Şimdi Ara

Değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tek bir karakteri kasmamız ne kadar sürer?
    Endgame seven oyuncuyum. Bu nedenle kısayoldan level kasmayı severim. Endgame görmem ne kadar sürer? (son seviyeye gelmesi ve gear ayrı ayrı yazılırsa sevinirim. Endgame başlayabilecek iyi bir gear kastediyorum, en iyi şeyleri değil. Süreleri tahminen verebilirseniz sevinirim.). Örnek günde 3-4 saat oynasam alacak vakit..

Server seçimi ne olmalı? Türkiye?, eu?, us?

Bu kadar vakit ayırmaya değecek bir oyun mudur? (Lütfen sevmediğiniz şeyleride yazın varsa eğer. Fakat endgame sevdiğimden oraya kadar kasıp hayal kırıklığı yaşamak istemem.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 3 Kasım 2013; 2:30:02 >

• Şu an event olmadığına göre 65 olan maksimuma ulaşman 1-2 ay sürer , set konusunda sıkıntı çıkmaz oyun artık bol bol veriyor 65 oluncada battle medal setini yine 1 ayda yaparsan o setlede istediği en iyi set hangisi ise ona ulaşırsın yani 1-2 ay 65 lvl olursa 1 ayda da battle medal set takılarını bitirirsin en kötü . Yalnız günde 5-6 saat en az oynaman gerekir bunun için . Server konusu tercih meselesi Eu içerisindeki herhangi bir server olabilir , Us oynama ping problemi yaşarsın , Eu için değişik dillerde hizmet var Türkçe'de yeni dahil oldu bunlara .

Şuanda İddialı bir söz olmasın ama piyasada bulunan oyunlar içinde bir şeyler elde ettiğini hissetiğin ve bunun PVP'de zevk verdiği nadir oyunlardan birisi , popülasyonu ne az ne çok olan bir server seçmeye bak mesela bir Alman Thor server çok kalabalık , bizim Türk serveri ise popülasyon düşük çoğalır mı zamanla göreceğiz , dengeli bir sunucu seç . Ayrıca çevre ve arkadaşın olmazsa bu oyun çekilmez aklında olsun .

Vakit ayırmaya değecek bir oyun mu dersen MMORPG tarzı ve günde insanın zamanını 2-3 saaten fazla alan bütün oyunlar vakit kaybından başka bir şey değildir bence , bir nevi beyinleri uyuşturuluyor fikir üretmesin hatta daha doğrusu itaatsizlik etmesin diye bu tip zaman öldürücü aktiviteler ile uğraştırıyorlar . Ama bu faktörü görmezden gelirim dersen eskiden çok zaman alan bir oyundu lakin son patchler ile biraz düzeltilip o Güney Koreli oyuncu mantığından çıkarıldı ve aşağı yukarı oynanabilir bir seviyede şuan . Günde 3-4 saat gerçekten yapacak daha iyi bir şeyin ( Spor , kitap , iş, aile vb.. ) yoksa yada bir takım engeller varsa başka aktivitelere o zaman Aion Dünyasına hoşgeldin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perosma -- 3 Kasım 2013; 17:34:59 >

• Geceleri bir kaç saat oyunda kafa dağıtmayı seviyorum. Açıkcası 1 senedir mmo oynamıyordum (öncesinde 11 yıllık bir geçmişim var).
    Vakit elbetteki değerli, bu yüzden değecek birşeye gitmesi gerekiyor. Karakteri kastıktan sonra "bu oyun olmamış bırakayım" deme gibi bir lüksüm yok malesef. Bu nedenle başlamadan önce biraz araştırmam gerekiyor.

Şuan takıldığım bi kaç oyun var. Ogün canım neye girmek istiyorsa ona giriyorum (Scrolls, cs:go ve marvel heroes). Haliyle uzun süre mmo oynadığımdan bunlar kesmeyebilir. 3 üne farklı günlerde vakit ayırana kadar, sabit birşeye vakit ayırmak daha akıllıca geliyor. Günde 3 saat aion için yeterli değilse, pek işime gelmez. Kafa dağıtmak için oynamayı düşünüyordum (iş olsun diye değil).
    Pve pek sevmem, pvp oyuncusuyumdur daha çok. Aion a ilk çıktığında başlamak istemiştim fakat başka bir oyuna vakit ayırdığımdan deneme fırsatım olmadı. Şimdi değermi değmezmi buna kesin karar verebilirsem başlayacağım =).

arkadaş çevresi yok malesef ama başladığım hiç bir oyunda olmadı. Gözüme kestirdiğim iyi bir grubun içerisine kısa zamanda girerim :P. Pvp ile ilgilendiğimden, kendini gösterme konusu pek kolay oluyor.

• Ne zamandır bakmak aklımda benimde istersen birlikte başlayabiliriz ancak ben türk serverinda oynamam çeşitli nedenlerden dolayi:)

http://truly-free.aiononline.com/

ben burdan indirmeye başladım forumun burası ölmüş kimse en ufak yardım etmiyor 20kişi bakmıs nerden indircegini yazan yok. diger konulardaki linkelr ya acılmıyor yada türkce server geliyor. o server tek mi yoksa hem eu hem tr cevap yazan yok deneyip ögrencez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 3 Kasım 2013; 15:55:32 >

Server kısmı benim için önemli değilde, vakitlerimiz uymaz büyük ihtimal. Geceleri 00-03 arası takılmayı düşünüyorum çünkü. Birde değer mi değmez mi emin olamadığım için, bi anda bırakıpta ortada bırakmak istemem kimseyi =).
  • türk serveri alman serveri veya fransız serveri hiç farketmez hepsi avrupa sunucusna bağlıdır. ve oyunu ndirceğiniz yer resmi aion sitesidir. türkçe siteden indirip yabancı sunucudada oynayabilrsiniz. ayrıca türkçe serverimiz gayet elittir. çoluk cocuk yoktur.
  • Eğer hardcore mmorpg oynayamıyorsan hiç başlama çünkü zor gelecek.Ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi fazlaca zaman ayıramayacaksan hayır.Perosma gerekeni yazmış zaten.Benim diyebileceğim şey Aion kafa dağıtmak için oynanabilecek bir oyun değil.Malesef bir yerden sonra bağımlılık ve hırs yaptırıyor.Oyunda çok fazla skill var hepsine tıklayarak yetişmen mümkün değil.Hatta melee classlarda bir yere gelebilmen için mousunda extra tuşlar falan olmalı.Pingin az olmalı falan filan.Pvp seviyorsan piyasada bulabileceğin en iyi pvplerden biri aionda var.PvP adına her türlü etkinlik var ondan şüphen olmasın.Yani sonuç olarak eğer ben işten/okuldan gelip kafa dağıtmaya 2-3 saat oynar giderim diyorsan başlaman hata olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 3 Kasım 2013; 17:29:18 >

Atladığımız birşey olabilir diye altını çizmek istedim. Kısa vadede eğlendirmesini beklemiyorum zaten. Günde 3 saatde olsa, eninde sonunda karakterimiz kasılacak, itemlar tamamlanacak. Ondan sonra eğlendirecekse beni hiç sorun değil. 2 ay yerine 4 ay sürsün kasmam önemli değil. Hatta aylık ödemesiyle süreyi kısaltabiliyorsam (fazla oynayarak değil yanlış anlaşılmasın) aylık ödemeleride sorun olmaz.
    Benim için en önemli şey 3-4 ay sonunda karakterim bittiğinde, beni eğlendirecekmi (kısaca değecek mi) bunlar önemli.
    Skill sayısıymış, zorlukmuş önemli değil bunlar. Mmo geçmişi olduğundan alışkınım.

tekrar teşekkürler.
  • Oyun çok detaylı lvl 46 ya kadar zor kasması açıkçası lvl'ında olan adam bulmakta zorlanabilirsin. 46 'dan sonra dred etkinliği başlıyor hem Aybss Point( karşı ırkı öldürdükçe gelen puan , hem xp , hemde item yapabiliyorsun) bu etkinlik günde 3 kez oluyor sanırm 60 tan sonra kalkıyor 46 -60 arası var. Günde 3 kere girebilmen için premium alman lazım . Dungeon olayı güzel oyunda kendine kemik bir kadro yapabilirsek çok zevk alırsın varsa oyun olarak zevklerinin uyuştuğu bir arkadaşın beraber başlayın derim oyun sürekli grup kurmaya ve grupla görev yapmaya teşvik ediyor. Solo oynuyacaksan aşırı sabırlı olman lazım. Solo karakter olarak Cleric ve Spiritmaster öneririm başkasına muhtaç kalmadan kendi kendine yetebilirsin açmanı önermeyeceğim joblar ise Templar , Gladiator , Sin . Bunları kasması kat kat daha zordur ve partiye ihtiyaç duyan karakterlerdir. Aşırıda itemin ve düşük ping lazımdır. Job seçimi oyunda çok önemli oyunu severek yada nefret ederek oynamanda önemli etken olacaktır. Uzakçı karakterler her zaman avantajlı bu oyunda aklında olsun ona göre seçimini yap. Türk server'ının ana pc almanyada sanırım o yüzden ordada ping aynı öteki serverlarla ama şu var herkes Türk olduğu için senden daha düşük pingle oynayan açık ara olarak oyuncu olma olasılığı daha az. Ama ben MMORGP oyunlarında Türk serverlarına pek sıcak bakmıyorum. Edindiğim deneyimlerden dolayı.

• Templar veya sin düşünüyorum. Henüz araştırma aşamasındayım. Sağda solda bakınıyorum.
    Az önce twitch de "sin" için elyos olmaz muhabbeti vardı. Diğer tarafta bir buff varmış, onunla ani hasar daha yüksek oluyormuş.http://www.aionarmory.com/spell.aspx?id=927 bahsedilen şey bu skill mi acaba? yani her 10 dakikada 1 kullanılan birşey anladığım kadarıyla. 10 dakika için diğer tarafta kasmaya gerek yok o halde.

Neyse başa döndüm yine. Templar sin arası gidip geliyorum =). Tempları sevmiştim aslında fakat şu yorumu yazmışlardı "Templar templar işte. Her yerde iş yaparsın". Sin için ise "yetenekli değilsen bulaşma, aksi halde trollden farkın kalmaz".
    Sırf bu cümle yüzünden araştırdığım templardan vazgeçtim gibi bişey :P. Tabi pvp sini araştırmam gerekiyor. Belkide istediğim gibi değil sin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

Templar veya sin düşünüyorum. Henüz araştırma aşamasındayım. Sağda solda bakınıyorum.
    Az önce twitch de "sin" için elyos olmaz muhabbeti vardı. Diğer tarafta bir buff varmış, onunla ani hasar daha yüksek oluyormuş.http://www.aionarmory.com/spell.aspx?id=927 bahsedilen şey bu skill mi acaba? yani her 10 dakikada 1 kullanılan birşey anladığım kadarıyla. 10 dakika için diğer tarafta kasmaya gerek yok o halde.

Neyse başa döndüm yine. Templar sin arası gidip geliyorum =). Tempları sevmiştim aslında fakat şu yorumu yazmışlardı "Templar templar işte. Her yerde iş yaparsın". Sin için ise "yetenekli değilsen bulaşma, aksi halde trollden farkın kalmaz".
    Sırf bu cümle yüzünden araştırdığım templardan vazgeçtim gibi bişey :P. Tabi pvp sini araştırmam gerekiyor. Belkide istediğim gibi değil sin.

Sin de tempar da bizim ulkemizde oynanacak karakterler degil. Iyi bir oyunculukla bile ping yuzunden bir yerden sonra tikaniyorsun. ozellikle sin oynamak mumkun degil 80-150 arasi degisen pingde.

Templar ise birkac karakter sinifi haric adam kesemeyen ama kendisi de olmeyen bir char. bana kalirsa zevksiz.

• 80-150 ping arası nasıl oynanmadığnı anlayamadım. 100 pingle fps sorun bile çıkartmıyor.
    Buradaki ping farklı mı? Bildiğimiz ms ise 100ping = saniyenin 10 da 1 i oluyor. Farzedelim karşıdaki adamda 50 ping var, bizde 100. Aramızdaki fark saniyenin 20 de 1 i kadar. Bu hesapla 20 de 1 benden daha erken görüyor diye benden önde mi oluyor?
  • templar playerlık ister agro yani mobu üstünde tutmayı başaramassan çok laf yersin ama dungeonlardan en çok ekmek yiyen classlardan birisi 1v1 de rangerları çok rahat küstürebiliyor. Sin ping 60 dan fazla ise oynama herkes bunu diyecektir sana anlık chain yani birisini atmadan ötekini atamıyorsun öyle skiller var birde ping yüksek olunca hızlı rune kazıyamassın delay dan dolayı rune kazıyan skiller var rune kazıyan skill ne kadar sık atarsan o stacklanıyor en sonunda patlatınca 2-3-4 k damage atıyorsun bir anda

peki şöyle bir soru sorayım o halde. Pvp de tek başıma gezebileceğim birşey var mı? (dediğim gibi oyun saatlerim biraz problemli o yüzden her an grubum olamaz. Tek başıma oynuyorkende sıkılmayayım istiyorum)

Ayrıca iyi bir oyuncunun fark yaratabileceği birşey var mı? varsa neden?

teşekkürler =)
  • Önce hangi sunucuda oynamak gerektiğine kadar vermelisin. Şuan için Türk sunucusunda özellikle elyo tarafında oynamak tamamen zaman kaybı gibi görünüyor. İlla Türk sunucusunda oynayacam dersen asmo tarafına geç. Asmolar bu sunucuda oyunun kontrolünü tamamen ellerine aldılar. Elyo tarafında ise günlük görevlerde bile emekli kuyruğu gibi kuyruklar oluyor. Ben senin yerinde olsam gider Nexux yada Anuhart gibi çok eski olmayan ve oyunun artık rayına oturduğu sunucularda oynarım.
  • Sınıfımı bulursam, server seçimini aniden yaparım diye düşünmüştüm :P.

Türk ve elyos tarafı cidden zaman kaybı mı? Hani bir ihtimal asmo tarafı kalabalık diye burada açmayı düşünebilirdim. Fakat abartmıyorsan ve o kadar kötüyse (zaman kaybı olacak kadar). Şimdiden vazgeçeyim. Zaten asmo eziyorsa türk serverında, asmo da oynamaya hiç gerek yok. Bir rekabet yoksa çekilmez. Diğer taraf eziliyor eğlenceli olur diye düşünüyordum ama zaman kaybı olacağını düşünmemiştim.

Kasmasıda gözümde büyüyor açıkcası. Twitch de oynayanlara biraz sordumda, düşündüğümden daha uzun süreceğini anladım. Sanırım hiç başlamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 4 Kasım 2013; 2:02:43 >
  • öncelikle sözlerime en yeni server Zubaba da asmo sin olduğumu belirterek başlayayım,Aion artık günde 3 saatlik oyunla bi yerlere gelinecek hale getirlmiş, lvl kasarken olmasa bile (sonuçta lvl kasmanın sınırı yok ben 10günde 65 oldum :( ) l65te battle medal seti dizdikten sonra oyunda yapacak pek bişey kalmıyor,sen de 2 haftada deilde 1buçuk ayda 65 olursun setide 15günde deil de 1 ayda alırsın o olur en fazla..

server olayına gelirsek ben eski serverlarda oynamanı tavsiye etmem,çünkü adamlar item olarak aşmış durumdalar, aionun yapsınında 1 sonraki pathc için hazırlık gerekiyor , ve adamlar 4.0 öncesi müthiş hazırlanmışlar full ap setleri +13 basılmış bütün soketler complex manastone lar takılmış durumda , bu adamları bm setiyle dövmek ztn imkansıza yakın derecede zor :) o yüzden burayı tavsiye ederim, en iyi oyuncuda da bm set var sıkıntı yok yani ben daha full seti +10 lamış adam görmedim henüz , benim silahın 1i +10 chest +10 sadece, sıkı da kasıyorum yani ...

class seçimine gelirsek , ortalama 100 pingle oynuyorum ve bu pingle sin oynamak cidden çok zor , ama imkansız deil, ping 80-e düştüğü zaman ztn akıyor ,sin hide dan çık vur öldür bi class deildir ,oynaması en zor class kendi fikrim, çünkü target takibi gerektiren tek class,asmo ve elyo arasındaki farka gelcek olursak ben elyo sini daha çok seviyorum 1.5yıldan fazla elyo oynadım ve + %100 attack buff ı yerine +2 extra magic resist skili benim daha çok işime geliordu ,ama cd leri 10dk olduğu için öyle aman aman bi fark yok istediğin tarafta oyna ,templar mı sin mi dersen , kesinlikle templar derim , item yapana kadar 2side çok ezik classlardır ,templar gerçekten çok aşırı sağlam ve vurdumu yaran bi class , 3(dp ile 4) ayrı adam çekme skili stun skilleri , ve en önemlisi yere düşünce açılan breakpower ayırır ^^ tavsiyem 2 classında pvp wideolarını izle hangisi sararsa onu oyna, aionun pvp si gerçekten çok iyi çok memnun kalcaksın,tek sorun işte çok hile yapan var benim en büyük sıkıntım o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BladeOfChaoS -- 4 Kasım 2013; 3:21:59 >

• Bende oyunda 85 ping görünüyor ama illaki bu pvp lerde vs. 100ü buluyordur diye hesap yaptım. Oyunlar konusunda kendime güvenirim yani :P. O yüzden oynaması zor bi sınıfmış vs. bunlar benim için hiç önemli değil. Yeterki iyi oynadığımda fark yaratabileceğim birşey olsun. Yani her oyunda oynaması basit ve op sınıflar vardır ve bol bol açılır bunlardan. Onları tokatlayabileceğim birşey, tek başıma gezerken eğlenebileceğim birşey her zaman iyi olur benim için.
    Twitch de bard felan dediler ama onu araştırınca 1vs1 de iyi olmasına rağmen pvp de gezilemeyecek birşey olduğunu gördüm. Duel için eyvallah.. Fakat gezerken sıkıntıymış sanırım.

yer gök engineer miş (niye anlamadım. Op midir bunlar? op ise ve oyunda bol bol bol varsalar, bunları tokatlayabilirmiyim seçtiğim sınıf ile :P ).

Soruyada kisa ve net bir cevap vereyimde trollemis olmayayim; aion hardcore oyuncular icin piyasadaki en iyi oyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.