Şimdi Ara

Değişken türü problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle php konusunda çok yeni olduğumu ve bu mesajı yazmadan bir çok sitede arama yapıp söylenenleri denememe rağmen problemi çözemediğimi belirtmek istiyorum. Yapmaya çalıştığım şey bir siteden basit bir veriyi almak ve matematiksel olarak işlemek. Fakat aldığım veri sanıyorum sayı değil de metin gibi görünüyor. Ama bu sadece benim istediğim sitede oluyor. Diğer siteleri denediğimde problem yok.


    Aşağıdaki kodu yazarak sayfadan benim istediğim "25.251" verisini alıyorum ve 2 ekleyerek sayfaya "27.251" yazdırabiliyorum. Ama adını vermek istemediğim başka bir siteden aynı şekilde örneğin 49.000 değerini alıp yazdırıyorum. Bu değere örneğin "5" eklemek istediğimde sonuç "5" olarak çıkıyor. gettype() yaptığımda türünü string görüyorum. doubleval(), int() vs. söylenen bir sürü şeyi deniyorum ve sonuç olarak değişken istediğim türe, örneğin integer'a dönüyor ama bu kez de değeri sıfır olarak yazdırılıyor. Bu problemi anlayıp çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    <?php 
    $site = 'http://www.law.cornell.edu/cfr/text/14/25.251';
    $icerik = file_get_contents($site);
    preg_match_all('@page-title">14 CFR (.*?) - Vibration and buffeting.</h1>@si',$icerik,$fiyat);
    echo $fiyat[1][0];
    echo $fiyat[1][0]+2;
    ?>







  • siteyi yaz bakalım bi.
  • Cevap vermeye üşeniyorsanız zahmet etmeseydiniz keşke. @overpSkpt sorunu çözememe yardımcı oldu sağolsun. Gerek kalmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.