Şimdi Ara

Dekolte teşhircilik midir? Değilse nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başka bir forum sitesinde gördüm ve bu forumdaki arkadaşlarında görüşlerini merak ediyorum.
    Diğer forum sitesinden bir kaç görüş aldım. Tabiki bana hoş gelenlerini aldım. Benim düşüncemde aşağıdaki düşüncelere yakın olduğu için bir şey eklemeye gerek duymadım

Alıntı: Mustafaİsmail
    Din İslam ise zaten dekolte diye bişiy söz konusu olamaz. Nasıl giyinilmesi gerektiği bu dinde açıkça belirtilmiş. Yine de ben belirtilen kıyafetleri kabul etmiyorum, İslami koşullarda yaşamak istemiyorum diyen insanların farkında olmasalar da kafalarında yatan bir teşhir güdüsü vardır. Çünkü artık teşhiri engelleyici durumlar fikren ortadan kalkmıştır. Evet dekolte teşhirciliktir, inançsızlıktır, düşüncesizliktir, aklıkarışıklıktır, kendini aşağılamadır, kamu malı olmaktır, nesneleşmektir, pasifleşmektir. Show TV'de A'dan Z'ye futbol konuşulan, erkek izleyici kitlesini hedef alan iddaa programında sadece reklamları anons etmek için stüdyoda bulundurulan ve mecburi dekolte takılan zavallı seks objesi dikkatinizi çekmiştir. Bu program kadınları aşağılamanın yüzlerce örneklerinden biri değil midir? Sadece kadınları aşağılamakla kalmıyor, erkekleri de zihniyetsiz, şuursuz, aptal varlıklar durumuna getiriyor. Allah kadınlara akıl fikir versin, erkeklerin de gözünü gönlünü bu bombardımandan korusun...

Alıntı: Jedi şövalyesi
    dekolte gıyınenlerı hiç anlamam ya kardesım neden acık gıyınıyosun ki yanı bır nedenı olmalı millet baksın gözleri bayram etsin diyeee miii bana kalırsa hayır cunku bırı laf atsa oralı bile olmaz eeee peki senin derdin ne de dekolte gıyınıyosun oranı buranı gosterıyosun sonra da mıllete şuç at ya hıç gıyın me yada aşırıya kaçma üstelık aşırısı namahrem yanı bunuda ben mı soyluyecem yaaa yapmayalım evet bu yaptıkları göstermecilikten baska bır sey degıldır.....(teşhircilikten)

Alıntı: dime
    nedeni nedir anlayabilmiş değilim açıkçası neden insanlar vücutlarını başkalarının zevklerine sunar yani belki bir bayan teşhir için giymese de erkekler aman ne kadr yakışmış pek demez heralde odak noktaları biraz farklı olabiliyor. Ve bu bence özgürlük olark tanımlanmamalı evet herkes dilediğini giyebilir ama bu kuralın sadece soyunanlara işlediği bir ülkede özgürlük biraz haksız bir kelime gibime geliyor

Alıntı: mübhem
    evet kesinlikle teşhirciliktir ve teşhircilikte ruhi bir hastalıktır uzun süreli bir tedavi gerektirir ve dinimizin nezdindede bu bir haramdır erkek ve kadın içinde haramdır ne yani kendini güzel bulman için illa bir yerini açamn mı gerek ondan sonrada beni taciz ettiler ban atecavüz ettiler ederler tabi ingilterede yılda 12 bin kişiye tecavüz ediliyormuş ve suçlular arasındaki sorguda söyledikleri müşterek teranelerse tecavüzün mesulünü yine kadın olarak izhar etmiş yine sabah gazetesinde okuduğum bir yazıda giyinik haldeki bir kadına zor bir problem verilmiş oda çözmüş ama aynı soruyu çıplakken çözmesi istendiğinde şap diye oyuruvermiş yaaaa aklınızı seviyorsanız edeb ve ahlak çerçevesi dahilinde ve dinimizdeki çizgilere sadık kalarak giyinin böyle daha güzelsiniz bayanlar MÜMİN KADINLARA SÖYLE GÖZLERİNİHARAMA BAKMAKTAN ESİRGESİNLER VE GÖRÜNEN KISIMLARI HARİÇ ZİNETLERİNİ YANİ BEDENLARİNİ TEŞHİR ETMESİNLER BAŞÖRTÜLERİNİ YAKALARININ ÜSTÜNE KADAR ÖRTSÜNLER NUR SURESİ

Alıntı: pırlanta
    temel soru şudur' bir bayan neden dekolte giyer? ' işte sorunun cevabı buradadır. bayanlar ellerini vicdanlarına koysunlar ve söylesinler dekolte karşı cinsi etkilemek için giyilmiyor mu? o zaman burada teşhircilik vardır. ben başka bir amaçla giyiyorum diyen varsa merak ediyorum yazsın.

• hem de narsist teşhirciliğin ta kendisidir.bunu bazıları alenen bazıları ise saman altından su yürütür biçiminde yapıyo ama bu teşhircilikten öteyee gidemez .Herkes başörtüsü ,türban takmak zorunda değil ama giyinmenin de bir üslubu var.Mahrem yerleri göstermek ayıptır acizliktir ucubeliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burrrak1 -- 26 Temmuz 2006; 11:22:47 >
  • teşhir etmek : göstermek,sergilemek demektir (TDK),

bir şeyleri göstermek hemen kötü ilan edilemez , önemli olan neyi gösterdiği.

yukarıdaki arkadaşların mantığı şu şekilde işletilebilir:

mübhem yüzünü gösteriyor >> mübhem yüzünü teşhir ediyor >> mübhem bir teşhirci >> teşhircilik bir ruh hastalığıdır >> mübhem ruh hastasıdır.

ne oldu şimdi?

Demek ki neymiş:
    kavramlarla kavramlara kaynaklık eden kelimeleri birbirine karıştırıp laf oyunu yapmayacaksın.
    Yoksa biri gelir "logical fallacy" ini gösteriverir.

neyse efendim,
    burada tartışılması gereken, göğüs göstermek ahlaki midir?
    yani göğüs "mahrem yer" statüsüne girer mi, ne zaman?

bunları konuşmadan hemen "teşhirci!" demek , olmuyor.

bu sorulara büyüklerimiz cevap versin.

Ben sadece "hoş" olduğunu söyleyeyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Temmuz 2006; 11:34:13 >

• Teşhir'in sınırı nedir?
    Hangi uzvumuzu , ne kadar gösterirsek teşhire girer?
    Daha da önemlisi teşhir nedir?

Ne kadar kaçarsanız o kadar da tutsaksınızdır.
    Ne kadar üstünüze giderseniz o kadar özgürsünüzdür.

Bugün sadece saçları açık olan bir kadından cinsel anlamda etkilenen (uyarılan) bir kişiyi anlayabiliyorum.
    Aynı şekilde çırılçıplak bir kadını görüp bundan etkilenmeyen (cinsel anlamda uyarılmayan) bir erkeğide çok iyi anlıyorum.

Çünkü her bireyin cinsel uyarım eşik seviyesi farklıdır.
    Bu seviyeyi yukarı taşıyacak olan bireyin kendi gördükleridir,yaşadıklarıdır.

Sözün özü teşhircilik toplumdam topluma, kişiden kişiye göre değişebilecek bir olgu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu
    Aynı şekilde çırılçıplak bir kadını görüp bundan etkilenmeyen (cinsel anlamda uyarılmayan) bir erkeğide çok iyi anlıyorum.

ben öyle erkeğin alnını karışlarım
  • O zaman bir nudist kampına ya da üniversitelerimizin Güzel Sanatlar Fakültelerine gidelim.
    Alnını karışlayacağın bir çok erkek bulabiliriz. :D

Cinsel eşik seviyeniz gazetelerin 2.sayfalarından çıkan 2 boyutlu fotoğraflardan etkilenmeyle başlar ve çıkartabildiğiniz kadar yukarı çıkar...

Gerçi makinacıları anlarım.
    Üniversitede okurken bile 1 erkek başına düşen kız sayısı 0.000.... olabilir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 26 Temmuz 2006; 14:49:25 >
  • quote:

Üniversitede okurken bile 1 erkek başına düşen kız sayısı 0.000.... olabilir. :)

makinacılar zaten bu haliyle ülkeye tehdit.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sünnet Sizce Yasaklanmalı mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

O zaman bir nudist kampına ya da üniversitelerimizin Güzel Sanatlar Fakültelerine gidelim.
    Alnını karışlayacağın bir çok erkek bulabiliriz. :D

Cinsel eşik seviyeniz gazetelerin 2.sayfalarından çıkan 2 boyutlu fotoğraflardan etkilenmeyle başlar ve çıkartabildiğiniz kadar yukarı çıkar...

nudist kampında ya da güzel sanatlarda çıplaklık normal hale geldiği için uyarmayabilir.

Fakat aynı insanları 1 ay makina bölümünde okut gör bak neler oluyor.

şaka bir yana genel geçer "Cinsel eşik seviyesi" diye bir şey olduğunu sanmıyorum,

böyle bir tanım yapsak bile koşullara göre sürekli değişim gösterir.

ya da bu direkt çıplaklığın derecesiyle alakalı değildir,

bazen ahenkle danseden saçlardan etkilenirsin bazen transparan kıyafetten etkilenmezsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 26 Temmuz 2006; 14:58:56 >

• bu durum ortam alakalı biraz. sahilde birini bikinili görünce pek ilginç karşılamıyoruz. ama sokakta birini bikiniyle görsek herkes dönüp bakıcak. yani sahil ortamı çıplaklık için uygun olduğundan orada çıplaklık dikkat çekmiyor.

biz beynimize kazımışız onu daha küçüklükten itibaren
    yani böyle bi algoritma oluşmuş

while (kadin(bikini))
    {
    if (area=sahil || area=havuz) { ciplaklik_normal(); cinsel_istek(min); }
    else cinsel_istek(!min); // yani burada durum skalaya göre değişebilir
    }
  • Bunları alışılagelmiş şeylerin,veya birbirini tekrar eden,devamlı görüntülerin bir noktadan sonra zihnimizde artık dikkat çekmediğini söyleyebilirmiyiz,bir nevi şartlanmışlık,atıyorum her gün model karşısında resim yapan bir öğrenci için,veya çıplaklar kampında süreli bulunan(yani devamlı bulunduğu bir mekan olması) bir insan için aynılaşması gibi bir durum oluşabilirmi.Örneğin bu öğrenci,dışarıda bir barda dekolteli bir bayan gördüğü zaman zihni her zaman gördüklerinden bağımsız farklılaştırıyor,onu çekici bir hale getiriyor.Belirli uyarıların bir an için bizlerde belli bir eşik yaratabildiğini düşünüyorum,artan uyarı bu eşiği hareket ettiriyor olabilir.Bizlerin hareketlerini ve davranışlarınıda belirli bir eyleme dönüştüren de bu eşiğin eyleme dönüşmüş hali olabilir.Acı çektiğimizde,canımız yandığında ağlamak gibi mesela.
  • Kadının çıplaklığı bazılarını etkilemez bazılarını etkilemez,alışılmış olunca tahrik edici olmayabilir bunlar doğrudur ancak önemli olan etkileyip etkilemediği değil etkileyebilcek şekilde giyinip giyinmediğidir.Her an birini tahrik edecek şekilde giyinmek doğru değildir tabiki.
  • Bir kız sevdiği kişiyi etkilemek için bu şekilde giyinebilir bence. Bu sanırım biraz da erkeklerin başka kızlara bakmasıyla ilgili olabilir. Bence sonuçta herkes çıplak gezse kimse kimseye bakmaz.
  • islami kurallara göre giyinmek...!ne bu ya..nerde yaşıyoruz?
    bu ülkede isteyen istediği gibi giyinio.
    bakınız karafatma kılıklı oksijensiz kalmış sıcakta erimiş bitmiş zavallı düşünme özürlü insanlara...bu konu hakkında sööledikleri tekşey
    -bisss bu dünyada yanncasss öteki dünyada yanmicassss..elhamdürillah.

gyinmenin bi adabı olduğuna katılıyorum.bakınız kıyafet devrimi.orda nası giyinilmesi gerektiği belli.ancak en dekolte karşıtı diilim.abuk vücutlu insanlardaki dekolte mide bulandırıyo.ancak güzel vücutlu we kendine yakıştıran insanlarda son derece şık.

son olarak...bence bunu diil..kapalı giyinmeyi tartışmalıyız.kapalı giyinmek...insanın kendisine yaptığı eziyetten başka bişi diil we bunun eziyet olduğunu anlayamayacak iq.ya sahip insanlar bööle davranıyor diye düşünüourm..
  • İnsanların inançları için yaptıkları şeylere çamur atamassın!!!Senin "tüh şunlara cehennemde yancaklar açık saçık giyinmişler,böyle giyinemezler" diyen insanlardan bir farkın yok!!
    Forumda hiç seviyesiz insan yoktu.Bu kadar seviyesizi gerçekten şaşırttı beni.
    Laflarımıza dikkat edelim haysiyetli olalım şerefli olalım biraz!
    Burda o kadar inanan ve inanmayan insan var ve hiçbiri bu kadar seviyesizce eleştirmiyor birbirini.
    İnançsız insanlara gerizekalı diyen birine de aynı tepkiyi gösterirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homo_sapiens -- 26 Temmuz 2006; 21:19:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrem

.Bence sonuçta herkes çıplak gezse kimse kimseye bakmaz.

evet mesela tatil koyune gittigin zaman ilk gun tamam 2. gün tamam sonra bakmamaya baslıyosun cünkü herkes oyle alısıyosun..
  • Göğüs dekoltesinin, yırtmaçlı bir eteğin ... vs teşhircilikten öte kişisel bir duruş olduğunu düşünüyorum.

Peki o zaman teşhircilik ne?

Bence kadın ya da erkek tarafından önceden planlanan eylemlerin tamamı!

Teşhirciliğe bir örnek vermek gerekirse; Sharon Stone'un meşhur sorgulama sahnesinde yaptığı hareketi gösterebiliriz. :)

@vese
    Adamların günahı ne!
    Makina bölümü günahı çok olan erkeklerin bölümü. :D
  • Ben bunun teşhircilikle tam çakıştığını düşünmüyorum. Olaya psikolojik açıdan bakmak daha doğru olur.
    Bayanlara neden makyaj yaptığını neden dekolte giyindiğini sorarsanız kendini iyi hissetmek gibi bir cevap alırsınız muhtemelen. Bayanların toplumda başka türlü taktir toplama şansları erkeklere oranla az. Başkalarına güzel görünmek, ilgi toplamak, hemcinslerini kıskandırmak en büyük ego tatmin kaynağı.
    Başkasının giyimine kuşamına karışmak ta kimsenin haddi değildir. Manevi değerlerin giyim konusuna el atması doğru değil. Toplumsal yaşamda nerede nasıl giyinileceği kuralları kendiliğinden ortaya çıkar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Target Human -- 26 Temmuz 2006; 23:07:26 >
  • kadın neden teşhircilik yapar!? şeytanın günaha erkeği daha çabuk sokabilmesi için.. şöyleki kadının bu konuya kendini kaptırması için daha iyi hissetme ve ilgi çekme var oluşsal duygularının vesvese ile doruğa çıkması ile. erkeklerin kendilerine bakmalarında ki ben güzelim pisikolojisinin hararetlenmesi ile. neden bu kadar önemli kadının açılmasına sebep olunması? erkek inansın veya inanmasın bu konuda diğer günahlardan daha fazla bu konuya meyil gösterir. içkinin masa üzerinde durması ve ona bakılması günah değildir. ha keza kumar masasında duran kağıdın da bu konuda bir sakıncası yoktur, istediğin kadar bakabilirsin. onu eline alıncaya kadar geçen zamanda nefsine hakim olabilirsin. ama göz düşüncenin daha önünde nefsin isteklerine geçebiliyor. islamın buna cevaz vermemesi erkeğin günaha rahat bulaşması ve çabucak işlenmesi şeytanın kadınlara bu konuda kendilerini iyi hissettirmesini sağlıyor.. sanki özgürlükmüş hissi!! çok ilginç erkeğin sadece beline hitap etmenin ne gibi bir özgürlüğü olabilir.

aslında şu konuda bir başlıkta tartışılmalı. kim özgür? nefsinin her dediğini yapan mı, hayır bunu yapmayacağım diyen mi?

• etklenmek istemedigin halde etkilenecegin birşeye bakıp sonra bu kadın teşirci örtün bunu demek hadini bilmezlikten başka birşey deil.
  • Teşhir = Cinsel Reklam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.