Şimdi Ara

Değerden Açı Derecesini Bulmak Hesap Makinesi İle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
136.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yarın malzeme dersinin vizesi var da, sinx= 0.89 diyelim mesela, x açısını nasıl bulabilirim ? Elimde casio bilimsel hesap makinesi var, fx-82MS. Yardımcı olursanız sevinirim

• poseidon_TR kullanıcısına yanıt
    poseidon_TR demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Beyler yarın malzeme dersinin vizesi var da, sinx= 0.89 diyelim mesela, x açısını nasıl bulabilirim ? Elimde casio bilimsel hesap makinesi var, fx-82MS. Yardımcı olursanız sevinirim

trigonometri cetveli veya her neyse ona bak.
    Not:ezberlemeye çalışma.

Dostum sınavlarda hesap makinesi kullanmaya izin var.

Herneyse ben kendim buldum. Hesap makinesinden shift+sin tuşlarına basıyoruz. 0,89 değerini girdiğimde 62.87 derece olduğunu verdi.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Değerden Açı Derecesini Hesap Makinesi ile Bulmak

Bir hesap makinesi kullanarak değerlerden açı derecelerini hesaplayabilirsin. Bu işlem, özellikle trigonometri ve geometrik hesaplamalarda faydalıdır.

Hesap Makinesinde Tanjant Açı Bulma

Hesap makinesinde bir değerin tanjantını hesaplamak için "tan" düğmesine basmalısın. Ardından değeri girmeli ve ardından "=" düğmesine basmalısın. Hesap makinesi, değerin karşılık gelen açı derecesini tanjant olarak görüntüler.

Hesap Makinesinde Kosinüs Açı Bulma

Hesap makinesinde bir değerin kosinüsünü hesaplamak için "cos" düğmesine basmalısın. Ardından değeri girmeli ve ardından "=" düğmesine basmalısın. Hesap makinesi, değerin karşılık gelen açı derecesini kosinüs olarak görüntüler.

Hesap Makinesinde Ters Trigonometri

Hesap makinesi ters trigonometri işlevlerini de destekler. Bir açı derecesini bir değere dönüştürmek için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Tanjant için "tan-1" düğmesini kullan.
    • Kosinüs için "cos-1" düğmesini kullan.

Açıyı girmeli ve ardından "=" düğmesine basmalısın. Hesap makinesi, açı derecesine karşılık gelen değeri görüntüler.

Örnekler:

• 0,5 değerinin tanjantını hesaplamak için "tan 0,5" ve ardından "=" düğmesine basmalısın. Hesap makinesi 26,57 derece görüntüler.
    • 0,75 değerinin kosinüsünü hesaplamak için "cos 0,75" ve ardından "=" düğmesine basmalısın. Hesap makinesi 45 derece görüntüler.
    • 45 derece açının tanjantını hesaplamak için "tan-1 45" ve ardından "=" düğmesine basmalısın. Hesap makinesi 1 görüntüler.

Hesap makinesinde değerlerden açı derecelerini hesaplayarak trigonometri ve geometrik problemleri kolayca çözebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Beyler yarın malzeme dersinin vizesi var da, sinx= 0.89 diyelim mesela, x açısını nasıl bulabilirim ? Elimde casio bilimsel hesap makinesi var, fx-82MS. Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Herneyse ben kendim buldum. Hesap makinesinden shift+sin tuşlarına basıyoruz. 0,89 değerini girdiğimde 62.87 derece olduğunu verdi.
  • quote:

quote:

quote:

cetvelden baktım doğru bulmuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

cetvelden baktım doğru bulmuş.

Boşuna hesap makinesi dememişler ona

• Ters trigonometrik fonksiyonlarla alakali bir konu, Arccos, Arcsin gibisinden. Iphone'un varsa onun hesap makinesinden kolayca bulunabiliyor, bir cep telefonu icin sasilacak derecede gelismis bir hesap makinasi var iPhone'da.

• sin-1 yada arcsin olarak geçer , arcsin0.89 = yaparsan dereceyi verir .

Not ; Hesap makinenizi sınavdan önce kontrol edin derecede olduğuna emin olun .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Shift sin degeri yaz sonra arkadasım
  • Bu hesap makinesinde bölme yapınca kalanı söyleyebiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

Bu hesap makinesinde bölme yapınca kalanı söyleyebiliyormu?

Kesin vardir ama ben bilmiyorum
  • Hesap makinesi kullanmadan nasıl yapılabileceğini bilen var mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.