoru icin en buyuk dezavantaji dokunmatik olmasi. Yani cocuklar zaten dokunarak tahta yüzeyinde verim alamazlar, kalem kullanmaya aliskinlardir ve el yazilarini gelistirmek icin kalem tavsiye edilir. Bu tahtanin kalemide mevcut yanliz kalem ile yazarken elin avucu tahtaya dokunursa o zaman algilamada sorun yasarsiniz. Yani cok dikkatli olmaniz gerekiyor. Yinede Kizilotesi ile calisanlardan cok daha iyidir. Diger dez avantaji ise hücre zar sistemine sahip oldugundan mouse'un gezinme hareketini, hover ve rollover yapamazsiniz.

Son olarak geliştirilen yeni bir teknoloji mevcut. Pasif elektromanyetik tahtalar. Bunlarin en meshuru ve en yaygini İngiliz firması Promethean Activboard tahtalardir. Tamemen egitim kurumlarin gereksinimleri düşünülerek ortaya cikartilan bir ürün. Yüzey HPL'den yapili tahtanın ortasında ızgaralar olan bir sistem. Oldukca dayiniklidir. Üstelik pilsiz ergonomik mouse kalemi sayesinde cok rahat bir kullanimi var. Elektromanyetik demek hiz demek, algilama hassasiyetinin en üst yüksek olmasi demektir. Yazılım programı olan Activstudio tam manasiyla harika bir program İçerisinde 9.000'den fazla kaynak kütüphanesi var. Dinamik matematik araclari sayesinde pegel, cetvel, iletki, gönye ile yapacaginiz tüm cizimleri gercek olarak yapabilirsiniz. Kalemi cok ucuz ve ergonomik tasarim. İlköğretim birinci kademe için ayri bir yazilim programi mevcut. Promethean firması tarafından finanse edilerek hazırlananwww.prometheanplanet.com adresinden Dünyanin herhangi bir yerinden herrhangi bir öğretmenin hazirladi istediginiz brasta istediginiz dersi ücretsiz olarak bilgisayariniza indirebilirsiniz. 90.000 binden fazla aktif kayitli üye mevcut. Tahta ile beraber bir çok aksesuar mevcut. Oylama cihazlari, kablolu ve kablosuz grafik tabletler. Activwand dedikleri kalemin daha uzuncasi (Küçük öğrenciler kullanımı için veya işaretleme cubugu olarak düşünebilirsiniz). Tüm bu yan ürünler için ekstra program calistirmaniza gerek yok. Hepsi Activstudio ve Activprimary içerisinde mevcut. Oylama cihazi harika bir cihaz. Aninda sinifi test yapip sonuclari detaylarina kadar alabiliyorsunuz. Kim neyi cevapladi? Dogru yanlis orani, kac saniyede cevaplar. Özetler v.s...

www.aktifsinif.com adresinden veyawww.prometheanworld.com adresinden detayli bilgi alabilirsiniz. Aktifsinif adresinde bir rehber var. 21.YY İnteraktif Öğrenme Ortamı diye.. Okumanizi tavsiye ediyorum. Akıllı tahta almadan önce okunacak bir rehber..

Umarim faydali olur.

Selamlar

Thoksy

• Arkadaşlar Merhaba...
    Aranıza yeni katılıyorum ilgimi çekti yorumları okudum!
    bir kaç yanlış yada eksik bilgiyede rasladım akıllı tahta hakkında!
    birincisi ebam Türkiyede en yaygın ve yedek parçası en ucuz cihazıdır!
    kalemi kırılmazdır! zorunlu kalınırsa ücretsiz değiştiriyorlar!
    Bu cihazın Türkiye distiribitörü Emko Emaye yazı tahtaları A.Ş. dir ve
    emkotech adlı birde akıllı tahtası vardır. Bu tahtanın en büyük özelliği
    diğer ürünler gibi yüzeyi zayıf değildir. Ömürboyu garantilidir ve parlamaması
    içinde ipekmat bir yüzeye sahiptir. İdemarkı da emko üretiyor.
    Diğer bir özelliğide Tamamen türkce yazılımdır. İstendiğinde
    ingilizce, rusca, fransızca, arapca, ispanyolca yazılımada sahip olabilirsiniz.
    Bildiğim kadarıyla mercedesbenz, ısısan, bankasya, asfa kollejleri birçok
    devlet ve özel okulların tercihi emkotech dir ayrıca yurtdışınada ciddi
    ihracatları var! yüzeye marker kalemlede yazabiliyorsunuz. Kapaklı modelleride mevcut
    Yazılımıyla tüm programlarınızı sorunsuz kullanabiliyorsunuz! Çerçevesi mukavimdir.
    ücretsiz eğitim desteği sağlıyorlar! teknikservisleri mevcut diğer ürünler gibi sadece
    ofislerde sunum amaçlı kullanılabilen bir ürün değil Eğitime yönelik mükemmel bir ürün
    ücretsiz demo sunumları mevcut son projeleri Sivas gürün de tüm okulların sınıflarını yaptılar!
    cidden bu iş 40 yıllık geçmişi olan EMKO iyi biliyor!!!
    isteyenler bakabilirler[link=http://www.emkotek.com/]

[Deleted]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R@M -- 25 Ocak 2008; 23:25:31 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek333 -- 13 Mart 2008; 11:02:24 >
  • deeptech ipboard akıllı tahtanın tanıtımlarına katıldım. ürün gerçekten çok iyi ve smart board a göre fiyatı çok daha ucuz. arkadaşlar ben eski tip tahtaları tavsiye etmiyorum. elektronik düzeneğin tahtanın içine gömülü olduğu yeni nesil akıllı tahtalar çok daha etkili ve verimli. akıllı tahta alacakların bu firma ile görüşmeleri faydalı olacaktır. http://www.cansebilgisayar.com.tr

[Deleted]

[Deleted]

• SLm ben ben akıllı tahta satıyorum eğer almadıysanız yardımcı olabilirim
    Murat Güler
    Betek Bilişim Eğt. Ltd.Şti.
    0312 473 75 77
    0506 604 73 13
  • MERHABA ARKADAŞLAR...
    ANADOLU YAKASINDA BİZDE AKILLI TAHTA SATIŞI YAPIYORUZ DÜŞÜNENLERE YARDIMCI OLABILIRIM...
    MARKA ÖNEMLİ DEĞİL BÜTÜN TAHTALARIN ÖZELLIKLERINI VE TEKNİK BİLGİSİNİ VEREBİLİRİM İLGİLENENLERE...

FARUK AYDIN

EBRAR BİLGİSAYAR
    0216 532 35 62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsheitan -- 2 Mart 2008; 17:47:43 >
  • Selam Arkadaslar

IPBOARD ürünü Çin marka taklit bir üründür. Teknolojisi her ne kadar elektromanyetik deseler bile sonucta izgara sistemleri kalitesizdir. Biliyorum cunku kullandim bir kac ay sonra verim alamdim ve tahtada özellikle manyetik alan sorunu yaşadim. Ayrica tahta alirken donanim ne kadar onemliyse yani teknoloji acisindan, yaziliminada bakmaniz gerekiyor. Devam eden maliyetlere kalem ve yedek parçalarin fiyatlari, içeriğinin zenginliğine, gelecekteki güncellemelerin ücretsiz olup olmadiğina, aksesuar çeşitliliğine çünkü interaktif tahtalardaki amaç şayet interaktif bir ortam oluşturmaksa o zaman uzaktan kumanda oylama, tablet gibi apartalarininda tahtaya uyumlu ve ayni zamanda yazilimin icine gomulu olmasi gerekiyor. Demek istediğim tekolojik yatirim yapiyorsaniz ve eğitimin kalitesini cocuklara derse katarak artirmayi amacliyorsaniz en iyisini alin, yok gosteris icin alacaksaniz o zaman piyasada tahtanin icerisine gomulen aparatlar var onlari tercih edin, paranizi cope atmayin.

Bakin sizin icin bir rehber buldum. Bu rehberi iyi okumanizi tavsiye ediyoruM. Tahtalar hakkinda herturlu bilgi mevcut.

http://www.aktifsinif.com/site/detay.aspx?ICERIKID=cFDkEaWI0Vc=&ICERIKTIPID=mIpw1Xy1bqw=

Selam ve hurmetler

Thoksy

• quote:

Orjinalden alıntı: Thoksy

Selam Arkadaslar

IPBOARD ürünü Çin marka taklit bir üründür. Teknolojisi her ne kadar elektromanyetik deseler bile sonucta izgara sistemleri kalitesizdir. Biliyorum cunku kullandim bir kac ay sonra verim alamdim ve tahtada özellikle manyetik alan sorunu yaşadim. Ayrica tahta alirken donanim ne kadar onemliyse yani teknoloji acisindan, yaziliminada bakmaniz gerekiyor. Devam eden maliyetlere kalem ve yedek parçalarin fiyatlari, içeriğinin zenginliğine, gelecekteki güncellemelerin ücretsiz olup olmadiğina, aksesuar çeşitliliğine çünkü interaktif tahtalardaki amaç şayet interaktif bir ortam oluşturmaksa o zaman uzaktan kumanda oylama, tablet gibi apartalarininda tahtaya uyumlu ve ayni zamanda yazilimin icine gomulu olmasi gerekiyor. Demek istediğim tekolojik yatirim yapiyorsaniz ve eğitimin kalitesini cocuklara derse katarak artirmayi amacliyorsaniz en iyisini alin, yok gosteris icin alacaksaniz o zaman piyasada tahtanin icerisine gomulen aparatlar var onlari tercih edin, paranizi cope atmayin.

Bakin sizin icin bir rehber buldum. Bu rehberi iyi okumanizi tavsiye ediyoruM. Tahtalar hakkinda herturlu bilgi mevcut.

http://www.aktifsinif.com/site/detay.aspx?ICERIKID=cFDkEaWI0Vc=&ICERIKTIPID=mIpw1Xy1bqw=

Selam ve hurmetler

Thoksy

arkadaşlar oncelikle yanliş anlaşılmalar oldugu için msjımı değiştiryorum
    arkadaşlar ben ıp boardı aldıgım için memnunum 4aydır test aşamasındayız urunu kardeş dersaneme yolladım bu arada bana gelen bır yorum benim dershane oldugumu dusunmuş degilim ben ithalatçısıyım ama urunu piyasaya sureli tam anlamıyla 15gun olmadı nasıl oluyorda bir kac aydır deneyen arkadaşlarım var bilemiyorum acaba bizim ürünümüzün kopyası olmasın cunku bizim urun taklit degil orjinaldir merak eden arkadaşlar lutfen araştırsın ofisimize gelip urunu denesin memnun olmayana ben bu urunu bedavaya, montaj bana dahil uzerinede masraflarını çekme sozu veririm ben 3,5aydır para kazanmak yerine ar-ge yaptırıyorum bizim için süreklilik önemli ve sözümünde arkasındayım gelin mersine turkiyenin neresinden olursa yazım hızında kalitesinde dayanıklılığında kullanımında ve yazılımında soylediğimin aksine bir şey olursa tüm masrafınızı ben karşılayacagım ve lütfen kullanmadan kullandım demeyin ihtiyacı olan arkadaşlara yanliş bilgiler vermeyin

• Bu ürün piyasada yeni degil belki siz yeni getiriyorsunuz ama bu ürün 2005 yılından beri piyasada ve Türkiye'de. Bizdede bir örneği var istersen size bozuk tahtayi gonderebilirim. Daha önce bu tahtayi Ankara'da Bilgin Eigitim diye bir firma getiriyordu. Biz ise İsvisre'Deki Worlddidac (2006) fuarinda gormustuk ordan demo ürünü alip getirdik (Firma ismi ise Julong diye bir firma) ama memnun kalmadik. Fiyati ucuz olmasi güzel bir sey ama bu tip ürünlerde tecrube, icerik, kendini yenileyebilme önemli faktörlerdir. Cinli firmalar teknolojiye yatirim yapmazlar sadece taklit ürün yaparlar. Umarim boyle olmaz ama durum ortada. Japonlar yapsa durup düşünecegim ama çinliler devreye girince o zaman düşünmek lazim.

Vesselama

Thoksy
  • akıllı tahta isteyenler bana ulaşın telefonum 0505 251 87 13. benden ucuz hiç bir yerden amıllı tahta alamazsınız.
  • Arkadaslar

Promethean Activstudio programinin 60 gunluk ucretsiz versiyonunu asagidaki linkten indirebilirsiniz. Yanliz okul olarak sadece İngilterede bir adres yazin... yani ülke olarak UK yazin

Thoksy

http://www.prometheanworld.com/uk/server/show/nav.5409

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoksy -- 28 Mart 2008; 20:40:57 >
  • Bence aşağıdakilere göz atın, başkalarına kanıp kazıklanmayın

www.akilli-tahta.net

www.cansebilgisayar.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prowas -- 18 Haziran 2008; 12:52:42 >
  • Merhaba Arkadaslar

Promethean Akilli Tahta kullananlar icin bir mujdem var. Zambak Yayinlari Ilkogretim 1.siniftan 8.sinifa kadar tum dersleri Promethean Tahta Programi olan Activstudio ile interaktif olarak hazirladi. Gercekten super icerikler, toplam 30 CD ve Kitaptan olusan bu proje hakkinda detayli bilgisi Zambak Yayinlarindanwww.zambak.com veyawww.egitimteknoloji.com adreslerinden alabilirsiniz. Hatta bununla alakali demo da koyulmus.

Ozellikle ikinci web sitesinde liselere yonelik Crocodile Fizik - Kimya - Matematik - ICT ve Elektronik turkce interaktif icerikler hakkinda bilgi alabilsiniz. Yine Brazilya firmasi tarafindan gelistirilen ve Egitim Teknoloji tarafindan turkcelestirilen Cografya ve Biyoloji programlari videolari gorebilrisiniz. Harika programlar.

Hurmetle -

Thoksy

• slm ben bir grafikerim bu digital yuzeyler sadece yazı için midir profesyonel grafikleme ve çizim yapabilir miyiz iyi randıman verir mi diye sormak istiyorum şimdiden teşekkürler
  • kesinlikle ise yarar cunku grafik tablet kullaniyorsaniz bu interaktif tahtalar daha buyuk ve goruntulusu dolayisiyla en ayrintiya bile mudahele edebiliyorsunuz. Almadan once deneyebilirsiniz. Kullandiginiz yazilim programini yaniniza alin ve tahta ile deneyin, eminim hosunuza gidecektir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.