< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Yazdıklarından kafanın çok karışık olduğu anlaşılıyor. Kendinin ne durumda olduğunu çözememiş, sadece içini boşaltmak istemişsin. İçinin biraz boşaldığını varsayarsak şimdi biraz mantıkla yaklaşalım. Mantıkla nasıl yaklaşacağız peki? İlk önce hazır olduğundan emin ol, sakinleş. Kendine içecek bir şey hazırla ve dikkat dağıtıcı olmayan bir mekana geç. Kalem kılıçtan keskindir, bir kalem ve bir kağıt al. Cümle kurarak düşünmeye başla. İçini o kağıda dök ve kesinlikle kağıdın sonuna kadar zorlayarakta olsa yaz. Kafanın boşaldığını hissedeceksin ve sorunun nerede olduğunu daha net görebileceksin. Bunu yaptıktan sonra aşağıdaki yazdıklarımı oku, yazmadan okumamanı tavsiye ederim. Uzun zamandır başarı duygusunu tatmamış gibisin. Sanki üst üste başaramamış başaramamış ve tekrar başaramamış gibi. Bu seni doldurmuş ve pes etmeye yaklaşır gibi olmuşsun. Fakat pes etmek istemediğinden ötürü bu duyguyu pek takmamışsın. İlk önce bu durumdan bahsedeyim. Üst üste başaramama duygusundan. Biliyor musun bende yaşıyorum, sende, ve herkes... Bu grafiğin dip nokta ve öyle devam ettiği yerlerden birisi. Ben bu başaramama duygusunu grafikten yola çıkarak şöyle çözüyorum. Grafiği önümde hayal ediyorum ve inceliyorum. Aşağılarda bir yerlerde grafik dip yapmış ve öyle de devam etmiş. Fakat sonra yavaş yavaş yükselmeye - yani başarmaya - başlamış, biraz yukarılarda takılmış sonra dalgalanmış sonra bir daha aşağı bir daha yukarı... Böyle dalgalı bir grafik var. Bu grafikten yola çıkarak o dip noktasını pek takmıyorum ve diyorum ki kendime "sabret, biraz sonra grafik yükselecek ve başaracaksın". İşte düşünülmesi gereken şey bu. Başaranlar o dip noktasında sabrederek başarmayı bekleyen ve pes etmeyenler oluyor genelde. Sende böyle düşünebilirsin. 16.15 net yapma mezvusunda ise şöyle düşün. Benim gerçek netim, gerçekten ne? Yani o 16.15 yaptığım denemeye yks günü girseydim yine aynı sonuç gelir miydi? Eğer ki gelirdi dersen üzülme boşuna demez ve derdim ki: bu üzüntü duygun gayet normal ve üzülmelisin de. Önemli olan bu üzüntü duygunu kullanma biçimin. Bu üzüntü duygun bir enerjidir ve 2 seçenek var. Ya yatakta ağlayarak ve çökerek bu enerjiyi atmak. Diğeri ise daha sıkı bir şekilde çalışmaya başlayarak atmak. 2. seçenekten yana olmalıyız. Fakat ben 16.15 netinin senin netin olduğunu düşünmüyorum. Buna üzülürsün sadece kendini boşuna yıpratmış olursun. Kendini yıpratmak her zaman kötü değildir fakat bu kötü olan yerlerindendir. O yüzden bazı şeyler düşünülerek değil düşünülmeyerek çözülür de ve o üzüntü duygusunu eğer ki gerçek netin değilse takma ve çalışmaya devam et. Denemeyi çözmek istemiyor olabilirsin. Her gün girdiği denemeyi çözmek isteyen insanları değil kendini görmen gerekir. Kendini dinle, o insanları değil. Kendin her gün deneme çözmek istemiyor mu? Çözme. Bu kadar. Duygularını zorlayamazsın. Bunu normal kabul etmelisin. Normal kabul etmeye başladığın an değişmeye başlarsın. Fakat buradaki tehlike bu durumun rehavete götürme riski. Kesinlikle rehavete sokmamalı bu durum. Sadece "bugün vücudum hazır değil çözmek istemiyorum fakat en kısa zamanda geri dönüşü yapacağım" demen lazım. Dediğim gibi duygular zorlanmamalı. Anormal olmayan bir durumu anormal kabul edersen anormal olursun. Deneme netlerinin yükselmemesi konusu. İşte bir sinyal. Nasıl ki bir ampul devresinde anahtar açık olmasına rağmen ampul yanmıyorsa bu devrede bir sorun olduğuna işarettir. Aynı buradada çalışmana rağmen netlerin yükselmiyorsa bu da bir soruna işarettir, bir çelişki var ortada. Aynı mantık. Burada sorunu teşhis etmeli ve bulmalısın. Bunun yolu soru sormaktan geçer. Doğru soruları bulmalısın. "Netlerimin yükselmemesinin sebebi ne?" "Çalışma sistemimde neyi eksik yapıyorum?" "Başkalarının netleri artarken benimkiler neden artmıyor?" Bu sorulara cevap bulamazsan internetten bu işi doğru yapan insanlardan yardım alabilirsin. Mesela ben milet akademiden çok yararlanmıştım, koçlukta satıyorlar, bakmalısın bence. Bunları yaptıktan sonra da netlerin yükselmiyorsa devredeki sorunlu parçayı hala bulamamışsın demektir. Hemen bulmaya da çalışma çünkü sırf bu çalışma tekniklerini doğru yapabilmek için insanlar yüzlerce video bile çekebiliyor. Biraz zaman ayırmak lazım. Hedefinin 5 bin olması seni motive ediyorsa güzel. Fakat hedefi yüksek koyup motivosayonun düşme tehlikesi var. Her zaman yüksek hedef iyi değildir. Belki 5 bin yerine 50 bin seni motive edecek. Bunu teşhis etmelisin kendinde. Çok yüksek hedefler koymak beni korkutarak motivasyonumu mu düşürüyor yoksa beni daha çok mu kamçılıyor? Mesela beni yüksek hedef daha fazla kamçılar. O hedefi başardığımı düşünürüm ve o gazla daha fazla enerji bulurum. Ama kimisini de korkutur yüksek hedefler, kalemi tutamaz belki. Bunda, çoğu yerde yerde olduğu gibi, kendine danışman gerekir. Ne anlık gazımıza tam güvenelim ne de başaramama duygumuza, stabilite güzeldir. Yola devam, kolay gelsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan Celal -- 12 Ekim 2025; 11:8:5 > |
|