Şimdi Ara

[Deleted] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
45.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir müddettir bir araştırma halindeyiz. Promethean gerçekten iyi bir marka... Tercih edilebilir görünüyor. Biz yeni bir marka daha bulduk. interwrite. Görüştüğümüz kişi neredeyse tüm markaları tanıyor ve ürünler hakkında bilgisi var. Eğer eğitim için alıyorsanız bir de bu marka ile görüşün derim. Tamamıyla eğitim için hazırlanmış. (Çünkü sadece toplantı odaları için iş görenleri var, seminer salonu için 2 yıl önce araştırmıştık.) Bu da elektromanyetik teknolojsi ile geliştirilmiş.

Ben en çok kalemini seveceksiniz çünkü elektrik falan kesintisi karşı keçeli kalem ile beyaz tahta olarak kullanıma uygundur. Diğer elektromanyetik tahtalarda bu olmadığı için herşey iptal oluyor. Kalem ile yazdığınız tüm bilgileri kaydedebiliyorsunuz. Bu da dayanıklılık konusunda iyi ve yüzey garantisi var. Bilgisayarla kablolu yada kablosuz bağlantı kurabiliyor. Bir de ekipmanlarını alacaksanız illaki hepsi aynı marka olsun diye de diretmiyor, herhangi bir yazılımla kullanılabiliyorsunuz.

Bizim bu markaya yönelmemizin asıl sebebi özellik olarak zaten beğeneceğiniz ürün fiyat olarak da çok iyi. %25-30 fark var neredeyse...

Yönetime yazı yazıldı, kabul edilecektir sanıyorum... 6 ay sonra hala soranınız varsa bizzat kullanmış biri olarak da size bilgi verebilirim, ben yurtdışından kullananlarla özellikle yazıştım.

Umarım kendinize uyan en iyisini bulursunuz. Bu kadar satıcı içinde benim söylediklerim biraz basit kaçmış olabilir ama alıcı olarak epey emek verdik bari paylaşayım dedim.

Ürünle ilgili bilgileri interactturkey.com sitesinden de bakabilirsiniz...

Saygılar,
    A.Sina

• Merhabalar
    Akıllı tahtalar konusunda bende bir kaç ekleme yapmak istiyorum.

Üç çeşit interaktif tahta vardır:
    1.)Klipslerle her standart tahtaya bağlanacak kızıl ötesi/ses ötesi üniteler.
    Taşınabilirdirler. Herhangi bir beyaz tahtaya monte edilebilirler. Fiyatları uygundur. Ücretsiz yazılımla birlikte gelmektedirler.
    En büyük dezavantajları parlak ekrandan gelen, görüşü olumsuz etkileyecek ışıktır. Daha
    ucuz olmalarına rağmen sağlam ve değişken değillerdir.
    Kalemleri 100usd seviyesindedir.
    Genellikle 2 değişik ürün ve türevleri piyasamıza hakimdir; Ebeam ve mimio. Diğerleri (qboard,emkotech,idemark,cleverboard vs) bu iki elektonik sistem ve değişik tahta çeşitlerinin kombinasyonundan oluşmaktadırlar.
    Bütçesi büyük olmayanlar için en iyi çözüm sayılabilir.

2.)Dokunmatik ve parmak veya bir nesnenin baskısıyla çalışabilen çift katmanlı
    yüzeyi olan pasif tahtalar (analog teknolojisi).

Fare ile gezinme hareketi yoktur ve tam etkileşimi sınırlar. Mesela; flash animasyonlarında ve web sayfalarında kullanan “açılır menüleri” ve “rolloverları” çalıştırmaz. Analog teknoloji, dijital teknolojiden daha yavaş ve coarser çözünürlüğü daha azdır.
    Pahalı bir teknolojidir ve sert dokunuşlara karşı dayanıksızdır.
    SmartBoard bu ürün grubundaki en yaygın kullanılan markadır.

3.)Elektromanyetik teknolojide en son gelişmelerle üretilmiş sağlam ve dayanıklı
    aktif tahtalar.

Tahtanın yüzeyindeki küçük manyetik alan sayesinde, tahtanın yüzeyine çizilen her şeyi hızlı ve doğru algılayabilen kablosuz yazma aparatıyla çalışır. Bu tarz tahtalar özellikle sınıf ortamına uyum sağlar. Dijital tahtanın bazı çeşitleri, yazma aparatını çalıştıracak bir batarya/ pile gereksinim duyar.
    Kalemleri ucuzdur(15-50usd arası)

Bu gruptaki ürünlerin bir kısmı ücretsiz yazılımla birlikte gelmektedirler. Bir kısmında ücret söz konusudur.
    Promethean Activboard, Deeptech Ipboard ve Inwrite bu gruptaki markaladandır.

Ürün fiyatlarını ve detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Saygılar

http://www.dahauygunuyok.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizfeneri1 -- 5 Ekim 2008; 16:49:22 >

• alisina ve denizfeneri arkadaslarin yorum ve bilgileri icin tesekkur ediyorum gercekten aydinlatici bilgiler. Akilli tahta alirken iki boyutuna bakmaniz gerekiyor? Ucuz veya pahalidan ziyade donanim ve yazilimi. Son cikan teknoloji elektromanyetik teknolojidir ve kendisini her zaman yeniyelebilirler yani soyle ornek vereyeyim dijital ve analog telefon hatti gibi. Parmakla dokunmatik tahtalarin kullandigi teknoloji analog bir teknolojidir ve uzerinde olusabilecek herhangi bir kismi zarar, tum tahtayi etkileyebilir. Dahasi yeni bir ozellik ciktiginda siz bunu ekeleyemeyebilirsiniz yani donanimsal olarak guncelleme yapamazsiniz. Promethean gibi elektromanyetik teknoloji kullanan tahtalar dijital oldugundan dolayi her zaman donanimsal guncelleme yapabiliyorsunuz. Daha acik ve net konusayim. Mesela su anda hic bir tahtada iki kalemi ayni anda kullanamazsiniz. Sadece bir kalem veya bir parmak algilamaya izin verir ama Promethean Activarena sayesinde iki kalemi ayni anda tahtada tanitabiliyorsunuz boylelikle sinif icerisinde yarisma yapabilirsiniz veya isbirligine dayanan egitim bulmaca cozumu bosluk doldurma ornegi gibi yardimlasarak ogrencilerini tahtada kullanabilirsiniz.

Donanim cok onemli ve kullanacaginiz yil ile dogru orantilidir. Dolayisiyla alacaginiz tahta teknolojik ve dayaniklilik acisinda sizi en az 10 yil goturmeli.

Asil uzerinde duracagim noktalar yazilimlar. Her tahtanin akilli tahta yazilimi vardir. Burda Promethean Activstudio veya Activprimary diye iki yazilim uretilmis. Ilki herkes icin bir yazilim ikincisi ise kucuk cocuklar icin. 7 yasinda ki kisinin algilamasi ile 17 yasindakinki bir olmuyor dolayisiyla dugmeler arayuz gorsellik tamamen farkli tasarlanmis. Activprimary cocuklar icin harika. Gelelim yazilimin detaylarina. Oncelikle Promethean firmasi sadece okullar icin urun uretmekte ve egitim cozumleri firmasidir. Baska kurumlara ve sirketlerle ilgilenmemektedir. Yazilimi gelistiren tum ekip ogretmen veya profesyonel egitim kokeninden gelmektedir. Dolayisiyla tasarladiklari program pedegojik olarak tam egitimciler icin.

Activstudio benim gordugum kadariyla bir cok programin kismi ozelliklerini tasiyor. Mesela Power Point ozelliklerine sahip, Word text yazmalari ve duzenlemeleri mevcut, Paint ozelligi mevcut, Photoshopta kullandiginiz freehand, capture gibi ozellikler mevcut, matematikel araclar - cetvel, gonce, pergel, zar, hesap makinesi, saat, kayan yazi, explorer - perde ve spotlight, buyutec araci, el yazisini bilgisayar karekterine cevirme, 100den fazla flash komutu verebilme v.s. gibi harika ozelliklere sahip. Ayrica icerisinde 10.000den fazla ders icerigi geliyor. Bunlar arkaplanlar, koleksiyonlar, resimler, ses dosyalari, klavuz cizgileri, sekiller, cizimler, oyunlar v.s. gibi.

Bunlarin yaninda Promethean bir web sayfasi olusturdu su anda 200.000 aktif uyesi var. Bu uyeler dunya capinda bu tahtayi kullanan ogretmenlerden olusmakta. Yaptiklari dersleri direk bu sayfaya gonderiyorlar ve siz ucretsiz olarak bu dersleri (yaklasik 10.000 farkli branslarda) direk bilgisayariniza indirebiliyorsunuz.

Birde ZAMBAK yayinlari turkce icerikleri 1den 8e kadar Avtivstudio (Promethean Yazilimi) ile hazirladi. Belki goren olmustur ama harika calismalar. Buda ogretmenlerin isini kolaylastiracak hazir icerikler.

Selam ve muhabbetle

• Merhabalar arkadaşlar,
    Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Bugün ilk defa Akıllı tahta görebilmek için bir firmanın tanıtımına gittim.
    Uzunca denemeler yaptık, edindiğim bilgiler çerçevesinde değerlendirmelerim;

Akıllı tahta üç parçadan oluşuyor;
    1- Tahta (beyaz, gri basit tahtalar, firmanın verebileceği tahtayı kullanabileceğiniz gibi farklı yazı tahtaları da kullanabilirsiniz.)
    2- Projeksiyon (laptop ekran görüntüsünü yansıtıyor, ister duvara, ister tahtaya her yere yansıtır)
    3- Tahtanın sağ üst köşeye monte edilen ufak bir aparat [USB ile bilgisayara bağlanıyor ve projeksiyonun yansıttığı yüzeyi özel kalem ile dokumaya duyarlı kılıyor, projektörün yansıttığı alanı dokumantik özelliği kazandırması nedeniyle "akıllı tahta" deniyor. Yani tahta fazla akıllı değil:) ]

Dokunmatik özelliği kazandıran (tahtanın sağ/sol üst köşesine moten edilen) cihazı bir çok firma üretiyor, urada önemli olan bu basit cihazla birlikte gelen yazılıma eklenen özelliklerdir.

Temel fark ve tercih edilme özelliği bu dokunmatik özelliği kazandıran yazılımın fonksiyonelliğidir;
    - kalemle yazı yazma hız hassasiyeti,
    - ekranda yazılanları (hocanın sesini de kaydedebilecek şekilde) *.wmv, *.avi görüntüsü olarak kaydetmesi,
    - Türkçe içeriğe sahip olması,
    - kaydedilen çalışmaların mail ile gönderilebilmesi,
    vb....

Çalışmalarınızda sınırsız başarılar.

• Merhabalar
    Akıllı tahtalar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için site adresi veriyorum.
    Hemen her türlü akıllı tahta hakkında geniş dökümantasyonu bu sitede bulabileceksiniz.

http://www.akillitahtalar.com/forum

Saygılarhttp://www.akillitahtalar.com/forum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizfeneri1 -- 16 Aralık 2008; 17:12:46 >
  • Merhabalar arkadaşlar,

Bugün de farklı bir akıllı tahta modelinin tanıtımı için bir firmaya gittim. Bu akıllı tahtanın köşesinde dokunmaya duyarlı hale getiren aparatı yoktu.

Projeksiyonun yansıdığı tahtanın özelliği (2milyon nokta) itibariyle yansıyan görüntüyü dokunmaya duyarlı hale getirebiliyor.

Bu modeli IPBoard menüsü ve algılama hızı çok güzeldi, ancak ekranda oynayan *.wmv video görüntüsünü ve ekranı video olarak kaydemedi bir türlü.

Bu nedenle dokunmatik tahta (akıllı tahta dememek lazım, o zaman daha var!) benim beklentilerime cevap vermedi.

Bilginize.
  • Promethean akıllı tahta yazılımı Activstudio ve Activprimary, 60 günlük deneme sürümünü Türkiye'deki akıllı tahta kullanıcılarına sunuyor. Tüm markaların örnek alarak takip ettiği bu yazılımların profesyonel sürümünü denemek için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

http://www.aktifsinif.com

http://www.prometheanplanet.com/server.php?show=nav.16321

• Merhaba Arkadaslar

Activstudio yazilimini kullanan arkadaslara bir haber vermek istiyorum. Bugune kadar v3 versiyonunu kullaniyordunuz. BETT Ingiltere fuarinda v4 versiyonunun beta surumu olan Activsoftware Inspire Edition gorucuye cikti ve ucretsiz beta versiyonunu bilgisayariniza indirebilirsiniz.

www.prometheanworld.com
    www.prometheanplanet.com/activsoftware

• Doğru bilgi ve yönlendirmeye Emko firmasından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla
  • Akıllı Tahta Eğitim Flash'ınahttp://www.emkotrakya.com/egitim.htm adresinden ulaşabilirsiniz.
    İstenilen bölümü tektar tekrar izleyebilirsiniz.
    Özellikle okulunda e-beam teknolojisini kullanan okullar için çok güzel bir kaynak.
    Unuttuğunuz bölümleri buradan tekrarlayabilirsiniz.

http://www.idriserdemsanatevi.com/

• Akilli tahta almak istiyenlere bilgi olarak yaziyorum :

Understanding & Solutions and Decision Tree Consulting (DTC) sirketinin raporuna gore Dunyadaki akilli tahta pazarinin %92'si Smartboard ve Promethean Activboard urunlerine ait.

Smartboard Kanadali firma. 1991 yilindan beri piyasada dokunmatik ozelligi on planda. Akilli tahtayi ilk cikatan firma ve son yillarda egitime egildiler.

Promethean Activboard Ingiliz firmasi ozellikle Ingilizlerin Egitim Teknolojilerine 2000 yilinda aldiklari stratejik yatirimdan sonra ortaya cikmis buyuyen bir sirket, en onemli avantaji yalizimi. Thoksy arkadasin dedigi gibi BETT fuarinda Activsoftware Inspire Edition'i piyasaya cikardilar.

Diger tahtalar : eBeam, cleverboard, IPboard, emkoboard, hitachiboard, polyvisionboard, interwrite, tum bu pastadan sadece %8'ini nasipleniyorlar.

Kararinizi ona gore verirsiniz.
  • Activsoftware Inspite Edition beta surumunu ucretsiz indirebilirsiniz. Su anda beta oldugu icin Ingilizce. Tum tahtalar bu surumu kullanabilir.

www.prometheanplanet.com

250.000 uyeyi gecen planet'te her turlu dersi ve kutuphane iceriklerini bulabiliriniz. Dersler, temelar, weblinkler, resimler v.s.

Online egitim alabilirsiniz.

Cok yakin bir zamandawww.aktifsinif.com icerik ve tasarimi degisiyor. Sizinde payalasabileceginiz bir platform olusturuluyor.

• en iyisi q board akıllı tahta. akıllı tahta almak isteyen kurumlar veya kişiler bu kampanyayı kaçırmasınlar derim. 1 akıllı tahta alana, 1 projeksiyon cihazı hediye! üstelik piyasadaki fiyatının çok aşağısında. bunu da AVTA Teknoloji firması sağlıyor. üstelik kurulumlarını kendileri yapıyorlar. firma şu anda türkiyenin dört bir yanındaki eğitim kurumları, firmalara ve özel kişilere faaliyet göstermektedir.http://www.avtateknoloji.com.tr adresinden ürün çeşitlerine ulaşabilirsiniz.
  • Ucuz ve etkili bir akıllı tahta almak istiyorum derseniz ben sizlere yardımcı olabilirim.

Mevcut yazı tahtanızla kullanabilirsiniz. Bir projeksiyon cihazına ve akıllı tahta ürünlerine (piyasadaki lere göre uygun bir fiyata) ihtiyacınız olacak .

Masa başından fare ile yaptığınız tıklama işlemini tahta üzerinden yapabilirsiniz.

Vitamin gibi web sayfaları üzerinden hizmet veren ders araçlarının kullanımı için iyi bir çözümdür.

Bilgi almak isteyen olursa mesaj atması yeterlidir.

Ürün amatör çalışmalarımın profesyonele dönüşmesinin bir eseridir.

ANKARA içine yerinde kurulum. Uzak illere istenirse ayrıntılı kurulum desteği veririm. Kurulum sonrası sürekli desteğim vardır.

Projeksiyon cihazı temininde uygun fiyatlı ürünler temin edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedava75 -- 18 Şubat 2009; 9:20:27 >
  • Merhabalar
    Akıllı tahta almak isteyenler için süper bir fırsat
    Emko Ebeam Integral Akıllı Tahta 1300 TL + KDV
    Okullar ve resmi kurumlar kdv muafiyet belgesi getirdikleri takdirde Kdv siz olarak ürüne sahip olabileceklerdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizfeneri1 -- 13 Mart 2009; 22:05:55 >
  • www.AktifSinif.com Yenilenen Yüzüyle Yayında!

Promethean Akıllı Tahta ve İnteraktif Eğitim Teknolojileri için hazırlananwww.AktifSinif.com web sitesi yenilenerek hizmete girmiştir. Sadece ürünlerin tanıtımının yanı sıra, bir paylaşım topluluğu olarak hizmet veren yeni sitede öğretmenler ActivStudio ile hazırladıkları dersleri burada paylaşabilir ve ücretsiz olarak paylaşılan dersleri indirebilirler.

Selamlar
  • Arkadaslar ActivInspire yaziliminin Turkcesi cikti. Promethean Akıllı Tahta'nın gelecek nesil interaktif tahta yazılımı ActivInspire yazılımını mevcut tahtayı kullanan arkadaslar ucretsiz indirebilirler. İki versiyonu mevcut. Profesyonel (tahta ile beraber verilen veya ücret ile alabileceginiz bir yazılım) ile Personel (ucretsiz indirebileceginiz kisitli surum) asagidaki adresten indirebilirsiniz.

ActivInspire yazılımında bir çok yenilik var. Öncelikle tüm platformlarda calisiyor - Windows, Mac ve Linux.

Ayrica ayni yazilimda iki farkli arayüz mevcut. İlköğretim arayüzü ve Ortaogretim arayüzü.

Türkçe Karekter Tanıma - Baska hic bir tahtanin yazilimda su anda mevcut degil.

15000'den fazla kaynak kütüphanesi ve yüzlercesiwww.PrometheanPlanet.com web adresinden yine ücretsiz indirebilirsiniz.

Akıllı Sekiller ve Bağlayıcılar ile harika matematik aracları - pergel, iletki, cetvel, zar, xy orjini v.s

Flv dosyaları ve flash nesneleri için tam Adobe Flash® desteği

Hızlı durum takibi için Soru ve Cevapları Microsoft Excel® ‘e gönderme

ActivInspire Sürümünü (Türkçe) İndirmek İçin :www.prometheanplanet.com/server.php?show=nav.18022

[Deleted]

[Deleted]

[Deleted]

• unutmusum ActivInspire cift kalem kullanimini destekliyoru. Yani Promethean'in ActivArena diye Ingiltere ve Amerikada cikarttigi ve Turkiyede cok yakinda zamanda cikartacagi ayni anda iki kisinin tahtaya mudahalesi olan iki kalemi yine ActivInspire yaziliminda kullaniliyor. Burada dilerse ogretmen ogrenci icin baska bir arac kutusu acabiliyor.

Tam olarak ne demek istedigimi gormeniz icin asagidaki videoyu izleyin

http://video.google.com/videoplay?docid=-8900582085857735049
  • Okullarımızda ders araç gereçleri özellikle yaparak-yaşayarak öğrenime dayalı kaynak yetersizliği olduğu gerçektir. Bu boşluğu akıllı tahtalarla giderebiliriz kanısındayım. Öğrenci ilgi duyduğunu öğrenir, teziyle akıllı tahta ile dersler daha ilgi çekici olacaktır, diye düşünüyorum. Merakımdan olsa gerek, yakın zamanda inceleme fırsatı bulduğum Atom marka akıllı tahta oldukça dikkatimi çekti. Kurulumu ve çalışma alanının tespiti (kalibrasyonu) oldukça kolay. Kalibre kaybı yaşanmıyor. Kalemle tahtanın her köşesine sorunsuz yazılabiliyor. İncelediklerim arasında en hızlı olanı. Ayrıca kalemin dış yüzeyi özel bir plastik maddeyle korunaklı hale getirilmiş. Yazılımı tamamen Türkçe. Kullanıcının cihazı verimli olarak kullanabilmesi için video ile desteklenmiş. Türkçe yardım menüsü oldukça aydınlatıcı. Ayrıca çok zengin bir kaynak kütüphanesine sahip. Fiyat olarak da bildiklerim arasında en uygunu. Emeği geçenleri alkışlıyorum.

[Deleted]

• Promethean Akıllı Tahtaları tamamen yenilendi. Promethean her bir öğretmenin ihtiyacına ve bütçesine uygun bir çözüm bulmasını için ActivBoard seçeneklerini üçe katladı. Yeni hattın merkezinde çok özellikli, yükseltilmiş ve mevcut ActivBoard’u yerine doğrudan geçen ActivBoard 300 Pro var. Dahili hoparlörler, bütünleşik yükseltici ve iki USB portu, Çift Kullanıcı girişi ve ActivInspire Professional Edition ile ActivInspire 300 Pro sınıfı 360 derecelik eğitim ortamına çeviriyor.

ActivBoard 300 yükseltilebilir kusursuz bir platformdur. Promethean’ın sınıflarını sağlam elektromanyetik yüzey, iki adet yeni tasarlanmış, tam fare kapasiteli ActivPens ve ActivInspire Profesyonel yazılım ile donatan 300 hoparlörleri ve Çift Kullanıcı işlevini dahil etmek için ActivArena 50 yükseltme paketiyle kolaylıkla yükseltilebilir.

ActivBoard 100 çeşitleri kolay, eğitim teknolojisine ilk kez yatırım yapmayı planlayan ya da mevcut interaktif teknoloji çeşitlerini genişletmek isteyen okullar için düşük maliyetli seçenekler sunar.

ActivBoard+2: Aynı zamanda zenginleştirilmiş tasarım, sabit ya da ayarlanabilir olarak mevcut ActivBoard+2 sistemleri (entegre ActivBoard, projektör ve kurulum çözümleri) de yenidir. Her iki versiyonunun da kısa-mesafeli projektör seçeneği sunuyor – her biri sanayi öncüsü 3,000 saat/ 3 yıl lamba garantisiyle birlikte gelen ve parlak, canlı ve kristal parlaklığında görüntüler sunan PRM 20A (LCD) ya da tamamen yeni 3D PRM 25 (DLP). ActivBoard+2 (yüksekliği ayarlanabilir) ActivBoard’u alçaltmak ve yükseltmek için uygun el kontrolü ile birlikte yeni tamamen motorize ayakla birlikte geliyor ve her yaştaki ve çeşitteki öğrencilerin ve öğretmenlerin parmak uçlarına interaktif olanakları getiriyor.

ActivArena: ActivClasroom’da hareketli grup iş birliğini kolaylaştıran ActivArena iki öğrencinin aynı anda ActivBoard ile etkileşim kurmasına olanak sağlar ve yeni etkileşim seviyeleri yaratarak ve sınıfta öğrenmeyi mümkün kılar. İki adet Öğretmen ve Öğrenci kalemleri sağlanmasının yanı sıra, ActivArena Yükseltme Paketi şablon ve anında kullanım için aktiviteler içeriyor.

Daha fazla bilgi içinwww.PrometheanWorld.com vewww.AktifSinif.com adreslerini ziyaret edin.

[Deleted]

[Deleted]

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.